Sari la conținut

Regulament Remy (Rummy)

UPDATE: Aveti aici si regulamentul de canasta.

De o vreme ne-am apucat sa jucam Remy cu Ella si cu Raca si de fiecare data noi baietii suntem furati pe fatza :D cica nu stim regulamentul, asa ca l-am cautat pe net si-l pun aici ca sa stim de unde sa-l luam cand avem nevoie si sa mai castigam si noi :P

Ca o paranteza, m-am jucat pe telefon o multume de Remy-uri, din pacate, n-am gasit nicio varianta identica cu ce “romaneasca”. Daca stiti voi lasati un comentariu.

So, revenind la clasicul joc, avem asa:

Setul de joc:

Setul are 4 table de joc si 106 piese dintre care:

  • 104 sunt numerotate de la 1 la 13 si de patru culori diferite, fiecare culoare avand doua serii de la 1 la 13.
  • 2 piese au imaginea unui chip pe ele si acestea se numesc “joly”.

piese01

Numarul de jucatori este 2, 3 sau 4.
Jocul se joaca in sens trigonometric.

Pregatirea jocului:

Fiecare dintre jucatori isi ia cate o tabla de joc.

Piesele se amesteca cu fata in jos pe masa, iar apoi se construieste un zid format din 15 gramezi de cate 7 piese. Piesa care ramane in plus este folosita la facutul jocului de catre unul dintre jucatori ales pentru prima data aleator, dupa care de la al II-lea joc cel ce face piesele fiind cel din dreapta celui care le-a facut anterior.

Cel ce face piesele ia piesa ramasa in plus si o aseaza in gramada cu numarul de pe ea, numarata fie de la stanga la dreapta fie de la dreapta la stanga, ridicand prima piesa si punand-o pe aceasta in locul ei. Piesa ridicata se aseaza pe urmatoarea gramada cu fata in jos.

piese02

Aceasta gramada se da jucatorului din dreapta celui care a facut piesele, acesta fiind si primul jucator. Gramezile se impart in continuare, fiecarui jucator revenindu-i cate 2 gramezi. Dupa ce fiecare jucator si-a primit gramezile, gramada imediat urmatoare se pune peste urmatoarea gramada marcandu-se astfel de unde se vor trage pe viitor piesele. La impartire daca se ajunge la sfarsitul gramezilor si inca mai trebuie impartite la jucatori atunci se continua impartirea acestora din celalalt capat.

Inainte ca jocul sa inceapa cand fiecare jucator isi vede piesele poate sa anunte “dubla” sau “dublele” (“dubla” se considera doua piese de aceeasi valoare si culoare) fara sa le arate si sa faca schimb de duble cu ceilalti jucatori. In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele.

Dublele sunt de 3 tipuri:

  • “dubla mica” – de la 2 la 9
  • “dubla mare” – de la 10 la 13
  • “dubla cheie” sau “cui” – 1

Jucatorul care are aceeasi piesa ca numar si culoare cu cea cu care a fost facut jocul poate sa anunte “atu” si primeste un bonus de 50 puncte la finalul jocului.

Jocul:

Primul jucator (singurul cu 15 piese pe tabla de joc) incepe jocul punand pe masa una din piesele nedorite de pe tabla. Aceasta piesa nu poate fi folosita in nici un fel de catre nici un jucator. In acel moment vine randul urmatorului jucator (in sens trigonometric) sa traga o piesa din gramada inaltata, care la randul sau va lasa jos o piesa de pe tabla. Piesele lasate jos la sfarsitul fiecarui tur sunt asezate in coloana  sau “sir” (in ordinea jucatorilor), prima piesa (cea care nu poate fi folosita) este asezata  invers decat celelalte, marcand inceputul sirului (coloanei).

Tura jucatorului incepe prin a lua o carte si se termina prin a lasa o carte jos, astfel incat pe tabla sa fie cel mult 14 piese la terminarea turei.

piese03

Obiectivul jocului este de a “etala” piesele de pe tabla asezandu-le in suite sau formatii in dreptul sau pe masa de joc.

Cele doua tipuri de combinatii de piese folosite la etalare sunt:

  • “suita” – cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2).

piese04

  • “terta” – cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.

piese05

Cei 2 joly pot substitui orice piesa din joc cu scopul de a alcatui o suita sau terta.

Prima etalare are cateva restrictii:

Valoarea pieslor etalate sa fie de minim 45 puncte.

La etalare trebuie sa existe minim o suita sau, daca aceasta nu este, etalarea se poate face cu o terta de 1 fara sa se etaleze si celelalte terte de pe tabla de joc (in caz ca ele exista), acestea ramanind pentru etalarea din tura urmatoare.

Etalarea se face numai dupa ce s-a incheiat prima tura.
La etalare nu este obligatoriu sa se scoata toate formatiile de pe tabla, important este ca etalarea sa aiba minimul de 45 puncte. Piesele se pot pastra pentru o viitore rupere sau pentru o etalare mai tarziu cu riscul ca daca cineva inchide aceste puncte sa se scada in loc sa se adune.
Astfel valorile pieselor pentru etalare sunt dupa cum urmeza:

2-9 5 puncte fiecare
10-13 10 puncte fiecare
1 in formatie de 1-2-3 5 puncte
1 in formatie de 12-13-1 10 puncte
1 in terta 25 puncte fiecare
Joly ia valoarea cartii pe care o inlocuieste

La etalarile din turele urmatoare nu mai exista restrictii la crearea de formatii si se pot lipi piese de pe tabla la formatiile deja existente pe masa. Daca se lipeste o carte la una din formatiile celorlalti jucatori atunci la sfarsitul jocului aceasta trebuie recuperata. Pentru a nu se uita care a fost cartea lipita se poate lua piesa imediat urmatoare sau anterioara. In cazul in care piesa lipita este cu o valoare mai mare decat piesa langa care se lipeste, atunci se pot lua carti din alte formatii astfel incat sa se obtina valoarea cartii lipite.

Dupa ce a trecut prima tura:

Se poate alege dintre: a lua o piesa din gramezile formate la inceputul jocului sau de a “rupe” ultima piesa din sir, cu conditia ca aceasta sa fie folosita in formatie la etalare in aceeasi tura. In caz contrar se se poate lua piesa fara etalare dar jucatorul este obligat sa anunte ca joaca pe tabla.
Se poate rupe sirul de oriunde (in afara de prima piesa) doar daca jucatorul este deja etalat, sa aiba minim 4 piese pe tabla si sa foloseasca piesa rupta in formatie in tura respectiva, iar piesele urmatoare acesteia se pot pune pe tabla sau se pot etala si ele (in cazul in care se alcatuiesc formatii) sau se pot lipi la formatiile deja existente.

Piesele lipite se pastreaza pe masa cu fata in jos, acestea nu mai pot fi folosite in alte formatii.

“Folosirea joly-ului” – Joly-ul etalat poate fi schimbat cu piesa pe care o inlocuieste de catre orice jucator doar o singura data prin intoarcerea joly-ului cu fata in jos in formatie, iar jucatorul care schiba joly este obligat sa foloseasca piesa pe care o inlocuia joly intr-o formatie in aceeasi tura, asezand-o si pe aceasta tot cu fata in jos.

Joly se poate lipi pe parcursul jocului la oricare dintre formatiile etalate de jucatorul care il lipeste. Joly nu se poate lipi la ceilalti jucatori.
Daca joly este etalat de unul din jucatori intr-o terta alaturi de 2 carti, atunci pentru folosirea lui trebuie sa se lipeasca amandoua piesele de aceeasi valoare cu cele deja etalate dar de culori diferite de acestea.
Se poate lipi o piesa la o terta care contine un joly si 2 carti, dar joly nu poate fi folosit pana nu este lipita si cea de a patra piesa. Jucatorul care lipeste a patra piesa poate folosi joly-ul.

Jucatorul este obligat sa anunte cand mai are cel mult 3 piese pe tabla de joc. In caz contrar acesta poate fi penalizat la sfarsitul jocului cu 500 puncte, fara sa se ia in calcul si punctele facute in timpul jocului sau punctele de pe tabla de joc.

Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.

Daca pe tabla de joc au ramas una sau doua piese atunci jucatorul nu mai poate rupe ultima carte din sir, fiind obligat sa traga o piesa din gramada. Aceste carti de pe tabla trebuie lipite, nu se mai poate face formatie cu ele, chiar daca prin tragerea unei carti de jos jucatorul are in acel moment 3 carti pe tabla, deoarece una din cele 3 carti este obligat sa o lase jos in sir la sfarsitul turei.

Jocul se incheie cand unul din jucatori termina piesele de pe tabla sa de joc, ultima carte pe care o lasa jos fiind cartea de inchidere.

Rar se intampla ca gramezile de la inceput sa se termine inainte ca unul din jucatori sa castige, in acel moment jocul se incheie.

Numararea punctelor:

La fiecare sfarsit de joc se numara punctele obtinute astfel:

2-9 5 puncte fiecare
10-13 10 puncte fiecare
1 25 puncte fiecare
Joly 50 puncte fiecare
Inchiderea 50 puncte
Atu 50 puncte

Punctele etalate si lipite se aduna iar punctele de pe tabla se scad.

Jucatorului care nu a etalat pana cand unul din ceilalti jucatori a inchis i se scad 100 puncte fara sa se mai numere punctele de pe tabla, iar daca jucatorul care a anuntat atuul nu a etalat pana la sfarsitul jocului atunci i se scad cele 100 puncte dar i se adauga 50 puncte pentru ca a anuntat atuul la inceputul jocului, scazindu-i-se in final doar 50 de puncte.

In cazul in care jucatorul inchide cu 1 sau joly atunci punctajul obtinut de acesta in joc se dubleaza.

Daca piesa folosita la facutul jocului este 1 sau joly atunci se spune ca este “joc dublu”, iar la sfarsitul jocului punctajul obtinut de fiecare jucator se dubleaza.

Cand jocul se incheie prin terminarea gramezilor atunci nici un jucator nu primeste cele 50 puncte de la inchidere, iar fiecare jucator isi aduna punctele etalate si lipite si le scade pe cele de pe tabla de joc.
Se poate intampla ca unii jucatori sa faca mai multe puncte decat cel care a inchis.

Se poate intampla ca la un joc dublu, unul din jucatori sa inchida cu 1 sau joly, atunci punctajul obtinut de acesta se inmulteste cu 4.

Jocul pe tabla:

Jocul pe tabla consta in crearea de formatii pe tabla de joc, fara a le etala. Jucatorul care a optat pentru acest tip de joc nu poate lipi piese la ceilalti jucatori si nu poate nici sa foloseasca un joly etalat.

Pentru ca unul din jucatori sa joace pe tabla, el trebuie sa anunte acest lucru in primele 3 ture.

Jucatroul care a ales acest tip de joc nu poate sa rupa din sir decat ultima carte.

La jocul pe tabla exista riscul de a ramane cu piesele pe tabla de joc si un alt jucator sa inchida. In acel moment jucatorului pe tabla i se scad 100 puncte ca si unui jucator care nu a apucat sa etaleze.

Tipurile de jocuri pe tabla sunt:

Tipul Observatii Punctaj
Simplu Suite si terte, fara restrictii 500
Bete 2 terte de cate 4 piese si 2 terte de cate 3 piese 700
Mozaic
  • se va realiza o suita completa (de la 1 pina la 1)
  • trebuie sa nu existe 2 piese consecutive de aceeasi culoare
  • primele 4 piese trebuie sa fie de cele 4 culori
  • 1 de la inceput trebuie sa aiba alta culoare decat 1 de la sfarsit
1000
Bicolor 2 suite in 2 culori 1200
Duble 7 perechi de duble 1300
Monocolor
  • se va realiza o suita completa (de la 1 pana la 1)
  • toate piesele sunt de aceeasi culoare
1500
Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
674 comentarii
  1. anca 9 May 2008 @ 13:42

    foarte tare, mersi mult. joc remy de cand ma stiu si intotdeauna sunt discutii cand joci cu parteneri noi, pentru ca fiecare stie un regulament propriu. de acum va fi usor de indicat varianta generala :)

    Raspunde
  2. criserb 9 May 2008 @ 14:08

    Nu ai pentru ce Anca, sunt sigur ca nu esti singura care o sa aiba nevoie de el… si noi mai avem din cand in cand, mai ales atunci cand ne certam :P

    Raspunde
  3. dana 9 May 2008 @ 17:59

    atunci cand te certi tu singur vrei sa zici :P …..Raca …Ela unde sunteti sa vedeti ce a scris pe blog :)))…data viitoare ne taxeaza:P

    Raspunde
  4. Oana 9 May 2008 @ 19:48

    Foarte util, multumesc. Acum pot sa il dau pe Dan cu capul de monitor cand mai comenteaza si face el regulile aiurea…

    Raspunde
  5. Ghiocel07 9 May 2008 @ 20:30

    Vreau si eu sa joc ! Dar la noi in familie este cineva care se supara cand pierde, asa ca…..%-(^:)^>:p

    Raspunde
  6. sip 9 May 2008 @ 22:29

    Da … da-i plecat …:-w

    Raspunde
  7. MARIO 10 May 2008 @ 23:19

    Acum ne putem da si noi cu capul de monitor , pt k noi suntem 1000 si fiecare cu regulile ***** si acum tot eu ma dau cu capul de monitor pt k ” regulile ” voastre nu sunt bune ( CHIPURILE ) … off , msm ptr reguli , sunt cele mai bune din cate am cautat pe tot internetul ***** :x

    Raspunde
  8. criserb 12 May 2008 @ 07:33

    @mario – asa zic man cei care pierd, ca regulile nu sunt bune :P sunt f bune astea. Le-am cautat si eu mult pe net le-am pus aici gandindu-ma ca o sa am nevoie… nu ma gandeam ca mai sunt si altii ca mine :)

    Raspunde
  9. alunitza 8 Jun 2008 @ 04:54

    atuul nu se poate folosi in joc?

    Raspunde
  10. criserb 8 Jun 2008 @ 11:54

    @alunitza – atuul se poate folosi doar cand inchizi jocul cu el… asta e singura posibibilitate

    Raspunde
  11. Mireille 9 Jun 2008 @ 14:50

    buna…e aiurea rau cu regulile astea.niciodata nu va sosi momentul in care cineva sa zica:da,asa se joaca! eu de cate ori joc cu cineva mereu regulile sunt altele…asta este…oricum dak se stabilesc bine de la inceput si toti lasa de la ei si sunt de acord e ok.bafta la puncte la toti!!!

    Raspunde
  12. Mireille 9 Jun 2008 @ 14:51

    buna…e aiurea rau cu regulile astea.niciodata nu va sosi momentul in care cineva sa zica: da,asa se joaca! eu de cate ori joc cu cineva mereu regulile sunt altele…asta este…oricum dak se stabilesc bine de la inceput si toti lasa de la ei si sunt de acord e ok.bafta la puncte la toti!!!

    Raspunde
  13. radu 16 Jun 2008 @ 16:48

    se poate lua atuul de la masa?cum si in ce conditii?multumesc astept raspunsul pe adressa de mail!

    Raspunde
  14. criserb 17 Jun 2008 @ 08:22

    radu atuul nu se poate lua doar atunci cand vrei sa inchizi cu el, este singura modalitate in care poate fi folosit.

    Raspunde
  15. Ramona 7 Jul 2008 @ 13:44

    buna,as avea si eu o nelamurire cand ai terta de un 1 pe tabla si inca nu ai coborit jos pe tabla fiecare 1 este numarat avand 5 puncte si cand esti coborit este numarat 25 sau nu e asa?astept raspuns va multumesc

    Raspunde
  16. criserb 7 Jul 2008 @ 13:56

    @Ramona – valoarea lui 1 este de 25 de puncte in tertz chiar daca este pe tabla, chiar daca este “coborat”

    Raspunde
  17. aly 20 Jul 2008 @ 20:03

    joc dublu? la jolly sau cum… alti joaca la carte rosie alti la 1 protii.. eu spun k doar la jolly se face [email protected] si se spune k te poti etala si cu tertza de 1 … daca stie careva sa ma anuntze pls ms mult :)>-

    Raspunde
  18. criserb 21 Jul 2008 @ 11:09

    Daca piesa folosita la facutul jocului este 1 sau joly atunci se spune ca este “joc dublu”, iar la sfarsitul jocului punctajul obtinut de fiecare jucator se dubleaza.

    Mai este punctat “dublu” daca inchizi pe tabla si daca inchizi cu Jolly :)

    Raspunde
  19. laura 21 Jul 2008 @ 16:19

    si eu vreau sa intreb ceva, cu atuul cum se poate inchide, punandu-l intr-o formatie de pe tabla, respectiv ultima formatie de pe tabla, sau lipindu-l intr-una din formatiile etalate

    Raspunde
  20. criserb 21 Jul 2008 @ 16:45

    @laura – Ca sa inchizi cu atuul trebuie ca el sa fie ultima piesa de care ai nevoie, il iei si il pui in formatia la care se lipeste si dai jos o piesa :)

    Asta e tot…

    Raspunde
  21. Lavinia 29 Jul 2008 @ 14:05

    Am si eu o nelamurire, poate puteti sa ma ajutati, de exemplu, am avut atuul la inceputul jocului,asta inseamna 50 de puncte iar la sfarsit am inchis cu el,deci imi dublez punctajul. Acum,sa zicem k am facut 200 de puncte, le inmultesc si adaug 50 deci ar veni 450 de puncte sau 200+50 atuul*2=500.Care e varianta corecta?

    Raspunde
  22. criserb 29 Jul 2008 @ 14:35

    Varianta corecta e a 2-a deci se aduna toate punctele care le ai si se inmulteste cu 2 :)

    Raspunde
  23. lory 19 Aug 2008 @ 15:11

    am si eu o intrebare . poti sa te lipesti pe parcursul jocului si la tine si la celalat partener sau poti sa rupi si de la tine si de la altii????

    Raspunde
  24. criserb 19 Aug 2008 @ 15:25

    @lori – poti sa te lipesti pe parcursul jocului la cine vrei tu, nu exista vreo restrictie in acest sens, dar sa rupi de la altii.. asta nu inteleg… poti sa rupi doar de pe masa din piesele alea care le da jos fiecare jucator (care nu-i trebuie) de altundeva nu poti sa rupi…

    Raspunde
  25. lory 19 Aug 2008 @ 15:28

    exact la ce ai zis tu ma refeream . mersi frumos, imi e de mare folos regulamentul:d

    Raspunde
  26. criserb 19 Aug 2008 @ 15:34

    sa cresti mare :)

    Raspunde
  27. romel 4 Sep 2008 @ 12:56

    spune-mi te rog ,in caz ca vrei sa inchizi pe tabla, iti trebuie neaparat suita sau ma rog terta, sau indiferent ,orice formatie e buna.Si inca o chestie, tot cu inchisul pe tabla, am auzit varianta ca toate piesele trebuie sa fie bune in formatie si cu una dintre acestea numai poti sa inchiz;eu stiam ca daca ai formatii pe tabla , cartea cu care inchizi poate fii oricare.Tot cu inchisul pe tabla :poti lua de jos ultima piesa din rand si sa inchizi sau si atuul de pe gramezi si sa-l folosesti in formatie cind inchizi sau numai cand iei carte normal de sus;sper ca m-ai inteles. Si mai am o nelamurire: daca ai 2 joly si mai tarziu in joc iti vine piesa care este in loc de joly o poti folosi la tine in formatie si daca da cat se numara piesa respectiva, ori la tine ori la altii, cat e valorea din formatie sau 50 pct ca si un joly normal. Mersi mult. Astept raspuns

    Raspunde
  28. romel 4 Sep 2008 @ 12:58

    cam multe intrebari stiu dar si discutiile cu prietenii sunt tot multe. mersi.

    Raspunde
  29. Remi - Rummy 17 Sep 2008 @ 09:33

    Lucrez acum la un website despre remi si voi face si analize pentru siturile care va lasa sa jucati remi pe gratis sau bani. Adresa este http://www.remipeinternet.ro

    Raspunde
  30. Regulament remi 21 Sep 2008 @ 13:18

    Pana la urma am cam terminat situl puteti descarca programul de remi si sa jucati online.

    Raspunde
  31. Onyx 24 Sep 2008 @ 17:09

    De ce nu ati pus regula cu inchisul cu atuul in regulament? daca nu se citesc commenturile?

    Raspunde
  32. Regulament remi 24 Sep 2008 @ 22:55

    Onyx nu imi dau seama despre ce vorbesti ma poti lamuri sa fac un update si pe site mersi.

    Raspunde
  33. criserb 24 Sep 2008 @ 23:00

    @Onyx – Imi pare rau ca nu “am pus” regula… dar regulamentul acum am zis inca de la inceput l-am gasit pe net, nu l-am scris eu!!! nu ma apuc acum sa imbunatatesc un regulament care e asa cum e… Acelasi regulament l-am gasit si in cutia de rummy deci mie mi se pare ok asta. Cat despre regula cu atuul daca nu e scrisa in regulament inseamna ca nu exista chiar daca multi dintre noi o aplicam… faci cum vrei, o folosesti sau nu, depinde cum stabiliti, dar de bagat in regulament nu am sa o fac…

    Raspunde
  34. Regulament remi 24 Sep 2008 @ 23:05

    criserb – acum am inteles credeam ca e ceva oficial … dar daca e dupa bunul plac… mersi de raspunsul prompt

    Raspunde
  35. Onyx 25 Sep 2008 @ 00:24

    Nu a fost cu rautate jeez, ok, am inteles, eram doar nelamurita. Ms pt raspunsul rapid. Nu stiam k esti doar unul, sorry. Sa fi cuminte! Si sanatos. ;)

    P.s. Degeba m-am chinut sa caut regulile oficiale ale remiului, cretinii( in sensul bun) astia din gasca tot cum vor ei joca. Of…

    Raspunde
  36. criserb 25 Sep 2008 @ 08:11

    Hehe asa patesc si eu… fiecare cu regulile lui, dar sa stii ca un rummy luat din magazin are in cutia lui si regulament, macar ala ar trebui resepectat.

    Raspunde
  37. Onyx 25 Sep 2008 @ 19:24

    Oho! Avem 3 cutii de remi, toate mai batrane ca noi cred :))

    Raspunde
  38. georgiana 14 Oct 2008 @ 18:31

    In timpul jocului la randul meu daca am luat o carte din sirul de jos si fara sa-mi termin randul mai am voie sa mai iau tot de jos o alta carte ? asta fara sa fi trecut randul meu-fara sa dau jos

    Raspunde
  39. criserb 14 Oct 2008 @ 19:55

    Stai ca nu am inteles, daca iei o carte de jos, si apoi sa mai iei o carte de jos? nu poti sa iei de jos decat o singura carte…

    Sau poate ca nu am inteles eu intrebarea… poti sa fii mai explicita please?

    Raspunde
  40. Rummy 14 Oct 2008 @ 20:01

    Salutare va anunt ca pe pe luni va aparea si o varianta in lima romana a programului de rummyroyal si asta nu e tot va va fi setat direct cu piese nu cu carti cum este acum si am observat ca multi nu jucati. Veti avea si tutoriale in limba romana probabil d eacolo va fi clar intr-un final cum sta treaba cu regulamentul.

    Raspunde
  41. georgiana 14 Oct 2008 @ 20:09

    mai exact pe aceeasi mana am luat o data de jos si am constatat ca imi mai trebuie si urmatoarea dar fara sa dau jos fara sa imi treaca mana. pot sa o iau daca nu s-a batut cartea?

    Raspunde
  42. criserb 14 Oct 2008 @ 20:14

    Acum am inteles. Ai luat ultima piesa din sirul de pe masa si dupa aceia ai vrut sa o iei si pe penultima. Adica ai fi vrut sa “rupi” dar nu ai fost atenta.

    Daca cei cu care joci nu au nimic inpotriva poti sa faci chestia asta, este o chestie netrecuta in regulament si ramane la alegera voastra.

    Pana la urma a fost vorba de neatentie, nu de altceva… din punctul meu de vedere poti sa o iei :)

    Raspunde
  43. marcel 18 Oct 2008 @ 01:23

    as avea o intrebare ci joli se poate etela la prima mana?

    Raspunde
  44. marcel 18 Oct 2008 @ 01:25

    adica cu joli sa coboi la cele 45 de punte

    Raspunde
  45. criserb 18 Oct 2008 @ 10:51

    Da, poti, dar joly are valoarea piesei pe care o inlocuieste, nu are 50 de puncte asa cum are la final cand se numara piesele.

    Raspunde
  46. marcel 18 Oct 2008 @ 22:29

    buna mai am o intrebare daca pe tabla de jok ai 4 piese si la urmatoarea tura intra o carte cu care poti sa inchizi esti obligat sa anunt ca inchizi? sau poti inchide direct?

    Raspunde
  47. criserb 18 Oct 2008 @ 22:32

    Poti inchide direct. O poti face chiar daca ai mai mult de 4 piese…

    Raspunde
  48. Remi online 24 Oct 2008 @ 18:53

    Stie careva unde pot gasi si eu sa cumpar un set de rummy, ma intereseaza cele din material ca piatra, nu stiu exact cum ii zice, nu vreau din alea de plastic. Ms mult.

    Raspunde
  49. criserb 24 Oct 2008 @ 21:35

    Da, la aia de vand table de sah, si alte chestii facute manual, cum e de ex parcarea aia intre azuga si busteni, sau in transfagarasan la balea lac… eu acolo am vazut, probabil sunt si in alte locuri dar eu nu stiu. Acolo am vazut de fiecare data.

    Raspunde
  50. jorge 21 Nov 2008 @ 13:30

    joc remy de foarte mult timp si toti zic ca nu joc corect dupaia se supara dar cu aceasta pagina pot demostra ca joc corect[-(

    Raspunde
  51. zurbaua 30 Nov 2008 @ 15:00

    daca am 3 carti sau mai putin trebuie anuntat acest lucru…dar daca urmeaza sa inchid(si sunt si posibilitati cand nu stii sigur daca o sa inchizi sau nu) trebuie sa anunt acest lucru?
    din ce am citit aici reiese ca ultima carte(cartea inchiderii) trebuie data jos, asta inseamna ca ea nu se pune la punctaj?
    multumesc anticipat

    Raspunde
  52. criserb 30 Nov 2008 @ 15:29

    Da, indiferent daca inchizi sau nu, trebuie sa anunti cand ai trei/doua/o carte pe tabla.

    Ultima carte, ceea cu care inchizi se da jos si nu se numara, nu se adauga la punctaj.

    Daca mai ai intrebari, ma gasesti aici :P

    Raspunde
  53. Ana-Maria 2 Dec 2008 @ 10:14

    salutare
    am si eu o intrebare…daca joc pe tabla mozaic si imi intra doi joly…am voie sa-i pun unul langa altul….adica am 1 rosu….2 negru…3 galben …4 albastru apoi in loc de 5-joly…in loc de 6-joly???
    va multumesc:)

    Raspunde
  54. criserb 2 Dec 2008 @ 10:24

    Da Ana, de ce sa nu poti? Joly inlocuieste orice piesa deci si piesele care iti lipsesc tie. Chiar daca cei doi joly arata la fel ei inlocuiesc piese diferite si ii poti folosi in combinatia descrisa de tine.

    Raspunde
  55. andreea 8 Dec 2008 @ 22:02

    cum pot sal gasesc .unde pot sal gasesc

    Raspunde
  56. andreea 8 Dec 2008 @ 22:03

    :((:((:((:((:((:((

    Raspunde
  57. criserb 8 Dec 2008 @ 23:28

    Ce anume cauti? ca nu am inteles

    Raspunde
  58. zurbaua 13 Dec 2008 @ 20:49

    multumesc mult si vrea sa va spun ca acest site m-a ajutat foarte mult

    Raspunde
  59. criserb 14 Dec 2008 @ 03:19

    sa cresti mare zurbaua si ma bucur ca am putut fi de folos.

    Raspunde
  60. Liviu 16 Dec 2008 @ 23:21

    o intrebare am : se poate inchide pe tabla doar cu formatii din suita ? fara terta ?

    Raspunde
  61. criserb 16 Dec 2008 @ 23:55

    Da Liviu, se poate inchide numai cu suite. Obligatoriu este sa ai cel putin o suita ca sa inchizi, asa ca daca tu ai mai multe cu atat mai bine.

    NU se poate inchide daca nu ai suita, in rest orice varianta e ok.

    Raspunde
  62. simona 26 Dec 2008 @ 11:23

    am si eu o intrebare daca adversarul are 1 2 3 joly si eu am 4 care treb in formatia aia inlocuiesc 4 cu joly si pot folosi joly intr-o formatia de a mea?

    Raspunde
  63. criserb 26 Dec 2008 @ 17:11

    Da, poti sa-l folosesti dar o singura data. Dupa ce l-ai luat tu, nu il mai poate lua altcinea. La sfarsitul jocului joly-ul se numara la persoana care l-a avut, nu la tine.

    Raspunde
  64. gabriela 26 Dec 2008 @ 21:43

    Tocmai ma confrunt cu o problema: am un 10 pe tabla si urmeaza sa trag o carte. Atuul e un 13 albastru pe care il pot lipi la formatia (etalata) a adversarului, iar cu 10 de pe tabla inchid. Am voie sa fac manevra asta? Asteptam raspuns urgent pana nu ne incaieram :d

    Raspunde
  65. criserb 26 Dec 2008 @ 22:02

    Nu poti :( doar daca o pui la tine, si ca sa o iei iti mai trebuie 2 piese care sa faca formatie cu piesa aia (atu). Stiu, si eu mi-am dorit sa se poata :) dar… nu merge :(

    Raspunde
  66. gabriela 26 Dec 2008 @ 22:36

    Multumesc! Mai am o dilema cu acest atu. Sa zicem ca pe tabla mai am doar 2 carti. Daca iau o “carte” de jos si fac o formatie de trei, pot sa iau si atuul ca sa inchid?
    Din fericire am rezolvat-o altfel: punand o carte jos, iar dupa ce adversarul a mai pus o carte, mi-am recuperat cartea si cu a lui am inchis. Dar asta a fost un joc in 2… daca eram mai multi… ramaneam iar cu 2 sau 3 carti. Deci, cum e cu atuul? Pot sa-l iau de jos ca sa inchid cu el, in conditiile in care eu deja am mai luat o carte?

    Raspunde
  67. criserb 27 Dec 2008 @ 00:57

    Nu daca iei o carte de jos nu mai poti sa iei atuul. Pe el poti sa-l iei doar daca tu ai pe tabla minim 4 carti. De ce 4? Pentru ca daca ai 3, 2 sau 1, nu mai poti sa rupi, in concluzie nu mai poti sa iei nici atuul.

    Asa ca, trebuie sa ai 4 carti pe tabla, minim, 2 carti care sa faca o formatie cu atuul pe care il iei, una o lipesti tu undeva (sau poate sa faca si ea parte din formatia cu care iei atuul) si cu ultima carte inchizi.

    Sper ca am fost destul de clar, daca nu, ma poti intreba in continuare ceea ce nu ai inteles.

    Raspunde
  68. alexa 27 Dec 2008 @ 11:24

    yo nu pricep ceva doresc sa joc si eu rummy pe net si astia imi dau numai regulile stiu sa joc.Dar o exista un sit cu rummy pe net:-? ?
    Daca stiti voi datimil si mie va rog [-o<.

    Raspunde
  69. Rummy 27 Dec 2008 @ 20:37

    Joaca cineva de aici remi pe bani ?

    Raspunde
  70. criserb 28 Dec 2008 @ 00:03

    Rummy – Nope, doar for fun :)

    Alexa – este un site de rummy pe net (cel putin unul stiu eu) vezi si tu sus in dreapta e un banner, da-i click acolo, dar vezi ca au alte reguli, nu cele pe care suntem noi obisnuiti sa jucam…

    Raspunde
  71. vali10nov 28 Dec 2008 @ 14:04

    criserb te rog spune-mi si mie dak exista vreun site sau vreun joc de rummy care sa joci dupa regulile astea adik cu etalata … sa te poti rupe si chestii deastea ;) multumesc mult … app nu vreau s m laud dar sunt un foarte bun jucator de rummy( am diploma la concursul national intitulat: Campionatul National de table bucegi )

    Raspunde
  72. criserb 28 Dec 2008 @ 17:38

    Un site pe care sa jucam asa cum o facem noi nu stiu, dar pot sa-ti recomand siteul asta. Eu m-am jucat si e destul de bun. Cred ca merita sa incerci ;)

    Raspunde
  73. rodica 29 Dec 2008 @ 00:37

    am si eu o intrebare…daca un jucator are trei de unu si un joly..si eu iau joly-ul cu al patrulea 1 si il pun intr-o formatie de genul 10 11 joly…imi spune-ti va rog care este valoare joly-ului..?

    Raspunde
  74. rodica 29 Dec 2008 @ 01:13

    deci ma refer la valoare pe care o are la final cand o sa arate 10 11 1 ..ce valoare o sa aiba 1?

    Raspunde
  75. criserb 29 Dec 2008 @ 01:50

    @rodica – in primul rand tu nu iei “de tot” acel joly ci doar te folosesti de el ca sa mai faci o formatie; cel mai bine, ca sa nu te incurci, ii intorci joly jucatorului cu fata in jos si i-l lasi ca e al lui iar cartea ta de 1 o folosesti pe post de joly la tine ptr o formatie in aceeasi tura; la sfarsit joly se numara 50 puncte la jucatorul care l-a avut initial iar la tine se numara cartea pe care ai inlocuit-o, respectiv 12, adica 10 puncte.

    Sper ca am fost destul de clar si nu te-am incurcat mai rau :)

    Raspunde
  76. vali10nov 29 Dec 2008 @ 17:23

    multumesc moolt criserb :P te provoc la un joc :P merci mult de tot

    Raspunde
  77. ionut 30 Dec 2008 @ 00:24

    la cate pietre sa rupe

    Raspunde
  78. criserb 30 Dec 2008 @ 01:23

    @vali10nov – cine stie, poate intr-o zi o sa jucam, mi-ar face placere.

    @ionut – Prima tura nu se rupe, dupa aia poti rupe, deci de la a 4-a piesa

    Raspunde
  79. gelu_police_man 30 Dec 2008 @ 20:40

    salutare!am si eu o intrebare.La mozaic nu si ultimele 4 pietre trebuie sa fie de cele patru culori?

    Raspunde
  80. criserb 30 Dec 2008 @ 23:46

    nu, doar ultima piesa trebuie sa fie de aceiasi culoare cu prima, adica ultimul 1 sa fie de aceiasi culoare cu primul 1.

    Raspunde
  81. maverick 1 Jan 2009 @ 12:20

    Salut criserb si La Multi Ani!

    Aseara am jucat cu prietenii si avem cateva nelamuriri pe care o sa le punctez aici:)

    1. Ce se intampla in situatia in care gramezile au fost facute ptr a incepe jocul si piesa cu care se face jocul este un joly? Trag alta piesa? Unde o plasez?

    2. Atu-ul il pot lua de jos ca sa inchid cu el numai in situatia in care dispun de minim 4 piese pe tabla?

    3. Daca am 3 piese pe tabla am doua optiuni? Pot lua de jos din gramada a patra piesa sau pot rupe doar ultima piesa din sirul de piese nedorite?

    4. Presupunem ca una dintre suitele pe care le-am etalat este 1,2,3,4 toate piesele sunt de negru. Daca vine randul meu si am suficiente piese pe tabla, pot rupe de undeva din sir un 5 de negru pe care sa il alipesc la suita mea ?

    multumesc

    Raspunde
  82. criserb 1 Jan 2009 @ 12:29

    @maverick – Neatza si La Multi Ani!

    1. Daca e Joly, piesele se amesteca din nou, iar jocul urmator se puncteaza dublu.

    2. Da.

    3. Daca ai 3 piese pe tabla nu mai poti lua decat ultima piesa de pe masa sau sa iei piesa normal.

    4. Nu. Ca sa rupi iti trebuie pe tabla 2 piese care sa faca formatie cu piesa pe care o rupi, pe tabla, nu piese deja etalate.

    Daca mai ai intrebari, sunt aici :)

    Raspunde
  83. maverick 1 Jan 2009 @ 12:58

    am revenit :)

    Unul dintre jucatori a etalat pe masa 3 ROSU, 3 GALBEN si un JOLY.

    1) Presupunem scenariul in care am pe tabla un 3 NEGRU.

    Daca ma lipesc la terta lui, iau piesa cu care m-am lipit, o intorc cu fata in jos la mine si o numar ca punct la sfarsit? Ce se intampla mai departe daca un alt jucator are 3 de ALBASTRU, pe care vrea sa il lipeasca tot acolo? Se considera ca s-a facut terta completa si ii poate lua jokerul? aici nu imi este f clar…

    2) Presupunem scenariul in care am pe tabla un 3 NEGRU si un 3 ALBASTRU.

    Pun ambele piese la terta lui si DOAR in cazul asta ii pot lua(intoarce) jokerul? (urmand ca una din piesele mele sa fie folosita drept joker in alta formatie de pe tabla mea?)

    de aici mai deriva o intrebare, un joker luat/intors de la alt jucator il pot folosi doar in formatii de pe tabla ? il pot lipi si in alta parte pe masa, in formatiile deja etalate? (presupun ca nu)

    Raspunde
  84. criserb 1 Jan 2009 @ 13:16

    Ai dreptate in toate ipostazele de mai sus, ti-ai raspuns singur la intrebari.

    1. Da ii poate lua jokerul cu 3-ul de albastru
    2. Cu amandoua pisele ce lipsesc ii poti lua jokerul

    Jokerul il poti folosi doar in formati care le ai pe tabla.

    Raspunde
  85. maverick 1 Jan 2009 @ 17:55

    daca am doar terta pot sa etalez? vorbesc de situatia in care terta este formata din pietre de 1.

    Raspunde
  86. criserb 1 Jan 2009 @ 19:18

    da, este singura exceptie

    Raspunde
  87. andreea 2 Jan 2009 @ 20:06

    daca un jucator foloseste joly-ul altui jucator pt a-si face formatii, la sfarsitul jocului cui i se aduna cele 50 puncte ale joly-ului?

    ms :d

    Raspunde
  88. criserb 2 Jan 2009 @ 23:17

    @andreea – cele 50 puncte se numara jucatorului care l-a avut de la bun inceput.

    Raspunde
  89. rosu 3 Jan 2009 @ 22:51

    daca eu mai am o singura piesa pe tabla,cu care pot sa fur joly de la adversar pot sa inchid?

    Raspunde
  90. gabi 4 Jan 2009 @ 01:27

    am pe tabla 2 carti > 2 si 3 … restul erau etalate ; trag o carte care era 4 ( de aceeasi culoare toate 3 ) ; le etalez si nu am o carte cu care sa inchid ; am voie sa intorc o carte din cele etalate care are o insiruire mai mare de patru piese (cu care sa inchid) ex : 1 2 3 4 ; intorc 1 sau 4 … am voie ?
    te rog sa-mi dai un raspuns cat de repede poti :) merci

    Raspunde
  91. sssssssss 4 Jan 2009 @ 12:36

    :d/:d/:d/:d/:((:”>:d:(&#58;):):x8-|/:):o:o:-?:-\”:-\”:-&#119;;);):)>-

    Raspunde
  92. razvan 4 Jan 2009 @ 22:16

    daca am 2 de 9 ( unul albastru si unul rosu) si un joly , iar cineva are un 9 de negru , acela se va considera joly?? sau abia al 4-lea 9 , de galben , va fi joly ?

    Raspunde
  93. criserb 5 Jan 2009 @ 12:35

    @rosu – daca ai o singura piesa pe tabla nu poti sa “furi” joly-ul. Trebuie sa ai doua piese si cu Joly-ul pe care sa il furi sa faci o formatie, si inca o piesa cu care sa inchizi

    @gabi – Nu inteleg care sunt cartile mai mari decat 2 de care zici, daca de ex ai 5 si 6 si tu tragi 4, atunci rezulta ca ai 3, 4, 5 si 6 pe tabla. Pui jos formatia 3, 4, 5 si inchizi cu 6 sau 4, 5, 6 si inchizi cu 3. Nu poti sa inchizi decat cu o carte care o ai, nu cu una deja etalata.

    @razvan – exista 2 situatii sa-ti ia cineva joly-ul. Ori pune ambele piese care lipsesc ori asteapta pana cand sunt deja 3 piese jos si a patra e joly. Atunci o sa puna doar piesa care lipseste pentru a ti-l lua.

    Raspunde
  94. rosu 5 Jan 2009 @ 19:23

    am 10 carti pe tabla,printre care si cartea care poate sa fure joly-ul de la adversar,pot sa mai lipesc o piesa linga joly-cul furat si sa rup de jos???

    Raspunde
  95. Pavlu 5 Jan 2009 @ 21:47

    jucam pe un site remy..si am facut 7 duble dintre care o pereche era facuta cu Jolly si nu am putut inchide.

    deci intrebarea mea este: Cand decid sa fac 7 duble nu am voie sa folosesc Jolly-ul?

    Raspunde
  96. marian 5 Jan 2009 @ 21:57

    sal
    am si eu cateva intrebari:
    1 dupa cate ture pot sa ma etalez?la a doua tura?sau a treia?
    2 cu cate piese maxim pot rupe de jos?cu 3 mai pot rupe si daca da, de la ce piesa?
    3 cu atuul cand pot sa l folosesc ?daca am 3 piese pot???sau mimim 4 pe tabla?
    4 cand vreau sa inchid pe tabla trebuie anuntat acest lucru?
    5

    Raspunde
  97. marian 5 Jan 2009 @ 22:01

    la cate duble se strica jocul ?3-4?sau nu se strica? sau mai auzisem o varianta ca daca trag in primul tur inca o dubla il pot strica?

    Raspunde
  98. marian 5 Jan 2009 @ 22:04

    daca se termina piesele de jos,se termina si jocul sau se mai amesteca din nou piesele care au fost date jos si se refac teancuri de 7 piese?
    si se reia de acolo jocul?

    Raspunde
  99. criserb 6 Jan 2009 @ 00:38

    @rosu – nu, ca sa iei joly-ul “furat” iti mai trebuie 2 carti care sa fie la tine pe tabla

    @Pavlu – nu, cand joci la “duble” iti trebuit 7 perechi de duble. Daca ai si joly iti trebuie 2 bucati, ca sa fie duble, nu?

    @marian

    1. La a doua.
    2. Dupa ce ai anuntat 3/2/1 piese nu mai poti rupe.
    3. Trei piese pe tabla, minim, 2 care sa se “lipeasca” cu atuul si una cu care sa inchizi.
    4. Cand joci pe tabla se anunta in primele 3 ture ale jocului, deci da.
    5. Nu se strica jocul la nici o dubla, se schimba cu adversarii atata timp cat au si ei. Daca nu, poti sa incerci sa joci la “duble” dar asta e un caz f rar, eu inca nu am patit sa am atat de multe duble.
    6. Regulamentul spune ca jocul se termina in momentul cand cineva inchide sau in momentul cand piesele de jos s-au terminat. Daca s-au terminat se numara punctele fiecaruia.

    Raspunde
  100. marian 6 Jan 2009 @ 15:25

    sal
    daca inchid cu 1 se dubleaza punctele mele sau doar daca inchid cu jolly?
    daca nu anunt ca am 3 sau 2 sau o piesa mi se scade 500 de puncte?

    Raspunde
  101. criserb 6 Jan 2009 @ 15:45

    In cazul in care jucatorul inchide cu 1 sau joly atunci punctajul obtinut de acesta in joc se dubleaza.

    Asa scrie in regulament, deci punctajul tau se dubleaza.

    Jucatorul este obligat sa anunte cand mai are cel mult 3 piese pe tabla de joc. In caz contrar acesta poate fi penalizat la sfarsitul jocului cu 500 puncte, fara sa se ia in calcul si punctele facute in timpul jocului sau punctele de pe tabla de joc.

    Deci ti se scad daca nu anunti, sau esti iertat de cei cu care joci, e la alegerea voastra. Eu as aplica regulamentul :)

    Raspunde
  102. Pingback: Regulament Canasta

  103. boldoruc 8 Jan 2009 @ 22:11

    sau adunat in sir 10 piese pot sa rup de la prima?

    Raspunde
  104. criserb 8 Jan 2009 @ 22:18

    Nu, prima pisa nu se poate rupe, dar poti sa rupi de la a doua. Prima piesa nu se rupe niciodata.

    Raspunde
  105. Loredana 16 Jan 2009 @ 23:10

    Daca eu am 4 carti pe tabla (deci inca nu am anuntat nimic)si 3 dintre ele sunt de lipit la ceilalti jucatori, eu pot inchide fara sa mai anunt???

    Dati-mi un rasp.ca ma contrazic cu sora mea pe chestia asta….:d

    Pa,pa!

    Raspunde
  106. criserb 17 Jan 2009 @ 01:14

    Da Loredana, poti sa inchizi fara sa anunti :)

    Raspunde
  107. loredana 19 Jan 2009 @ 00:09

    dak am doar 2 carti mari pot sa schim jocul? eu asa stiu.

    Raspunde
  108. criserb 19 Jan 2009 @ 00:39

    Loredana, chiar nu inteleg ce vrei sa zici cu cele 2 carti mari pe care le ai, poti sa fii mai explicita pls, ca sa iti pot raspunde…

    Raspunde
  109. Dumbo 21 Jan 2009 @ 15:28

    salutare. Am o mica intrebare. Am inchis pe tabla cu 1 iar pisa care a facut jocul sa nimerit sa fie joly. Cum se calculeaza daca pe tabla am avut formati pentru tipul simplu. Mersi.

    Raspunde
  110. criserb 21 Jan 2009 @ 16:09

    Daca piesa cu care e facut jocul e joly e joc dublu pentru toata lumea.

    Daca tu ai inchis cu 1 e inca o data dublu pentru tine. Deci punctajul tau e:

    500 x 2 x 2 = 2000 puncte

    Restul au dublu la ce puncte au facut ei, pentru ca a fost joc dublu.

    Raspunde
  111. TANIA 26 Jan 2009 @ 23:23

    ciao. am si eu o intrebare: daca se strica jocul pt ca cineva are 3 duble, am auzit ca jocul urmator e dublu indiferent de cartea cu care se imparte. asa e? mersi:”>

    Raspunde
  112. criserb 27 Jan 2009 @ 00:25

    Jocul nu se strica nici daca ai toate piesele de pe tabla duble, nu exista chestia asta in regulament si nici nu are de ce sa existe, daca ai multe duble, poti sa joci “la duble” si poti obtine un punctaj destul de mare…

    Raspunde
  113. Py$y DoLcE 30 Jan 2009 @ 09:43

    eu stiam cainchiderea este de 100 de puncte..am regulamentul original din bucuresti si asa scrie..ca inchiderea este de 100 de puncte nu de 50….eu asa ma jok cu toti prietenii pentru cA ASA ESTE…daca ma contraziketi inseamna ca nu aveti regulamnet de rummykub original…

    Raspunde
  114. Rodica 30 Jan 2009 @ 09:48

    piesacu nr 1 nu poate fi asezata in formatie dupa 13??:@)(~~)%%-@};-=:)>&#45;)(~~):-\”~:>[-x=;~X(o=>o->o-+

    Raspunde
  115. rodykutzyk 30 Jan 2009 @ 09:50

    x(dc ciserb nu imi raspunzi si mie la intrebari?x(:-l:-l

    Raspunde
  116. Dana 30 Jan 2009 @ 10:09

    @Py$y DoLcE- noi jucam cu inchiderea 50 puncte de cand ne stim….la canasta inchiderea este 100 puncte..acum nu stiu ce regulament ai tu…dar asta nu inseamna ca noi nu avemr egulamentul original :D dar pana la urma cred ca poti sa joci cu inchiderea cat vrei tu, nu e problema :P

    Raspunde
  117. Py$y DoLcE 30 Jan 2009 @ 10:15

    se poate pune intr-o formatie de ex. 12, 13, 1 ?

    Raspunde
  118. criserb 30 Jan 2009 @ 10:20

    @Py$y DoLcE – Da, se poate :)

    Raspunde
  119. criserb 30 Jan 2009 @ 10:23

    @Rodica – Da, se poate pune 1 dupa 13 in formatie de genul, 12, 13, 1 asa cum i-am zis si lu’ Pisy mai sus.

    Sorry nu vazusem intrebarea ta, nu o sa se mai repete :P

    Raspunde
  120. ROdica 30 Jan 2009 @ 10:26

    Eu sunt Py$y DoLcE:)):)):)):)):)):)):X

    Raspunde
  121. bytzabytza 1 Feb 2009 @ 13:50

    stie cineva unde pot sa joc pe net remi cu joker schimbat?

    Raspunde
  122. valy 1 Feb 2009 @ 15:39

    atversarul meu are joly(in locul lui 7 de albastu), iar eu pe tabla un 5 de neagra.. un 7 de albastra..iar in sir este un 6 de negru. Am voie sa iau 6 de neagra si sa-l pun cu 5-ul meu si cu 7-le de albastra care ia valoarea lui joly pt ca la-m inlocuit?

    Raspunde
  123. criserb 1 Feb 2009 @ 18:09

    Nu ai voie sa iei din sir cu joly, din sir poti sa iei cu 2 piese care se potrivesc cu cea din sir, da nu cu joly (chiar daca l-ai avea pe tabla)

    Raspunde
  124. vsorinel 2 Feb 2009 @ 12:41

    Se joaca pe etalate. Am sa zicem o linie de 3 * 12-ari (diverse culori) si mai am un 5 si-un 6 de aceeasi culoare (pt suita). Nu sint inca etalat pt ca nu am cu ce… Dar colegu’ din fata e deja etalat si intr-o formatie are un Joly pus de el la etalare si pt care eu as avea piese ca sa-l iau. Cand vine randul meu, dupa ce iau piesa de la masa, pot lua Joly-ul colegului si sa-l folosesc ca sa ma etalez (cu formatiile 12-12-12 si 5-6-Joly) ?

    Aceeasi problema ar fi valabila si pt formatiile 12-12-Joly si 5-6-7 (aceeasi culoare) ?

    Raspunde
  125. criserb 2 Feb 2009 @ 12:47

    Nu poti sa iei joly-ul altui jucator pana nu te etalezi. Numai dupa ce te etalezi poti sa faci ceea ce mi-ai zis mai sus.

    Raspunde
  126. gavrila marius 3 Feb 2009 @ 21:02

    remy e super dar eu cand joc nu ma plictisesc cand joc am inchisu 100 si acnd cobor trb sa am minim 45 de puncte dar daca pui 4 de 1 ai 100 de puncte:d:d:d:d/:d/

    Raspunde
  127. laura 3 Feb 2009 @ 22:48

    In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele. am scris asta pt k criserb a spus k jocul nu poate fi refacut chiar daca ai 3 duble pe tabla!!!scrie chiar in regulamentul d mai sus asa k….

    Raspunde
  128. criserb 3 Feb 2009 @ 23:30

    @Laura, trebuie sa recunosc ca ai dreptate, si am gresit eu :( dar deh… noi asa jucam, nu “stricam” jocul la 3 duble… chiar incercam sa jucam “duble” cand exista aceasta situatie… dar tu ai dreptate. Pana la urma e alegerea fiecaruia daca-l “strica” sau nu :)

    @gavrila marius – Fiecare poate sa le adapeze dupa bunul sau plac, eu le-am pus aici sa stim ca exista totusi niste reguli ;)

    Raspunde
  129. roxana 8 Feb 2009 @ 02:29

    Cartea care face jocul “Atu”-ul la final de joc se poate folosii ca ultima carte cea care inchide sau sa se puna in formatia finala?

    Raspunde
  130. criserb 8 Feb 2009 @ 12:10

    @roxana- da cu atu-ul poti inchide sau poti face o formatie cu ea si sa inchizi cu ultima piesa ..dar toate astea se intampla intr-o singura tura ..adik luatul atu-ului si inchisul :)bafta ;)

    Raspunde
  131. puiu 15 Feb 2009 @ 22:03

    daca ma anunt ca inchid pe tabla,am voie sa iau ultima carte de jos tot jocul?tks

    Raspunde
  132. Kathy 15 Feb 2009 @ 22:57

    Am o mica intrebare :

    -Daca eu nu m-am etalat si prin inlocuirea lui jolly cu ajutorului lui urmeaza sa ma etalez am voie??Pentru ca am jucat remy cu cativa prieteni in aceasta seara si spuneau ei ca eu nu am voie…si acest lucru nu a fost gasit de noi in acest regulament si vreau sa va cer parerea si voua…Ce spuneti??Am voie sau voi incalca regulamentul?:d

    Raspunde
  133. criserb 16 Feb 2009 @ 08:35

    @puiu – da, ai voie, dar numai daca anunti ca joci pe tabla.

    @Kathy – Nu ai voie sa inlocuiesti joly-ul pana nu te etalezi.

    Raspunde
  134. popescu 16 Feb 2009 @ 10:54

    poti sa lipesti in aceeasi tura cand cobori?…sau eventual sa si inchizi?…sau trebuie sa astepti tura urmatoare?

    cand se strica jocul(pentru ca un jucator a avut ,mai mult de 3 duble), jocul urmator e dublu? …sau in caz ca atuul urmatorului joc e un 1 , jocul se pune de 4 ori?

    :-\”

    cand rupi ,in formatia pe care o folosesti la coborat nu poate sa fie folosit jony?

    unde pot sa gasesc un regulament complet de remy care sa contina toate detaliile?

    Raspunde
  135. criserb 16 Feb 2009 @ 12:04

    @popescu – 1. nu poti sa lipesti in aceiasi tura cand cobori, de inchis poti.

    2. da, asa e cum zici tu.

    3. nu se poate folosi jony la “rupere”

    4. postul asta contine regulamentul complet de remi, asa cum este el dat de producator.

    Raspunde
  136. GABRIELA 23 Feb 2009 @ 14:16

    Vrem sa jucam remy in 6 si nu prea stim cum se procedeaza cu seturile de remy???folosim 2 se scoate un joly???
    MULTUMIM!!!!!!

    Raspunde
  137. criserb 23 Feb 2009 @ 14:48

    N-am mai intalnit intrebarea asta dar eu cred ca daca vreti sa jucati in 6 sa bagati 2 seturi de rummy si sa lasati toti cei 4 joly nu vad de ce a-ti scoate 2… sansele sunt aceleasi pentru toti jucatorii si cu 4 joly :)

    V-am zis, e parerea mea, eu n-am jucat inca asa…

    Raspunde
  138. stetco40 23 Feb 2009 @ 18:27

    Salut,vreau sa joc si eu jocul de remi cu piese pe tabla ala romanesc,unde pot sa il gasesc.

    Raspunde
  139. criserb 23 Feb 2009 @ 18:42

    stetco40 – Din pacate nu-l poti gasi pentru ca nu este inca :( sau nu am auzit eu.

    Raspunde
  140. silviu 26 Feb 2009 @ 02:26

    daca piatra cu care urmeaza sa se faca cartzile este joly si vreau sa’l pun in formatie ca 1 negru, atunci joly va fi 1 negru si singurul joly ramas va fi 1 negru? vreau shi eu un raspuns va rog

    Raspunde
  141. criserb 26 Feb 2009 @ 11:23

    piatra cu care se fac cartile se poate folosi doar in tura in care poti sa inchizi jocul si inlocuieste o singura carte! Joly celalalt nu mai conteza de vreme ce jocul a fost inchis…

    In general daca un joly inlocuieste 1 de negru, nu inseamna ca celalalt joly inlocuieste tot 1 de negru, poate inlocui orice alta carte.

    Raspunde
  142. silviu 26 Feb 2009 @ 14:14

    cred ca nu am fost eu destul de explicit…dupa ce am facut gramezi de cate 7 pietre a mai ramas o piatra, cea cu care urmeaza sa se faca jocul, aceasta piatra a fost joly.cand fac cartzile eu vreau sa il pun in prima casutza de pietre ca 1 negru, atunci singurul joly ramas in joc va fi atu’ul shi in acelashi timp 1 negru, iar 1 negru va fi joly in acel meci? pentru ca din cate shtiu eu din jocul de rummy normal atunci cand cartea cu care urmeaza sa se faca jocul este joly acel joc se va juca cu joly schimbat shi cel care face cartzile alege ce carte sa fie joly, pentru ca intr’un joc de rummy trebuie sa fie doi de joly

    Raspunde
  143. criserb 26 Feb 2009 @ 16:39

    Acum am inteles. Dar… in cazul in care atuul este joly se refac piesele, jocul urmator urmand a fi punctat dublu. Este tot ceea ce se face atunci cand din intamplare se nimereste ca atuul sa fie joly.

    Raspunde
  144. silviu 26 Feb 2009 @ 16:47

    ok….eu shtiu de la rummy normal, cum se joaca intre baietzi pe pariuri, ca atunci cand trebuie sa se faca cartzile cu joly atunci acel meci se va juca cu joly schimbat bineintzeles jocul va fi dublu. insa nu shtiam la jocul etalat daca este la fel..ms de raspuns

    Raspunde
  145. criserb 26 Feb 2009 @ 16:51

    Nu ai de ce :)

    Raspunde
  146. paula 9 Mar 2009 @ 12:33

    Sunt etalata. Cand vine randul meu, iau o piesa din gramada inaltata, asa cum ai spus tu. Am voie sa folosesc in aceeasi tura si piesa care inlocuieste joly-ul din formatia unui alt jucator? Pe scurt: in acceasi tura pot sa iau si de jos, si pot sa folosesc si joly-ul?

    Raspunde
  147. criserb 9 Mar 2009 @ 14:17

    da!

    Raspunde
  148. popescu 11 Mar 2009 @ 22:50

    am ramas cu 3 pietre pe tabla…un joly, un 10 rosu si un 7 negru…primesc de la cel din stanga un 10 negru. am voie sal iau si sa inchid cu saptele?

    Raspunde
  149. criserb 11 Mar 2009 @ 22:53

    Nu, pentru ca:

    1. cand mai ai 3 piese pe tabla nu mai poti sa rupi
    2. ca sa rupi (in timpul jocului nu cand mai ai 3 sau mai putine piese pe tabla) trebuie sa ai pe tabla 2 piese care sa faca formatie cu cea pe care o rupi… nu joly.

    Raspunde
  150. popescu 11 Mar 2009 @ 23:07

    eu stiam ca atunci cand ai 3 piese pe tabla nu mai poti sa rupi dar poti sa iei ultima piesa de la cel din stanga daca inchizi cu ea…de aia de intrebai

    alta intrebare …poti cobori cu 2 de unu si un joly?
    daca se termina carti si nu inchide nimeni ce se intampla?

    Raspunde
  151. criserb 11 Mar 2009 @ 23:29

    Nu poti sa iei din sir daca ai pe tabla mai putin de 4 piese :)

    Cat despre coborat cu doi de 1 si un joly se poate.
    Daca se termina piesele si nimeni nu inchide se numara pur si simplu punctele fiecaruia…

    Raspunde
  152. ancutica 14 Mar 2009 @ 23:10

    -cine site sa-mi dea o explicatie?
    -aveam pe tabla doua terte si doua formatii,atu era un joly,fiind tot complet am inchis cu atuul ,deci cite puncte am si daca e o inchidere corecta ,vreau un raspuns ,merci..

    Raspunde
  153. criserb 15 Mar 2009 @ 21:25

    daca ai inchise pe tabla si jocul era dublu (atuul fiind joly) trebuia sa ai 1000 de puncte.

    Raspunde
  154. popescu 19 Mar 2009 @ 09:11

    “Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.”

    asta e citat din regulamentul de mai sus …deci poti sa rupi ultima piatra daca mai ai trei pe tabla. intrebarea mea era pt un caz particular…daca una din cele de pe tabla e un jolly. pt ca stiu ca atunci cand rupi trebuie sa nu folosesti jolly in formatia cu care esti obligat sa cobori…dar nu inteleg de ce pt ca in regulament spune ca jolly inlocuiesti orice piesa , fara alte restrictii…

    Raspunde
  155. criserb 19 Mar 2009 @ 10:36

    Mda… dar nu mi se pare corect sa rupi cu el… practic cu joly poti sa rupi in orice moment cam de oriunde..

    Noi asa jucam, si asa am mai intalnit si la altii… acum nu stiu daca ceea ce facem noi e 100% corect :-w

    Raspunde
  156. HORGOT 24 Mar 2009 @ 15:30

    VREAU SA INTREB UN LUCRU:DACA VREAU SA RUP SI SA-MI FAC FORMATIE,CATE PIESE TREBUIE SA AM PT A FORMA O FORMATIE.DACA AM UN 10 PE TABLA DE JOK POT SA RUP SI SA IAU DE JOS UN 11 SI UN 12 PTR AMI FACE FORMATIE?SAU TREBUIE SA AM 10 SI 11 PE TABLA PRT A LUA 12 DE JOS???NU INTELEG CATE PIESE MINIM TREBUIE SA AM PE TABLA PT A RUPE .POT AVEA O PIESA SI FAC FORMATIE,SAU TREBUIE SA AM MINIM 2 PIESE PTR A RUPE SI A FACE FORMATIE..SPER SA PRIMESC UN RASP LA ASTA!! MS TARE MULT

    Raspunde
  157. barba 1 Apr 2009 @ 13:25

    eu stiu ca atunci cand te etalezi nu ai voie sa inchizi trebuie sa mai astepti o tura, atunci cand joci pe etalate . dk joci pe tabla e altceva . acum o intrebare : dk joci pe tabla la mozaic ai voie sa iei carte de jos (ultima) si sa decartezi ce nu-ti trebuie ? si dk ai nevoie de atu ( fiind utima carte pt a forma mozicul) ai voie sa-l folosesti si normal sa ichizi ? astept aspuns .ms . IN rest e ok regulamentul cam asa jucam si noi .

    Raspunde
  158. criserb 1 Apr 2009 @ 13:46

    @HORGOT – trebuie sa ai pe tabla 10 si 11 pentru a putea rupe 12-le. Ca sa rupi trebuie sa ai pe tabla mai mult de 3 piese.

    @barba – Da la ambele intrebari. Daca joci pe tabla poti sa iei ultima piesa din sir (daca ai anuntat ca joci pe tabla) cat despre inchis poti sa inchizi cu atu-ul la fel ca in orice alt joc.

    Raspunde
  159. barba 1 Apr 2009 @ 19:48

    intrebarea cu atu-ul era dk il poti folosi pe el in mozaic si sa inchizi cu cartea de pe tabla adica am mozaicul fara “9”(exemplu) si atu este “9” il bag in mozaic si inchid cu alta carte de pe taba care nu-mi foloseste ? ms pt raspuns .

    Raspunde
  160. criserb 1 Apr 2009 @ 21:06

    Barba – poate nu m-am facut eu inteles dar la acelasi lucru m-am referit si eu, poti sa procedezi asa cum ai zis, sa iei atu-ul si sa inchizi cu alta piesa :)

    Raspunde
  161. george 5 Apr 2009 @ 18:14

    Salutari, iata dilema mea.
    In principiu jucam conform regulamentului de mai sus. Astazi am avut o dilema. Explicatie:
    Am etalat piesele, etc… apoi am pus jos trei carti de 1, mai tarziu adaugand la aceasta formatie si un Joly. OK
    La urmatoarea tura, partenerul de joc, ‘a inlocuit acel joly cu cifra 1 (care evident era inlocuita de joli.)
    intrebare – este corect? daca formatia de 1 era deja completa prin cele trei carti de unu si un joli, mai poate cineva sa-l mai inlocuiasca? (Stim ca pentru a inlocui sau a completa o formatie de terta atunci cand exista un joli, trebuie sa adaugi 2 pietre.
    M-as bucura nespus de mult sa ne lamuriti.
    Multumesc anticipat.

    Raspunde
  162. criserb 5 Apr 2009 @ 19:42

    George – daca tu aveai 3 de unu si un Joly el putea fi inlocuit cu pisa ce lipsea in formatie… deci se poate.

    Joly se inlocuia cu doi de 1 doar in cazul in care pe masa erau etalati doi de unu si un joly. Pana la urma e si normal asa si joly-ul nu poate fi inlocuit cu un singur unu pentru ca nu stim care 1 era inlocuit de joly-ul respectiv… de aici situaitia in care trebuie sa punem doi de unu pentru un joly.

    In cazul tau, in care ai 1 1 1 joly, joly-ul poate fi schimbat cu 1-ul ce lipseste in formatie.

    Raspunde
  163. silviu0002001 5 Apr 2009 @ 21:58

    sal…imi poate spune shi mie cineva cum se schimba dublele???
    se schimba: mare cu mare, mica cu mica, cui cu cui??? sau poatzhi schimba cum vrei, adica cui cu mica sau mare cu mica, etc….
    mc anticipat….

    Raspunde
  164. criserb 5 Apr 2009 @ 23:00

    In general se schmba mare cu mare mica cu mica, dar daca nu ai cu cine sa schimbi asa si iti convine poti sa schimbi cum vrei tu… nu toti au duble mari sau mici in acelasi timp. Noi asa jucam :)

    Raspunde
  165. claudiu 13 Apr 2009 @ 14:29

    Salut…Am si eu o intrebare. Trebuie sa jucam toti in acelas mod sau fiecare cum vrea? De exemplu toti joaca pe tabla si eu joc pe etalate. Se poate?

    Raspunde
  166. criserb 13 Apr 2009 @ 14:58

    Nu, fiecare joaca cum vrea/poate. Dar daca ei joaca pe tabla nu au voie sa rupa decat ultima piesa din sir…

    Raspunde
  167. chilly 19 Apr 2009 @ 22:33

    se poate face formatie cu 2 de joly ? joly 1 joly? plss

    Raspunde
  168. criserb 19 Apr 2009 @ 23:22

    din pacate nu ..joly se pune langa minim 2 carti :)

    Raspunde
  169. Stefan 20 Apr 2009 @ 01:26

    Dupa regulamentul de mai sus, monocolor presupune suita de la 1 la 1. Dar daca am numai o culoare dar formatii mai multe printre care si duble, nu e tot mono? aceeasi intrebare si cu privire la bicolor. Multumesc

    Raspunde
  170. criserb 20 Apr 2009 @ 23:32

    Nu, monocolor inseamna doar formatia de la 1 la 1 de aceeasi culoare. La bilocolor tre’ sa faci 2 suite de culori diferite :)

    Raspunde
  171. lazzio 22 Apr 2009 @ 00:39

    am si eu o intrebare:am pe tabla 3 negru jolly si 5 negru.vreau sa rup de la 2negru sa fac formatie jos 2n 3n jolly 5n.se poate asa ceva?multumesc

    Raspunde
  172. criserb 22 Apr 2009 @ 07:35

    lazzio – nu se poate daca vrei sa rupi tre’ sa ai pe tabla 3 negru si 4 negru, deci doua carti care alaturate celei cu care rupi sa faca formatie in afara de joly.

    Sau 1 negru si 3 negru daca in sirul tau zici ca este 2-ul de negru.

    Raspunde
  173. Diana 25 Apr 2009 @ 07:56

    Am si eu o nelamurire…. Daca stau sa inchid pe tabla – MOZAIC. Am voie sa folosesc Joly in locul oricarei carti chiar si in locul uneia din primele 4? Daca in regulament scrie :”primele 4 carti trebuie sa fie de cele 4 culori” nu e obligatoriu ca primele 4 carti sa fie 1-2-3-4 ?

    Raspunde
  174. bogdy 25 Apr 2009 @ 22:20

    sall.am si eu doua intrebari: poti lua ultima carte de jos ca sa cobori cu ea ? se poate lua ultima carte de jos daka joci pe tabla?
    multumesc astept raspuns

    Raspunde
  175. criserb 26 Apr 2009 @ 10:42

    Da, se poate la ambele intrebari.

    Raspunde
  176. Diana 27 Apr 2009 @ 08:12

    Astept si eu raspuns…………
    Daca stau sa inchid pe tabla – MOZAIC, am voie sa folosesc Joly in locul oricarei carti chiar si in locul uneia din primele 4, sau cum in regulament scrie :”primele 4 carti trebuie sa fie de cele 4 culori” acestea trebuie sa fie neaparat 1-2-3-4 ?

    Raspunde
  177. criserb 27 Apr 2009 @ 10:13

    Normal, joly inlocuieste orice piesa deci si una din cele 4.

    Raspunde
  178. haelami 28 Apr 2009 @ 21:16

    sal. am si eu o intrebare. atu-ul se poate folosi pt a inchide? adica i-au atu-ul si il lipesc de exemplu la o suita sau o terta care este etalata, si sa inchid cu cartea de pe tabla mea?
    astept raspuns. merci

    Raspunde
  179. criserb 28 Apr 2009 @ 22:36

    In cazul zis de tine nu.

    Poti sa folosesti atuul pentu a inchide dar altfel. Il iei in cazul in care face formatie cu inca 2 piese care le ai pe tabla si cu o ultima pisea inchizi…

    Deci ca sa iei atuul iti trebuie minim 3 piese pe tabla, 2 care sa le pui langa atu si una cu care sa inchizi.

    Raspunde
  180. sorin 29 Apr 2009 @ 21:15

    1. daca este tura dubla (pentru ca atu-ul este 1) si inchid cu joly cum se calculeaza punctajul la final pentru mine ? multumesc !

    Raspunde
  181. criserb 30 Apr 2009 @ 07:50

    Daca este tura dubla se calculeaza normal punctele rezultatul final se inmulteste cu 2

    Daca tu inchizi cu joly si este tura dubla, punctajul tau se inmulteste cu 4.

    Raspunde
  182. Ionut 1 May 2009 @ 10:35

    Am si eu o intrebare in legatura cu desfasurarea jocului!

    1. Cand incepe turul unui jucator el poate lua doar ultima carte din sir fara a cobori vreo formatie cu ea? Si acest lucru se poate face si de cel care a anuntat ca joaca pe tabla si de cel care s-a etalat?

    2. In situatia de mai sus se lasa o piesa jos in sir in locul celei “trase” (un fel de inlocuire pentru o carte care este buna!)?

    Multumesc!

    Raspunde
  183. criserb 1 May 2009 @ 11:43

    1. Poate lua doar ultima carte doar atunci cand joaca pe tabla. In rest daca ia ultima carte trebuie sa coboare.

    2. Da, dar asa cum am zis doar in cazul in care joaca pe tabla.

    Raspunde
  184. Ionut 1 May 2009 @ 14:11

    1. Daca rup din sir si fac formatii cu toate piesele mai putin una singura pot inchide cu acea piesa atunci? Sau acea piesa imi ramane pe tabla, anunt ca mai am o singura piesa si la prima tragere la care piesa se lipeste inchid?

    2. Intrebare ce deriva din cea de sus: daca rup si toate cartile sa lipesc sau pot face formatii raman cu 0 (zero) carti in mana si la prima tragere inchid?

    3. La ultima mana se poate lua atuul si sa fie lipit (adaugat unei formatii existente deja, proprii sau a unui coleg de joc – nu fac formatie cu el!) si sa inchid cu ultima carte din mana?

    Raspunde
  185. zinela 3 May 2009 @ 17:34

    buna atunci cand ai doi de 1 si doi de joli coborati si alt jucator are ceilalti doi de 1 care lipsesc poate sa ia joli?
    sau daca am joli in formatie etelat la mine pot sa-l folosesc eu? daca am cartea care trebuie

    Raspunde
  186. criserb 3 May 2009 @ 22:32

    Ionut
    1. Nu trebuie sa anunti poti sa inchizi direct. In momentul in care ai rupt nu aveai sub trei piese pe tabla, nu trebuie sa anunti.

    2. Nu poti sa ramai fara piatra…

    3. Nu.

    zinela
    1. Daca pune 2 de unu poate sa-ti ia ambii joly.
    2. Da, dar neaparat intr-o formatie.

    Raspunde
  187. haelami 5 May 2009 @ 20:37

    buna, mai am o intrebare:d, dupa etalare se poate cobora cu doi jokeri si o singura carte? sau trebuie neaparat doua carti si un joker? multumesc

    Raspunde
  188. criserb 5 May 2009 @ 22:21

    neaparat doua carti si un joly :)

    Raspunde
  189. gim 7 May 2009 @ 07:21

    daca joc la mozaic am voie sa inlocuiesc joly de la altul, bineinteles cu cartea care inlocuieste joly sa il pun in formatia mea sa las carte jos si sa inchid?

    Raspunde
  190. criserb 7 May 2009 @ 07:27

    Gim: Din pacate nu poti, uite aici 2 randuri din regulament:

    Jucatorul care a optat pentru acest tip de joc nu poate lipi piese la ceilalti jucatori si nu poate nici sa foloseasca un joly etalat.

    Raspunde
  191. .RO|XY. 7 May 2009 @ 20:52

    Mai exista alte modalitati de jocuri inafara de etalate si jocul pe tabla?

    Raspunde
  192. criserb 7 May 2009 @ 22:09

    Eu nu stiu alt fel de rummy…

    Dar daca te-ai saturat de rummy, incearca canasta :) Noi mai nou numai canasta jucam.

    Raspunde
  193. Emma 11 May 2009 @ 17:49

    in cazul in care unul dintre jucatori este etalat si are joly in formatie….oricare dintre ceilalti jucatori care nu sunt etalati, pot sa il i-a…………?:-?

    Raspunde
  194. criserb 11 May 2009 @ 18:57

    nu, doar dupa prima tura dupa care se etaleaza si ei :)

    Raspunde
  195. Maricruz 11 May 2009 @ 21:29

    De exemplu daca joc pe tabla pot sa imi aleg eu ce tip de joc pe tabla sa joc?
    Eu stiu un joc de Remy care e cam asa:
    Toti jucatori joaca pe tabla. Fiecare face terte si suite, iar cand se incepe jocul cartea se da jos celui din dreapta ta, apoi daca jucatorul din dreapta ta vrea sa o ia, intai da jos o carte celui din dreapta si ia cartea aceea sau una din gramada. Jocul se termina cand are 2 grupuri de cate 3 carti terte sau suite si si 2 grupe de cate 4 carti. Jucatorul punand o carte intoarsa si rasturnata pe tabla care apoi o arata celorlalti jucatori. :) Cum vi-se pare?

    Raspunde
  196. criserb 11 May 2009 @ 22:25

    1. Daca joci pe tabla joci ce joc vrei tu si nu trebuie sa anunti felul jocului.

    2. Il stiam si eu, dar nu l-am mai jucat de mult. Pana la urma e ca si asta cu etalarea numai ca toata lumea joaca pe tabla si poate sa ia de jos doar ultima carte ;)

    Raspunde
  197. jack spintecatoru' 4 Jun 2009 @ 15:53

    am si eu o intrebare: la sfarsitul jocului,cand se numara punctejul,cand ai spre ex:1,2,3…1 ce valoare are?! multumesc8-|

    Raspunde
  198. criserb 4 Jun 2009 @ 16:25

    In formatia respectiva 1 are 5 puncte.

    Raspunde
  199. jack spintecatoru' 4 Jun 2009 @ 16:33

    multumesc pt raspuns dar cu amabilitatea d.voastra,mai vreau sa va intreb ceva: acest regulament este facut de cei care l-au conceput pe joc sau pe parcursul anilor,el se mai modifica in functie de sondajul facut de catre cineva anume!!!? PS. v-am intrebat pt ca am jucat cu mai multi rummy iar ei in varianta data de maine mai devreme,valoarea lui 1 era de 25 de puncte!!! multumesc:)

    Raspunde
  200. criserb 4 Jun 2009 @ 18:21

    Jack, regulamentul de mai sus nu stiu cat este de oficial sau nu, eu sustin ca ar fi oficial pentru Romania pentru ca l-am luat si pus pe blog de pe hartia care vine cu Rummy-ul atunci cand il cumperi. Este practic regulamentul ce vine in setul de rummy.

    Sunt convins ca sunt si alte regulamente dar eu il recunosc ca fiind bun pentru ca nu prea am intalnit persoane care sa-l nege sau sa-l combata prea mult…

    Acum tu faci cum crezi, nu pot sa-ti dau un raspuns cert in sensul asta :)

    Raspunde
  201. jack spintecatoru' 4 Jun 2009 @ 19:47

    multumesc cris,respect^:)^

    Raspunde
  202. criserb 4 Jun 2009 @ 20:36

    nu ai de ce, anytime ;)

    Raspunde
  203. Sensei 13 Jun 2009 @ 00:19

    Am o intrebare :
    Daca atunci cand ai 3 carti se poate rupe de la ultima carte din sir(cea pe care o da jucatorul din stanga) sau exista optiunea de a lua tot sirul, lasand cartea intoarsa de la capatul sirului(pe care nu o poate folosi nimeni).???

    Multumesc.

    Raspunde
  204. irina 21 Jun 2009 @ 15:36

    daca ai 4 dubluri neaparat trebuie sa inchizi jocul?[-(

    Raspunde
  205. cata 11 Jul 2009 @ 14:13

    am o intrebare legata de regulament la care nu am gasit inca raspunsul;
    la jocul pe tabla, cand vrei sa faci bicolor-trebuie sa faci 2 suite in 2 culori, asta in ce consta sa fac 2 suite de ex: 1 rosu, 2negru, 3 rosu, 4 negru…. sau 2 suite una de rosu una de negru ? bafta all

    Raspunde
  206. cata 11 Jul 2009 @ 14:14

    @Sensei – daca citesti atent regulamentul itzi zice ca nu ai voie sa mai rupi cu 3 cartzi decat ultima carte iar cand ai 2 alea sa le lipeste, nu uita sa anuntzi cand mai ai 3 cartzi.

    Raspunde
  207. cata 11 Jul 2009 @ 14:16

    @irina – si tu trebuie sa citesti atenta regulamentul si ai sa vezi ca la 3 duble se poate inchide jocul dar doar daca vrei tu ca e posibil sa fie bune cartzile su potzi opta si la jocul pe tabla sa faci 7 duble unde primesti un punctaj frumos.

    Raspunde
  208. criserb 11 Jul 2009 @ 15:42

    @cata – Trebuie sa faci 2 suite distincte, fiecare sa aibe o singura culoare.

    Ex: 1 2 3 4 5 6 7 rosu
    Ex: 1 2 3 4 5 6 7 negru

    Raspunde
  209. Manuk 13 Jul 2009 @ 08:26

    dar de atu?nu poti sa faci nik q el?

    Raspunde
  210. Manuk 13 Jul 2009 @ 08:28

    adik sa poti sa il ei sa faci formatie la sfarzit.knd mai ai 3 carti shi ei atu faci o formatie o cobori shi q cealalta inchizi.nu?????

    Raspunde
  211. alexandra 17 Jul 2009 @ 13:35

    ;) :)>-

    Raspunde
  212. AslPls 18 Jul 2009 @ 20:01

    Zii si mie ce inseamna ” fără mică” vad ca toti spun asta pe net dar nu inteleg. ce vor sa spuna? multumesc:)>-

    Raspunde
  213. criserb 19 Jul 2009 @ 12:15

    AslPls – Chiar nu stiu sa-ti raspunn la intrebarea asta. Eu nu am auzit expresia de care zici :(

    Raspunde
  214. Crissa 28 Jul 2009 @ 00:22

    Am si eu o intrebare cu privire la regulament la care inca nu am gasit raspunsul!!! Ai voie sa te etalezi NUMAI cu suite??? :d Multumesc anticipat :*:*

    Raspunde
  215. criserb 28 Jul 2009 @ 00:24

    Yep, ai voie. Nu ai voie NUMAI cu terte :)

    Raspunde
  216. Crissa 28 Jul 2009 @ 00:26

    10x

    Raspunde
  217. CHRIS BROWN 9 Aug 2009 @ 10:10

    toata lumea stie rummy dar va intreb urmatorul lucru
    cand incepe jocul se intoarce o carte da? bun la sfarsitul jocului un jucator mai are 3 piese pe tabla si ridica aceasta piesa care e cu fata in sus in gramezi o pune pe masa pentru a-si face formatie si cu o alta piesa inchide. ESTE CORECT????????
    VARIANTA PE CARE O STIU EU ESTE: CU PIESA CARE ESTE PE GRAMEZI CU FATA IN SUS NU POTI DECAT SA INCHIZI.
    AJUTATI-MA CU RASPUNSUL CORECT . NUMAI DACA STITI.

    Raspunde
  218. criserb 9 Aug 2009 @ 22:53

    @ Chris Brown – da e corect. Atata timp cat ai 3 piese pe tabla, 2 care impreuna cu cea de pe gramezi formeaza o suita/formatie, si inca una cu care poti inchide e perfect corect .

    Raspunde
  219. Alina 23 Aug 2009 @ 18:08

    Am si eu o intrebare: cand inchizi pe tabla, trebuie sa ai si suita, sau poti avea numai terte? multumesc!

    Raspunde
  220. criserb 23 Aug 2009 @ 23:48

    Si daca inchizi pe trabla trebuie suita, nu e obligatoriu sa ai terte, dar suita e obligatoriu.

    Raspunde
  221. luci 24 Aug 2009 @ 23:08

    poti sa rupi cu trei carti dintre care unul este jolly???eu stiu ca atunci cand ai doua carti si una este jolly NU poti sa rupi dar acum a venit cineva cu varianta ca atunci cand ai trei piese si una este jolly poti sa te rupi!!!este ,dupa mine,gresit!astept un raspuns!mersi mult!!!:-?

    Raspunde
  222. criserb 25 Aug 2009 @ 00:38

    Nu poti sa rupi cu jolly! cartile cu care rupi trebuie sa fie valori.

    Dar asta nu inseamna ca daca ai 2 carti cu care rupi si mai ai si jolly pe tabla nu poti sa rupi. Important e ca nici una din cele 2 carti cu care rupi sa nu ni fie jolly, atata tot

    Raspunde
  223. laav 25 Aug 2009 @ 13:05

    cel care se etaleaza primul nu primeste si el 45 de puncte, parca?

    Raspunde
  224. Devlyn 31 Aug 2009 @ 17:35

    Sal am si eu o intrebare legat de jocul pe tabla.
    Pot sa iau ultima carte de jos cand inchid pe tabla? Nu numai cand inchid ci si in timpul meciului ca sa fac formatii. Sper ca m-ai inteles.
    Ms

    Raspunde
  225. Devlyn 31 Aug 2009 @ 17:40

    Inca o intrebare pls.
    Trebuie sa anunt daca mai am pe tabla mai mult de 3 carti ?
    De ex. daca am 2 lipituri si o formatie adica 6 carti sa zicem si inchid e corect ?
    Ms

    Raspunde
  226. Devlyn 31 Aug 2009 @ 17:54

    Inca o intrebare plss.
    La jocul pe tabla trebuie sa fie 7 duble de aceeasi carte ?
    De ex. 77 galben, 33 rosu ?
    Sau pot sa fac de ex. 7 galben si 7 albastru, 3 galben si 3 rosu, 11 negru si 11 albastru ?

    Raspunde
  227. laav 1 Sep 2009 @ 00:11

    develyn, in legatura cu luatul ultimei carti, da ai voie cand te etalezi pe tabla, evident, cartea pe care o iei sa o folosesti nu sa inchizi cu ea. da, ieii carteao pui in formatie si cu alta inchizi.jocu.. la faza cu dublele nu am inteles nimic. la fel, la faza cu lipiturile si formatia nu inteleg nimic. lipiturile sunt lipituri nu se calculeaza cu numarul cartilor, p-alea le pui deoparte. exprima-te altfel, io una nu am inteles:)

    Raspunde
  228. Devlyn 1 Sep 2009 @ 12:02

    laav se pare ca nu stii jocul asa de bine.
    Cum sa te etalezi pe tabla ?
    Cand te etalezi inseamna ca te cobori, ca dai cartile jos.
    1. Si eu ma refeream la jocu pe tabla si nu stiu daca ai voie sa iei ultima carte din sir si sa dai alta jos.
    2. Faza cu dublele se refera tot la jocu pe tabla. Si cred ca 7rosu 7 albastru nu e dubla. Doar 7rosu 7rosu de ex e dubla corect ?
    3. Si la cealalta intrebare ma refeream la lipituri care le am pe tabla dar inca nu le-am facut intelegi ?
    Deci de ex. daca am pe tabla o formatie formata din 3 carti si 2 posibile lipituri si inca 1 carte cu care sa inchid pot sa inchid direct ? Adica cobor formatia, fac cele 2 lipituri si inchid. Toate astea intro tura. E corect ?

    Raspunde
  229. Devlyn 1 Sep 2009 @ 20:05

    Inca o nelamurire:
    Deci sa iti zic ce mi s-a intamplat.
    Jucam remi si la sfarsitul jocului cand am inchis cu joly, eu facand mozaic, prietenu cu care jucam a observat ca a patra carte era de aceeasi culoare cu prima. Atunci eu am pus joly acolo si am inchis cu cartea aia. E corect ? Sau e trisare ? Ce se face la faza asta ?
    Ms de raspuns.

    Raspunde
  230. laav 1 Sep 2009 @ 20:10

    ba da, stiu jocul destul de bine, tu nu ai stiut sa te exrpimi bine:) nu am zis ca nu stiu ce inseamna jocul pe tabla. duuuh. altfel, nu cred ca ma bagam sa iti raspund.
    1. ai voie sa iei ultima carte in loc sa tragi de sus.
    2.nu, nu se considera dubla 7 rosu 7 albastru, decat 7 rosu 7 rosu.
    3. stiu ce inseamna a te etala pe tabla
    4.da, poti face toate cele intr-o tura.
    5. cat despre faza cu joli, nu neaparat poti sa trisezi. depinde, daca tu stiai ca 1 si 4 au aceleasi culori, your mistake, dar pui joli in locul cartii care e de aceeasi culoare si inchizi cu cartea respectiva :)

    Raspunde
  231. bortos lucian 5 Sep 2009 @ 16:41

    daca eu am pe tabla de exemplu 6 si 9 si in sirul de jos sunt 7 si 8 pot sa ma rup???sau se aplica regula cand ai 7 si 9 si iei 8 de jos???
    mersi mult!

    Raspunde
  232. laav 6 Sep 2009 @ 00:30

    lucian, nu poti, trebuie sa ai doua consecutive sa poti rupe. si rupi 8, nu 9. 9 il pui dupa. adica daca ai 6,7 de patbla si jos ai 8, 9 rupi de la 8, chiardaca 9 e langa nu il poti lua, ma refer in dreapta. daca e dupa el. sepoate

    Raspunde
  233. vali 8 Sep 2009 @ 03:33

    ca nu ai voie sa rupi cu 3 piese e o tampenie!!! Nu-i vad logica si oricum nu asa se joaca pe net!
    Cel care ai postat regulamentu, vezi ca te contrazici cand zici ca nu ai voie sa inchizi numai cu tertze(formatie) ai acolo in tipuri de joc pe tabla betele alea!!! ;)
    Mica inseamna ca daca ai joly tre sa inchizi cu el! daca ii ai pe amandoi unu lipesti si cu unu inchizi!!!

    Raspunde
  234. eduardo 10 8 Sep 2009 @ 11:10

    si cand inchizi cu joly si se dubleaza tot jocul :)

    Raspunde
  235. vali 8 Sep 2009 @ 12:01

    fara mik = ce am spus mai sus

    Raspunde
  236. eduardo 10 9 Sep 2009 @ 12:43

    eu joc de mic dupa niste reguli un pic mai diferite :

    1) in privinta ruperii, stiu ca am voie sa ma rup de jos si daca am ramas doar cu 3 carti pe tabla (si le anunt);
    2) atuul stiam ca e fix, adica nu poti sa il iei si sa il folosesti cu alte doua carti ale tale de pe tabla);
    3) la inchidere normala primesti 100p.
    4) faza cu 1 atuu stiam ca face URMATORUL joc dublu, nu cel prezent, precum jokerul.

    in fine, sunt foarte interesante si regulile de aici :)

    Raspunde
  237. victor 17 Sep 2009 @ 01:02

    cred ca gresesti criserb la raspunsul pt jack spintecatoru din june 4th: el intreaba cat e 1 atunci cand se NUMARA(conform regulamentului,1- 25 puncte fiecare ),poate tu te ai referit atunci cand vrea sa se etaleze.

    Raspunde
  238. criserb 17 Sep 2009 @ 08:39

    @victor – se pare ca ai dreptate, am gresit eu, 1 atunci cand se numara la sfarsitul jocului are 25 puncte indiferent in ce formatie se afla.

    Merci ;)

    Raspunde
  239. hotzu71 2 Oct 2009 @ 19:07

    sal!
    intrebare: pot inchide fara sa anunt ,,3 carti,, si fara a fi penalizat? de ex. am 4 carti – 6, 7, 9 si 10. Evident nu pot inchide, dar daca din gramada trag un 8 si alcatuiesc o suita de 3 carti pe care o etalez si inchid cu a patra carte sau este obligatoriu sa anunti 3 carti sau 1 sau 2 si sa astept un tur pt a inchide????

    Raspunde
  240. criserb 2 Oct 2009 @ 20:48

    in cazul tau poti sa inchizi :)

    Trebuie sa anunti atunci cand ramai cu 1, 2 sau 3 piese pe tabla si jocul continua, fara ca tu sa inchizi.

    Raspunde
  241. eduardo 10 3 Oct 2009 @ 13:28

    dar la jocul de pe tabla : sa zicem ca am inchis, se numara si punctele pe care le`am avut sau doar punctajul respectiv pentru hand`ul realizat ?

    Raspunde
  242. criserb 3 Oct 2009 @ 15:43

    doar punctajul.

    Raspunde
  243. hotzu71 3 Oct 2009 @ 17:03

    paiiii… in cazul in care se poate inchide direct fara sa anunti cele 3 carti ( evident daca ai mai multe de 3) nimeni nu ar mai anunta si ar opri in plus de cartea cu care sa inchida, 3-4 carti de valoare mica, care se pot lipi sau care sunt deja in formatie si ar inchide doar atunci cand un alt jucator s-ar apropia de inchidere sau cand ar rupe din sir mai multe carti pe care nu ar putea apoi sa le etaleze, facand asta cu scopul de al prinde cu cat mai multe puncte pe tabla.

    Raspunde
  244. hotzu71 3 Oct 2009 @ 17:12

    inca ceva – ziceai ca nu poti inchide pe tabla fara suita. atunci inseamna ca nu poti inchide la ,,bete,, joc punctat cu 700 de puncte

    Raspunde
  245. hotzu71 3 Oct 2009 @ 17:26

    Intrebare: atunci cand etalezi pt prima data, se poate etala cu ajutorul lui joly? daca DA, cu cate puncte se calculeaza joly ?

    Raspunde
  246. criserb 3 Oct 2009 @ 18:37

    Nu poti inchide pe tabla “simplu” fara suita, daca faci bete e firesc ca poti inchide fara suita :)

    Da, se poate cobor cu joly si ea valoarea piesei pe care o inlocuieste. (dar nu sunt 100% ca am dreptate, poate e cineva sa ne ajute) :)

    Raspunde
  247. eduardo 10 6 Oct 2009 @ 10:22

    da, la bete se face o exceptie cu suita. iar la prima etalare, poti cobori cu joker, dar ia valoarea piesei inlocuite-cris, ai dreptate.

    spre exemplu, poti cobori cu 9-10-joker-12 de negru plus 3-3-3, pt ca in total fac 50 de puncte. daca ai 3 de 1 te etalezi direct, fara alta formatie (la fel si cu 2 de 1 si un joker)

    Raspunde
  248. andreea 6 Oct 2009 @ 12:36

    :ddefapt sunt 106 de piese nu 104:D :-\” :d/ :) (*):D

    Raspunde
  249. andreea 6 Oct 2009 @ 12:38

    si mai am o intrb dak rupi de la sir de la a doua carte trb neaparat sa facem cu ea?:-?

    Raspunde
  250. hotzu71 6 Oct 2009 @ 18:53

    daca se poate etala (pt. prima data ) cu ajutorul lui joly, de ce nu se poate si rupe din sir cu ajutorul lui?? sincer nu m-i se pare logic sa nu se poata, pt ca de fapt joly , in fond si la urma urmei, inlocuie orice alta carte nuuuuu????????? joly are o singura exceptie cand nu poate fi folosit—- NU POATE FI FOLOSIT JOLY LANGA JOLY. ex. 3+4+joly+joly+5+6 sau 2+joly+2+joly

    Raspunde
  251. criserb 6 Oct 2009 @ 19:38

    @andreea – normal, trebuie folosita cartea de unde rupi, restul poti sa le pui pe tabla dar aia de unde rupi trebuie folosita.

    @hotzu – man, eu asa stiam, asa am jucat intotdeauna. Nu ai voie sa rupi cu joly si alta piesa, ar fi prea usor, dar tu poti intreba si in alte locuri, sau poate e cineva care ne poate lamuri…

    Raspunde
  252. eduardo 10 8 Oct 2009 @ 12:20

    si eu tot asa stiu, nu ai voie sa rupi cu joker (cum la canasta nu ai voie cu valoare, adica joker sau 2).

    @ andreea : indiferent ca e a doua carte din sir sau a 20a, trebuie sa arati doua (sau mai multe carti) cu care o rupi. cele de dupa ea le iei si faci ce vrei cu ele.

    Raspunde
  253. camora 11 Oct 2009 @ 01:59

    se poate inchide cu cartea pe care o tragi de jos sau trebuie ca sa tragi de sus carte pt a inchide?

    Raspunde
  254. eduardo 10 11 Oct 2009 @ 17:21

    cred ca te referi la cartea luata de jos printr`o rupere. daca te`ai rupt de la o carte, ai pus jos formatia si ti`a mai ramas o carte (luata de jos, de dupa cea folosita pt rupere), ai voie sa inchizi cu ea. :)

    Raspunde
  255. nico 6 Nov 2009 @ 23:50

    am o intrebare aici !! cn e in masura sa raspunda sa nu ezite …jocul se intrerupe daca ai 3 duble sau 5 pe tabla??? si daca ai sa ii skimbi o dubla sa zicem…se mai anuleaza jocu’ sau se continua?

    Raspunde
  256. criserb 7 Nov 2009 @ 00:26

    Nico, uite ce zice regulamentul

    Inainte ca jocul sa inceapa cand fiecare jucator isi vede piesele poate sa anunte “dubla” sau “dublele” (”dubla” se considera doua piese de aceeasi valoare si culoare) fara sa le arate si sa faca schimb de duble cu ceilalti jucatori. In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele.

    Deci, daca nimeni nu schimba cu tine dublele, si ramai cu 3 pe tabla jocul se reface. Normal ca poti sa continui si cu 3 duble, acum depinde de tine ce alegi

    Raspunde
  257. jack spintecatoru' 7 Nov 2009 @ 04:57

    cris,nu uita sa-i spui lui nico ca in cazul in care nu are nimeni duble ca sa faca schimbul dorit iar jocul se strica,urmatorul e joc dublu!!! :)

    Raspunde
  258. criserb 7 Nov 2009 @ 09:58

    Yep, ai dreptate Jack, daca jocul se reface jocul urmator e dublu. Daca se intempla ca si jocul “urmator” sa se refaca atunci urmatoarea tura e ori 4. Si tot asa…

    Raspunde
  259. diana 16 Nov 2009 @ 14:08

    as avea si eu o intrebare…am jucat recent cu cineva…si spunea ca se poate inchide cu cartea cu care se incepe jocul(knd se impart,sau atu cum ar veni)daca lipesti la un alt jucator sau daca formezi o terta sau suita.si as vrea sa stiu daca e valabaila regula asta,daca se poate folosi cartea …

    Raspunde
  260. criserb 16 Nov 2009 @ 14:45

    Numai daca formezi o terta sau suita cu pisea de care zici se poate inchide. Nu merge sa iei piesa de acolo sa o lipeste la alt jucator si sa inchizi :) ar fi prea simplu. Dar daca faci o formatie cu respectiva piesa poti sa inchzi

    Raspunde
  261. luci 16 Nov 2009 @ 19:00

    incep cu deci…nu poti sa inchizi cu atu-ul!nu poti lua acea piesa pentru a inchide cu ea!poti lua piesa pentru a o folosi in formatie!
    si inca o observatie:jocul se schimba la 4 (patru) duble si nu la 3!asta se stie de mult timp!>:)

    Raspunde
  262. luci 16 Nov 2009 @ 19:01

    revin:dupa ce iei atu-ul si il folosesti in formatie poti inchide cu ultima carte ramasa pe tabla!:d

    Raspunde
  263. eduardo 10 17 Nov 2009 @ 11:46

    si eu stiam tot la 4 duble, iar de atu nu credeam ca poate fi folosit. si daca ar fi asa, atunci ai voie sa il iei de acolo si sa te etalezi prima data cu el, daca in rest indeplinesti toate criteriile ??

    Raspunde
  264. Cristina 21 Nov 2009 @ 01:18

    Buna. Am o nelamurire. Am un prieten care de fiecare data cand joaca, nu se etaleaza cu toate cartile. Isi pastreaza formatii pe tabla si are toate cartile necesare pentru a inchide jocul. El asteapta sa se rupa cineva si dupa inchide ca sa il prinda cu carti pe tabla. Exista vreo regula cu acest lucru?

    Raspunde
  265. diana 21 Nov 2009 @ 14:48

    mulumesc pt informatzii :* !!!

    Raspunde
  266. luci 21 Nov 2009 @ 17:34

    draga cristina,multi fac precum amicul tau!au placerea aia sadica sa-i vada pe altii cum se enerveaza…am si eu o gramada…nici macar nu rup desi au formatii…coboara in tura a doua iar in a treia inchid…nu au acel spirit…din pacate,nu exista nici o regula dar stai linistita caci ulciorul nu merge de multe ori la apa…si ce ai sa mai razi cand o sa aiba si el minus 100 vreo 3 jocuri consecutive!

    Raspunde
  267. eduardo 10 23 Nov 2009 @ 12:47

    pana la urma daca asa vor ei sa joace, c`est la vie :)

    Raspunde
  268. bloorigard 29 Nov 2009 @ 23:11

    Daca ultimele carti ramase pe tabla se unesc cu a 3-a trasa pe nas si formeaza o terta se poate inchide cu ajutorul cartii intoarse din sirul de baza (atuu)?

    Raspunde
  269. criserb 30 Nov 2009 @ 00:16

    Nu, ar insemna sa tragi de doua ori de jos.

    Raspunde
  270. eduardo 10 30 Nov 2009 @ 15:52

    cum adica trasa pe nas ? :))

    Raspunde
  271. patrocle 12 Dec 2009 @ 17:02

    Scuze ! Nu exista si tricolor ? Adik 3 suite in trei culori diferite.
    Cum se puncteaza?

    Raspunde
  272. Dana 12 Dec 2009 @ 20:20

    “Tricolor” – nu exista :) Cel putin asa stiu eu…

    Raspunde
  273. Gaby 13 Dec 2009 @ 21:01

    Salut Cristi!!!Am si eu o rugaminte la tine…joc de mult remi da am foarte multe reguli ma joc cu familia zic un tip de reguli ,ma joc cu preteni alt tip de reguli si ne tot contrazicem si ma enerveaza…ma poti ajuta cu un set de REGULI COMPLETE CU care se joca remi adevarat un set de reguli “ofocial”..am gasit tot felu da nu is complete…daca ma-i ajuta ti-as fii foarte recunoscator…reguli care sa fie de la A-Z

    Raspunde
  274. criserb 13 Dec 2009 @ 22:07

    @Gabi – Regulamentul de aici este cel original, este luat initial de pe net iar apoi cand am gasit un regulament “original” intr-un set de remi cumparat de la magazin l-am updatat. Te poti baza pe el cu incredere.

    Raspunde
  275. Gaby 14 Dec 2009 @ 17:03

    Ms mult cristi:X:p raman datorr:P:d/

    Raspunde
  276. JocRummy.ro 14 Dec 2009 @ 17:39

    La cate intrebari au fost deja si cu regulamentul in mana cred si eu ca deja esti expert in rummy. Nu credeam ca e atat de popular acest joc. Ma intreb cati dintre voi jucati remi online ? de asemenea cunoasteti ami multe variante de rummy ? sau doar cea clasica prezentata pe acest site.

    Raspunde
  277. eduardo 10 15 Dec 2009 @ 13:16

    Eu joc rummy de la 11 ani, e jocul meu preferat si probabil al multor oameni pentru ca e unul dintre cele mai complexe jocuri de societate, alaturi de canasta, tarnip si bridge.
    Joc rummy online, pe http://www.remi-online.ro Si da, sunt foarte multe variante de rummy, unele dintre ele nemaiauzite de noi. Probabil cei din America sau Franta au alte reguli, putin diferite.

    Raspunde
  278. corina 29 Dec 2009 @ 18:35

    hai sal am si eu o problema amluat aucum cateva zile un joc remi am si zar nu stiu cum se folosese ma ajutati plzzzz:d :d ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^

    Raspunde
  279. florin 30 Dec 2009 @ 19:15

    daca jolly etlat jos la mine in formatie pot sa-l inlocuiesc si sa-l lipesc in alta formatie

    Raspunde
  280. eduardo 10 3 Jan 2010 @ 13:12

    @CORINA : si eu am un set de joc de remi cu zar si sincer nu stiu la ce se foloseste (poate pentru un alt joc care se joaca tot cu pietrele de la remi)

    @FLORIN : daca ai un jolly etalat la tine intr`o formatie, sa zicem 10-jolly-12, atunci pe 11`le de acea culoare il poti folosi pe post de jolly, dar jolly “cel adevarat” ramane in formatia initiala. Cel care il inlocuieste il folosesti cu alte 2 sau mai multe carti intr`o noua formatie. sper ca ai inteles :)

    Raspunde
  281. laura 3 Jan 2010 @ 14:17

    cat valoreaza jolly in formatia: jolly-10-11?:-? *-:)

    Raspunde
  282. laura 3 Jan 2010 @ 14:19

    cristi te rog raspundemi?

    Raspunde
  283. Fr3nchik luv yaa 3 Jan 2010 @ 20:53

    sal!:* auzitzi exita vreo regula care zice ca dak rup din sirul de jos o carte nu am voie s-o lipesc la cartile cuiva care sa etalat? si nu am voie sa rup carte de jos daka nu m-am etalat?deci…dupa cum am citit…se poate folosii atu-ul care e cu fata in sus?:D nu prea inteleg mama zice ca nu se poate iar de aici nu prea am inteles….dak puteti sa ma ajutai ramn dotoare!:x [-o< :x ^:)^ :x ^:)^ :*

    Raspunde
  284. criserb 3 Jan 2010 @ 21:09

    @laura – 10 puncte, sorry am fost si eu plecat ;)
    @Fr3nchik luv yaa – nu poti sa rupi daca nu te-ai etalat.

    Raspunde
  285. epep 4 Jan 2010 @ 11:35

    @laura si @criserb eu cred ca 5 puncte

    Raspunde
  286. criserb 4 Jan 2010 @ 12:38

    @epep ai dreptate, am confundat cu canasta, acolo 10 puncte au piesele peste 7 :)

    Deci @laura in cazul tau joly-ul are valoarea de 5 puncte.

    Raspunde
  287. eduardo 10 4 Jan 2010 @ 12:38

    @epep : sigur este 10 puncte, cand il numeri la etalare. la final, valoreaza 50 de puncte :)

    Raspunde
  288. eduardo 10 4 Jan 2010 @ 12:39

    aaa da, eu vazusem 10-jolly-12 :”>

    Raspunde
  289. aniyela 5 Jan 2010 @ 10:18

    am si eu o nelamurire,1 ce valoare are? k sunt multi care zici k in orice ipostaza ar fi e 25 pct altii k nu..si nu mai stiu ce sa cred k fiecare are alte reguli si ma tot confrunt cu ei.eu stiu k de e in foarmatie 123 e 5 ptc, de e in 12 13 1 e 10 pct, si numa cand e in terta e 25. lamuriti-ma stiu corect?
    k eu nu mai stiu ce sa cred

    Raspunde
  290. criserb 5 Jan 2010 @ 11:08

    @aniyela – ai perfecta dreptate, asa e cum zici tu. De fapt scrie si sus in regulament, e un tabel in care se spune valoarea lui 1 in situatiile descrise de tine…

    Raspunde
  291. eduardo 10 5 Jan 2010 @ 11:16

    deci 1 se numara ATUNCI CAND TE ETALEZI CU EL, 5 pcte in 1 2 3, 10 puncte in 11 12 13 1 si 25 de pcte daca ai 1 1 1 (“terta mare”). DAR LA FINAL 1 are 25 de puncte, asa cum jolly in etalare are punctajul cartii pe care o inlocuieste, iar la final are mereu 50 de pcte.

    Raspunde
  292. aniyela 5 Jan 2010 @ 11:20

    aha m-am prins, k am citit si eu mai atent. oricum ms mult.acum bine k stiu sa pot sa le zici celor ce ma contrazic.

    Raspunde
  293. eduardo 10 5 Jan 2010 @ 11:24

    ma bucur ca te`am putut ajuta :p

    Raspunde
  294. ferit 5 Jan 2010 @ 19:34

    fratilor am si eu o intrb dak te etalezi cu atu avand in vedere ca mai ai 3 carti pe tabla si ultima carte de inchidere este 1 jocul cum este considerat si pt cine anume???

    Raspunde
  295. luci 5 Jan 2010 @ 21:48

    pai este simplu
    punctele tale se dubleaza si ….. atat in jocul respectiv!:d

    Raspunde
  296. eduardo 10 5 Jan 2010 @ 23:18

    luci are dreptate, daca inchizi cu 1 iti dublezi tie (sau echipei tale) punctajul din jocul respectiv. daca si atuul din jocul ala era un 1, atunci jocul pt toti jucatorii e dublu, iar pt cel ce a inchis cu 1 e de 2×2= de 4 ori. b-) @-)

    iar in privinta “fratilor am si eu o intrb dak te etalezi cu atu avand in vedere ca mai ai 3 carti pe tabla” nu stiu ce sa raspund. daca te refereai sa iei atuul de deasupra celor 6 carti, unde fusese pus la inceput, si sa te etalezi cu el (cu alte 2 carti), nu te pot ajuta pentru ca eu nu am jucat cu regula asta. tot ce stiam legat de atu era ca daca cineva il are i se numara 50 de puncte din start.

    Raspunde
  297. ferit 6 Jan 2010 @ 16:17

    k va multumesc mult pt ajutor :D b-)

    Raspunde
  298. eduardo 10 6 Jan 2010 @ 22:58

    sa cresti mare :p

    Raspunde
  299. tatiana 7 Jan 2010 @ 12:54

    sal kids! si eu tot pasionata de rummy si am intalnit o gramada de regului diferite de la grup de jucatori la altul. spre exemplu in grupul meu cand mai ai 2 piese pe tabla putem rupe din sir, cel putin de la penultima carte..de asemenea, cand inlocuim joly etalat in terta il putem folosi daca acelasi jucator a lipit ambele piese (ideea e ca cine inlocuieste joly il ia si-l foloseste cu cel putin 2 piese, astfel ramanandu-i lui cele 50 pcte)…prea multe date, revin later.PS: parca am vz o nelamurire..poti folosi cartea de sus (adica atu-ul) daca inchei cu ea, adica daca mai ai sa zicem 3 carti(cu atu-ul de sus 4) dintre care 2 se leaga iar a treia e atu-ul, si-ti ramane si a patra carte cu care inchizi..

    Raspunde
  300. addy 7 Jan 2010 @ 19:46

    Am o situatie:
    Pentru a castiga o paretida de remy, trebuie sa acumulezi 1000 de puncte, asa jucam noi. Daca eu inchid pe tabla(=500 de puncte) avand 515 puncte si adversarul meu acumuleaza 380 de puncte pe langa cele 990 de puncte, cine castiga? Eu ca am inchis sau adversarul, datorita numarului mai mare de puncte (1370 fata de 1015)?

    Raspunde
  301. ferit 8 Jan 2010 @ 00:25

    adversarul datorita nr de puncte ca asa ati stabilit voi…care atinge suma de 1000 wins..sfatu meu jucati pana la 2000 k sa nu terminati prea rpd :D

    Raspunde
  302. eduardo 10 8 Jan 2010 @ 00:34

    @tatiana : partea cu atuul pe care il poti lua nu o stiu, nu am jucat never ever cu regula asta, am mai spus :p daca ramai cu 3,2,1 carte anunti, daca ai ramas cu 2 carti nu mai ai voie sa rupi(iei doar de sus)-eu asa am jucat mereu si pana acum nu am mai auzit regula ta cu ruptul la 2 carti si nu mi se pare normal… :d iar ce spui tu, cu jolly, nu e asa. sa zicem ca ai 10-10-jolly. cel ce are ceilalti 2 de 10 de culorile ramase inchide formatia 10-10-jolly si foloseste cei doi de 10 ca un jolly (ce spuneai tu e perfect valabil la PINACLU, noi jucam remi:p).

    @addy : nu am auzit de asa ceva. regula aceasta, cu 1000 sau 2000 de puncte este valabila pentru CANASTA (10.000 de puncte), dar la remi scopul jocului e cine acumuleaza cel mai mare numar de puncte (nu neaparat 1000, puteti stabili de la inceput 6 ture si vedeti la final cine are punctaj mai mare).

    Raspunde
  303. criserb 8 Jan 2010 @ 00:40

    @tatiana – daca ramai cu 3 piese pe tabla si vrei sa inchizi faci exact asa cum ai zis cu ajutorul atu-ului. Iei atu-ul care trebuie sa sa “potriveasca” cu 2 carti de la tine de pe tabla si cu cartea ramasa inchizi. E corect.

    @eduardo 10 – Multumesc pentru ceea ce faci in numele tuturor pe care i-ai ajutat pana acum! :)

    Raspunde
  304. eduardo 10 8 Jan 2010 @ 11:28

    Cu mare placere >:D< ma bucur ca pot sa fiu de ajutor :)

    Raspunde
  305. Gabi 12 Jan 2010 @ 15:29

    Am si eu o rugăminte Criserb, dacă poti trimite-mi si mie pe mail acest regulament…si pe cel de la Canastă.Multumesc anticipat !

    Raspunde
  306. criserb 12 Jan 2010 @ 21:30

    @gabi – pai poti sa-l salvezi tu de pe blog, si sa-l pui intr-un word… la fel ar trebui sa fac si eu…

    Raspunde
  307. eduardo 10 12 Jan 2010 @ 22:02

    am o intrebare, pentru ca am jucat cu niste oameni care spuneau ca daca 1 e atu, jocul ala nu e dublu, iar daca cineva inchide cu 1 jocul nu i se dubleaza decat lui (si nimanui). cum e corect ? eu stiu ca atuul de 1 dubleaza jocul pt toti jucatorii, iar cine inchide cu 1 isi dubleaza doar lui punctele:d corectati`ma acum :)

    Raspunde
  308. criserb 12 Jan 2010 @ 22:50

    In cazul in care jucatorul inchide cu 1 sau joly atunci punctajul obtinut de acesta in joc se dubleaza.

    Daca piesa folosita la facutul jocului este 1 sau joly atunci se spune ca este “joc dublu”, iar la sfarsitul jocului punctajul obtinut de fiecare jucator se dubleaza.

    Ti-am citat din regulament ;)

    Raspunde
  309. eduardo 10 12 Jan 2010 @ 23:03

    da, e clar, sunt prea obosit:)) desi mai stiam ceva : jolly cand e atu, acele 8 carti i se dau primului jucator, in acel joc nemaifiind un alt atu:P

    Raspunde
  310. eduardo 10 12 Jan 2010 @ 23:04

    iar inchisul cu 1 e diferit fata de cel cu jolly : cand inchizi cu 1 ti se dubleaza doar tie jocul, cand inchizi cu jolly tuturor

    Raspunde
  311. criserb 12 Jan 2010 @ 23:07

    Nope, daca inchizi cu 1 sau cu joly e tot aia, ti se dubleaza doar tie, doar celui care inchide.

    Daca atu-ul e 1 sau joly atunci se dubleaza tuturor.

    Raspunde
  312. eduardo 10 12 Jan 2010 @ 23:11

    am inteles. regulile pe care le`am zis eu eram dintr`un regulament de la Nissa sau asa ceva:)) in fine, multumesc pentru lamuriri si o noapte buna ! :)

    Raspunde
  313. luci 13 Jan 2010 @ 11:45

    da, e clar, sunt prea obosit:)) desi mai stiam ceva : jolly cand e atu, acele 8 carti i se dau primului jucator, in acel joc nemaifiind un alt atu:P

    nu prea inteleg ce ai vrut sa zici!poti reveni mai detaliat?

    Raspunde
  314. eduardo 10 13 Jan 2010 @ 11:51

    atunci cand jolly e atu, el se aseaza peste oricare din cele 15 gramezi de cate 7 carti si i se da primului jucator. si e clar ca in acel joc nu mai e atu. cel putin asa stiam eu

    Raspunde
  315. luci 13 Jan 2010 @ 11:53

    corect in prima parte!dar cel care are jolly are atu,caci asa e normal!

    Raspunde
  316. eduardo 10 13 Jan 2010 @ 11:55

    bine :P

    Raspunde
  317. eduardo 10 13 Jan 2010 @ 11:56

    dar cum poti demonstra ca are atuu ? din moment ce nu mai ramane nicio carte sus care sa fie geamana celei din mana ?? (cum ar fi un 4 de albastru ca atu si cineva sa mai aiba pe tabla celalat 4 de albastru-AIA E ATU)

    Raspunde
  318. luci 13 Jan 2010 @ 12:04

    pai jolly-ul tras ramane deasupra gramezii (care poate fi oricare,hotaraste cel care face jocul) iar celalalt va fi aratat de cel care il are (daca il are)!jolly-ul este o carte ca oricare alta,numai ca are mai multe feluri de folosire si punctaj!sper sa intelegi!

    Raspunde
  319. eduardo 10 13 Jan 2010 @ 20:51

    am inteles, cred ca tu nu ai inteles:)) eu spun asa : daca jolly e atuul, el se pune deasupra oricarei gramezi (care poate fi oricare, hotaraste cel care face jocul) SI GRAMADA AIA CU JOLLY DEASUPRA I SE DA PRIMULUI JUCATOR. si in acest caz NU mai exista niciun atu sau joc dublu, pentru ca acel jolly extras i se da primului jucator. clar ? :))))

    Raspunde
  320. eduardo 10 13 Jan 2010 @ 20:52

    “iar celalalt va fi aratat” (cred ca te refereai la jolly)-nu are ce sa mai arate daca nu mai exista atu in jocul ala :p

    Raspunde
  321. luci 14 Jan 2010 @ 10:46

    pai este gresit asa.se joaca cum ti-am scris mai sus.nu se procedeaza cum ai spus tu cu datul gramezii cu atu-ul primului jucator.este gresit asa!do you understand???????:d

    Raspunde
  322. luci 14 Jan 2010 @ 10:49

    nu am mai intalnit situatia asta ca un joc sa fie fara atu!mai joaca altcineva fara atu???:o

    Raspunde
  323. criserb 14 Jan 2010 @ 10:58

    Mai, ce prostii vorbiti aici? Cand e joly atu se procedeaza exact la fel ca si cand ar fi oricare alta carte atu. Nu se schimba nimic. Doar ca se pune peste orice gramada vrei tu dupa care se impart piesele, incepand de la gramada urmatoare.

    Nu exista remy fara atu’ de unde regula asta?

    Raspunde
  324. eduardo 10 14 Jan 2010 @ 12:22

    am luat`o de pe un site unde era un presupus regulament de la Nissa. oricum, multumesc ca m`ati lamurit :d and yes, i DO understand, luci :)

    Raspunde
  325. mmmdaa 17 Jan 2010 @ 13:13

    Salutare,as avea si eu o intrebare,daca un jucator are atu-ul si uita sa-l anunte iar dupa se pune prima piesa jos,mai e valabil? sau poate sa-l anunte pana trage el prima carte

    Raspunde
  326. criserb 17 Jan 2010 @ 15:35

    Daca uita sa-l anunte e problema lui. Teoretic el trebuie anuntat pana incepe jocul, inainte de ca primul om sa traga vreo carte, dar acum na, depinde cum va intelegeti voi, daca vreti sa-i permiteti sa anunte pana cand e tura lui puteti sa-i permiteti, eu nu as fi impotriva.

    Raspunde
  327. luci 18 Jan 2010 @ 10:41

    el trebuie sa anunte atu-ul inainte de a trage el prima piesa.in mod normal asa e corect.nu influenteaza cu nimic faptul ca ceilalti au tras piese inaintea lui.

    Raspunde
  328. eduardo 10 18 Jan 2010 @ 12:37

    da asa stiu si eu si asa e logic :d

    Raspunde
  329. Forrai Florina 24 Jan 2010 @ 17:19

    daca ai ultimele 2 carti ex. 4….6 esi anuntat, iti vine tura sa tragi o carte si se nimereste 5 de aceiasi culoare binenteles poti sa etalezi formatia si sa inchizi cu atu. multumesc

    Raspunde
  330. luci 25 Jan 2010 @ 10:59

    nu ezista asa ceva!poti rupe doar cand mai ai trei carti si nu doua!ce regulament mai este si asta?adica tu tragi doua carti???

    Raspunde
  331. ily 29 Jan 2010 @ 00:59

    am si eu o intrebare. daca mai am o piesa pe tabla si trag de jos un joly. pot lipi acel joly oriunde in formatiile mele si sa inchid cu piesa care o aveam pe tabla inainte?

    Raspunde
  332. criserb 29 Jan 2010 @ 10:05

    da, e corect cum zici.

    Raspunde
  333. Nina Carotiga 2 Feb 2010 @ 20:22

    da…super explicatii….
    tre safii prost sa nu intelegi..
    Multam” fain…

    Raspunde
  334. jiji 6 Feb 2010 @ 14:48

    intrebare….daca sunt servit de la prima mana, astept un tur si ma etalez, pot sa inchid tot atunci? adica sa inchid de la prima etalare. sau mai trebuie sa mai astept un tur?

    merci

    Raspunde
  335. criserb 7 Feb 2010 @ 00:21

    Yep, se poate sa inchizi de la prima etalare dar nu in prima tura. Astepti o tura apoi pui tot jos si inchizi. Sau poti sa inchizi pe tabla dar trebuie sa anunti asta in primele 3 ture ale jocului.

    Raspunde
  336. luci 8 Feb 2010 @ 08:50

    se anunta daca vrei sa joci pe tabla in prima tura!asa e regula!:d

    Raspunde
  337. criserb 8 Feb 2010 @ 10:05

    Pentru ca unul din jucatori sa joace pe tabla, el trebuie sa anunte acest lucru in primele 3 ture.

    Am citat din regulament ;) Vezi la capitoulul jocul pe tabla..

    Raspunde
  338. luci 8 Feb 2010 @ 10:12

    :-?

    Raspunde
  339. luci 8 Feb 2010 @ 12:43

    da,asa e acest regulament,dar corect este cum am spus mai sus!cred ca e cel mai normal!si de ce dupa primele trei ture?nu poti dupa 5 ture?si daca cineva inchide in a doua tura?coboara si inchide?risti sau pierzi!:-?

    Raspunde
  340. criserb 8 Feb 2010 @ 13:07

    Luci, Acest regulament este cel din cutia de Rummy. Initial l-am scris din “burta” dar cand am gasit unul oficial (in cutia cu care vine rummy-ul) l-am adaptat si este identic cu cel original ca sa zic asa.

    Si cred ca exista si o logica in faptul ca poti sa anunti daca joci pe tabla in primele 3 ture. Nu-ti poti da seama intotdeauna din prima tura daca poti sau nu. Dupa 2-3 ture in schimb lucrurile se mai aseaza si pot sa iti dai seama mai bine daca este indicat sau nu sa joci pe tabla…

    Tu de unde stii ca se anunta din prima tura? Ai gasit tu undeva unde scrie asta… daca da, da-mi si mie te rog.

    Multumesc

    Raspunde
  341. stefania 8 Feb 2010 @ 20:44

    daca eu ma etalez cu un joly, si mai tarziu imi pica cartea care o inlocuieste joly pot sa-l folosesc?? :D

    Raspunde
  342. criserb 8 Feb 2010 @ 22:36

    Da, dar numai intr-o formatie pe care o cobori atunci. Nu ai voie sa iei joly-ul sa-l pui pe tabla…

    Raspunde
  343. eduardo 10 8 Feb 2010 @ 23:02

    aia era la pinaclu, aici e remi :)

    Raspunde
  344. criserb 8 Feb 2010 @ 23:24

    “Folosirea joly-ului” – Joly-ul etalat poate fi schimbat cu piesa pe care o inlocuieste de catre orice jucator doar o singura data prin intoarcerea joly-ului cu fata in jos in formatie, iar jucatorul care schiba joly este obligat sa foloseasca piesa pe care o inlocuia joly intr-o formatie in aceeasi tura, asezand-o si pe aceasta tot cu fata in jos.

    Raspunde
  345. luci 9 Feb 2010 @ 13:21

    revin : regula cu anuntatul jocului pe tabla nu o stiu din vreun regulament.asa joc eu si cred ca e cel mai corect.si cu toti cu care am jucat au procedat la fel.nu am intalnit o asemenea situatie.poti face un sondaj???
    si acum : regula cu folosirea jolly-ului!interesant : eu pot sa-mi folosesc propriul jolly???cred ca mai corect era in regulament “folosirea de catre oricare alt jucator in afara de cel care a etalat”!corect???vrem sondaj!!!!:-?

    Raspunde
  346. criserb 9 Feb 2010 @ 13:42

    Luci – nici mie nu imi convin multe reguli de mai sus si noi jucam dupa alte reguli, asa auzite din gura in gura dar asta nu inseamna ca trebuie sa continuam sa jucam asa… Regulamentul de mai sus se gaseste in toate cutiile de rummy pe care le gasesti de cumparat… chiar daca ne convine sau nu…

    Din pacate un sondaj nu ar avea nici un rost, nu putem schimba ceva ce a fost scris de cei care l-au produs :)

    Daca stai sa le analizezi regulile sunt chiar corecte.

    De ce eu nu as avea voie sa imi folosesc propriul joly si altul da? Pana la urma de ce altul sa fie fericit ca eu am joly-ul? Sansa asta trebuie acordata fiecarui jocator, parerea mea.

    Cat despre reguli ti-am zis, cumpara un rummy si vezi ce zice pe regulament, sa nu zici ca le-am inventat eu… ca nu am meritu’ asta :P

    Raspunde
  347. tatiana 9 Feb 2010 @ 14:21

    te ascult cristi si postez si eu ceva….eu una nu am auzit ca ti poti folosi jolly ul dupa ce te ai etalat cu el, dar daca voi ziceti…poate incerc si eu….despre anuntat la jocul pe tabla o faci in primele 3 maini. e si logic fiindca la prima mana daca nu ai cel putin 2-3 formatii(sau piese pt mozaic) slabe sanse sa faci tabla..

    Raspunde
  348. luci 9 Feb 2010 @ 15:07

    ^:)^

    Raspunde
  349. stefaniaaaa 9 Feb 2010 @ 15:48

    deci pot sa-l folosesc :)). Ok multumesc mult.

    Raspunde
  350. tinut 9 Feb 2010 @ 22:53

    :-?dak are p tabla 3-4 carti, rupe penultima carte si inchide ,e corect?

    Raspunde
  351. eduardo 10 9 Feb 2010 @ 22:55

    da poti. si eu la fel stiu ca tine, cristi, si mereu am jucat cu jolly`ul “folosibil” SI de catre cel care l`a pus. Adica eu nu inteleg pe ce regula si ce logica va bazati cand spuneti ca nu avem voie sa ne folosim propriul jolly etalat :-?? Mi se pare corect si cinstit sa avem sansa sa ni`l utilizam, indiferent daca tot noi l`am etalat :p

    Raspunde
  352. eduardo 10 10 Feb 2010 @ 11:33

    da este corect. ia penultima carte si inchide (asta daca are 4 carti) Daca are 3, nu are voie sa ia decat ultima carte de jos, adica ultima data, eu asa stiu si joc :)

    Raspunde
  353. tatiana 11 Feb 2010 @ 11:34

    hmmm….faza cu inchisu si putine carti..eu si una din gasti jucam asa: chiar daca mai ai 2 carti pe tabla poti sa rupi de unde vrei, chiar si de la penultima carte ca sa ai cu ce inchide..unii zic ca nu mai ai voie sa rupi la 2 carti..mie mi se pare logic sa poti face treaba asta fiindca ce carte iei de jos tb sa o fol cu min 2 de pe tabla, corect si logic?

    Raspunde
  354. tatiana 11 Feb 2010 @ 11:37

    si acum o intrebare…mai ai 2 carti si o tragi pe a treia. pt a inchide ai nevoie de atu care se leaga la 2 carti ale tale. poti sa l iei si sa inchizi cu cea de 1 treia carte pe care ai tras o?nu stiu cat de explicita am fost. unii zic ca daca ai 2 carti si o tragi pe a treia care se leaga la cele 2 poti inchide cu atu ul..dar asa oricine poate termina..ma rog..

    Raspunde
  355. eduardo 10 11 Feb 2010 @ 11:41

    pentru prima intrebare : daca e asa de corect cum zici tu, atunci cand mai ai 2 carti ai voie sa iei si pe ultima, nu ? dar nu mai ai cu ce inchide… deci nu mai e asa de logic. ceea ce vreau eu sa spun este ca daca ai ramas cu 2 carti si ai voie sa te rupi de la o piesa intamplatoare din sir, atunci ai avea voie, teoretic, si de la ultima, dar ar fi imposibil pt ca nu ai mai avea cu ce inchide.

    Raspunde
  356. tatiana 11 Feb 2010 @ 11:42

    ba e logic, think: ai 2 carti si rupi de la penultima….asta inseamna ca inchizi cu ultima…

    Raspunde
  357. eduardo 10 11 Feb 2010 @ 11:43

    deci ai 2 carti. o tragi pe a treia de sus. cum mai vrei sa iei si atuul, din moment ce DEJA ai tras o carte ?? ar fi ca si cand ai lua 2 carti. nu mi se pare deloc corect sa joci asa.

    Raspunde
  358. eduardo 10 11 Feb 2010 @ 11:44

    nu e logic, daca eu vreau sa ma rup de la ultima carte si am doar 2 carti ? adica nu e normal ca daca cineva ramane cu 2 carti sa aiba voie sa se rupa de la penultima carte (sa zicem), dar altul care are tot 2 carti sa nu aiba voie sa se rupa de la ultima carte-pentru ca nu ar mai avea cu ce inchide.

    Raspunde
  359. tatiana 11 Feb 2010 @ 11:46

    eu zic ca e corect asa…nu te pune nimeni sa rupi de la ultima carte chiar daca iti trbuie…astepti o tura si o iei atunci, care e probl?..

    Raspunde
  360. criserb 11 Feb 2010 @ 12:12

    Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa. E un regulament nu vad de vreti sa procedati altfel.

    Evident ca fiecare joaca in grupul lui cum vrea dar atunci cand se intalnesc 2 grupuri care joaca diferit ce faceti? care reguli le respectati?

    Asta e scopul unui regulament sa va invete sa jucati toti dupa aceleasi reguli ca atunci cand va intalniti sa nu jucati dupa reguli diferite.

    Raspunde
  361. eduardo 10 11 Feb 2010 @ 12:17

    pai da ! asa zic si eu, niste reguli oarecum fundamentale. deci 3 carti-rupi decat ultima carte, 2 carti-niciuna. ^:)^

    Raspunde
  362. FybeR 15 Feb 2010 @ 21:09

    Salut..am si eu o intrebare : se poate etala doar cu 1 suita? sau doar cu suite?

    Raspunde
  363. eduardo 10 16 Feb 2010 @ 22:37

    sigur ca da :) regula spune sa ai minim 45 de puncte si obligatoriu o suita, dar daca ai doar suite, te poti etala. de asemenea, daca ai numai o singura suita, de ex 10-11-12-13-1 (care evident face 50 de puncte) te poti etala si asa, doar cu ea.

    Raspunde
  364. TeDiSoRuL 24 Feb 2010 @ 00:39

    Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva :)

    De cateva zile ne-am apucat cu un prieten sa jucam Remy .:)

    Noi jucam Remy normal :)

    Cu regulile de sus care sunt scrise aici .

    Am ajuns in final sa inchid pe tabla . Am avut asa

    Rosu : 2 , 3 , 4 , 5 , 6
    Negru : 10,11,12,13,1
    Terta : 2 ( Negru ) , 2 ( Galben ) 2 ( Albastru ) , 2 ( Rosu )
    Si am inchis cu Jolly . Cate puncte mi se pun ?

    Specific ca nu am rupt de jos n-am luat carte deloc din sir am facut totul pe tabla . Cate puncte am ? :)

    Multumesc:)

    Raspunde
  365. eduardo 10 24 Feb 2010 @ 09:57

    oricum si daca luai de jos o carte (ultima data), tot pe tabla se numea :) pai dupa regulile acestea, tu ai facut un hand simplu (cu suite si terte fara restrictii), ceea ce inseamna 500 de puncte. Pentru ca ai inchis cu jolly se dubleaza intreaga tura pentru toti jucatorii, iar tie iti revin 500×2=1000 de puncte.

    Raspunde
  366. Armin 4 Mar 2010 @ 18:03

    Am si eu cateva nelamuriri:

    1 – noi jucam pana la 1500 puncte, cu conditia ca cel care castiga trebuie sa faca peste (cel putin 1505) si sa si inchida…au existat jocuri in care am reusit sa inchid doar cand am ajuns la 2000 si ceva de puncte;

    2 – noi rupem de oriunde atata vreme cat avem 2 carti pe tabla;

    3 – jolly-ul nu se poate folosi de catre cel care il are deja etalat;

    4 – nu rupem cu jolly, indiferent de cate carti exista pe tabla;

    5 – inchidem cu atu-ul, insa nu cu cel cu fata in sus, ci cu dublura lui, care fie se poate rupe de jos, lua din gramada sau anunta din start ca il ai pe tabla;

    6 – cand inchizi pe tabla consideram 1000 puncte sau -500 daca nu reusesti;

    7 – anuntatul ca inchizi pe tabla se face pana la sfarsitul celei a treia ture;

    Ce e corect si ce nu?

    Raspunde
  367. Armin 4 Mar 2010 @ 18:12

    Si inca ceva: cand anunti ca inchizi pe tabla, n-ai voie sa rupi sau sa iei de jos – doar din gramada se poate: e corect sau nu?

    Merci anticipat pt. raspunsuri!

    Raspunde
  368. criserb 4 Mar 2010 @ 21:19

    @Armin

    1. Noi jucam pana la 1000 dar nu e nimic gresit sa joci mai mult. Daca voi ati hotarat 1500 e ok. La fel jucam si noi, trebuie sa facem punctajul stabilit iar jucatorul care reuseste trebuie sa si inchida… se poate ajunge asa cum zici la sume mari pana se reuseste inchiderea jocului.

    2. Se poate rupe de oriunde atata timp cat aveti minim 4 piese pe tabla cu conditia sa folosesti piese rupta in acea tura. Nu se poate rupe din momentul in care ai anuntat ca ai 3 sau mai mutine piese pe tabla.

    3. Se poate folosi, toti jucatorii au drepturi egale. De ce nu ar avea acest drept cel norocos care l-a si avut pe tabla. Se poate inlocui/folosi joly-ul deja etalat doar o singura data.

    4. Corect. Nu se rupe cu joly.

    5. Nu e nimic in neregula in a inchide cu “copia” atuului dar nu se punceteaza nimic in plus. E ca o inchidere normala.

    6. Daca nu reusesti nu se puncteaza. Se scad normal 100 de puncte sau mai mult daca e joc dublu…

    7. Corect.

    8. Nu ai voie sa rupi, dar poti sa iei ultima carte de jos. Doar ultima din sir si bineintele sa tragi carte.

    Ce ti-am scris eu scrie in regulament… asa e corect dar voi puteti jucam cum vreti atata timp cat nu va bateti :P

    Raspunde
  369. VlDragos 7 Mar 2010 @ 11:01

    Pare totul ok dar am doua obiectii :
    1. – mi se pare apsurd sa cobori doar cu terta de 1 , pt ca i-ti trebuie musai suita..
    2. – jocu dublu la joly sau cand inchizi cu el e ok deoarece sunt doar doi , dar nu si la 1 deoarece sunt tot opt ca si celelalte piese din joc..

    Raspunde
  370. stefan 7 Mar 2010 @ 12:30

    BA e foarte tare jocul…acum am citit si eu regulrile sa stiu cat mai bine sa jok.eu jok de mult timp acest jok..

    Raspunde
  371. eduardo 10 7 Mar 2010 @ 17:15

    @ Dragos :

    1-nu iti trebuie musai si suita daca ai 3 asi. daca ai observat, asii au o anumita valoare in jocul de remi, nu doar pt ca sunt a doua piesa ca punctaj dupa jolly.

    2-de ce ti se pare asa absurd ? cand inchizi cu joker se dubleaza tuturor, iar cand inchizi cu unu doar celui ce a inchis (sau echipei). din nou, asa este regulamentul… nu eu am avut stralucita idee de a inventa acest joc. eu asa stiu si joc :)

    Raspunde
  372. eduardo 10 7 Mar 2010 @ 17:17

    si mai am si eu o intrebare : puteti sa imi explicati mai pe larg regula aceea conform careia avem voie sa ne folosim de atuu ? multumesc anticipat ;;)

    Raspunde
  373. Dragos 8 Mar 2010 @ 11:30

    am si eu o intrebare ?
    daca mai ai o carte pe tabla , se poate sa iei cartea cu fata in sus din gramada (atu-ul) si sa o lipesti la adversari si sa inchizi?
    va multumesc !

    Raspunde
  374. snooker 8 Mar 2010 @ 13:23

    eduardo, vezi ca gresesti. Cand inchizi cu joker se dubleaza dar numai tie! Uita-te mai sus in regulament.

    Eu am 2 situatii:
    1.Am avut 3 duble, s-a refacut jocul, urmatorul este dublu. Urmatorul joc are altcineva 3 duble, next game este x4.
    La al treilea joc este 1 atu. Jocul va fi x8 corect?
    2. Se dau pietrele, la moment dat la a doua tura cineva are doar 13 pietre pe masa. I se intampla ceva? Jocul urmator va fi dublu?

    Raspunde
  375. eduardo 10 9 Mar 2010 @ 11:26

    drgaos-chiar nu stiu daca se poate asa ceva (mi se pare ca nu ar fi corect…)

    snooker-cum e posibil sa se ajunga sa aiba cineva 13 carti ? daca a gresit, probabil, se va reface jocul, dar fara sa se dubleze din nou urmatorul joc. ar fi ciudat si nedrept ca la fiecare greseala a cuiva sa se dubleze urmatorul joc.

    si daca atunci cand inchizi cu jokerul e dublu doar pt tine, atunci cand inchizi cu 1 cum mai e ? :P

    Raspunde
  376. criserb 9 Mar 2010 @ 11:49

    @Dragos – Se poate, eu asa stiu.

    @VlDragos – Sunt doua obiectii bune si eu le vad cam asa ca tine daca stau sa ma gandesc bine dar… regulamentul spune altceva :) Ce sa facem acum, o petitie sa-l schimbe? :) Totul e din cauza lui unu care e o piesa cu valoare speciala, zic eu.

    Oricum buna remarca, nu m-am gandit ;)

    Raspunde
  377. Myuzet 9 Mar 2010 @ 19:10

    Am si eu o nelamurire va rog poate ma ajuta careva…
    La sfarsitul jocului daca jucatorul mai are 3 piese pe tabla, stiam ca poate lua atuul sa faca o formatie si doua dintre piesele de pe tabla si cu a 3-a inchide. Nu am citit nicaieri regula asta dar eu asa joc de cand eram mica. Intrebarea mea este alta, daca atuul este joly iar la sfarsit jucatorul mai are 3 piese pe tabla, se poate lua joly, face formatie cu 2 din piesele de pe tabla si inchide cu a 3-a de pe tabla, nu?? Exact la la atu, ca de fapt asta si este atu. Nu? Multumesc

    Raspunde
  378. criserb 9 Mar 2010 @ 21:23

    @Myuzet – este perfect adevarat ceea ce zici, nu am cum sa te contrazic. Asa e. Ca e joly atu sau alta piesa e tot una :)

    Raspunde
  379. eduardo 10 9 Mar 2010 @ 22:05

    perfect, am inteles. dar atunci cand am anuntat ca joc pe tabla, sa fac un hand, am voie sa ma folosesc de atu ? daca da, am voie in timpul jocului sau doar la final, cand inchid ? :)

    Raspunde
  380. andreea 10 Mar 2010 @ 17:58

    bai…….hai sa va zic yo cum e deci dak ai tri piese mai poti sa rupi dar dak ai doua piese pe tabla nu mai poti sa rupi si nu ai voie sa rupi cu joly;) ;) ;) ;)

    Raspunde
  381. eduardo 10 10 Mar 2010 @ 18:30

    andreea, stim ca nu ai voie sa rupi cu jolly (ca si la canasta), dar daca ai 3 piese nu mai poti rupe decat ultima carte. daca ai patru ai voie sa rupi de ORIUNDE.

    Raspunde
  382. criserb 10 Mar 2010 @ 18:35

    Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.

    Din regulament ;)

    Raspunde
  383. andrei 19 Mar 2010 @ 22:59

    se poate folosi doi joly in aceiasi formatie?

    Raspunde
  384. andrei 19 Mar 2010 @ 23:01

    poti folosi doi joly in aceiasi formatie?

    Raspunde
  385. eduardo 10 20 Mar 2010 @ 20:46

    @andrei : nu exista asa ceva. uita`te in regulament mai sus si la anumite comentarii, a fost explicat :)

    Raspunde
  386. samir 6 Apr 2010 @ 15:26

    am şi eu o întrebare se poate închide la duble adică 2 2 4 4 8 8 mulţumesc

    Raspunde
  387. Marius 6 Apr 2010 @ 18:52

    Salut.Am urmatoarea problema:

    Terta de 1 etalata la alt jucator cu 2 x 1 si joly.
    Apoi lipitura alta carte de 1 , la un alt jucator.
    Mai am 3 carti pe tabla si am cel de-al 4 lea 1, il pot lipi fara sa ma folosesc de joly, pentru ca nu mai pot face formatie avand doar 3 carti.Nu vreau sa ma folosesc de el , doar vreau sa il intorc fara sa il mai foloseasca altcineva
    Astept raspuns

    Raspunde
  388. criserb 6 Apr 2010 @ 20:53

    @samir Daca joci “la duble” iti trebuie 7 perechi de duble ca sa poti inchide, 3 (asa cum ai zis tu) nu e suficient.

    @Marius te poti lipi la jucatorul care are joly in terta de 1, adica 1 1 J dar nu te poti lipi daca are 1 1 1 J…

    Daca am inteles eu bine la tine e vorba de prima situatie, deci totul e ok. Daca e vorba de a doua situatie nu se poate fara sa iei joly-ul… ar fi deja 5 carti in terta si nu e ok.

    Raspunde
  389. samir 6 Apr 2010 @ 23:08

    am dat exemplu de duble

    Raspunde
  390. Marius 7 Apr 2010 @ 00:01

    OK.Mersi.Era vb de a doua situatie.Am tras o cearta pe tema asta ….

    Raspunde
  391. Marius 7 Apr 2010 @ 00:04

    OK.Mersi.
    Era vb de a doua situatie.
    Ma gandesc ca il pot intoarce fara sa ma folosesc de el si in felul acesta nimeni nu il mai poate folosi.

    Raspunde
  392. Marius 7 Apr 2010 @ 00:20

    * Alta situatie:

    Am la masa (1 1 J)-la alt jucator iar pe tabla mai am 3 carti ( 1 1 5) asta inseamna ca nu pot lipi cei 2 unari fara sa folosesc Joly ,si sa inchid cu 5.
    Avean situatia urmatoare
    Jucator A coboara 1 1 J
    Jucator B lipeste cel de-al 3 lea 1 (avem 1 1 1 J)
    Jucator C (eu )mai am 3 carti pe tabla printre care si ce-l de-al patrulea 1, vreau doar sa il lipesc ,sa intorc Joly .
    Ma gandesc ca pentru a folosi acel Joly ar fi trebuit sa am eu ambii unari.Asa consider ca pot lipi la fel cum a lipit si jucatorul B,iar Joly se intoarce fara ca vreunul dintre noi sa il foloseasca

    Raspunde
  393. criserb 7 Apr 2010 @ 00:42

    Asa cum am zis nu se poate. Daca Joly, inlocuieste o piesa lipsa in cazul de fata cand sunt 1 1 1 J puse jos inlocuieste clar o piesa. Daca jos sunt 1 1 J, joly inlocuieste o piesa dar nu se stie care, de aceia e nevoie de 2 de 1 pentru a lua joly-ul. In cazul in care sunt 3 de 1 jos se stie clar ce piesa inlocuieste. Daca tu mai pui una jos atunci terta o sa aiba 5 piese ceea ce nu e normal.

    In situatia ta, nu ai ce face daca ai doar 3 piese pe tabla…

    Raspunde
  394. printesa 24 Apr 2010 @ 19:50

    am inteles regulile asa jocucam si noi 3 la numar numai ca de curand ni sa alaturat unl nou jucator “veteran “spune el nu stiu cum se face ca :1 el mai are 5 piese: lasa 3-4 lipeste si inchide ne lasa pe toti cu suitele pe tabla;
    2 are 6(dupa ce a rupt de mai multe ori ) lasa cele doua suite sau terte si inchide ;
    3 din cate stim se anunta cand mai ai 3 piese este corect ce face ?
    el spune ca nimeni nu-l obliga sa se etaleze sa inchidem noi sa-l prindem
    CUM E CORECT ?

    Raspunde
  395. criserb 24 Apr 2010 @ 23:49

    este corect, nu e obligat sa anunte daca are mai multe piese pe tabla decat daca are 3 sau mai putin. Deci daca are mai mult de 4, oricat mai multe poate sa coboare cu toate odata si sa inchida si e foarte corect :)

    Raspunde
  396. tdk 16 May 2010 @ 21:12

    o nelamurire am si eu:la prima coborare putem folosi J? de ex:4 5 6;12 12 j?multumesc!

    Raspunde
  397. criserb 16 May 2010 @ 21:44

    Se poate folosi, dar ca punctaj, joly ia valoarea piesei pe care o inlocuieste.

    Raspunde
  398. tdk 16 May 2010 @ 21:48

    ok..multumesc frumos criserb

    Raspunde
  399. Daniel 22 May 2010 @ 00:14

    Am si eu o intrebare, eu stiam k atunci “cand te cobori” piesa 1 se pune 10 puncte nu 25,si 25 la final cand le numeri, asa e?

    Raspunde
  400. criserb 22 May 2010 @ 22:15

    Depinde, daca e in terta adica 1 1 1 valoarea fiecarui 1 e 25 pct. Daca e in suita 1 2 3 atunci 1 are 5 pct. Daca e in suita 12 13 1 atunci 1 are 10 pct.

    Vezi in regulament (mai sus) sunt date valorile pieselor la etalare.

    Raspunde
  401. eduardo 10 22 May 2010 @ 23:32

    dar daca avem 1.1.1 la prima etalare. Este corect sa coboram doar asa, sau mai este nevoie de suita ? Intreb pentru ca stiu ca in regulamentele clasice nu e voie asa, dar am citit unele noi in care este permis.

    Raspunde
  402. Crysty 24 Jun 2010 @ 14:28

    Da daca ai 3 duble de carti incepi alt jok sau la 4?

    Raspunde
  403. criserb 24 Jun 2010 @ 15:46

    Uite ce zice regulamentul mai sus:

    In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele.

    Deci la 3 duble se reface jocul ;)

    Raspunde
  404. RaLuu. 2 Aug 2010 @ 15:06

    Ma numesc Raluca s am 11 ani.Instructiunile tale mi.au fost de folos.Multumesc :x

    Raspunde
  405. xcxc 2 Aug 2010 @ 20:09

    Salut, cred ca sunt printre putinii daca nu singurul caruia descoperirea regulamentului alcatuit/postat de tine i-a stricat placerea (si ea de putin timp dobindita) de a juca rummy. Dar nu-i bai, nu-i vina ta, Doamne fereste. Am cateva intrebari destinate tie si nu numai, si ceilalti amatori de rummy isi pot da cu parerea.

    1. Joc dublu; se dubleaza si -100 (ramanerea cu toate piesele pe tabla) ? deci -200 dupa mine, asa-mi zice logica; am dus disputa asta timp de 20 de minute si nu am ajuns la un consens, eu mi-am exprimat parerea mai sus, cum se dubleaza la unul ar trebui sa se dubleze si la celalalt, si aspectele pozitive si negative (datorita faptului ca e joc dublu, simplu);

    2. Trebuie sa anunti ca joci pe tabla inainte de a lua o carte de jos sau poti si dupa ?;

    3. Inchisul pe tabla exclude folosirea atu-ului ? Adica tu joci pe tabla si apoi cu atu-ul iti completezi ultima formatie; nu am o parere definitiv formata dar as inclina spre ‘nu’;

    4. Aceeasi Marie cu alta palarie, daca odata etalat mai poti folosi atu-ul ca sa inchizi (?); opinia mea este ca da, poti, de ce nu ?

    Ok, acum problema de fond. Nu sunt un jucator fanatic de rummy (sunt de Heroes 3 daca sunt amatori), anul asta am jucat vreo 10 meciuri (pana la 1000 jucam) apoi am descoperit regulamentul. Sunt doua parti care mi se par aberante si cel putin pentru mine sunt indeajuns de importante incat sa dispara minima placere de a juca rummy. Prima parte se refera la folosirea lui 1 pentru a dubla jocul. Deci folosirea lui pe post de jolly la inchis. Din ce am auzit la canasta e considerat jolly, la rummy insa existenta a inca 8 piese pe langa cei doi jolly cu care poti dubla jocul mi se pare exagerata. Ok, peste asta sa zicem ca(,)cu eforturi am putut trece. Peste ce nu am putut trece in schimb este peste partea cu jucatul pe tabla. Inainte de a citi acest regulament jucam cu inchis pe tabla = 200 puncte, ramanere cu ele pe tabla -100. Clasic din ce am mai citit si in alte parti. Mi se pare ca beneficiile jucatului pe tabla sunt uriase (500 inchidere simpla, 700, 1000, 1200 etc) pe langa neajunsurile aceluiasi jucat pe tabla (-100 in caz ca ramai cu ele pe tabla). 500, 700, 1000, 1200 care se pot dubla in cazul unui joc dublu sau si mai usor in cazul in care inchizi cu jolly (sau si mai usor cu 1). Ca daca mai e deja joc dublu si inchizi cu 1/jolly se inmulteste cu 4 e deja hilar cand joci pana la 1000 si oricum nu mi se pare o sugestie de luat in calcul in cazul in care cineva mi-ar spune ‘jucati pana la mai mult, 5000, 10000’ atat timp cat pe mine ma deranjeaza problema de fond, usurinta cu care poti sa faci scoruri fff. mari (am zis deja, 500, 700, 1200 eventual (chiar usor) ‘dublabile’). Personal acest stil de joc ‘pe tabla’ mi se pare parca a fi adresat copiilor (eventual si cu eventuale deficiente). Adica tu la o adica poti sa nu ai mai nimic pe tabla, cu cartea pe care o iei de jos sa nu poti sa ai nici 15 puncte (nu mai vorbesc de etalat) dar tu o iei, o pui acolo ca e buna, se va dovedi buna. Si tot asa, iei, dai alta, nimeni n-are nicio treaba cu tine/etalatul tau, tu etalezi la sfarsit (repet, sanse foarte mari in viziunea si logica mea si chiar experienta mea sa faci 500, 700, 1000 etc si dublate fara alte mari probleme). Evident daca prin absurd ramai cu ele pe tabla vei fi aspru pedepsit. -100 de puncte. Groaznic, o dura lovitura.

    Tin sa mentionez ca am si pierdut jucand asa si am si castigat deci nu sunt rodul frustrarii aceste randuri, pur si simplu am spus mi se pare un mod de a juca ce rapeste enorm (daca nu tot) din farmecul rummy-ului. Cum faceti voi, jucati cu aceste reguli (1=~jolly si inchis pe tabla = 500/700/1000 (x2)) ? Multumesc, scuze pentru lungimea postului

    Raspunde
  406. eduardo 10 5 Aug 2010 @ 19:01

    @ xcxc

    salut !
    O sa incerc sa te ajut, atat cat pot.

    1. Da, mi se pare perfect normal sa se dubleze ABSOLUT TOT, pentru ca e joc dublu. Eu asa stiu si asa fac.

    2. Cunostintele mele imi spun ca poti sa anunti ca joci pe tabla pana se termina cel de`al treilea tur, pana iei carte. Deci poti anunta in primul tur, al doilea sau al treilea, apoi nu mai ai voie.
    * Poate regulamentul de aici ne lamureste in privinta asta, eu ti`am explicat cum joc de ani buni.

    3. As zice exact acelasi lucru ca tine.

    4. Nu am jucat asa niciodata.

    Cat despre problemele de fond… cu inchisul, iti impartasesc opinia (oarecum). In primul rand mi se pare ca sunt cam disproportionate scorurile, avand in vedere ca poti foarte usor sa faci mii de puncte intr`un joc, alternativa fiind doar sa scazi 100 sau 200 de puncte.

    DAR (exista un “dar”) mi se pare ca este frumos si mie unul nu imi rapeste sau stirbeste deloc frumusetea de a juca rummy.
    Pentru ca nu am jucat niciodata pana la 1000 si nu vad in asta un impediment impotriva jocului pe tabla cu punctajele alea.
    Pentru ca, folosindu`ne de jocurile alea speciale de pe tabla (bicolor, monocolor, mozaic, bete, cu punctaje de 500, 700 etc.), rummy`ul devine mai interesant, mai intrigant, mai inovativ, mai diferit, mai COMPLEX fata de cel clasic.
    Pentru ca nu e chiar asa de usor sa faci un joc de mozaic, de exemplu (o suita de la 1 pana la 1, in care primele 4 carti sa aiba cele 4 culori, primul 1 diferit la culoare de ultimul, iar cartile consecutive de culori diferite). CHIAR DELOC, crede`ma :) am incercat de multe ori. Si mi se pare foarte interesant sa stai sa astepti anumite carti, sa vezi daca au iesit deja, daca sunt etalate la ceilalti jucatori sau nu, sa iti faci calcule si sa schimbi piesele. Repet, NU e chiar asa de simplu sa faci un hand (un joc pe tabla), mai ales daca ti`ai propus de la inceput sa realizezi unul cu punctaj mare, deci si cu dificultate sporita. Bineinteles, decat daca nu ai noroc chior sa iti vina cartile, sau sa trisezi.

    Poate sunt eu o persoana prea competitiva, dar ador stilul asta, cu ATAT DE MULTE optiuni, strategii, variante de joc si schimbari ce pot interveni pe parcurs si care pot influenta intr`o anumita masura pe toata lumea.

    Sper ca ti`am fost de folos :)

    Raspunde
  407. xcxc 5 Aug 2010 @ 23:04

    Salut, mersi, da, desigur reply-ul tau este apreciat. La punctul 2 n-am fost deloc explicit, desigur ma refeream la primele 3 maini si nu mai departe dar… ma rog, nu are rost sa revin mi-am dat seama mai apoi ca intrebarea nu-si are rostul oricum. La 4 spui daca am inteles bine ca odata etalat nu mai poti folosi atu-ul ca sa inchizi, corect ? Iar la 3 daca la fel inteleg bine spui ‘da, daca joci pe tabla nu poti folosi atu-ul ca sa inchizi cu el (folosindu-l in ultima formatie) ? Sau nu inteleg eu ambele (3 si 4) si mesajul e ca tu/voi nu joci/jucati cu inchidede cu atu ? (personal tot de aici am aflat dar fiind la nivelul genunchiului broastei asta nu inseamna nimic).

    Referitor la problema de fond, am inteles si respect punctul tau de vedere. Personal am jucat 3 sau 4 meciuri de pana la 1000 pe formatul ‘500, 700, 1000 etc). Asta dupa cele 9-10 meciuri ‘normale’, fara scorurile astea. Cele 9-10 au durat f. mult si paparerea ambilor a fost ca au fost meciuri frumoase, unul ceva gen 1000 la 970 altul 1100-1050 etc. Cele 3 in schimb (sau 4) TOATE s-au terminat cu inchidere pe tabla si 75% cu inchidere cu 1. Un meci a durat 2 partide, un meci a durat o partida (500 cu 1 inchidere dublu deci) si inca unul bicolor, 1200 direct. Fiecare a durat de ordinul a cateva minute. Efectiv n-am simtit ca joc rummy, era ceva f. usor ce se intampla foarte repede. De trisat n-a trisat nimeni, de terminat pe tabla 100% meci de meci si inca o data repet nu mi se pare ca e greu ci dimpotriva mai usor decat un joc ‘pe etalate’. Dar poate ma insel. Noroc chior nici asta nu stiu, nu mi se pare sa fi fost cazul de asa ceva decat poate la bicolor, acolo da.

    Mersi inca o data. Astept si alte pareri, ajung un simplu da sau nu la fiecare intrebare, mersi

    Raspunde
  408. xcxc 5 Aug 2010 @ 23:08

    inchidere* si parerea*, nu sunt balbait dar nu stiu cum se editeaza

    Raspunde
  409. eduardo 10 7 Aug 2010 @ 11:52

    @ 3-4 : Da, eu nu joc cu inchidere cu atu, nici chiar cu folosirea lui (decat la inceputul jocului, cine il are il anunta si primeste 50 de puncte, normal). Atat :)

    Iar jocul pe tabla cu scorurile alea este o alternativa, nu o sa iti impuna nimeni niciodata ce sa joci si cum sa o faci, cu atat mai mult daca nu iti place tie/nu te avantajeaza. Totul tine de…, optiune si de cum stabilesc de la bun inceput cei 2/3/4 jucatori.

    Eu ti`am expus parerea mea cu privire la jocul asta. In definitiv, eu prefer rummy`ul mixt, in care daca ai carti foarte bune poti sa joci pe tabla, in timp ce jucatorii ceilalti se pot etala. Dar suntem toti diferiti si fiecare vrea altceva :)

    Raspunde
  410. irina 8 Aug 2010 @ 12:04

    buna,
    de ceva timp joc remy cu multa placere, nu sunt o profesionista, dar am unele nelamuriri si nu-mi pot ajuta copiii:
    1. cum se inchide cu atu-ul? (nu scrie in regulament, dar am vazut in ultimile voastre comentarii ):d
    2. ce inseamna sa inchizi pe tabla cu 7 perechi de duble?(adica sa ai 7 perechi de duble de genul celor de la inceputul jocului, ,,dubla mica”, ,,dubla mare”, ,,dubla cui”?)
    3. la sfarsitul jocului 1 ramas pe tabla il scad 5 puncte sau 25 de puncte?:* #:-s

    va rog din suflet sa-mi raspundeti

    Raspunde
  411. anca 13 Aug 2010 @ 13:50

    Buna!Ma numesc Anca si aveam mare nevoie de regulament.Merci mult ca mi-ai dat unul chiar f. bun!

    Raspunde
  412. eduardo 10 14 Aug 2010 @ 12:11

    @ irina

    1. dupa cum am mai spus, eu nu joc asa, adica sa inchid cu atuul. dar, dupa cate am inteles, sa zicem ca daca la ultima tura ramai cu 3 piese in mana si atuul se potriveste cu 2 dintre ele, ai voie sa il iei si sa inchizi cu a patra piesa.

    2. da. (de exemplu 7-7 rosu, 5-5 negru, 10-10 albastru etc. pana la 7 perechi).

    3. 25 de puncte se scade. 1 se numara 5, respectiv 10 puncte doar IN ETALARE, in formatii de genul 1-2-3 sau 12-13-1. In rest MEREU 25 de puncte :)

    Raspunde
  413. daniel 15 Aug 2010 @ 18:41

    Buna ziua,

    EU SI PRIETENA MEA NE CONTRAZICEM PE URMATOAREA PROBLEMA:
    IN REGULAMENT SCRIE CA TREBUIE ANUNTAT CAND MAI AVEM CEL MULT 3 PIESE PE TABLA,DAR DACA EU AM 5 PIESE PE TABLA(EX: 2 3 .. 5 6 10)SI TRAG O CARTE DE SUS ( 4 ) SI FAC FORMATIA:2 3 4 5 6 SI INCHID JOCUL, AM GRESIT CA NU AM ANUNTAT? CUM PUTEAM SA ANUNT DACA EU AVEAM 5 CARTI SI AM TRAS O CARTE BUNA SI AM INCHIS?
    CUM SE PROCEDEAZA CORECT?VA MULTUMESC

    Raspunde
  414. irina 15 Aug 2010 @ 21:25

    @ eduardo 10

    Multumesc din suflet pentru raspunsuri. Este interesanta inchiderea cu atu-ul, ar trebui inclusa in regulament.Am sa o folosesc daca o sa am ocazia si o sa-mi invat si copiii.

    Raspunde
  415. eduardo 10 22 Aug 2010 @ 14:21

    @ daniel :
    -in acel caz este perfect corect sa NU anunti, pentru ca aveai mai mult de 3 carti in mana, indiferent ca ele se potriveau si cu acel 4 tras de sus ai inchis. Poti ramane si cu 10 carti in mana si sa le etalezi pe toate dintr`odata si sa inchizi.

    @ irina
    Cu placere :)
    Mie inchiderea aia mi se pare ciudata, dar poate o s`o includ si pe ea in joc… Cine stie?

    Raspunde
  416. Cris 1 Sep 2010 @ 13:53

    Salutare…as avea si eu cateva intrebari :
    – la canasta de 1 sau 2 se socotesc si piesele (25 sau 20 );
    – se poate cobora cu 2piese + valoare (ex. 10 10 2 ); sau obligatoriu este 10 10 10 si apoi valori;
    – pot sa inchid din prima cand ma etalez?;
    – cand ma etalez in formatie 10 10 10 2 se socoteste 50pct sau cat?, aceeasi intrebare pt. 10 10 10 :) = 80pct, dar daca ma etalez cu 1 1 1?

    Raspunde
  417. criserb 1 Sep 2010 @ 14:29

    hai sa-ti raspund pe puncte:
    – da, se socotesc si punctele asa cum ai zis, 25 pentru 1 si 20 pentru 2
    – nu se poate cobora cu 2 piese + valoare, sunt necesare trei piese si apoi valori
    – nu, nu poti sa inchizi in tura in care te-ai etalat.
    – daca etalezi 10 10 10 2 sunt 50pct daca etalezi 1 1 1 2 sunt 95pct

    Raspunde
  418. Cris 1 Sep 2010 @ 20:00

    Mercy frumos CriSerb, dar mai am o nelamurire tot cu privire la inchidere: daca coechipierul meu a coborat (s-a etalat), iar eu urmeaza sa cobor la randul meu… se intampla sa pot inchide,
    pot?

    Raspunde
  419. criserb 1 Sep 2010 @ 20:24

    Nu ai de ce:)

    In aceeasi tura nu, cel putin asa jucam noi…

    Raspunde
  420. bebelushul 2 Sep 2010 @ 03:05

    buna! am shi eu doua intrebari legate de jocul de remi,ca m-am certat cu nevasta :P
    1. daca anunt ca joc pe tabla am inteles ca punctajul este de 500,iar daca spre exemplu am ocazia sa inchid cu 1 sau atuu-ul este 1 mi-se pune shi mie punctaj dublu sau nu ???
    oriunde am cautat in orice regulament de remi nu am gasit nici o informatie legata de aceasta chestie.
    2.este un punctaj maxim pana la cat se joaca ??
    multe persoane spun ca se joaca pana la 2000
    va multumesc anticipat

    Raspunde
  421. criserb 2 Sep 2010 @ 10:52

    Hola :)

    1. Daca joci pe tabla si inchizi cu 1, normal ca punctajul e dublu. Sau daca jocul e dublu si tu joci pe tabla e la fel, punctaj dublu. Iar atunci daca mai inchizi si cu 1 punctajul se inmulteste cu 4 :)

    2. Poti sa joci pana la cat vrei tu. Noi am jucat si pana la 2000 de puncte si pana la 5000 depinde cat chef aveam :)

    Raspunde
  422. eduardo 10 5 Sep 2010 @ 17:15

    Exact, poti juca pana la cat vrei.

    Daca folositi metoda cu posibilitate de jocuri pe tabla mai mare (adica daca accepti jocurile acelea numite duble, bicolor, mozaic, bete etc.) atunci ar fi bine sa stabiliti un punctaj final cat mai mare, pentru ca si handurile alea aduc multe puncte.

    Daca folositi alternativa (cea cu handul clasic), atunci puneti punctajul mai jos :D

    Cel putin eu asa joc.

    Raspunde
  423. Cris 6 Sep 2010 @ 16:27

    Salutare, iar am nelamuriri :
    1.ma pot etala 22:) ;
    2.daca atuul este 1 este joc dublu? ;
    3.daca inchid cu 1 se socoteste dublu (chiar daca m-am etalat)
    4.daca am 33333 din care 4 rosii si unul negru cum se socotesc? (socotesc cei rosii 800pct din care scad 100 cel negru sau 400-100);
    Sper ca nu te superi cu intrebarile mele dar suntem un grup care abia invata acest joc si avem multe nelamuriri…jucam cu regulamentul tau in fata…si ne certam nonstop…

    Raspunde
  424. emanuela 9 Sep 2010 @ 19:45

    se poate lua “ATU” pt a fi pus in formatie si apoi sa inchizi jocul???:-?

    Raspunde
  425. criserb 9 Sep 2010 @ 20:40

    Da dar doar daca autul il lipesti pieselor de pe tabla pe care le pui jos si mai ai o piesa sa inchizi. Nu poti sa-l pui intr-o formatie deja etalata.

    Raspunde
  426. Alina 26 Sep 2010 @ 14:58

    – La silul mozaic primele 4 trebuie sa aiba culoare diferita unele fata de altele, iar ultimele la fel culoare diferita adica: 10, 11, 12, 13? sau 11, 12, 13, 1?
    – Mai un lucru este ca, atunci cand iei carte din multimea de carti de jos poti lua numai ultima, dar nu stiu daca poti lua de mai multe ori sau numai o data?:-? :-? :)

    Raspunde
  427. jack spintecatoru' 27 Sep 2010 @ 12:33

    @Alina
    poti lua ultima carte incepand de la prima mana pana la ultima ;)

    Raspunde
  428. Alina 27 Sep 2010 @ 12:37

    oke ms :d

    Raspunde
  429. jack spintecatoru' 27 Sep 2010 @ 13:06

    @Alina
    sa cresti mare :) ramai dator cu o partida de rummy :D

    Raspunde
  430. eduardo 10 27 Sep 2010 @ 15:10

    Am de lamurit 2 persoane. pe Cris si pe Alina.

    @Cris
    1.Cum sa te etalezi cu 22 la rummy ?????
    4.Cum sa ai 33333 la jocul de rummy ? Ce spui tu este poate la canasta.
    pentru 2 si 3 – DA

    @Alina
    Da, la stilul mozaic primele patru trebuie sa aiba cele patru culori, dar ultimele nu. Uita`te mai sus la regulament. Scrie foarte explicit :)

    Raspunde
  431. Alina 27 Sep 2010 @ 16:41

    ahaaa… multumesc mult eduardo ;)

    Raspunde
  432. eduardo 10 27 Sep 2010 @ 17:37

    nu ai pentru ce :p

    Raspunde
  433. kidd 8 Oct 2010 @ 14:17

    Salutare !!

    O simpla intrebare am : daca jucam rummy in 4, se paote ca 1 jucator sa joace pe tabla ( mozaic) iar celilalti 3 sa joace cu etalat jos ?

    Raspunde
  434. eduardo 10 9 Oct 2010 @ 14:37

    Sigur ca da :)

    Raspunde
  435. haelami 12 Oct 2010 @ 19:01

    buna. am si eu o intrebare. daca toti jucam pe etalate si unul din noi anunta ca joaca pe tabla si inchide, cum se puncteaza?
    ms

    Raspunde
  436. Alex 25 Nov 2010 @ 21:26

    O nedumerire: cum adica cel care joaca pe tabla “nu poate sa rupa din sir decat ultima carte”? Adica cel care NU joaca pe tabla are voie sa rupa orice carte din sir sau se refera doar la faptul ca cel care joaca pe tabla nu poate lua decat din sir (nu si din gramada)?
    Si o a doua nedumerire: cum adica “Se poate intampla ca la un joc dublu, unul din jucatori sa inchida cu 1 sau joly, atunci punctajul obtinut de acesta se inmulteste cu 4”. Pai s-a specificat o data ca daca inchizi cu atu-ul punctajul ti se inmulteste cu 2, acum de unde ti se mai inmulteste inca o data cu 2?

    Raspunde
  437. InSiDeR 19 Dec 2010 @ 20:10

    Salut,

    am si eu o intebare legata de inchisul cu atu-ul:
    – daca atu-ul e jolly poti inchide cu el la fel ca atunci cand atu-ul e o carte normala? adica e corect daca ai 4 carti pe tabla din care 3 intr-o formatie (ce poate fi etalata deja), iei atu-ul(jolly) si il etalezi cu formatia de 3 si inchizi ? … jollly-ul/atu il socotesti tot 50 de puncte ?

    Multumesc, si scuze daca s-a raspuns deja , dar 10 pagini de comentarii sunt cam multe cand te asteapta lumea la joc :D

    Numai bine

    Raspunde
  438. eduardo 10 20 Dec 2010 @ 12:56

    Va iau pe rand :)

    @haelami:
    Este simplu: daca jucati pe perechi, atunci punctajul pe care l`a obtinut cel care a inchis se aduna cu cel al partnerului care nu juca pe tabla (de aia e o echipa, impreuna la bine si la rau), iar cealalta echipa isi aduna punctele normal. Daca jucati individual, profita doar cel care a inchis, iar ceilalti isi numara punctele normal. Acum depinde ce joc s`a facut (vezi mai sus punctajele pentru inchiderea pe tabla de tip mozaic, bicolor, bete etc.)

    @Alex:
    Cel care NU joaca pe tabla normal ca are voie sa rupa orice carte din sir (in afara de prima si cu conditia sa aiba mai mult de 3 carti pe tabla). Iar cel care JOACA pe tabla are doua optiuni: ori ia cartea de sus, din pachet (surpriza, nu stie ce e!), ori ia ultima carte data jos, din sir, de catre cel/cea din stanga lui si pe care o vede. Niciodata ambele. El alege ce il avantajeaza mai mult.

    Deci, jocul dublu se obtine asa (din cate stiu eu): cineva inchide cu atuul (care nu e jolly/1). Punctele se calculeaza normal, dar jocul VIITOR va fi dublu. Daca in acest joc dublu se inchide cu jolly/1, atunci cel care a inchis isi numara de 4 ori punctele (2×2, primul 2 de la jocul anterior si al doilea de la jolly/1), iar ceilalti isi numara punctele doar de 2 ori. Si asta poate continua la nesfarsit daca se tot inchide cu jolly/1. Clar? :D

    @InSiDeR:
    Da, da, da.

    Raspunde
  439. tdk 21 Dec 2010 @ 11:34

    Salutare

    Intrebare simpla:Trebuie anuntat sau nu de la inceputul jocului daca decid sa joc pe tabla?Adica trebuie si ceilalti neaparat sa stie?Eu am auzit ca da si sincer mi se pare o aberatie…care ar mai fi “elementul surpriza” :))

    Toate cele bune!

    Raspunde
  440. eduardo 10 21 Dec 2010 @ 12:36

    @tdk:
    da, este obligatoriu sa anunti pana la sfarsitul turei a treia. Daca s`a ajuns la tura a treia si ti`a trecut randul si n`ai anuntat, atunci nu mai ai voie sa joci pe tabla. Elementul surpriza nu mai exista, dar mi se pare perfect logic sa fie asa. Daca ar fi dupa tine, sa nu se mai anunte nici cand ramanem cu 3, 2 sau 1 carte, ca sa fie “elementul surpriza” – ceea ce e incorect.

    Intelegi?

    Raspunde
  441. tdk 21 Dec 2010 @ 14:19

    ai inteles eronat eduardo,sunt TOTAL de acord cu anuntarea ultimelor 3,2,1 piese,asta face parte din regulament,nu asta era problema mea…am vazut in cele din urma ca este mentionat in regulament faza cu anuntatul dupa primele 3 ture..in fine nu prea sunt de acord dar va trebui sa ma acomodez.ms pt raspuns

    Raspunde
  442. grig 22 Dec 2010 @ 09:57

    cand rupi de jos dupa ce te-ai etalat …. cate carti trebuie sa ai pe tabla pentru a forma o formatie cu cea de jos …eu cred ca minim 2 ( nu vorbesc de numarul total al cartilor de pe tabla..care nu imi folosesc la acea formatie ).

    astept un raspuns

    Raspunde
  443. Octav 22 Dec 2010 @ 11:19

    Sal!!!am si eu o intrebare….eu am doi joly pe tabla de joc….se pot folsi acei doi joly la o singura formatie??? Ex: am 9 10 12 iar eu folosesc un joly k 11 iar cel de-al doilea k 8 sau k 13…este posibil?intrebarea este valabila si in kUl in kre joc pe tabla si in cel al etalarii…mc anticipat

    Raspunde
  444. eduardo 10 22 Dec 2010 @ 23:25

    @TDK
    La fel de “in regulament” este si anuntatul handului (adica jocului pe tabla). Nu inteleg ce nu intelegi :) Cred ca am fost explicit cand ti`am explicat mai sus

    Raspunde
  445. tdk 24 Dec 2010 @ 12:18

    ti’am dat impresia ca n’am inteles?am inteles foarte bine.n’are rost sa reintram in detalii.salutare.sarbatoti fericite!:)

    Raspunde
  446. eduardo 10 24 Dec 2010 @ 15:01

    Atunci ma bucur. Iti multumesc si tie la fel! Sarbatori fericite si un An Nou cat mai bun tuturor ! :)

    Raspunde
  447. irinel 26 Dec 2010 @ 12:55

    de exemplu:folosesc joly intro suita.pe urma in timpul jocului tot eu trag cartea care inlocuieste joly.pot sa mil folosec?

    Raspunde
  448. vasile 1 Jan 2011 @ 22:35

    se poate folosii 2 joli in aceeasi formatie atunci cand te etalezi?

    Raspunde
  449. sabina 2 Jan 2011 @ 23:28

    buna :*:*:*

    am 20 de anisori si sunt frumusica :x. mersi mult pentru ajutor, esti un dragutz camine

    sabina huzum

    Raspunde
  450. eduardo 10 3 Jan 2011 @ 19:48

    @ irinel – DA

    @ vasile – NU

    Raspunde
  451. doru 7 Jan 2011 @ 00:31

    Nu am citt tot pentruca este cam mult si sunt cam somnoros. dar am cateve intrebari.
    1. Eu stiu ca daca atu-ul este 1 jocul urmator va fi dublu.
    2. daca atu-ul este joly atunci jocul curent este dublu.

    Acuma vreu sa ma lamuriti si pe mine va rog daca am sau nu dreptate. Eu spun ca este foarte logic asa. Pentru ca nu este nici un farmec daca jocul curent este dublu cu joli sau 1.
    Cat despre jocul pana la 1000 din nou nu este corect. daca este atu joly si inchid cu 1 sar pute in primul joc sa faci 800 inca un joc si gata. Cred ca este mai bine sa alegeti un numar de jocuri.
    astept raspuns la email: [email protected]

    nu prea intru pe site. o seara faina si bafta la joc.

    Raspunde
  452. lucian 14 Jan 2011 @ 15:43

    daca nu s-a spus stop atu,si pe parcusul jocului imi vine atuul ,nu este valabil?

    Raspunde
  453. ionut 15 Jan 2011 @ 00:16

    sall
    am si eu 1 nelamurire cu acest joc de remy va rog sa ma ajutati
    remy etalat=pentru coborare eu stiu k trrebui sa ai obligatoriu tertza si suita sau 4 unari diferiti dar conditia estte sa rupi si sa faci suita?
    multumesc

    Raspunde
  454. caae 15 Jan 2011 @ 02:04

    Am si eu o nedumerire. Va rog sa ma ajutati daca puteti. Pot folosi cartile care inlocuiesc ambii Joly in acceasi formatie? Ex. 9 rosu *(inlocuitor Joly), 12, 13 de negru si 12 galben *(inlocuitor Joly).

    Raspunde
  455. eduardo 10 16 Jan 2011 @ 21:03

    @ lucian:
    cum sa se spuna “stop atu”? Nu exista asa ceva. Atuul se anunta la inceputul primei runde, inainte ca cel care il are sa ia prima carte de sus, din pachet. Daca nu il ai, nu il anunti. Daca ti`a picat pe parcursul jocului nu mai are nicio valoare.

    @ionut:
    nu e deloc obligatoriu sa te etalezi prin rupere. Poti sa cobori de la tine de pe tabla suita si terta sau 3/4 unari diferiti.

    @caae:
    Nu. Regula spune ca atunci cand inlocuiesti jokerul, cartea care il inlocuieste trebuie folosita cu minimum alte 2 carti. La tine e ca si cum ai folosi pt 2 inlocuitori aceleasi 2 carti. Nu e corect.

    Raspunde
  456. hagim 17 Jan 2011 @ 08:51

    siuatie

    4 jucatori.Unul dintre ei are 1negru,joly ,1 albastru.Jucator 2 are intr-o formatie 1 rosu si inca un 1 rosu cu care s-a lipit intr-o alta formatie la jucator 4.Jucator 3 vrea sa foloseasca joly de la jucator 1 ptr ca el este singurul care mai are pe tabla doua carti de 1 galben.

    se poate sau nu se poate sa se foloseasca de joly jucator 1 si sa inchida totodata cartile de 1 de la jucator 1???

    multumesc :-)

    Raspunde
  457. eduardo 10 17 Jan 2011 @ 15:52

    Da, se poate (chiar si daca avea doar un singur 1 de galben pe tabla).

    Raspunde
  458. Andy 28 Jan 2011 @ 03:13

    Am si eu o intrebare,daca 1 este in formatie de 123 sau 12 13 1 la sfarsitu jocului el se pune de cat este in formatie adica 5 sau 10 puncte sau revine la 25 de puncte cat valoreaza el.
    Multumesc frumos si ai cel mai bun regulament din cate exista.

    Raspunde
  459. Alexandra 30 Jan 2011 @ 15:26

    Am si eu 2 intrebari:
    1. daca eu am joly etalat intr-o formatie de 11,joly, 13 (de albastru)si alt jucator are 12 de albastru imi imprumuta joly si isi face o formatie de 13 (13 de albastru, 13 de galben si joly imprumutat) mai poate sa mai si rupa de jos ultima carte si sa si-o lipeasca la formatia deja existenta(13 de negru)in acelasi tal?
    2. am inteles ca joly inlocuieste orice carte dar, daca pe tabla ai joly si de exemplu 12 de negru poti rupe sa iti faci formatie?
    Multumesc frumos!

    Raspunde
  460. eduardo 10 30 Jan 2011 @ 18:14

    @ andy : revine la 25.

    @ alexandra :
    1) nu mai poate. regula spune ca acea carte care inlocuieste jolly (in cazul tau 12 de albastru) trebuie folosita cu minimum alte 2 carti, deci nu e corect sa te mai si rupi in acelasi rand. Ori iei de jos ultimul 13, fara sa mai profiti de jolly, ori folosesti 12 de albastru cu cei 2 de 13 pe care ii ai deja pe tabla.
    2) nu ai voie sa rupi cu jolly.

    Raspunde
  461. carmyna 5 Feb 2011 @ 21:16

    daca am 123 si 1 albastru si 1 de rosu ramase pe tabla, ce valoare ii dau lui 1 cand il scad ca piesa ramasa pe tabla.

    Raspunde
  462. rb 8 Feb 2011 @ 14:42

    buna! foarte tare regulamentul! in mare asta e si cel dupa care joc si eu de multi ani. dar am si eu o situatie si as vrea sa-mi spui daca e corect sau nu ce s-a intamplat. 8-|
    am pe tabla o formatie de treiari (3 de rosu, de galben si de albastru) plus alte cateva piese. jos, in coloana cu piese nefolositoare participantilor la joc se afla 3 de rosu urmat de alte piese. am voie sa rup de la 3 de rosu (desi nu am nevoie de el, avand in vedere ca am deja formatia pe tabla) doar pt. ca am nevoie de celelalte piese care-l urmeaza si sa-l mai las si jos (pe 3 de rosu)? insa cu piesele luate nu s-a format nicio formatie pt. a fi etalata. X_X

    multumesc! :-)

    Raspunde
  463. lucky.strike 11 Feb 2011 @ 14:30

    am si eu o intrebare! la jocul pe tabla numit “suite si terte fara restrictii” este obligatoriu sa ai si suita si terta?? sau se paote sa ai si doar suite spre exemplu (ex 3-4 suite)???

    Raspunde
  464. eduardo 10 12 Feb 2011 @ 10:54

    @carmyna : 25 de puncte

    @rb : ai voie sa iei 3 de rosu de jos si sa faci tot ce ai zis. e perfect corect, de ce n`ar fi ?

    @lucky.strike : da, fara restrictii inseamna ori suite si terte, ori doar suite (3-4)

    Raspunde
  465. carmyna 12 Feb 2011 @ 11:50

    am inteles ca se poate etala cu o singura foramtie de 1.Cineva imi spunea ca se poate dar cu conditia ca nici unul dintre participantii la joc sa nu mai fie etalat cu aceiasi formatie de 1 pentru prima data.Este corect sau ma pot etala chiar daca cel de langa mine s-a etalat si el tot cu 1?

    Raspunde
  466. rb 12 Feb 2011 @ 21:27

    @ eduardo 10: eu stiam ca se rupe de jos cand ai 2 piese pe tabla, iar pe cea luata de jos o folosesti pt. a face formatia pe care obligatoriu o etalezi. nu e asa? :-S

    Raspunde
  467. ionita ion 20 Feb 2011 @ 03:09

    daca joc pe tabla si inchid cu doi joly pe liber nu este joc dublu?
    Multumesc!

    Raspunde
  468. eduardo 10 20 Feb 2011 @ 13:54

    @rb
    de cand joc eu n`am mai auzit asa ceva. fara suparare, cand ramai cu 2 carti pe tabla NU mai ai voie sa rupi. :d

    @ionita ion
    cum adica “doi joly pe liber”? Daca te referi la faptul ca faci hand (joci pe tabla) si inchizi cu joly, da, atunci e joc dublu (pentru toti jucatorii!)

    Raspunde
  469. vrm2k 20 Feb 2011 @ 19:11

    am si eu o nelamurire..dak se termina toate piesele? de unde mai tragem?le amestecam pe cele de jos?sau donam fiecare piese de pe tabla ca sa die treaba buna?

    Raspunde
  470. rb 20 Feb 2011 @ 19:33

    m-am exprimat gresit. cand ai mai multe carti, dar 2 sunt cuplate si-ti trebuie a treia de jos. e mai logic asa? :-P deci, eu avand mai multe carti pe tabla si formatia de 3 mai e logic sa rup de jos chiar daca piesa de la care rup nu-mi trebuie, de fapt?

    Raspunde
  471. jack spintecatoru' 21 Feb 2011 @ 05:54

    daca se termin piesele,cel mai tanar dintre voi,se duce si cumpara un alt rummy ca sa aveti pt continuarea jocului:D
    Logic ca le luati pe cele de jos si nu donati voi carti de pe tabla :)

    Raspunde
  472. eduardo 10 21 Feb 2011 @ 15:47

    Daca sa termina cartile, se incheie jocul si se numara punctele asa cum sunt pana in acel moment, fara inchiderea de 100 de puncte. Eu asa stiu ca e valabil si pentru rummy, si pentru canasta :)

    Revenind, Rb, in situatia aia totul tine de alegerea ta. Daca respectiva carte pe care vrei sa o iei de jos e mare, gen as, o poti lua (mai ales daca mai ai pe tabla inca 3 :X ). Dar e important sa te uiti si la cartile de dupa, adica ceea ce ai lua pe tabla dupa ce te`ai rupe. Daca iti trebuie si alea sau te intereseaza pentru lipituri, formatii ulterioare etc, poti sa te rupi. Daca nu, nu :)

    Raspunde
  473. tm 26 Feb 2011 @ 10:23

    la un joc duplu cu joly daca la unul din jucatori dupa prima impartire a cartiilor ii pica tot un joly si striga atu. cate puncte va primii acesta? si cartea aceea trebuie sa o foloseasca la etalare pana la sfarsitul jocului altfel nu va primii 50 puncte?

    Raspunde
  474. tm 26 Feb 2011 @ 10:39

    dupa facerea cartiilor si dupa ce sau pus in coloane de 15 daca pica joly unde il pui? deasupra primei coloane? sau numari pana la 50 si coloa na care pica acolo il pui?

    Raspunde
  475. andrei 26 Feb 2011 @ 13:39

    atuni cand cobor o formatie de 111 cate puncte am in momentul coborarii.adik cu kt calculez 1?

    Raspunde
  476. bylly 26 Feb 2011 @ 22:38

    se poate folosi atu-ul la inchidere. Daca da, cum?

    Raspunde
  477. bylly 26 Feb 2011 @ 23:53

    Am auzit mai multe variante
    de a inchide cu atu-ul si nu mai stiu
    pe care sa o iau de buna. Astept variante
    si de la voi. Multumesc!

    Raspunde
  478. micky 27 Feb 2011 @ 15:41

    Pt inchisul pe tabla noi cel putin asa jucam. De ex daca atu este 3 de galben si pe tabla mai ai 2 si 4 de galben si inca o piesa, cand iti vine randul poti sa iei atu sa faci formatie 2 3 4 si cu cealalta piesa inchizi.

    Vreau sa va intreb ceva. Stiu ca la 3 carti pe tabla trebuie sa anunti. Dar daca am sa zicem 5 carti pe tabla, cand imi vine randul iau carte din gramada si cu restul de 5 ma lipesc la ceilalti si inchid. Am voie?

    Raspunde
  479. simyna 11 Mar 2011 @ 13:18

    Buna, tuturor! Am citit cu atentie tot ce s-a postat aici si vreau sa va relatez si eu o intamplare si astept parerile si solutiile voastre: un jucator s-a etalat cu 13 negru+13 rosu+jolly. La tura urmatoare a mai adaugat 13 albastru+13 galben, fara sa isi foloseasca jolly-ul in vreun fel. Deci a ajuns sa aiba la o terta 5 carti. Este corect asa? Si inca o intrebare: este adevarat ca daca atu-ul este jolly se strica jocul pt ca nu este corect sa blochezi aceasta carte? Va multumesc frumos si la cat mai multe puncte!!! ;) :-P

    Raspunde
  480. Andrei 14 Mar 2011 @ 16:12

    Am si eu o intrebare pentru cine poate sa imi raspunda: Inainte de inceperea jocului se poate anunta faptul ca am trei duble si in acest caz se va reface jocul. Mai am dreptul sa anunt ca am sau ca am avut trei duble in cazul in care am apucat sa schimb una dintre ele cu cineva si doar apoi mi-am dat seama ca de fapt am avut trei?

    Raspunde
  481. eduardo 10 15 Mar 2011 @ 16:24

    @tm: primeste tot 50 de puncte. totul e exact ca la un joc normal, ca si cand ar fi fost atuul 4 (sa zicem).
    deasupra primei sau ultimei coloane (la alegerea celui care face cartile).

    @andrei : 30; un 1=10 puncte. (doar la finalul jocului face 25)

    @bully : am mai spus`o si o repet: eu nu joc asa. Rummy`ul clasic pe care il stiu eu. Voi puteti sa jucati cum vreti.

    @micky: desigur.

    @simyna: n`am mai intalnit asa ceva. Corect ar fi sa foloseasca jokerul, nu doar sa lipeasca (parerea mea). Nu, daca jokerul e atuul, atunci e joc dublu. Multumim si tie la fel ! :):p

    @Andrei: Sincer, nu sunt sigur, dar inclin sa cred ca nu mai e voie, din moment ce ai schimbat deja una dintre ele… Eu intotdeauna incerc sa fiu atent si sa nu schimb din prima dublele tocmai ca sa evit situatii asemanatoare.

    Raspunde
  482. simyna 18 Mar 2011 @ 13:32

    @ Eduardo: dar eu stiam ca tu singur nu iti poti inlocui jokerul, doar ceilalti daca au cartea care inlocuieste jokerul il pot folosi la o formatie. Chiar si cel care iti detine si se afla in situatia expusa de mine il poate refolosi? Multam’! ;)

    Raspunde
  483. eduardo 10 18 Mar 2011 @ 15:59

    Da, este perfect normal sa il folosesti tu, chiar daca tot tu l`ai avut. Te asigur ca asa este :D Sa cresti mare

    Raspunde
  484. Marius91 20 Mar 2011 @ 17:52

    Salut…am gasit regulamentul asta pe internet ca am fost interesat de remy pe “etalate”. Parinti mei au avut un remy vechi(daca nu ma insel 1957 sau 1977, scria pe regulamentul de acolo) si era regulament la cel pe tabla. Regulile de acolo sunt total altele fata de cele postate aici.
    Pe tabla este obligatoriu sa ai o terta sau o suita, iar suita trebuie sa fie de cel putin 4 piese. Ai voie sa pui 13-1-2-3 sau 11-12-13-1. Iar cartea cu care inchizi trebuie obligatoriu sa se potriveasca pe tabla. Insa acesta tu ai pus joc pe etalate sau combinat. Regulile astea care leam pus eu sunt la cel pe tabla(adica toti joaca pe tabla).

    Raspunde
  485. Andreea 27 Mar 2011 @ 18:55

    Se poate rupe din trenulet 3 si eu sa am pe tabla joker si 1 pentru ca mai apoi sa fac formatie jos cu ele?

    Raspunde
  486. eduardo 10 29 Mar 2011 @ 15:35

    @Marius: Sincer, n`am mai auzit asa ceva, cu tertele si cu suitele… In fine, regulamentul acela poate fi mai vechi, deci mai conservator. Dar ideea cu cartea cu care inchizi-care trebuie sa se potriveasca pe tabla… e mai mult decat ciudata. La fel si formatia de 13-1-2-3 (nu stiu daca pot s`o numesc suita).

    Nu, din cate stiu eu nu e voie sa te rupi cu joker.

    Raspunde
  487. Clau 23 Apr 2011 @ 22:16

    Va rog sa imi explicati si mie doua lucruri.
    1. O data ce un jucator a rupt si dupa a lasat o piatra jos, tura lui se incheie automat fara posibilitatea de a mai pune jos suite sau terte? (Pe care a uitat sa le puna).
    2. O data ce a pus piatra jos nu mai are voie sa o ia inapoi pe tabla?

    Intreb pentru ca i-am spus cuiva ca o data ce ai lasat piatra jos nu mai ai voie sa o iei inapoi pe tabla sau sa o schimbi pentru ca nu mai este tura ta, dar el insista ca din moment ce n-am apucat sa i-au o piatra este tot tura lui. x(

    Raspunde
  488. eduardo 10 24 Apr 2011 @ 20:01

    Clau, da si da. Cel mai corect ar fi sa se treaca la urmatorul jucator, din moment ce celalalt a lasat piatra jos (fara vreun alt drept de a o schimba sau de a mai etala formatii). Dar asta depinde si de cat de stricti sunteti…

    Raspunde
  489. Clau 25 Apr 2011 @ 20:22

    @eduardo 10 Multumesc. :-)

    Raspunde
  490. Nic 26 Apr 2011 @ 21:16

    salutare tuturor si la mai multe rummy-uri
    regulamentul postat aici e destul de clar.
    am doua nelamuriri:
    1. inchisul e 50 sau 100 (eu stiam 100)
    2. daca inchid iar cartea de inchidere e un inlocuitor de joly se cheama ca inchid cu joly?

    sanatate maxima,
    nic

    Raspunde
  491. gigi_contra 26 Apr 2011 @ 23:24

    Salut Nic
    1. inchisul e 50
    2.daca cartea de inchidere e un inlocuitor de joly NU se cheama ca inchizi cu joly deoarece e doar un inlocuitor cum ai precizat valoreaza 50 de pct, si nu ai alte “benefici” de pe urma lui (asa stiu eu )

    Raspunde
  492. ionela 1 May 2011 @ 22:28

    buna..am si eu o intrebare.La jocul pe tabla se poate inchide din prima???fara sa tragi nici o carte??

    Raspunde
  493. gigi_contra 2 May 2011 @ 20:13

    Ionela te simti asa “norocoasa” ? cred ca sunt sanse 1 la 1000 , Da se poate sa inchizi din prima:) P.S nu exista nicaieri un regulamnet absolut si de necontestat…ideea e sa “adoptati ” voi unul din cele multe sa fiti deacord cu el si sa il respectati .. si totul va fi bine

    Raspunde
  494. Nic 3 May 2011 @ 19:13

    Gigi tata, ai dreptate. De fapt scrie clar ca Joly-ul pe care il inlocuiesti trebuie pus in compania a cel putin doua piese de pe tabla.

    @Ionela – :) nu poti inchide din prima deoarece cind iti vine rindul trebuie sa anunti ca joci pe tabla si abia dupa aceea poti inchide. :)

    Raspunde
  495. jack spintecatoru' 3 May 2011 @ 19:18

    @Ionela
    nu neaparat trebuie sa anunti ca joci pe tabla ci poti sa inchizi direct etalandu-te si inchizi tot atunci cu castig ca i-ai prins pe toti pe tabla ;)

    Raspunde
  496. gigi_contra 3 May 2011 @ 21:29

    Ioana eu joc rummy de vreo 10 ani (cu pauzele de rigoare :) ) din experienta iti zic, daca mergi “in deplasare” la 5 prieteni sa joci rummy la toti difera cate o regula,apare o exceptie etc In mare regulile de baza sunt aceleasi .Nu te astepta sa primesti raspunsuri exacte,”batute in cuie” intotdeuna va aparea cineva care va spune ca el stie altcumva .

    Raspunde
  497. Nic 3 May 2011 @ 22:39

    Mai Spintecatorule nu are logica ceea ce spui. daca anunti ca inchizi pe tabla astepti un tur si ai minim 500 de puncte. ce rost are sa te etalezi? iar in al doi-lea rind de etalat nu poti sa te etalezi decat dupa prima tura. iar in al trei-lea rind e si mai bine sa astepti pina se etaleaza careva ca poate tragi un 1 sau joly ca sa inchizi cu el.
    iar ca observatie pur teoretica singurul care poate sa inchida din prima fara sa ia nici o carte e cel care are initial 15 carti! asadar daca probabilitatea sa-ti vina o mina servita e 1/1000 atunci ar trebui impartita si la numarul de jucatori :) tare nu? adica daca ai juca in fiecare ziulica ti s-ar intimpla in 6 pina la 16 ani:)

    Raspunde
  498. jack spintecatoru' 3 May 2011 @ 22:49

    @Nic
    logica are,daca ai inteles ce vreau sa spun daca nu,sa fi sanatos ;)

    Raspunde
  499. Nic 3 May 2011 @ 22:50

    de fapt vroiam sa mai fac o observatie. la jocul pe tabla piesa cu care s-a facut jocul (9 albastru in poza de mai sus) se poate utiliza ca ultima carte pentru a inchide jocul. este valabil si la cei etalati?

    Raspunde
  500. gigi_contra 3 May 2011 @ 22:54

    Da este valabila regula dar nu inchizi cu ea in sine ci trebuie sa folosesti pt a alcatui o formatie sau suita si inchizi cu o alta carte care o ai pe tabla.

    Raspunde
  501. Nic 3 May 2011 @ 22:57

    draga Jack eu iti spun logica mea si apoi o spui si tu pe a ta:
    1) te etalezi ai sa zicem 150puncte + inchisul 50 =200 + 100 ca ii prinzi pe ceilalti cu cartile pe tabla => un avantaj de 300 de puncte
    2) anunti ca joci pe tabla si inchizi tura urmatoare => un avantaj de minim 500 puncte + 100 fata de cei care nu s-au etalat in a doua tura
    3) daca anunti ca joci pe tabla si astepti poate iti mai vine si un 1 sau joly si ai minim 1000puncte avantaj (+100 fata de cei care nu s-au etalat) :)

    Raspunde
  502. Nic 3 May 2011 @ 22:59

    @Gigi
    evident :)

    Raspunde
  503. Nic 3 May 2011 @ 23:02

    daca ai putea sa folosesti 9-le ala doar pe post de carte de inchidere ai putea sa tragi orice ca sa inchizi :)

    Raspunde
  504. eduardo 10 4 May 2011 @ 18:26

    Nu vreau sa va contrazic si nu am mai tinut randul tuturor ce ati mai scris pe aici. Numai ca am sesizat doua inadvertente pe care nu pot sa nu le amendez: 1) in regulamentul de fata scrie clar ca inchiderea e 100 de puncte. Asa stiu si eu. Nu de 50 :D. 2) Niciun jucator nu are voie sa inchida in primul tur. Abia in al doilea. Aveti grija cand anuntati jocul pe tabla (primele 3 ture). Apoi, toate calculele acelea despre cum e mai bine sa faci, sa anunti ca joci pe tabla, sa astepti un jolly sau un as, sa te etalezi si sa inchizi… sunt pure calcule.

    Spor la joc! :)

    Raspunde
  505. Nic 10 May 2011 @ 08:26

    hehe am mai dat de o problema: cel din fata mea a dat un joker jos ceea ce face ca pina la el sa nu se poata rupe cirnatul de jos. intrebarea mea este pot sa iau cartea cu care s-a facut jocul si sa inchid? eu presupun ca da pt ca nu iei din piesele de pe masa ci e ca si cum ai trage o piesa de sus. ce parere aveti?

    Raspunde
  506. eduardo 10 10 May 2011 @ 16:28

    Cred ca ai dreptate. N`am mai intalnit situatia asta pana acum pentru ca eu nu joc cu luatul cartii cu care s`a facut jocul (atuul)… Fa un sondaj :)

    Raspunde
  507. gigi_contra 10 May 2011 @ 16:59

    Salut da se poate ,sa iei cartea cu care s-a facut jocul e corect dupa parerea mea , in schimb n-am mai inltnit situatia “cel din fata mea a dat un joker jos ceea ce face ca pina la el sa nu se poata rupe nimeni de jos” nici nu au am auzit de regula asta :) nu mi se pare corecta, sa iti “rezervi” dreptul de a rupe doar tu o tura pt ca dai jos un jolly pe care normal il si recuperezi cand rupi….mai aflam lucruri noi :)

    Raspunde
  508. eduardo 10 10 May 2011 @ 19:52

    Bine zis!

    Raspunde
  509. george 14 May 2011 @ 23:18

    salve sunt fel si fel de regulamente … de fapt se fac fel si fel de regulamente la remy ..dar eu am o intrebare ..dak se poate inchide fara sa anunti 3 carti DAK POT SA INCHID SI CU 4 5 CARTI FARA SA MAI ASTEPT SA ANUNT 3 CARTI

    Raspunde
  510. criserb 15 May 2011 @ 00:21

    Da poti. Daca ai mai mult de 3 pietre pe tabla poti sa inchizi linistit fara sa anunti.

    Raspunde
  511. Nic 16 May 2011 @ 08:27

    pai asta e si frumusetea. daca esti singurul care s-a etalat si astepti sa se lungeasca sirul, in momentul in care se mai etaleaza cineva poti bloca un tur daca ai jolly disponibil. daca mai are si cel care s-a etalat ai sfeclit-o ca poate si el sa puna si atunci ai pierdut joly :) :)

    Raspunde
  512. ionut 7 Jun 2011 @ 23:41

    am si eu o intrebare… cum este cu atuul… eu stiam ca se anunta in prima tura (sau in primele 3 ture), daca nu l-ai anuntat dupa il anunti degeaba ca se anuleaza… si asa mi se pare corect deoarece, tie poate sa iti pice pe parcursul jocului si nu este corect. vad ca in acest regulament nu se specifica nimic pe aceasta problema!

    Raspunde
  513. Nic 8 Jun 2011 @ 13:33

    atuul se anunta fix in momentul in care ti-ai aranjat cartile pe tabla :) (aka in primul tur)daca ai apucat sa iei macar o carte de jos anuntul isi pierde valabilitatea (ai fi putut sa-l tragi atunci).
    la mai multa joaca!

    Raspunde
  514. alexandra 8 Jun 2011 @ 17:20

    salutare
    am si eu o mica intrebare…
    daca cineva nu anunta ca inchide pe tabla,nici ca vrea sa inchida,
    si coboara cu toate cartile si inchide direct…poate sa faca chestia asta sau ar trebui sa anunte inainte?

    Raspunde
  515. gigi_contra 8 Jun 2011 @ 20:53

    salutare ,da poate sa faca asta ,fara nici o problema. (daca ar fi vrut sa inchida pe tabla ar fi trebuit sa anunte) dar asa eu totul corect..

    Raspunde
  516. Nic 9 Jun 2011 @ 08:11

    mie nu mi se pare corect. atunci ar fi ok si daca te etalezi si rupi sirul in acelasi tur. sau sa te etalezi si sa lipesti la adversari in acelasi tur. sau sa te etalezi si sa substitui si joly in acelasi tur. teoretic in turul in care te etalezi nu ai voie sa faci nimic din toate astea. poti sa inchizi turul urmator. te etalezi cu tot ce ai iti pastrezi o carte lipitura, anunti ca mai ai o carte -desi toata lumea stie-, si inchizi data viitoare. asa mi se pare in spiritul jocului. de aceea se si puncteaza mult inchisul pe tabla pt ca poti inchide oricind fara preaviz. si atunci toti joaca cu morcovul … .

    Raspunde
  517. Nic 9 Jun 2011 @ 08:20

    si in final de aceea ii zice remi pe etalate. daca vrei sa omori jocul inchizi imediat ce ai ocazia fara sa te mai obosesti sa rupi vreodata. si daca ai noroc o sa cistigi tot timpul. problema e ca n-o sa mai vrea nimeni sa joace cu tine acest tip de joc.
    sanatate maxima

    Raspunde
  518. gigi_contra 9 Jun 2011 @ 10:04

    Salutare, Nic ceea ce zici tu este un puct de vedere,al tau,eu vad lucrurile altfel atunci cand inchizi fara sa anunti fara sa stie nimeni face parte din farmecul jocului(prinzi oameni pe tabla li se scad puncte ai ocazia sa ii ajungi din urma daca aveau un avans destul de mare inaintea ta) daca etalezi totul jos si inchizi tura viitoare s-a dus elementul surpriza,(jocul de rummy nu presupune neaparat sa faci cat mai multe puncte la fiecare joc,poate fi si “de viteza” inchizi cat mai repede sa ii “prinzi” pe restul pe tabla chiar daca faci puncte putine,cumulate cu minusul poate fi avantajos) oricum sunt rare situatiile cand ai carti atat de bune sa poti inchide fara sa fi nevoit sa lipesti sau sa rupi de jos , iar daca nu te obosesti sa rupi, o va face altul si daca o va face bine, chiar daca vei inchide ai avea puncte mai putine ca el si are toate sansele sa te depaseasca. Bineteles tot ce am scris eu aici e un alt punct de vedere fiecare vede lucrurile in felul lui. O zi buna tuturor!

    Raspunde
  519. Nic 12 Jun 2011 @ 09:26

    corect. oricum o sa ma gindesc la o lista de citeva chestii care nu sint prevazute in regulament dar care ar fi de discutat inainte de inceperea jocului ca sa se puna toti de acord si sa nu existe obiectii.

    suma respectelor

    Raspunde
  520. Antonia Neagoe 12 Jun 2011 @ 18:54

    stiti cumva vrun site unde pot juca canasata cu piese de remi?

    Raspunde
  521. eduardo 12 Jun 2011 @ 20:18

    De ce nu le combinati ?
    Eu joc mixt. Daca am carti bune de la inceput, anunt si joc pe tabla (hand), iar ceilalti pot foarte bine sa joace normal. Rolurile se pot schimba. Nu mi se pare ok sa joci NUMAI ca sa inchizi repede, nici sa stai sa te lalai pana inchid altii, nici sa nu ti se dea voie sa joci pe tabla daca ai carti bune, in timp ce ceilalti joaca normal. Pana la urma, tine de alegerea voastra :)

    Raspunde
  522. gigi_contra 13 Jun 2011 @ 11:41

    E binevenita o asemenea lista sa lamureasca “problemele” frecvent aparute. Numai bine :)

    Raspunde
  523. bogdan 13 Jun 2011 @ 15:45

    salut,am si eu o intrebare: la joker pass se poate lua atu cand inchizi?
    daca da, imi puteti spune in ce conditii?
    multumesc.

    Raspunde
  524. adrian 21 Jun 2011 @ 23:20

    auziti care ma poate ajuta si pe mn cu un raspuns.
    za zicem ca au trecut cateva maini din timpul jocului am voie sa ma cobor si sa fac si lipituri si astfel sa inchid din prima asa de la prima coborare ???

    Raspunde
  525. gigi_contra 21 Jun 2011 @ 23:29

    Nu ,nu poti , in primul rand nu poti lipi nimik in tura in care te-ai coborat abia urmatoarea.

    Raspunde
  526. vasile 11 Jul 2011 @ 08:28

    am o intrebare ,in caz de joc dublu inchiderea si atuul se dubleaza??

    Raspunde
  527. gigi_contra 14 Jul 2011 @ 16:13

    Salutare,da se dubleaza amandoua,faci o suma din cele trei,inchis+ce ai pe tabla si eventual atu-ul si o dublezi ,Toate cele bune

    Raspunde
  528. Sofia 12 Sep 2011 @ 01:26

    Am o intrebare…de ex.la rummy etalat…daca am inlocuit un jolly si mi-am facut formatie cu el ca sa rup de jos, fara sa fi luat piesa din gramezile de sus….e corect?

    Raspunde
  529. yonutz.bulgaru 21 Nov 2011 @ 20:35

    am si eu o intrebare, aveam joli in formatzie si eram etalat si cineva mia folosit joli si il tzinea pè tabla , eu stiam ca in momentu in care il foloseste trebuie sa faca formatzie cu el , dar vroiam sa stiu daca e corect ceea ce a facut sau nu.

    Raspunde
  530. Ligia 28 Nov 2011 @ 06:01

    M-am bucurat mult sa gasesc acest site cu regulile “oficiale”. Insa am niste nelamuriri si nu am gasit raspuns in comentariile de mai sus, sper ca ma puteti ajuta:
    1. Am inteles ca poti sa rupi doar daca mai ai 4 piese pe tabla intrebarea este:
    a. poti doar sa rupi daca ai doua piese si rupi de la a treia care poate fi folosita in formatie sau
    b. poti sa rupi de oriunde doar daca ai 4 piese pe tabla si din sirul de piese poti face o formatie….
    Multumesc anticipat.

    Raspuns @ Yonutz: a fost incorect ceea ce s-a facut. Corect este ca sa se intoarca piesa de joli la ambele partide si jucatorul celalalt o poate folosi doar in formatie, o singura data. Tu insa o numeri ca valoare….sper ca nu a fost confuz raspunsul.

    Raspunde
  531. Eduardo 28 Nov 2011 @ 17:35

    Ligia, corect este a.

    Raspunde
  532. gigi_contra 28 Nov 2011 @ 21:17

    Buna Ligia, nu sunt sigur ca ai inteles exact regulile astea :) ti le explic asa cum le “stiu” eu (oricum nu o sa gasesti niste reguli absolute daca o sa joci cu diverse persoane o sa vezi ca exista mici diferente peste tot totusi in mare parte regulile de baza sunt aceleasi)
    1. prima data poti rupe inainte sa cobori – poti lua ultima carte de jos (adica cea care a dat-o cel dinaintea ta) cu conditita ca ea sa iti fie necesara sa faci o formatie/suita cu ea si sa cobori(etalezi) e obligatoriu sa cobori ,daca nu ai suficiente puncte mai putin de 45 (cu tot cu cartea luata de jos) nu o poti lua indiferent cat de buna ar fi pt tine cartea aia.
    2. dupa ce ai coborat poti rupe si daca ai 10 carti pe tabla (daca cobori cu o formatie de 4 de 1 ) ideea e ca poti rupe indiferent cat de multe carti ai pe tabla dar sa nu ai mai putin de 4 -,iar cartea rupta sa o folosesti pt a face o formatie/suita fiind necesar sa le ai pe celalate doua pe tabla (poti avea si 3 de ex 6-7-9 si iti trebuie un 8).. -daca dupaia in sirul rupt mai “gasesti” alte carti sa maresti formatia/suita asta e norocul tau :)
    3.mai poti rupe odata chiar daca ai doar 3 carti pe tabla in situatia cand inchizi -adica sa iei “atu-ul” din gramda si sa inchizi cu el (avand 3 carti doua din ele le folosesti impreuna cu atu-ul sa faci o formatie/suita) iar cu ultima inchizi
    Sper sa iti fie de folos o zi buna !

    Raspunde
  533. ALINA 11 Dec 2011 @ 16:14

    Buna.Sunt Alina si am si eu o intrebare.Mai aveam 4 carti pe tabla am tras una din gramada
    deci aveam 5 carti pe tabla.am coborat 3 carti,cu una m-am lipit la alt jucator si am inchis.Am voie?Mersi.

    Raspunde
  534. criserb 11 Dec 2011 @ 23:36

    @ALINA – da, e perfect ok ceea ce ai facut!

    Raspunde
  535. vasile 13 Dec 2011 @ 08:41

    salutare ,poate ma lamuriti si pe mine intr-o situatie ,ma pot folosi de atu ca sa inchid in situatia cind acesta se potriveste intr-o formatie cind mai am trei carti sau mai multe???multumesc anticipat

    Raspunde
  536. vasile 13 Dec 2011 @ 08:46

    mai am o intrebare , cum pot sa anunt eu ca mai am trei carti daca am patru carti si trag o carte care mi se potriveste si inchid ,e o problema cu care ma intilnesc citeodata la uni jucatori care sustin ca e musai sa ramin la trei carti si sa anunt

    Raspunde
  537. vasile 13 Dec 2011 @ 08:50

    nu mai am nevoie de raspunsuri ,am citit raspunsuri mai sus si m-am edificat ,o zi buna :-)

    Raspunde
  538. beniamin 24 Dec 2011 @ 22:23

    intrebare! poti sa inchizi daca ai mai mult de 4 carti pe tabla si nu ai anuntat nimic?

    Raspunde
  539. criserb 24 Dec 2011 @ 22:26

    da, poti. Succes ;)

    Raspunde
  540. daniel 25 Dec 2011 @ 20:06

    salut . :) am si eu o intrebare :)

    de ex..am 3 carti pe tabla ..sa zicem 1, 2 si 4 …atuul sus este 3

    pot sa il iau sa fac formatie si sa inchid cu 4 ? unii mi’au spus ca nu pot sa iau atuul de sus

    ca sa fac formatie cu el si sa inchid..nush ..cum este :-?

    Raspunde
  541. AdrianaS 27 Dec 2011 @ 20:27

    Buna! Am o intrebare ” capcana” ii putem spune…ce se intampla dak nu ai anuntat ultimele trei carti?…unele persoane au inca probleme la capitolul ”cateodata sa pierzi inseamna ca ai castigat, experienta”…si inventeaza penalizari de genul -100 de puncte sau – 500 etc…este o regula a jocului anuntul acesta, dar sa spunem ca din neatentie ai uitat sa anunti …care sunt consecintele fatale ce te asteapta de suportat? Multumesc anticipat!!

    Raspunde
  542. criserb 27 Dec 2011 @ 23:09

    @AdrianaS – e relativa treaba :) Noi jucam la mica intelegere, cand cu 100 puncte penalizare cand cu 500. In general cu 500, deh, uitatul se plateste. Acum depinde cum va intelegeti voi, dar e bine sa o faceti totusi de la inceputul jocului, nu la sfarsit :P

    Raspunde
  543. criserb 27 Dec 2011 @ 23:11

    @daniel – da, poti sa faci ceea ce zici tu ;)

    Raspunde
  544. nicu 3 Jan 2012 @ 13:57

    salutare daca vreau sa inchid pe tabla si atunci cand ar trebui sa anunt ……anunt si totodata inchid e corect?

    Raspunde
  545. criserb 3 Jan 2012 @ 22:28

    @nicu – daca vrei sa joci pe tabla anunti in primele 3 ture. Daca tu vrei sa inchizi in primele 3 ture, anunti si inchizi. Teoretic nici nu tre’ sa mai anunti, esti obligat sa anunti in primele 3, daca n-au trecut, nu esti obligat sa anunti ;)

    Raspunde
  546. nasui vasile marian 8 Jan 2012 @ 02:06

    sal criserb nu imi poti trimite si mie pe mail regulamentu de la remi etalat din cutia de remi sau nul mai ai regulamentu acela sa ala carel sti tu mai corect daca poti sa ma ajuti si pe mine ca tare am nevoie de iel tare mult si eu am remi da cand lam luat nu am gasit nici un regulament in cutia cu remi te rog mult daca il ai sa mil trimiti si mie sal

    Raspunde
  547. nasui vasile marian 8 Jan 2012 @ 02:19

    criserb am nevoi de id tau de mess si poate ma lamuresti la niste reguli la remi ca eu pricep mai greu asa sunt eu mil lasi pe adresa mea de mail sami explici tu mai amanuntit ca pricep foarte greu sal

    Raspunde
  548. ella 20 Jan 2012 @ 21:36

    pot lipi la alt jucator daca in aceeasi tura am si coborat? ms

    Raspunde
  549. criserb 21 Jan 2012 @ 14:50

    @ella – nu. In tura in care te etalezi nu ai voie sa te lipesti la alt jucator

    Raspunde
  550. gigi_contra 21 Jan 2012 @ 15:05

    frate Nasui tu asasinezi limba romana X_X

    Raspunde
  551. Alina 24 Jan 2012 @ 09:58

    In primul rand multumesc mult pentru cel mai complet si bine scris regulament de pe net, iar in al doilea rand am cateva nelamuriri :

    1. Daca aleg sa fac formatie cu atuul ( de ex. : am 1-2-4 pe tabla , iar atuul este 3 iar eu il iau si etalez respectiva formatie, inchizand astfel cu 4) se mai considera ca am inchis cu atuul si deci mi se dubleaza punctele ?

    2. Este obligatoriu sa te etalezi si cu suite si cu terte , sau poti doar cu suite ?

    3. Daca am deja doua duble iar la prima piesa trasa imi vine si a treia dubla se mai poate refuza jocul ?

    4. Pot inlocui joly al unui jucator pt a-l lipi unei formatii deja etalate , sau trebuie folosit doar pt a etala o noua formatie ?

    Raspunde
  552. criserb 24 Jan 2012 @ 11:17

    @Alina – cu placere :)

    1. Da.
    2. Poti si numa’ cu suite. Doar cu terte nu poti.
    3. Nu. Trebuie sa ai 3 duble de la inceput, fara sa tragi vreo carte.
    4. Trebuie lipit la o formatie noua. Nu poti sa-l lipesti la o formatie deja etalata. In plus, joly-ul in poti inlocui la un alt jucator o singura data.

    Raspunde
  553. gigi_contra 24 Jan 2012 @ 11:19

    Buna Alina sa o luam in ordine:
    1. Parerea mea este ca nu se considera ca ai inchis cu atuu-ul tu ai inchis cu nr-ul 4 (nu sunt sigur 100%)dar eu asa cred
    2.Nu e obligatoriu sa ai si terte, poti etala doar cu suite
    3.nu se poate refuza jocul (jocul il refuzi doar cand ai 3 duble din primele 14 sau15 carti primite)
    4.Trebuie folosit pentru a etala o alta formatie.
    O zi buna sa ai !

    Raspunde
  554. criserb 24 Jan 2012 @ 11:49

    @Alina – e posibil ca @gica_contra sa aiba dreptate la punctul 1 si eu sa gresesc. N-am mai jucat de mult rummy si nu mai stiu exact.

    Insa mi-am aruncat acum o privire pe regulament si am vazut ca la intrebarea ta numarul 2, exista totusi posibilitatea sa cobori si cu o terta, dar trebuie sa fie de 1 ;)

    Raspunde
  555. Eduardo 24 Jan 2012 @ 19:46

    Asa e in ceea ce priveste terta de asi, dar cred ca gigi contra are dreptate cu atuul. Nici mie nu mi se pare ca ai inchis cu atuul daca il iei si faci formatie cu el. Practic, tu ai inchis tot cu piesa de pe tabla ta. Doar te-ai ajutat de atuu.

    Raspunde
  556. Recoba 3 Feb 2012 @ 16:50

    cine stie sa imi explice ce se intampla atunci cand inchizi cu 2 joly in mana se face totul ori 4 ?

    Raspunde
  557. criserb 3 Feb 2012 @ 17:06

    Cum sa inchizi cu 2? Se inchide cu o singura carte, nu cu 2.

    Raspunde
  558. Cristina 4 Feb 2012 @ 23:55

    as avea si eu o intrebare. daca sunt etalata cu joly si imi vine piesa cu care il pot schimba, pot sa schimb si sa ma etalez din nou cu el cu o alta formatie?

    Raspunde
  559. NICUS 6 Feb 2012 @ 12:49

    @Recoba: daca ai 3 carti pe tabla (doi joly si o a treia) trebuie sa etalezi doua dintre ele si sa inchizi cu cea care ti-a ramas. daca e joly e foarte bine x2. mergind mai departe cu rationamentul daca ai doua carti pe tabla (respectiv 2 joly) trebuie sa etalezi una si sa inchizi cu cea care ti-a ramas. :) (adica etalezi un joly, si inchizi cu joly, adica x2). sper ca te-ai lamurit ce vroia sa zica cristi. se pare ca unii fac confuzia intre a inchide cu joly sau cu atu si a etala un joly sau atuul inainte de a inchide :) atentie Alina.

    @Alina: daca atuul e 3 si cartea cu care inchizi e 4 nu are nici o legatura cu atuul indiferent daca ai folosit sau nu atuul de jos ca sa inchizi. iar cu atuul de jos nu poti inchide pentru ca esti obligat sa-l iei si sa-l etalezi cu alte doua carti de pe tabla. doar sai ai pe tabla 234 si sa iei 3 atuul, cobori 2 si 4 si apoi inchizi cu 3-ul de pe tabla :) dar din cite stiu nu are nici o relevanta. inchisul cu atuul nu se puncteaza in plus.

    @Cristina: raspunsul e nu. dar se poate stabili la inceputul jocului daca vreti da.
    explicatia: ideea e ca tu ai avut un avantaj ca ti-a venit joly. regula sa poti folosi joly-ul etalat de un alt jucator a aparut tocmai pentru a mai compensa un pic. in felul asta obtine si cel care nu are joly un mic avantaj. faptul tu iti iei singura joly-ul etalat si il folosesti la alta formatie nu face dacit sa ii defavorizeze si mai tare pe cei care nu au joly.

    lol ceit am mai scris:)
    sanatae maxima tuturor

    Raspunde
  560. iulia 11 Feb 2012 @ 22:49

    buna,
    vreau sa va intrb daca poti inchide la prima mana la remi etalat.
    Adica iei prima carte de sus si inchizi e posibil?
    voi ce ziceti ?
    Astept un ras :-bd puns multumesc frumos.

    Raspunde
  561. cosmin_olaf_hhh 5 Mar 2012 @ 23:32

    buna ziua…as avea si eu o intrebare eu joc cu prieteni un altfel de tip de joc….
    remi pe tabla/nu etalat + ca ….e diferit de cel pe tabla cu,care am jucat cu un coleg…mam certat aprig in privinta unor reguli…cum stia el eu numeam jony jony/cum stiam eu jony schimbat..(cum stiam eu ca se joaca mai des)
    un ex a tipului jony schimbat
    sau facut toate cele 15formatii…a mai ramas o carte 1rosu/ se pune ca(cu fata in sus)
    se imparte etc….iar 2 rosu poate fi folosit ca orice carte/orice culoare iar jony(moaca) poate fii folosti doar ca 2 rosu normal adica cu jony putem face urm combinatii
    2galben/2arosu/2negru/jony
    jony/3rosu/4rosu
    etc….spuneti-mi careva va rog e corect regulamentu pe care il stiu…sau jucati careva din voi asa?

    Raspunde
  562. maria mirabela 9 Apr 2012 @ 23:33

    buna foarte tare regulamentul. am si eu o intrebare in momemtul in care ajungi sa acumulezi 500 de puncte sau 1000 etalarea nu se face la 60 de puncte? si daca ajungi la 2000 etalarea nu se face la 90 de puncte?

    Raspunde
  563. Rolfi 15 Apr 2012 @ 20:22

    Salut! Cateva intrebari:
    1. In cazul in care termini cu joly, mai primesti bonusul de inchidere, iar punctajul dublat include acest bonus? (de ex. ai etalat 135 pct si inchizi cu joly, punctajul final va fi 135*2=270 sau (135+bonus)*2?
    2. Daca se inchide cu joly, se dubleaza punctajul tuturor jucatorilor sau doar al celui care inchide?
    3. Dupa ce ai etalat, poti rupe ULTIMA PIESA din sir fara ca aceasta sa fie folosita in formatie la etalare? In loc sa iei dn gramada, sa iei ultima piesa din sir si sa opui pe tabla?

    Raspunde
  564. sbirciog dumitru 26 Apr 2012 @ 23:52

    am o intrebare:cand se joaca in patru si doi dintre jucatori au duble mari,al treilea avand dubla cui,cum se schimba?:
    dubla mare -cu dubla mare
    dubla mare -cu dubla cui?
    (daca unul dintre cei cu dubla mare a anuntat primul ca are dubla mare si cel cu dubla cui auzind au schimbato),celalalt ce face ramane cu dubla mare neschimbata?
    este obligatoriu duble mari cu duble mari (duble cui cu duble cui)sau ramane la alegerea jucatorului cu cine vrea sa schimbe dubla?
    va rog dati-mi un raspuns detaliat daca stie cineva ,sa ma lamureasca,multumesc

    Raspunde
  565. criserb 27 Apr 2012 @ 00:13

    @sbirciog dumitru – noi schimbam la mica intelegere, cine cu cine vrea sa schimbe… nu stiu daca e corect asa sau nu, dar iti zic ca noi asa jucam :)

    Raspunde
  566. marius 14 Jul 2012 @ 15:33

    la cate puncte se incheie jocul?? si cum…cu inchis fara inchis?

    Raspunde
  567. Nicus 15 Jul 2012 @ 12:01

    orice reguli care nu le-ati intilnit in aceste pagini se pot discuta si implementa la libera alegere cu partenerii de joc. vrei sa termini jocul la 600 puncte sau la 16000 puncte stabilesti inainte. nu se poate termina un joc fara inchidere!!!!! in afara cazului in care se termina piesele atit cele din gramada cit si cele din coada. (cind se termina gramada se amesteca cele din coada si se fac gramada). daca se intimpla asa (eu nici macar nu am auzit vreodata) se numara punctele normal si nu se mai pune premiul de inchis.

    inainte sa intrebati pentru a zecea oara pe forum daca se poate rupe ultima carte fara sa faci formatie sau sa inchizi din primul tur faceti bine si cititi regulamentul. daca vreti sa jucati altceva decit ce-i expus aici sinteti liberi sa o faceti. nu e obligatoriu. insa trebuie stabilit inainte de inceperea jocului ca sa nu existe divergente. puteti folosi acest regulament drept regulament cadru iar daca intervine o disputa o solutionati conform acestuia, urmind ca la urmatorul joc sa modificati regula care va deranjeaza conform dorintelor voastre cu conditia sa accepte toti partenerii de joc.

    repet: orice reguli pot fi schimbate atita timp cit aceasta schimbare se face inainte inceperii jocului si le afla toti participantii.

    Raspunde
  568. Catalin 23 Aug 2012 @ 12:21

    Aseara m-am contrazis rau cu un prieten deoarece sa etalat si a inchis in aceeasi mana …iar eu stiam ca nu e voie..si am tot cautat pe net dar n-am gasit nimic oficial sa zic asa:| deci e posibil sau ?:|

    Raspunde
  569. criserb 23 Aug 2012 @ 12:41

    @Catalin – nu, nu ai voie sa inchizi in aceeasi tura in care te etalezi. Doar daca anunti ca joci pe tabla si atunci nu te etalezi, poti inchide oricand ;)

    Raspunde
  570. Nikusor 3 Sep 2012 @ 09:43

    formatia 1 jolly jolly e terta sau suita?

    Raspunde
  571. alintanel 6 Sep 2012 @ 18:39

    salurare.la un joc de rumy etalat,un jucator are dupa a 3-a tura toate formatiile de inchidere si piesa de inchidere,are voie sa inchida jocul farasa anunte cu o tura inainte?

    Raspunde
  572. alintanel 6 Sep 2012 @ 18:55

    inca una:cu doar 3 de 1 se poate cobora?

    Raspunde
  573. mihaela 21 Oct 2012 @ 02:18

    daca am posibilitatea sa rup, ultimul e 7 galben, dar la inceputul randului mai e un 7 galben, de unde am voie sa rup si de ce…. multumesc!

    Raspunde
  574. criserb 21 Oct 2012 @ 13:59

    @mihaela – poti sa rupi de unde vrei tu, e la alegerea ta.

    Raspunde
  575. Maria 24 Nov 2012 @ 11:54

    Buna! Am o mare nelamurire. In mom in care vrei sa te etalezi cu o carte de jos, este voie sa se foloseasca si joly si cartea rupta in formatie? De ex. 7 e luat de jos si eu mai am un joly si ink un 7.

    Raspunde
  576. lazar vasile 25 Nov 2012 @ 20:30

    sami zik si mie cineva se poate strik jocul facand pereche jocker cu orice piesa adik am doua duble deja si vreau sa o fac p a treia folosind jockerul si asa sa stric jocul se poate sau nu ?merci \m/

    Raspunde
  577. Aless_IT 27 Nov 2012 @ 00:54

    Am si eu o nelamurire… Daca un jucator alege sa joace pe tabla, are voie sa ia piese doar de jos sau din gramda sau din ambele?

    Raspunde
  578. lazar vasile 27 Nov 2012 @ 22:39

    are voie sa ia ultima carte din cartile care se dau jos dar si din pachet

    Raspunde
  579. Maria 28 Nov 2012 @ 08:34

    Buna! Am o mare nelamurire. In mom in care vrei sa te etalezi cu o carte de jos, este voie sa se foloseasca si joly si cartea rupta in formatie? De ex. 7 e luat de jos si eu mai am un joly si ink un 7:d

    Raspunde
  580. lazar vasile 5 Dec 2012 @ 17:44

    da ai voie sa iei cartea si sa o bagi an formatie cu saptele tau iar joly tine locul oricarei piese asa k se poate

    Raspunde
  581. lazar vasile 5 Dec 2012 @ 17:45

    mie numi rsp nimeni la antrebarea de mai sus ?va rog mult

    Raspunde
  582. criserb 6 Dec 2012 @ 02:20

    @lazar vasile – care este intrebarea ta mai exact?

    Raspunde
  583. lazar vasile 6 Dec 2012 @ 18:32

    vreau sa stiu dak se poate strica jocul avand trei duble una dinele fiind 7 si jolly sa zicem,adik sa folosim jolly_ul pt a avea trei duble

    Raspunde
  584. criserb 6 Dec 2012 @ 20:58

    @lazar vasile – oricat de mult ma chinui sa inteleg intrebarea ta, tot nu pricep :( Ce inseamna “a strica jocul”?

    Si apoi inteleg ca tu ai 7 7 7 si Joly Joly Joly, Daca comori asa, este ok, atata timp cat mai ai 2 carti care sa fie la fel cu cea cu cea care trebuie rupta.

    Daca n-am intes, mai intreaba-ma o data, mai clar :)

    Raspunde
  585. lazar vasile 6 Dec 2012 @ 23:50

    la anceputul jocului ami cad trei duble la care eu pot sa stric jocul si sa fie urmatorul dublu nu ?eu antrebam an dublele alea trei eu am doar doua dar cu ajutorul jolly_ului mai fac una an total se fac trei,eu am antrebat dak se poate chestia asta

    Raspunde
  586. criserb 6 Dec 2012 @ 23:56

    @lazar vasile – nu, iti trebuie 3 duble clare. De exemplu 2 2 – 3 3 – 4 4 sau 2 2 – 3 3 – Joly Joly. Altfel nu ai voie sa “strici” jocul.

    Raspunde
  587. lazar vasile 7 Dec 2012 @ 23:04

    ok eu am antrebat doar dak po sa stric jocul asa:2-2 4-4 si 5-jolly

    Raspunde
  588. Alexandra Rotaru 24 Dec 2012 @ 22:28

    Buna, avem o dilema: Pt jocul etalat, unul din jucatori avea toate piesele in formatii,poate sa inchida la prima etalare sau trebuie sa astepte a 2a mana pt a inchide??

    Raspunde
  589. Vic77 25 Dec 2012 @ 18:51

    Salut, o mica intrebare.
    Ma etalez cu 45 puncte. Cum se rupe?
    Varianta A) am 2 din mina (de pa tabla) si iau una de jos (obligatoriu 2 din mina)
    Var B) una sau nici una din mina rup de undeva si mai adaug ce era in cartile care mi se cuvin sa fac formatie (cu cea dela care am rupt).

    Mersi frumos

    Raspunde
  590. razvan 26 Dec 2012 @ 14:29

    @alexandra rotaru
    da, merge, de ce nu? si sfatul meu pt cineva in situatia asta e sa anunte ca joaca pe tabla imediat ce a vazut ca are toate piesele in formatii, astfel va face si mai multe puncte decat un simplu etalat

    Raspunde
  591. nic 26 Dec 2012 @ 17:07

    @Alexandru Rotaru: trebuie sa astepte urmatorul tur. dar chiar daca se joaca pe etalate e mult mai eficient sa anunti ca joci pe tabla si sa inchizi turul urmator daca ai formatii complete pina in turul 3 de joc. se puncteaza de la 500 de puncte in sus inchisul pe tabla.

    @Vic77: prietene e mult mai simplu sa intrebi decit sa citesti. daca aveai curiozitatea sa citesti macar 10% din ce scrie aici observai ca nu poti rupe decit daca ai pe tabla doua carti cu care sa poti combina o carte de jos. deci raspuns corect: varianta A) . si o mica adaugire : nu poti rupe in acelasi tur in care te-ai etalat prima oara. nu poti rupe in acelasi tur in care ai tras o carte din cele aflate pe spate. nu poti rupe de doua ori in acelasi tur.

    Raspunde
  592. mihai 27 Dec 2012 @ 11:14

    Daca la jocul pe tabla am 2(doi) joly care inlocuiesc orice alta carte si inchid cu o alta carte in afara de joly, se puncteaza un astfel de joc ?

    Raspunde
  593. Vic77 27 Dec 2012 @ 12:44

    Multumesc frumos nic. Dar sa stiica nu e clar deloc in regulament cind vine vorba de rupere si de a avea 2 piese din mina.
    Mersi frumos inca o data

    Raspunde
  594. Bianca 27 Dec 2012 @ 18:45

    am o intrebare : Cand am jolly intr`o formatie de 13 jolly si il iau cu ceilalti doi de 13 si imi fac formatie de 1 cu ei . cat se numara toata formatia de 1 ? 100 de puncte sau 70?

    Raspunde
  595. razvan 28 Dec 2012 @ 17:18

    @ criserb
    March 11th, 2009 at 11:29 pm
    Nu poti sa iei din sir daca ai pe tabla mai putin de 4 piese

    Cat despre coborat cu doi de 1 si un joly se poate.
    Daca se termina piesele si nimeni nu inchide se numara pur si simplu punctele fiecaruia…

    Omul care pusese intrebarea se referea la ultima piesa din sir

    In regulamentul de mai sus scrie asa:

    “Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.”

    Deci ai voie sa iei ultima piesa din sir daca mai ai 3 piese pe tabla, situatie in care, evident, trebuie sa si inchizi.

    Asta e una din erorile aprute in comentariile de mai sus care am vazut ca nu s-a corectat.

    Ar mai fi cate ceva de zis:
    criserb, mai sus ziceai ca nu se numara cartea cu care inchizi, in schimb regulamentul spune ca inchiderea se puncteaza cu 50 de puncte. Ca sa nu fie confuzii, pentru cei care mai citesc aici, cred ca mai usor ar fi sa se stie ca pur si simplu cartea cu care inchizi o calculezi ca a avea 50 puncte, astfel cred ca sunt sansele mai mici sa uiti sa iti adaugi 50 puncte dupa ce iti numeri piesele, daca numeri odata cu ele si cartea de inchidere.

    Eu am un joc de remi vechi de prin ’70 si in regulamentul lui tin minte ca nu era trecut decat un regulament de joc pe tabla, care, desi nu il mai am, tin minte ca era mai elaborat decat punctajul la inchiderea pe tabla din ce e scris mai sus.
    Zic asta ca o sugestie, cine vrea sa o urmeze, e alegerea lui.
    De exemplu pe langa Inchiderea simpla de 500 puncte, mozaicul, dublele, tertele, bicolorul si monocolorul, ar mai variante la acestea, care pot fi punctate mai bine.
    In regulamentul vechi de care zic exista si ceea ce se chema:
    “minor”- piese pe tabla de la 1 la 9, fie ele terte sau suite
    “major”- piese pe tabla de la 10 la 13, terte sau suite
    Si acum vine partea interesanta, asta nu era nici in regulamentul vechi de care spun dar, parerea mea e ca poate face jocul pe tabla mult mai incitant si atractiv:
    Pot exista si variatii la bicolor, major, minor, monocolor care pot fi punctate mai bine ca varianta de baza:
    Sa luam minorul. la el pot exista urmatoarele variante:
    – minor simplu (terte si suite)
    – minor suite
    – minor terte
    Le-am pus in ordinea dificultatii, cel putin dupa cum vad eu
    Majorul:
    – majorul simplu (terte si suite amestecate)
    – majorul suite
    – majorul terte
    Bicolorul:

    – bicolor simplu, suite amestecate, piese mari si mici
    – bicolor minor
    – bicolor major(asta chiar e greu de facut!)
    Monocolor:

    – monocolor simplu
    – monocolor minor ( greu si asta :D)
    – monocolor major nu se poate face, sunt prea putine carti majore, chiar si dublate nu ajungi sa ai 14 carti pe tabla de la 10 la 13 de aceeasi culoare.

    Acum, aceste tipuri de joc se pot insera printre cele deja existente in regulamentul de pe acest blog, si punctajul poate fi modificat acolo unde este cazul. E destul de usor sa iti dai seama cam care ar fi ordinea de dificultate in realizarea lor si sa faci un punctaj “Home made” potrivit.
    Cred ca jocul de remi ar deveni mai atractiv, cel putin pentru cei care opteaza pentru jocul pe tabla, daca e cazul.

    Si daca tot am adus vorba de modificari sau adaugiri la regulamentul de fata, mi se pare un pic incorect ca daca cineva inchide cu 1 sa i se dubleze punctajul, la fel cum i s-ar dubla unuia care inchide cu joly.
    Piese de 1 sunt 8 bucati, in timp ce joly sunt doar doi. Joly in sine e mult mai valoros ca 1 asa ca nu vad de ce ar fi echivalente in situatia asta. Sa nu mai zic ca una e sa stai cu un 1 pe tabla si sa risti sa ti se scada 25 de puncte, alta e sa stai cu joly si sa astepti sa vina alta carte sa inchizi, riscand sa ti se scada 50 de puncte daca inchide altcineva plus frustrarea ca puteai sa inchizi de mult daca nu te ambitionai sa pastrezi joly-ul pt asta :).
    De cand joc dupa regulamentul asta am inchis de multe ori cu 1, inainte stiam ca doar daca inchizi cu joly se dubleaza, si mi se pare chiar simplu sa inchizi cu 1. In fine..

    Sper ca sugestiile de mai sus sa trezeasca interesul :)
    Spor la joc!

    Raspunde
  596. razvan 28 Dec 2012 @ 17:33

    @ bianca
    Fii te rog un pic mai explicita, dar presupun ca situatia ta era asa:
    Ai 13-13-joly si tu vii cu ceilalti doi de 13 si iei joly-ul.
    In situatia de fata se face asa:
    Unul din cei doi de 13 cu care ai venit tu se pune ca lipitura iar celalalt se foloseste ca joly in noua ta formatie de 1.
    Deci vei avea 1-1-13.
    Din ce am citit, 13-le se va considera ca tine locul unui 1, si se va numara 25 puncte, iar formatia ta va avea 75 puncte.
    Sincer sa fiu, pana acum eu am jucat asa : numaram piesa folosita ca joly ca atare, adica in cazul tau 13-10 puncte. Cred ca aici mai bine stabiliti intre voi cum se puncteaza dar un lucru e sigur, unul din cei doi de 13 se pune ca lipitura si celalalt se foloseste ca joly, nu se folosesc amandoi ca joly

    Raspunde
  597. Nikusor 29 Dec 2012 @ 10:10

    poate raspunde cineva rapid?
    1.pot face o formatie 1-jolly-jolly
    2.daca da e terta sau suita?

    Raspunde
  598. claudia 30 Dec 2012 @ 13:29

    MIAU FOST DE FOLOS MERSI MULT

    Raspunde
  599. Eduard 6 Jan 2013 @ 01:21

    Buna,

    am si eu niste nelamuriri.

    1.La mozaic, nu inteleg, in regulament scrie ca primul 1 trebuie ai aiba culoare diferita de ultimul, iar unii spun ca ambii trebuie sa fie de aceeasi culoare.Cum e pana la urma?

    2. O situatie…
    Cineva are terta etalata: 7(galben) 7 (negru) 7 (albastru) joly.
    Eu am 7 (rosu) si vreau sa il lipesc ca sa fac schimb cu joly-ul.
    Intorc joly-ul acelei persoane cu fata in jos , si folosesc 7 meu tot intors cu fata in jos intr-o suita rosie: 7 8 9. Nimeni nu mai poate lipi ceva la piesele intoarse.

    La sfarsit se numara saptele meu rosu 50 de puncte si joly-ul acelei persoane tot 50?

    Eduard

    Raspunde
  600. Eduard 6 Jan 2013 @ 01:36

    De fiecare data cand rup ultima piesa, trebuie sa cobor cu o formatie in care o folosesc sau sa o lipesc la o formatie deja etalata?

    In general, cand lipesc, piesa cu care lipesc o intorc, ea nemaiputand fi folosita in alte formatii, si in acelasi timp o iau si o pun deoparte pe precedenta sau pe cea urmatoare, urmand sa o numar la sfarsit?

    Raspunde
  601. sorin 6 Jan 2013 @ 19:52

    in ce conditii se refuza piesele de joc?duble carti mici

    Raspunde
  602. alex 11 Jan 2013 @ 11:34

    ce poti spune despre jocul la dublu…adica atunci cand pica 1 sau joly atu ??

    Raspunde
  603. Vali 13 Jan 2013 @ 16:33

    Nu inteleg. Daca am o terta de 1 nu mai am nevoie de suita ca sa ma etalez?

    Raspunde
  604. nic 14 Jan 2013 @ 19:49

    pentru cei care au nelamuriri cind fac o formatie cu jolly luat de la un alt jucator.
    la sfirsitul jocului toate piesele schimbate se inapoiaza proprietarilor de drept.
    asadar o formatie 13 13 J cu J luat de la alt jucator cu o carte X va valora 10 + 10 + valoarea lui X.

    @Vali
    da ai inteles corect: te poti etala initial cu o formatie de 1. chiar si 11J. fara nimic altceva.

    @sorin
    piesele de joc nu se refuza. daca ai duble se schimba. daca ai 4 duble sau mai mult poti cere refacerea jocului, caz in care jocul urmator se va dubla pentru toti. (200=400, -100=-200)

    @eduard
    cind lipesti o piesa poti lua orice carte de la acel jucator de valoarea cartii lipite. conditia este sa iei o carte care nu aduce neclaritati in cele etalate. de exemplu:
    exista etalat: 12J
    tu adaugi 4, devine 12J4. nu poti lua J ca tu ai pus 5 puncte deci trebuie sa iei o carte de 5 puncte. nu poti lua 2 ca devine 1J4 si nu mai stii peste 3 runde ce a fost acolo 2 sau 3. util in cazul in care un jucator are 3 si vrea sa foloseasca J.
    daca are o alta formatie etalata 678 poti lua 7 si ramine 68. nu creeaza nici un dubiu.
    mai exista varianta sa nu iei nimic la schimb si sa-l rogi pe acel jucator sa-ti inapoieze la terminarea jocului acel 4.

    daca exista o formatie 7 7 7 J si tu ai 7-ele lipsa iei J si faci J78 poate oricine sa puna la tine 5 ca sa faca 5J78. la 777J nu se poate adauga nimic. la sfirsitul jocului iei 7 inapoi si restitui J. sau folosesti de la inceput 7 intors pe post de J si nu mai schimbi nimic. se numara 7 cinci puncte, evident.

    Raspunde
  605. nic 14 Jan 2013 @ 19:55

    cind iei de jos (chiar si ultima carte) trebuie sa faci formatie cu 2 carti de pe tabla. nu poti lua de jos si sa o pui la cartile etalate. nu poti lua de jos daca ai mai putin de 4 carti pe tabla. daca ai mai putin de 4 carti pe tabla si nu ai anuntat nu ai voie sa inchizi.

    Raspunde
  606. nic 14 Jan 2013 @ 19:59

    @alex
    cum adica ce poti spune despre jocul la dublu? se dubleaza tot ce faci (in plus sau in minus). adica dupa ce se inchide jocul se numara punctele in mod normal iar dupa ce se termina numaratul scrii pe hirtie x2 (daca ai inchis si ai facut 270 scrii 540; daca te-a prins cu cartile pe tabla scrii -200)

    Raspunde
  607. Ana Maria 27 Jan 2013 @ 14:14

    Adversarul are formatie de 12 albastru, 12 rosu, 12 negru si jolly. Eu am pe tabla o carte si trag din gramada de carti un 12 galben. Ma pot lipi cu acel 12 galben si sa inchid?

    Raspunde
  608. razvan 27 Jan 2013 @ 16:00

    nu merge, pentru ca va trebui sa iei jockerul, si implicit sa faci formatie cu el, iar tu in siuatia respectiva nu ai suficente carti pe tabla ca sa faci o formatie

    Raspunde
  609. Ionut Stefan 28 Jan 2013 @ 21:39

    daca intr-un joc in care vrei sa inchizi pe tabla,ai nevoie de cartea lasata jos,poti sa inchizi in tura in care ai luat cartea?

    Raspunde
  610. nic 31 Jan 2013 @ 12:42

    @Ionut
    desigur. daca ai anuntat cu cel putin o tura inainte ca vrei sa inchizi pe tabla. si poti folosi doar ultima carte pusa jos.

    Raspunde
  611. Andrei 6 Feb 2013 @ 09:55

    Rugaminte, ca avem niste divergente:

    Din regulament am inteles ca nu am voie sa etalez cu doi jockeri in aceeasi formatie. Dar pe parcursul jocului pot lipi un jolly (J) la o suita etalata anterior care mai are un jolly, atat timp cat ambii joly au valoarea bine definita?:
    – 1 2 J (J)
    sau 1 J 3 (J)
    (conteaza daca joly sunt unul langa altul? ca de aici a pornit discutia)

    Multumesc

    Raspunde
  612. livache 26 Feb 2013 @ 12:33

    Salut, as vrea sa-mi spuna si mie cineva daca la jocul pe tabla poti folosi 2 joly intr-o suita unul langa celalalt adica 5 J J 8 9 si daca poti de exemplu sa iei cand inchizi 5 care e capac sa-l lipesti la formatie, multumesc.

    Raspunde
  613. Andrei 1 Mar 2013 @ 01:37

    Buna seara , sunt pe punctul de a “divorta“de sotia mea din cauza acestui joc, intrebearea mea este , daca ea mi-a schimbat joly si si-a format o formatie de , doi de unu (rosu si galben) si joly intors… eu pe tabla mai am 3 carti doi de unu (negru si albastru) si una de 7 , intrebarea mea este daca pot sa inchid formatia ei cu cei doi de unu de pe tabla mea?
    Va multumesc!!!

    Raspunde
  614. Ana 14 Mar 2013 @ 23:47

    Intre partenerii mei de joc sunt contradicti de genu;: stiut fiind ca trebuie sa anunti cand ai trei pietre si avand in vedere ca se sub intelege ca nu ai voie sa tii formatii pe tabla, ma refer cand joci etalat .cum mai poate anunta trei pietre?
    stiut fiind ca gioni inlocuieste orice piatra mare sacandal ca una din partenere avea pe tabla ,dupa ce s-a etalaturmatoarele pietre: 9, 10 ,giony, 12,13 si un 8 trage o piata care se lipeste la unul din parteneri etaleaza formetia de mai sus si inchide.
    au iesit dicutii de genul ca a stat cu formatia pe tabla si nu s-a etalat.
    Ceea ce as dori sa ma edifici daca giony complecteaza o formatie fie si numai de trei piese obligat o dai jos ?sau o poti pastra pe tabla in ideea ca poate iti intra piatra lipsa?

    Raspunde
  615. Andreea M 26 Mar 2013 @ 14:07

    Buna. Te poti etala doar cu suite care sa cumuleze cele 45 de puncte necesare coborarii? Sau esti obligat doar cu o suita si o terta?

    Raspunde
  616. cri 6 May 2013 @ 10:29

    Ziua bună, vă mulțumesc mult pentru acest regulament și pentru toate explicațiile oferite!

    Ieri am redescoperit acest joc minunat și distractiv :)

    Vă mulțumesc mult!

    Raspunde
  617. Ade 9 Jun 2013 @ 21:01

    E conform regulamentului sa cobori si sa si inchizi ,sau trebuie asteptata inca o tura pentru a inchide ?

    Raspunde
  618. oana harajuku 22 Jun 2013 @ 07:47

    Cred ca fiecare dintre noi are exact aceeasi problema…oameni noi…reguli noi!!! Joc remmy de ani buni si, ca si voi, sunt momente cand nu mai inteleg nimic…acum va intreb pe voi…cand un jucator are pe tabla 3 duble din cele doua gramajoare primite, se reface jocul? Multi stiu ca la 3 duble altii ca la 4…as dori o lamurire…
    P. S.: cand jocul reincepe, dupa cele 3 sau 4 duble…jocul devine dublu?

    Multumesc!

    Raspunde
  619. Bogdan 26 Aug 2013 @ 20:49

    Daca inchizi jocul cu 1, se dubleaza punctele celui care a inchis?

    Raspunde
  620. Nic 28 Aug 2013 @ 13:51

    @Ade – regulamentul spune ca poti inchide cu ele pe tabla numai in urma anuntului facut in primele trei tururi cum ca joci pe tabla (practic asta inseamna ceea ce vrei tu sa faci – sa le arati si sa inchizi). Altfel poti inchide doar intr-un tur viitor celui in care te etalezi.

    @oana – in mod normal la 3 duble, iar jocul urmator se dubleaza pentru toti. dar la fel de bine in urma unei intelegeri se poate reface si la 2, si la 6 duble.

    @bogdan – daca se inchide cu 1 sau jolly este dublu doar pentru cel care inchide intr-adevar

    Raspunde
  621. diana 1 Dec 2013 @ 21:48

    la prima etalare poti sa cobori doar cu suite sau trebuie neaparat si tert ?

    Raspunde
  622. Lory 1 Jan 2014 @ 15:32

    la ‘pregatirea jocului’ sa zicem…9 de acolo ce ar fi ,atuu cumva?si se poate lua sa inchizi si la reme etalate sau numai pe tabla?

    Raspunde
  623. lore 3 Jan 2014 @ 01:59

    la jocul de rummy pe tabla(nu etalat) daca unul din jucatori arunca jolly jos,urmatorul jucator are voie sa-l ia sau nu?

    Raspunde
  624. dany 12 Jan 2014 @ 00:02

    dac se poate sa imi zici cum se calculeaza cartile ramase pe tabla la o tura dubla….sa zicem ca ramai cu 1(25)pe tabla….se iau din piesele cobarate 50 de pct si dupa aceea iti calc ce iti ramane dublu sau faci suma punctelor coborate si dupa aceea scazi 50 de puncte? ms

    Raspunde
  625. mirela 2 Feb 2014 @ 17:40

    buna! am si eu o intrebare .daca ai cei 2 jolly este obligatoriu sa inchizi cu unu din ei?daca nu se pot folosii aman2 in aceasi formatie sau trebuiesc in 2 formatii diferite?

    Raspunde
  626. Miruna 1 Mar 2014 @ 23:06

    Buna! Am si eu o intrebare… Daca am lipit o carte la o suita, pot sa mai lipesc o alta in acelasi loc. Exemplu: am lipit un 3 si apoi la 3iul meu vreau sa pun un 2. e posibil?

    Raspunde
  627. Laurentiu g 2 Mar 2014 @ 19:56

    Salutare!
    Stie cineva la jocul pe tabla de mutarea Jolly pass? E ceva de gen ai 2 jolly unul il cobori …moment in care nimeni nu mai are voie sa ia piese de jos…doar din cele din gramezile de 7. si trebuie sa inchizi jocul de pe tabla tot cu jolly…puctajul ar fi x4…intrebarea ar fi daca in moment ce cobori jolly si altcineva inchide inaintea ta e joc x2 si pt el?
    Ms frumos!

    Raspunde
  628. Roxana 5 Apr 2014 @ 01:17

    Buna.Jucam remi cu un prieten,iar lui i-a venit atuul(50 de puncte).Chestia e ca s-a stricat jocul datorita faptului ca aveam eu 3 duble.
    Intrebarea e:la jocul ulterior se adauga si atuul?Daca da,se si dubleaza?
    M-a pus in ceata tare dilema asta.Multumesc anticipat!

    Raspunde
  629. Felicia 23 May 2014 @ 15:29

    Buna,
    Am si eu o intrebare: un jucator inlocuieste jolly-ul din formatia mea cu piesa necesara si formeza cu aceasta piesa intoarsa o terta de ex.:1rosu,1galben si piesa intoarsa. Poate un alt jucator sa lipeasca pe 1 de negru sau ambii 1-ari care lipsesc din terta mea?
    Merci mult pt. Raspuns.

    Raspunde
  630. dan 2 Nov 2014 @ 10:55

    salut. sunt nelamurit. ziceai ca esti obligat sa anunti cind ai minim 3 piese pe tabla. Uitindu-ma printre comentariile celorlalti am gasit acest comentariu si am ramas in dubii. te rog sa imi clarifici. multumesc.
    marcel
    18 Oct 2008 @ 22:29
    buna mai am o intrebare daca pe tabla de jok ai 4 piese si la urmatoarea tura intra o carte cu care poti sa inchizi esti obligat sa anunt ca inchizi? sau poti inchide direct?
    criserb
    18 Oct 2008 @ 22:32
    Poti inchide direct. O poti face chiar daca ai mai mult de 4 piese…

    Raspunde
  631. Alin 2 Jan 2015 @ 18:09

    Deci am si eu o nelamrire.Prietena mea a fost cea care a primit 15 carti si dupa prima tura a avut norocul sa etaleze toate cartile si cu ultima sa inchida,are voie sa faca asa ceva sau trebuie sa astepte 2 ture ca sa inchida?
    P.S Pentru ca ea a avut 15 carti ea a avut si dreptul de a se etala prima deci nu a dat sansa ca si altcineva sa se etaleze.

    Raspunde
  632. gabriel 5 Jan 2015 @ 23:24

    @nic – cand etalez imi trebuie obligatoriu o terza sau se poate si fara???

    Raspunde
  633. iorga 14 Feb 2015 @ 11:14

    Salut. La mozaic este posibil sa se afle jolly in primele 4 piese? De asemenea, la bicolor si alte chestii artistice :) se poate folosi jolly?

    Raspunde
  634. madalina 11 May 2015 @ 11:11

    buna,am si eu o intrebare….daca eu am 2 duble pe tabla si atu-ul,il pot folosi ca fiind a 3 a dubla?

    Raspunde
  635. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 10:54

    @Bogdan – Si daca inchizi cu joly e tot aceeasi chestie

    Raspunde
  636. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 10:59

    @Bogdan – Si daca inchizi cu joly e tot aceeasi chestie,se duleaza punctajul.

    Raspunde
  637. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:01

    @iorga – Da,joly tine locul oricarei piese.

    Raspunde
  638. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:05

    @Alin – Da, poate sa faca asta,nu a dat sansa de a inchide si altora pentru siguranta,mai stii,poate inchidea altcineva.Totul consta in noroc.

    Raspunde
  639. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:09

    @lore – Nu, joly (joker) nu poate fi luat atunci cand alt jucator l-a dat jos.

    Raspunde
  640. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:12

    @Lory – Eu stiu ca piesa de atu poate fi luata la orice tip de remi(clasic,canasta,etalat,mozaic,etc.)

    Raspunde
  641. alessia 30 Jul 2015 @ 15:59

    nu am inteles nimic

    Raspunde
  642. Aleex 25 Aug 2015 @ 22:18

    @Alin – dupa a 3-a tura se poate inchide . Incepand cu a treia te poti etala iar incepand cu a 4-a poti inchide

    Raspunde
  643. cris 18 Oct 2015 @ 00:03

    Buna. Am câteva nelămuriri:
    1. E posibil ca in aceeasi tura sa rupi de jos, sa etalezi toate piesele si in una din formatii sa folosesti atuul si sa închizi?
    2. Daca închizi cu atuul se dublează?
    Merci :-)

    Raspunde
  644. Lucian 25 Jan 2016 @ 18:39

    Salut!dak jocul este joc dublu pt k au fost facute cartile cu 1 sau joker si la sfarsit ramai cu piese pe tabla fiind toti etalati ,se scad normal sau dublate punctele de pe tabla???mersi

    Raspunde
  645. internazionale 31 Jan 2016 @ 21:27

    @Andrei – divorteazate

    Raspunde
  646. bogdan 18 Aug 2016 @ 00:01

    Cand se strica jocul de remi?
    daca ai 2 duble si atu-ul sea anulează?
    sau daca ai 2 duble si jolly ?
    multumesc

    Raspunde
  647. vali 13 Jan 2017 @ 20:23

    daca am avut atu si se reface jocul din cauza dublelor cele 50 de pct le primesc sau nu?

    Raspunde
  648. Ana 3 Sep 2017 @ 21:50

    Am si eu o intrebare: pot sa iau atu si sa il folosesc intr-o formatie formata din o carte de pe tabla de aceeasi valoare cu atu si o carte ce inlocuieste un joly pentru a inchide jocul cu o alta carte de pe tabla?

    Raspunde
  649. Ana 3 Sep 2017 @ 22:01

    @cris – odata ce ai rupt de jos nu poti apoi sa iei si atu, este ca si cum ai trage de doua ori, poti sa mai astepti o tura si atunci iei atu si inchizi

    Raspunde
  650. Adi 31 Dec 2017 @ 03:12

    Daca se sparg 3 jocuri la rand din cauza dublelor..cate jocuri se joaca la dublu? Sau cum se procedeaza?

    Raspunde
  651. Catalin 7 Jan 2018 @ 03:33

    Salut,am si eu o dilem am jucat remi aseara si unul dintre jucatori nu avea puncte sa se etaleze si a folosit jonny ca sa se posta etala intro suita (10,11 de negru si jonny)pana aici totul corect adica a folosit joony ca sal inlocuiasca pe 12 de negru dar urmatoarea tura cand a tras carte a tras 12 de negru si a facut o formatie inlocuind jonny care deaja la folosit pt a se etala si a facut o firmatie.Este corect?

    Raspunde
  652. Ligia 11 Jan 2018 @ 20:40

    Daca “Joly ia valoarea cartii pe care o inlocuieste “ iar la numararea punctelor pt
    Joly este 50 ..atunci la final punctele pt cei care pun joly intr-o formatie totalul va fi: 50+5 ( sau 10 sau 25) ?

    Raspunde
  653. marius 23 Feb 2018 @ 12:00

    cate piese trebuie sa ai pe tabla cand inchizi…

    Raspunde
  654. Sorin 25 Dec 2018 @ 15:17

    Am doar o întrebare.
    Am 3 cărți pe tabla. Pot lua atuu pe care sa îl folosesc sa iau jolly de la alt jucător, iar cu 2 cărți și atuu(care acum este jolly împrumutat de la alt jucător) acesta sa fac formație și cu cea de-a treia carte sa închid?

    Raspunde
  655. Alex 21 Jan 2019 @ 11:46

    @Sorin – E bun intrebarea :D

    Raspunde
  656. Sima 10 Feb 2019 @ 22:43

    @alunitza – se poate folosi, dar e mai bine sa închizi cu el, eu știam ca dacă închizi cu atuu, se dublează punctele!

    Raspunde
  657. Andreea 21 Feb 2019 @ 19:58

    Se poate coborî in același timp in formații diferite amândoi jolly? Am 11 11 ?si 3 4 ? ! Mulțumesc

    Raspunde
  658. George 13 Oct 2019 @ 01:43

    La jocul etalat , eu vreau sa inchid pe tabla si stiu ca trebuie sa anunt in primele 3 turi. Daca inainte de a3-a tura, fix inainte de a trage piesa , eu ma anuntz ca inchid pe tabla, apoi trag piesa si se potriveste , pot sa inchid ? E corect asa sau trebuie sa ma anunt de la a2-a mana ca sa inchid in a 3-a ? Trebuie sa treaca neaparat un tur ? Cand se socoteste mana mea ? Inainte sa trag piesa ?

    Raspunde
  659. Anca 30 Dec 2019 @ 23:21

    @criserb – și dacă vreau eu sa înlocuiesc jony dintr o formație de-a mea și sa imi fac o formație cu acea carte, se pote?

    Raspunde
  660. olescu marin 2 Apr 2020 @ 07:53

    va salut, as vrea si eu sa joc, dar nu stiu cum sa fac,ma scuzati.

    Raspunde
  661. Andi d 27 Apr 2020 @ 00:09

    @criserb – Va salut. Am rugamintea sa-mi spuneti dacă in conditiile in care sunt etalat cu 6 cărți(o suită si o formatie),iar pe tabla am restul de carti, iar prin tragerea atu-ului (in loc de cartea ce urma sa o trag) ,făcând bineînțeles cu alte doua carti aflate pe tablă formatie,as putea incheia jocul. Am fost in aceasta situație si nu am fost lasat sa închid intrucat mi s-a spus ca nu pot inchide decat in cazul in care am doar trei carti pe tablă. Multumesc anticipat.

    Raspunde
  662. Diana 13 Sep 2020 @ 23:00

    @criserb – am și eu o întrebare. Când vrei sa închizi pe tabla cu atuul poți să îl folosești într-o formație că să închizi, dacă ai o carte cu care închizi deja? Sau nu poți să îl folosești intr-o formație daca te ajuta sa inchizi cu ea?

    Raspunde
  663. criserb 15 Sep 2020 @ 12:03

    Nu, dacă închizi cu atu-ul cu el închizi, nu-l mai pui în formație. Cel puțin eu așa știu. Poți să-l folosești într-o formație, dar atunci închizi cu altă piesă.

    Raspunde
  664. Georgiana 27 Dec 2020 @ 17:02

    @criserb – am o intrebare
    Daca vreau sa inchid si folosesc joly altuia jucator si ca sa fac formatie iau atu-ul se poate sau nu?

    Raspunde
  665. Adrian 29 Dec 2020 @ 22:02

    Daca joci pe tabla,ai voie sa tragi carte si din sir sau doar din gramada ???

    Raspunde
  666. Bucur Florin 1 Jan 2021 @ 02:15

    @criserb – Daca atuul este joly,poate fi folosit la inchidere?…
    @criserb –

    Raspunde
  667. Sasu Emil 26 Jan 2021 @ 08:26

    buna,o intrebare…..daca joci remmy pe tabla(toti jucatorii)..iar la un moment dat un jucator are 2 jolly,si in prima faza unul il da jos(fara a fi luat bineinteles de jucatorul urmator),,dorind ca la final.sa inchida cu cel de al.doilea jolly,aeica jolly pas….insa nu mai poate inchide jocul asa,o poate face normal,cu jolly(cel de.al.doilea) in formatie?asta insemnand un joc.normal….sau e obligat sa dea jolly pas?!

    Raspunde
  668. Marian 30 Jan 2021 @ 01:18

    @criserb – salut , daca am atuu si încă doua duble , atuu-ul se poate numii a 3-a dubla ?

    Raspunde
  669. Lucian 20 Feb 2022 @ 21:04

    Salut,
    Va rog sa puneti o poza cu regulamentul de remi care vine in cutia jocului.
    Mulțumesc frumos!

    Raspunde
  670. Yo 22 Apr 2022 @ 23:08

    @criserb – aici te contrazic. Ai scris in regulament ca daca mai ai 3 carti poti rupe ultima carte din sir. Nu alta din sir doar ultima. Ori daca ai nevoie de atuu sa inchzi, poti considera ca e ultima din sir si deci o poti lua face formatie din 3 carti si cu a 4 care ti-a ramas inchizi.

    Raspunde
  671. Marcel 1 May 2022 @ 23:02

    @criserb – daca ai pe tabla 4 piese doi de 6 o lipitura la unul din jucatori poti lua atuu fiind tot 6 poti inchide jocul

    Raspunde
  672. Roxana 28 Nov 2022 @ 19:50

    @criserb – Daca joci pe tabla si inchizi cu Joly, dar mai ai un Joly in formatie, atunci scorul final se dubleaza sau nu ?

    Raspunde
  673. Bica 12 Aug 2023 @ 16:35

    Daca cineva a coborat terta cu jolly, pot inlocuii jolly cu cele doua piese complementare si sa il folosesc sa ma cobor si eu? Multumesc

    Raspunde
  674. Cris 7 Oct 2023 @ 00:22

    Bună-am și eu o situație pe care am intampinat-o cu prietenii, dacă la final eu am ex: un 11 și 2 de 1 iar jos este etalata o formație cu 2 unari de alte culori fata de ale mele și jolly am auzit ca eu pot închide jocul lipind cei 2 unari la formația respectiva și pt ca nu am cum sa fac o formație cu jolly ul respectiv eu având o singura carte practic închid formația de unari și închid și jocul? E corect?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)