Sari la conținut

Protestul cu scumpirea benzinei

protestul-benzinei

Se aude in presa, circula pe net, se vorbeste din gura in gura despre organizarea unui protest impotriva scumpirii pretului benzinei. Nu cred ca n-ati auzit pana acum de el dar fie, aveti mai jos ideea protestului luata de pe pagina lor de facebook. Poate mai sunt si altele, nush, eu nu am cautat.

dragi prieteni >>> In curand benzina va ajunge la 6 lei/litrul. Dragi Romani haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de benzinarii MILIARDARI si sa-i facem sa vada ce inseamna sa piarda bani. Dupa asta pretul benzinei/ motorinei va scadea. SA NU INTRE NIMENI IN NICIO BENZINARIE – pe 17-18-19. ianuarie !!! sa mergem cu RATB, cu bicicletele sau pe jos , sau alimentati inainte . Amintiti-va de 21-22 DECEMBRIE 1989 SI INCERCATI SA FACETI LA FEL. DATI MAI DEPARTE ACEST MESAJ SA AJUNGA LA TOATA TARA. Sustine miscarea !

[sursa]

Si acum sa va spun parerea mea, daca intreseaza pe cineva :)

E o mare prostie. Ii doare fix in cur pe "benzinari" daca alimentati voi sau nu in zilele mentionate. Oricum o sa alimentati inainte, cum sunteti sfatuiti chiar in "manifest" deci unde o sa fie paguba din buzunarul lor? Unde? Niciunde, va zic eu.

O sa mergeti cu bicicleta 3 zile, mare scofala, o sa faceti asta oare pana or sa ieftineasca astia benzina? Nu cred…

Nu o sa mai circulati cu masina? Nici asta nu cred…

Si atunci de ce se face atata tam tam? Benzina o sa cumparati fie ca e cinci lei fie ca e 10 lei. Stiu, nu va convine, nici mie nu imi convine, dar asta e viata nu puteti sa faceti nimic, sau cel putin nu prin acest protest. Trei zile fara sa alimentati e vax. Incercati sa nu alimentati o luna si atunci poate aveti ceva de spus. Sau mai bine zis incercati sa nu folositi masina o luna faceti si voi economie si atunci o sa simta si ei ceva. Dar 3 zile… pentru care o sa va faceti plinul inainte e chiar de rasul lumii. Ba chiar o sa le dati niste bani in avans niste bani care chiar produc dobanzi in acele 3 zile si la cati bani se strang produc dobanzi bune, deci profituri mai mari pentru benzinari.

Hai fratilor, maturizati-va si gasiti solutii mai bune daca tot vreti sa faceti ceva, nu glume din astea de 2 lei.

Daca vroiati sa faceti ceva trebuia sa mergeti la vot, dar… voi i-ati ales pe astia, asa ca nu vad de ce sunteti acum suparati? Intelegeti? Voi i-ati ales, nu s-au pus singuri acolo!

E adevarat ca alternative nu prea erau… dar asta e alta poveste.

Mai aveti totusi o sansa, peste 2-3 ani cand sunt alegerile, aveti grija sa nu va bateti joc de ea.

Si apropo, care e faza cu platitul benzinei in monezi cat mai mici, ca eu n-am inteles, din asta ce vreti sa obtineti? Nu sunt si monezile alea tot bani?

Iar daca tot vorbeam de carburant hai sa va dau un pont. L-am auzit si eu "in eter" de cand folosesc statia cb. Motorina puteti sa luati de la tiristi, e 3.3 ron litrul. Si nu va fie frica, nu o sa primiti motorina naspa, o sa primiti bonuri valorice cu care va puteti duce sa o luati singuri de la ce peco vreti voi (sau unde au ei bonurile alea valabile). Inca n-am incercat dar am auzit discutiile intre ei, intre vanzator si cumparator. Si nu sunt cazuri izolate, am auzit in toata tara. Intrebati si voi de "un coleg cu economie".

P.S. Pe cei cu motoare mari nu vreau sa-i aud ca se plang, ei au avut o alegere de facut ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
53 comentarii
  1. Ciprian 12 Jan 2011 @ 00:03

    amin , de cand ma chinui sa le explic si eu oamenilor care imi to dau massuri despre prostia asta :D m`au tampit zilele astea cu cate mesaje am primit sa nu alimentez :D dar nu se va rezolva nimic, in fine ….la tiristi nu gasim si benzina? :D ca honda mea nu vrea suc dastalalt :D

    Raspunde
  2. criserb 12 Jan 2011 @ 00:07

    Pai nu citisi cu atentie? Iti dau ori motorina ori bonuri valorice cu care poti sa-ti iei ce vrei tu. Deci si benzina ;)

    Raspunde
  3. Ciprian 12 Jan 2011 @ 00:07

    ah, ma scuzi :D lucrez la ceva important si nu am fost atent :D

    Raspunde
  4. Mihnea 12 Jan 2011 @ 00:22

    Mesajul ala cuprinde numai lozinci insirate aiurea. E din categoria da mai departe ca se inchide Yahoo. Motiv de colectionat adrese email/id-uri facebook. SPAM :D

    Raspunde
  5. costica 12 Jan 2011 @ 06:05

    Sunt de acord cu tine.
    Ceva insa ar fi bine sa fie facut, nu numai sa ne descurcam cu tiristii … eu am masina pe benzina, ce ma fac? Sa iau motorina de la tiristi si s-o mai distilez un pic acasa?

    Pretul combustibilului e rezultatul cererii (pe langa accize si chestii).
    Daca nu e asa si benzinarii au format un cartel, hotarand in afara pietei libere cat sa ceara pe litru, atunci e normal ca eu, consumator sa iau masuri.
    Una ar fi sa consum responsabil, sa nu mai merg cu masina la seviciu mereu … in timpul razboiului in america se rationalizase combustibilul iar guvernul chiar a dus o campanie de responsabilizare a populatiei – sa nu mai fie pe strazi nicio masina in care sa fie doar soferul. Era si o lozinca

    Raspunde
  6. costica 12 Jan 2011 @ 06:13

    Scuze … nu am terminat … scriu de pe mobil si sunt cam stangaci.
    Era si o lozinca in America: if you drive alone you are driving with Hitler.

    O metoda foarte buna de lupta impotriva “cartelului” benzinarilor ar fi urmatoarea:
    Ei s-au inteles la un pret pe care sa-l practice toti.
    Buuun.
    Cartelul se rupe daca nu-i ataci pe toti ci doar pe unul.
    Hai sa ne alegem o benzinarie din care -orice ar fi – nimeni sa nu mai cumpere benzina 2-3 luni de zile. Chiar daca ieftinesc, sa nu cumparam.
    Vor fi obligati sa renunte la intelegerea de cartel si sa scada pretul simtitor. Iar ceilalti vor face lafel pentru a nu pierde clienti.
    Asta e o idee buna cred eu.
    O facem?

    Raspunde
  7. epep 12 Jan 2011 @ 07:22

    Cred ca daca s-ar realiza am avea idee cat de uniti am putea fii in cazul unui protest

    Raspunde
  8. maddy 12 Jan 2011 @ 08:28

    “Daca vroiati sa faceti ceva trebuia sa mergeti la vot, dar… voi i-ati ales pe astia, asa ca nu vad de ce sunteti acum suparati? Intelegeti? Voi i-ati ales, nu s-au pus singuri acolo!”
    jumatate din oameni au votat cum au votat, din pacate restul trebuie sa sufere.
    chiar daca forma de protest are hibe eu zic ca e bine ca se face ceva. si asa poporul asta e mai docil decat o turma de oi adormite, macar intr`un fel sa se revolte.
    mai am jumatate de rezervor, cred ca ma tine astfel incat sa nu trec pe la pompa in zilele alea.
    cu fise nu o sa ma pun sa platesc, bag de la aciesi pompa petrom de mult timp, mi`ar fi jena fatza de angajati. plus ca si aia sunt angajati ca mine, platesc pentru benzina, nu are rost sa imi bat joc de ei.

    Raspunde
  9. mircic 12 Jan 2011 @ 08:46

    ar fi o chestie daca am fi francezi/ aia dupa mesajul asta s-ar fi vorbit intre ei, s-ar fi strins in grupuri de 20-100 insi si in zilele de mai sus ar fi incediat cateva benzinarii/ numai ca noi suntem romani si noua ne trebuie vreo 45 de ani de p*** in c** ca din 20 de milioane sa iasa 20 de mii in strada (si asta cu ajutor din interiorul sistemului) sa se intample ceva/ si apoi cu benzinarii/ ce aveti cu ei castiga si ei un ban “cinstit” cica au doar 5% din pret castig (in acte)/acum 2 luni am facut plinul, mai aveam 2-3 litri si am pus in rezervor 48 de litri (rezervorul in talon are 43 de litri :D ) deci inca 20% si astia curati fara acte/ si cand te gandesti ca statul ia 60% taxe din pretul benzinei chiar iti vine sa le plangi de mila :) /oricum eu cred ca nu e nici o problema romanul se “descurca” oricum, 99% oricum fura si deci isi pot permite sa plateasca oricat ar creste pretul/ ceilalti de 1%, dai draq de prosti sa munceasca mai mult…

    Raspunde
  10. Andrea S. 12 Jan 2011 @ 08:48

    pretul benzinei a crescut si in Germania…eu am bagat ieri cu 1,53 €. Pe posturile de radio la noi toata lumea vb de asta. Cica ar fi o “gaura” intr-o conducta americana in Alaska si un alt factor este cursul valutar la ora actuala-si asta influentind pretul de cumparare.
    Acum ca o paranteza imi amintesc perfect cind am bagat prima data benzina prin 1996 atunci am platit pe litru 1,43 DM…intre timp am mai “avansat”.
    Chestia cu protestul a ajuns si intr-un mail la mine…nu va ajuta asa cum zici la NIMIC…forma asta de protest poate ajuta la alte produse unde ai alternative…

    Raspunde
  11. Voinea Mihai 12 Jan 2011 @ 09:25

    Ca sa putem face ceva trebuie sa nu mai cumparam o luna de la o anumita benzinarie cum ar fi Petrom.Daca aceasta benzinarie nu ar avea incasari va fi nevoita sa scada pretul.In timp de o luna de zile la aceste benzinarii pretul va scadea drastic, dupa care putem cumpara de la petrom si intra la boicotat alta benzinarie mare gen Lukoil sau Rompetrol. Retineti : Fixati benzinaria si nu cumparati nimic o luna de zile.

    Raspunde
  12. alin 12 Jan 2011 @ 10:03

    In Romania se vor face proteste adevarate cand cetatenii vor muri de foame la propriu. Suntem prea comozi. Poa’ sa faca astia benzina si un milion. Daca romanul se descurca asa ramane. Vedeti cartile de istorie. Cate revolte au avut loc pe teritoriul acestei tari care sa nu aiba ca subiect principal lipsa de mancare? De cate ori s-a facut o revolta pentru progres? Niciodata. S-a ridicat vreodata poporul sa lupte impotriva hotilor de la putere? Nu. Poporul s-a revoltat de fiecare data cand a murit de foame la propriu. Si pana acolo mai e cale lunga. Asta vara au fost niste tentative de greve. Ce s-a rezolvat? Nimic. Lumea a venit acolo a jucat pinguinul si a plecat acasa. De partea cealalta bucurestenii ii injurau ca blocheaza drumul. Asa ca ce vorbim aici? Nimic.

    Raspunde
  13. 430076 12 Jan 2011 @ 10:39

    Si daca n-am statie si vreau sa iau motorina de la colegii mai economicosi cum fac?

    Raspunde
  14. octavian 12 Jan 2011 @ 10:52

    daca platesti cu monede, timpul de plata este mai mare, se blocheaza benzinaria. in loc sa aiba 500 de incasari pe zi de 200 ron, pot vea 50 de incasari de 20 ron, deci pierderi!

    Raspunde
  15. Bubul 12 Jan 2011 @ 11:06

    Nene Criserb, nu am stat sa citesc comentariile din postul acesta dar sunt sigur ca cei carora te adresezi tu in post nu sunt cititori de bloguri. Mai ales bloguri din astea de oameni inteligenti. Sunt de acord cu tine 100%. Eu unul protestez an de an, cand vine caldura, cu role, cu bicla, pe jos…asa e de frumos :D Bine, nici iarna nu merg des cu masina, metroul kicks asses! :))

    Raspunde
  16. criserb 12 Jan 2011 @ 11:06

    @costica – asa ceva ar merge dar o sa fie foarte greu sa ne unim impotriva unei singure benzinari :) Cat despre tiristi am zis mai sus, dau bunouri valorice nu benzina propriu zis ;) Ma rog, inca nu am incercat dar am prins niste discutii intre ei.

    @epep – Uniti, noi? Nu cred ca e cazul. Cand ai vazut tu sa fim noi uniti ultima data? Poate in manualul de istorie, din pacate :(

    @maddy – ca ne place sau nu minoritatea tre’ sa se supuna majoritatii. Ei au fost mai multi…

    @mircic – asa e, statul castiga mult mai mult decat benzinarii dar noi numa’ pe ei ii vedem ca deh, acolo dam banii, la peco, nu la stat :)

    @Andrea S. – 1,53€ = 6.51 RON Nu mai e mult si ajungem si noi acolo :( si din pacate ca venituri nu ne apropiem de nici o culoare. BTW cum e cu locurile de munca la tine in Germania? Un loc si pentru un tanar istet ca mine, gasim?

    @Voinea Mihai – Da, asta cu o singura benzinarie ar merge, pacat ca nu suntem un popor care sa ne unim impotriva uneia singure. Cat ar fi oare de greu sa nu mai luam de la o benzinarie, sa luam numai de la altele? Foarte usor dar… nu cred ca asa ceva o sa se intample :(

    @alin – Asa e. Iar pana o sa murim de foame mai e. Iar atunci o sa fie prea tarziu :(

    @430076 – nu stiu prietene cum faci, eu v-am povestit ce am auzit si cat costa litrul. Vorbeste si tu cu un tirist intr-o parcare de tiruri si vezi cum faci, banuiesc ca o sa-ti explice cum o sa faci.

    @Octavian – stiu ca tu esti mai catolic decat papa dar zi-mi cat pierzi tu stand la coada? Timpul tau nu costa bani? :) Daca nu… am si eu nevoie de cateva ore din timpul tau sa car molozul din casa ;)

    Raspunde
  17. criserb 12 Jan 2011 @ 11:08

    @Bubul – si cu bicicleta, vara la 40 de grade, prin poluarea orasului, crezi ca e sanatos?

    Raspunde
  18. 430076 12 Jan 2011 @ 11:26

    pai ma gandeam ca ai vreun smen :d

    Raspunde
  19. alin 12 Jan 2011 @ 11:36

    @Bubul – mamaaa cum de nu te-am intalnit pana acum?? Ce prost sunt ca nu mi-am dat seama ca pot sa merg cu bicicleta prin Bucuresti… Cata draptate ai… Te invit sa vii cu mine in fiecare dimineata la munca cu bicicleta, cu rolele sau cu metroul. Sa te vad cum iti cureti pamantul dintre dinti vreo ora la baie. Tu te auzi ce vorbesti? Eu ma gandeam ( ca sa fiu si mai ecologic) sa imi iau o sareta cu cal. E din lemn deci e naturala. Rolele tale polueaza ca sunt din plastic. La fel si bicicleta. Sau ma gandeam sa alerg pana la munca. Tovarase trezesteteee !!! Suntem in secolul vitezei. Trebuie sa ne facem treaba repede. Nu avem timp de role si de biciclete. Banuiesc ca scrii de la un calculator 286 in niciun caz de la unul performant ca se pare ca nu te grabesti nicaieri. Hai te rog frumos sa nu fim penibili

    Raspunde
  20. Bubul 12 Jan 2011 @ 11:55

    @alin – Singurul care pica in penibil esti tu! Secolul vitezei? In ce oras locuiesti amice? Cucuietii din deal? In Bucuresti se circula bara la bara.. deci care viteza? Eu merg zi de zi cu metroul si cand ajung la munca nu am pamant intre dinti, iar cu rolele si bicicleta in timpul liber( sambata, duminica sau seara, in cursul saptamanii). Mi-e lene sa iti fac o descriere a computerului de pe care scriu dar te asigur ca e mult mai bun fata de al tau (procesor i7 iti zice ceva?)
    @criserb – Dupa cum i-am zis si lui alin, bicicleta si rolele sunt pentru timpul liber. Pentru serviciu folosesc exclusiv metroul.

    Raspunde
  21. alin 12 Jan 2011 @ 12:13

    @Bubul – Prietene; eu lucrez afara din Bucuresti. Acolo nu e metrou. Deci am nevoie de masina zilnic. Si oricum nu as merge cu metroul nici mort. In secolul asta (al vitezei) Lumea se misca repede. Faptul ca tu vezi circulatia din Bucuresti doar bara la bara e problema ta. Eu nu o vad asa. Eu ma misc repede. De sfaturi din astea sunt satul(hai cu metroul). Vara mori in el de cald si de miros de transpiratie. Nu asta e solutia. Daca vrei sa protestezi fa ceva. Faptul ca dai sfaturi din astea cu hai sa mergem cu metroul arata ca esti foarte comod si nu te intereseaza ce e in jurul tau. Banuiesc ca si la mare sau la munte mergi cu trenul ca e mai comod. Mai aud vorbe de genul ce imi trebuie mie autostrazi ca eu ies din oras. Sau nu ma intereseaza ca s-a scumpit benzina ca eu nu am masina si merg cu metroul. Prietene nu asa se rezolva o treaba. Toate lipsurile ne afecteaza pe toti. Dar dupa cum am zis mai sus, poporul roman va iesi in strada numai atunci cand va muri de foame la propriu.

    Raspunde
  22. Shadow 12 Jan 2011 @ 12:37

    Fratilor puteti face mama grevei nu exista cale de intoarcere, nici pentru noi (Romania) cat si pentru toata Europa.Poate ca trebuie sa lucrezi in domeniu (respectiv Chimic) ca sa stii ca de la 1 Decembrie 2010 a intrat in vigoare un nou Regulament al Chimicalelor (pentru cine vrea sa studieze , sau stie deja – REACH). Acest Regulament duce intr-adevar la “monopol” pe piata la produsele chimice. Agentia chimica de la Helsinki percepe 1mil de euro taxa de Inregistrare a unei substante. Ganditi-va cate fractii distila din produsele petroliere. Cum sa-si recupereze acesti bani cei care au platit milion de milion pentru fiecare fractie? CRESCAND PRETUL LA VANZARE.Am aderat la UE ……………. mergem cu ei.

    Raspunde
  23. Shadow 12 Jan 2011 @ 12:49

    a si am uitat @criserb ca tu tocmai o sa renovezi noul apartament (sa-l stapaniti sanatosi); grabaste-te si materialele de constructie vor avea aceeasi evolutie; vopsea, adezivi, rigips etc- chimicalele sunt in tot si in toate.

    Raspunde
  24. Bubul 12 Jan 2011 @ 12:50

    @ alin – vad ca o iei prea personal. Eu am zis ce folosesc eu nu am zis FOLOSITI fratilor si voi! La munte nu imi place iar la mare ma duc cu avionul(a se intelege ca nu merg pe litoralul romanesc de 2 bani). Nu stiu de unde ai dedus tu ca am zis eu ca “nu ma intereseaza ca s-a scumpit benzina” sau ca “ce imi trebuie mie autostrazi ca eu nu ies din oras”. Sunt de acord cu tine ca poporul roman va iesi in strada doar cand va muri de foame la propriu dar hai sa fim seriosi. Sa nu alimentezi 3 zile nu valoreaza nimic. Trebuia sa iasa lumea in strada cand s-a taiat din salarii si din pensii, cand s-au impus noi taxe… a iesit cineva? N-a iesit nimeni! Citeste mai atent data viitoare si nu o mai lua asa personal!

    Raspunde
  25. alin 12 Jan 2011 @ 13:16

    @Bubul – asta am zis si eu mai sus. Suntem prea prosti( sper ca nu e un cuvant prea dur). Si prea fudui. Din ce ai zis tu mai sus eu asta am inteles. Ca ma sfatuiesti sa merg cu metroul. Scuze; atat m-a dus capul. Cat despre proteste in tara asta jalnica prefer sa nu mai vorbim. Nu are rost. In 50 de ani de comunism am invatat un lucru al dracu de pretios. Sa ne descurcam cum putem. Dupa revolutie am sperat la ceva mai bun. Acum se revine la perioada comunista. Si uite asa repetam la nesfarsit niste greseli de copii tampiti. In toata istoria acestui popor nu am auzit de vreo revolta adevarata. Totul s-a redus la mancare. Suntem prea incuiati. Si cel mai mult ma mira ca vin romani care au vazut traiul din Europa si tot boi raman. Cand intra aici parca se reseteaza.

    Raspunde
  26. criserb 12 Jan 2011 @ 14:27

    @Alin – au fost totusi niste revolte, iti mai aduci aminte cand au venit minerii la Bucuresti? :)

    Raspunde
  27. alin 12 Jan 2011 @ 15:05

    Cristi; si aia tot de foame a fost. Dar macar a fost greva. A dat cu ei de pamant. Ca un exemplu ebuna asta cu minerii.

    Raspunde
  28. Alter Ego Blog 12 Jan 2011 @ 15:22

    Se mai poate procura de la tir-isti motorina ? Eu am auzit ca s-a cam imputit treaba si nu mai merge ca pe vremuri… cel putin eu n-am mai gasit pe nimeni din bransa tir-istilor care sa faca acest lucru.

    Raspunde
  29. criserb 12 Jan 2011 @ 15:38

    De la Deva pana la Bucuresti am auzit de 3 astfel de trocuri, se pare ca mai merge treaba :)

    Raspunde
  30. Andrea S. 12 Jan 2011 @ 15:46

    asta cu minerii si cu foamea nu o prea cred. Nivelul lor de trai era mult mai ridicat innaintea mineriadelor.Au fost un sindicat puternic , condus de un lingau.Acolo a fost spiritul de ceata…ceva asemanator militarilor cindva…puternici doar in ceata.
    Alin de ce esti asa suparat pe bicicleta? la noi la birou vara toti venim cu bicicleta…te asigur ca poti alege drumuri mai putin poluate si poti ajunge chiar mai repede decit cu masina. Nu o face nimeni din motive financiare…deci eu cu masina de acasa la birou fac 10 minute cu bicicleta cam tot la fel. Daca ai circulat prin capitale europene ai putut observa ca se circula mult cu bicicleta…Acum nu zic ca la distante mari e ok…dar la distante mici face placere. Revenind la secolul vitezei;)…gindesti mai repede la munca daca vi cu masina sau cum? la mine 8 ore sint 8 ore si gata…in afara celor 8 ore de munca am nevoie de relaxare…sport…chestii care imi fac placere…care sa ma desprinda din stresul serviciului.Cind ai fost ultima data cu bicicleta intr-o plimbare? sau cu rolele pe malul unei ape? Nu sari sa dai cu parul…de la nivelul asta poti descoperii chestii care din viteza masinii nu le mai cunosti…
    Hai sa-ti zic ce cred eu- cred ca multi europenii pierd trenul din cauza vitezei in care traiesc…adica se grabesc la servici cind daca te uiti bine multe din zilele muncite la birou …cu tehnologia de azi…le poti face de acasa…poti fi flexibil…mai putin stresat…ar fi rezovata si problema costurilor care implicit ar fi mai mici…dar ce te faci cind te-ai obisnuit sa bei cafeaua cu secreatara? ;))

    Raspunde
  31. criserb 12 Jan 2011 @ 16:08

    Din cate stiu eu Alin lucreaza in afara Bucurestiului, are ceva de mers. Si nu distanta cred ca e o problama Andrea, problema e ca nu are pe unde sa mearga cu bicicleta. Il mananca cainii, il stropesc masinile cu noroi. Poate sa ii dea cineva si in cap intr-o zona mai dubuioasa… asta e Bucurestiul, nu lucreaza toata lumea in centru sau la metrou.

    Dar sunt convins ca o sa va zica Alin mai multe ;)

    Raspunde
  32. alin 12 Jan 2011 @ 16:17

    Andrea; Am fost in capitale europene si e misto. Acolo poti sa mergi cu biciclete. Dar poate tu nu cunosti orasul jungla Bucuresti :) . Bucuresti e unic. Tot ce cunosti tu despre reguli si legi, tot ce cunosti despre civilizatie aici nu are nicio legatura. Pe orice strada vrei sa mergi te faci praf. De 20 de ani Bucuresti e un santier continuu. E un praf de nu te vezi. Vara umbla bascule cu moloz care fac un super praf. Cat despre mineri ai dreptate si nu prea. A fost intr-adevar un spitit de turma. Dar tot foamea i-a manat. Eu am muncit in mina si stiu despre ce vorbesc. Nu o duceau bine deloc. E doar un mit ca vezi doamne aveau o viata mai decenta.

    Raspunde
  33. cristi 12 Jan 2011 @ 17:01

    /leave #romania

    Raspunde
  34. alin 12 Jan 2011 @ 18:03

    Ce misto ar fi sa putem pleca toti. Dar nu se poate. Trebuie sa stam aici si sa ne descurcam. Andrea; eu din Bucuresti pana la Mogosoaia am ceva drum de facut. Si cum a zis si Cristi mai sus e nasol rau. Efectiv nu se poate cu bicicleta. Nici cu microbuzele sau autobuzele preorasenesti. Sunt pline de tigani cutitari cu care nu poti sa te pui. Te linseaza pur si simplu. Si mai e si o inghesuiala ca la nebuni. Am fost si eu in Madrid si in Zaragoza. Eeee acolo e alta treaba. Mergi de placere. Banuiesc ca asa e si pe la tine. Si revenind la mineri. Poate ca aveau salarii putin mai mari. Dar nu aveau gaze, nu aveau apa calda(decat de 2 ori pe saptamana cate 2 ore). Conditiile de munca erau groaznice. Aveam locuri in mina unde era apa pana la cur si trebuia sa muncesti. Era un praf de nu iti vedeai palma de la 10 centimetri. Bolile erau la tot pasul. Pericolul de moarte la fel(din cauza gazului metan la orice scanteie erai mort). Erau milioane de sobolani pe care nu aveai voie sa ii omori pentru ca in caz de ceva ei te scoteau afara. E al dracu de dificil sa-ti povestesc cum e intr-o mina din Valea Jiului. Cateodata ma oftic cand vad o gramada de oameni care fac figuri din te miri ce nimic. I-as baga o zi in mina numai sa stea. Apoi i-as intreba daca mai au aceleasi pareri. Cand mancam, mancam la un loc cu sobolanii. Din cauza prafului painea nu se stie ce culoare avea. Pentru ca am trait in conditiile astea de aia ma revolt cateodata mai tare si sunt mai efervescent. De aia vreau autostrazi, spitale, crese, gradinite, scoli si autoritati care sa ma respecte.

    Raspunde
  35. epep 12 Jan 2011 @ 19:41

    @alin – cand ai muncit tu in mina?

    Raspunde
  36. alin 12 Jan 2011 @ 19:53

    @epep – in 1997 la mina Dalja. M-am amgajat pe 10 ianuarie si am plecat prin octombrie cu ordonanta 22. E adevarat ca am stat acolo aproape un an doar; dar am destule amintiri. Am trait clipe groaznice. Daca cauti pe net probebil ca ai sa gasesti ca la mina Dalja in ’97 a fost o explozie in care au murit 14 oameni. Eu am fost acolo. Eram in mina cand au murit oamenii aia. I-am vazut arsi. Erau arsi pana la os. Urlau groaznic de durere. Mama a venit desculta pana la mina cand a auzit de explozie( la televizor). Alta data in fata mea a cazut tavanul. Eram cu un coleg ( sima parca il chema) si caram o grinda de TH6 special. S-a facut tavanul ca o turla de biserica. Pot sa-ti povestesc destule. Si am stat doar un an.

    Raspunde
  37. Gina 12 Jan 2011 @ 22:43

    Mare dreptate ai tu in ceea ce scrii…dar din pacate nu vom ajunge nicaieri cu astfel de proteste :(

    Raspunde
  38. Andrea S. 13 Jan 2011 @ 00:00

    Alin in ceea ce priveste mina te cred…am trait ani destui in Petrosani si respect meseria de miner pentru ca am vazut destule traind acolo. Cunosc si Bucurestiul…copil fiind mergeam la bunici acolo…si mergeam de la podul Grand unde bunici au casa pina in centru cu Mifa…erau bineinteles alte vremuri;)revenind insa la pretul benzinei…pentru cei tineri si flexibili- cred ca merita sa negociati cu angajatorii sa munciti chiar si citeva zile pe luna de acasa…ma rog unde exista posibilitatea respectiva…economisiti bani, timp, nervi…va puteti imparti munca dupa bunul plac…firma are si ea beneficiile ei…nu stau sa le expun…dar este o alternativa …petromul vinde mai putina benzina…ca doar de la asta am pornit.
    Cristi pentru ca m-ai intrebat…Germania cauta in continuare IT-isti- ingineri pe anumite specializari, doctori…mai ales in mediul rural…cercetatori…se discuta mult sa “importe” specialisti…desi anumiti “ingusti” din politica inca viseaza sa poata angaja din somerii actuali…

    Raspunde
  39. c3h2o 13 Jan 2011 @ 12:47

    Taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
    – acciza este de 467 EUR / tona
    – taxa de drum este de 125 EUR / tona
    – taxa de solidaritate (cate un cent / litru – motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona

    Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona
    Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:
    370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
    Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR
    Totalul este de 1205.28 EUR/tona
    Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON)

    Producatorul incaseaza 370 EUR/tona
    Statul incaseaza 835.28 EUR/tona

    Raspunde
  40. Andrea S. 13 Jan 2011 @ 13:18

    @ c3h20- ai omis sa scri la sfirsit cit ramane intradevar statului dupa ce isi impart parlamentarii osul- dar te completez eu…nimic…
    Intrebare pentru cei mai pampalai ca mine…parca plateam rovigneta ca taxa de drum…nu o mai platesc daca platesc taxa asta inclusa in pretul benzinei? La mine in tara de adoptie…platesc in pretul benzinei o taxa dar nu mai platesc taxe pe autostrazi…pentru ca daca platesc si colo si colo si tot nu ma plimb pe autostrazi in tara…iaca intreb si eu mai departe la prietenii competenti din Uniune…le mai dau ceva de lucru si lor saracilor…poate ajunge dosarul pe miinele “Ebei” si o lasa mai moale cu prostiile care le debiteaza pe acolo.

    Raspunde
  41. c3h2o 13 Jan 2011 @ 13:52

    Rovinietele sunt necesare pentru circulatia pe reteaua de drumuri nationale, exclusiv cele aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor.

    Raspunde
  42. Andrea S. 13 Jan 2011 @ 15:58

    m-a dat rau de tot pe spate raspunsul asta ;)Oricum ai lua-o romanii platesc pe drumuri taxe care nu isi au sensul…si nu il au atita timp cit dintr-un capat in celalalt al tarii nu poti trece pe o autostrada. Hai sa ti-o zic pe a dreapta. Platesc cu placere si rovigneta si taxa in pretul benzinei …dar vreau DRUMURI …daca tot platesc.Acum nu esti tu de vina…de vina este gindirea asta medievala care accepta tot ce i se pune-n traista si nu e capabila sa gaseasca alternative sa regleze niste pirghii…cu toata inventivitatea romanesca specifica.
    Hai sa-ti zic cum sta treaba la mine…asta ca sa vezi ce inseamna un cetatean informat…iarna grea in Germania…nici macar asfaltul lor de calitate nu a reusit sa scape fara gropi…au aparut ca ciupercile dupa ploaie…radio ora 7 dimineata…ma informeaza ca am dreptul sa le pun in nota de plata a primariei eventualele note de plata cauzate de deteriorari la roti ca deh acum am dat in gropi;)…primaria daca e desteapta iese si-mi pune un semn din ala triunghiular…si ma atentioneaza ” vezi mamaie-ca-s gropi” si nu mai tre sa plateasca daca si-a facut datoria…acum gindeste-o romaneste…de cite ori te-a informat radioul tau…ce drept ai ( daca nu il cunosteai)…gindeste citi au spart masini in gropile tarii – tara in care platesc n-spe mii de taxe…
    Acum vestea buna este…ca tot neamul asta de oameni “deosebiti” ne anunta ca au pus la cale un asfalt care nu va mai face gropi iarna si vara unde ;))
    Ma intreb ce au unele natii in plus fata de altele?
    Oricum multumesc de informatia cu Rovigneta…

    Raspunde
  43. alin 13 Jan 2011 @ 16:20

    Pai Andrea; unele natii au in plus respectul fata de cetatean, au legi care se respecta, au autoritati care sunt puse acolo sa reprezinte poporul nu sa il subjuge au numai chestii din astea. Aici in teritoriul Carpato-Danubiano-Pontic nu s-a auzit niciodata de asa ceva. Aici totul se face dupa ureche si totul se face ca sa faca unii banul gros si atat. Cred ca si in Mongolia se respecta mai mult legile. Tu ai vazu cum a fraudat votul in Parlamentul Romaniei domnisoara Roberta Anastase? Erau 80 in sala dar ea a vazut 170. Ce te astepti sa vezi bun aici? Singurul lucru intr-adevar frumos este tara asta. Pacat ca e locuita de acest popor. La cata minte avem cred ca am darama si Carpatii si i-am vinde la bucata numai sa facem un ban.

    Raspunde
  44. Andrea S. 13 Jan 2011 @ 17:37

    Deci nu cred ca iti dau dreptate nici macar cu tara frumoasa…iesi sa vezi Alpii in Elvetia…sa vezi lacuri…iesi sa vezi Yosemite NP- Grand Canyon…iesi sa vezi natura in Canada…sa vezi ceau facut arabii dintr-un desert…iesi sa vezi ce-a ramas din marea cultura a egiptenilor si cum traiesc astazi…sint atitea de vazut in lumea mare incit viata e prea scurta sa ti-o irosesti.Atunci ai sa vezi ca nu sint de plins cei care nu mai primesc indemnizatii de la stat …milione sint mult mai saraci si au tot 2 miini si 2 picioare…se numesc tot oameni.

    Raspunde
  45. costica 13 Jan 2011 @ 21:47

    Am auzit la radio si ma si citit acum – transportatorii boicoteaza OMV si Petrom.
    detalii aici
    Intru si eu in joc – in urmatoarele luni nu o sa mai ncarc de la PETROM si OMV chiar daca reduc pretul – 3 luni cel putin nu mai pun nici o picatura de la ei!
    Sa facem un manifest?

    Raspunde
  46. criserb 13 Jan 2011 @ 22:05

    Asta e altceva, ma bag si eu :)

    Raspunde
  47. Cami 13 Jan 2011 @ 22:24

    daca cei de la OMV au carduri pe la toate firmele, si noi suntem obligati practic sa alimentam de la OMV, nu vor da faliment asa repede.Si sunt multe firme cu card OMV….. :-(

    Raspunde
  48. criserb 13 Jan 2011 @ 22:30

    Da, dar restul? Poate 10-20% au carduri OMV, nu cred ca sunt mai multi. Parerea mea dar, cine stie…

    Raspunde
  49. despreasta 13 Jan 2011 @ 23:02

    Sunt convins ca va fi un esec si chemarea la revolta impotriva OMV’ului. Si nu pentru ca un astfel de demers nu ar putea avea un rezultat ci pentru ca felul nostru, al romanilor, de a fi facem sa nu fim in stare sa urmam un deziderat.

    Raspunde
  50. Mikki 15 Jan 2011 @ 11:27

    De unde se pot procura fise pentru protest? De la automatele de cartele de reincarcare (telefonie mobila). Introduceti o bancnota (de 100 de ron de ex) comandati o cartela de valoare mult mai mare, aparatul iti va mai cere bani, iar in momentul acela anulati (cancel) tranzactia. Banii introdusi iti vor fi restituiti sub forma de monede de 50 de bani.

    Raspunde
  51. Instalatii gpl 29 Mar 2011 @ 00:47

    si uite asa cu greava, cu bicot, cu fise … tot nu sa realizat nimic… sau poate va puneti si voi instalatii gpl asa cum face toata europa sa scape de pretul la benzina.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)