Sari la conținut

Mana intinsa care spune o poveste MINTE!

IMG01365-20120616-2108

Sunt rare cazurile in care dau bani oamenilor pe strada dar mai sunt. Uneori ma impresioneaza povestea, uneori pur si simplu imi e mila. Rar.

Sunt insa cazuri mai deosebite cand crezi ca faci un bine si in cele din urma se dovedeste a fi teapa.

Acum cativa ani, pe o strada din Ungaria un concetatean de-al nostru ne povesteste cum a ramas el fara benzina si ca are nevoie de niste bani sa ajunga in tara. Aflandu-ne intr-o tara straina, vazand un om care parea de incredere aflat la nevoie, i-am dat 50 euro, parca. (nu mai stiu exact suma, daca gresesc parintii sa ma corecteze, eram cu ei)

Ne-a promis ca o sa ne restituie banii cand ajunge in tara. I-am dat numarul de telefon, zicea ca ne cauta el.

Nu ne-a sunat pana in ziua de azi. De bani credeti ca are rost sa mai vorbim? :)

Mi-am adus aminte de aceasta intamplare citind postul Andreei de aici. Va rog sa-l cititi si voi. Sa vedeti cum credea ea ca ajuta o fata din Slovenia, jefuita si ramasa fara bani in Bucuresti. Da, e fata (stanga) din poza de mai sus.

I-a dat 30 euro crezand ca face o fapta buna. S-a dovedit o inselatorie.

Asa ca, fiti atenti. Daca o vedeti pe fata din poza, daca o sa va spuna o poveste impresionanta intr-o engleza destul de buna, nu-i dati bani. E o excroaca.

Sau i-ati dat deja?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. TyT 22 Jun 2012 @ 16:11

    Eu am dat niste bani la o femeie care se plangea ca inundatiile i-au luat casa si tot asa .
    Au trecut 2 ani de la inundatii si ea spune aceeasi poveste prin oras…
    Cand ma vede , fuge !

    Raspunde
  2. Cezar 22 Jun 2012 @ 19:44

    Mie mi se pare amuzant ca unii dintre astia care spun ca au fost pacaliti cica s-au mai intalnit cu tipa si a doua oara, insa n-au avut timp sa se opreasca si s-o traga de urechi (plus un sut in cur aditional) dar s-au uitat sa vada daca mai pacaleste si pe altcineva, vezi doamne sa avertizeze potentiala urmatoare victima. Cum asa ceva?

    Raspunde
  3. maddy 22 Jun 2012 @ 21:41

    as ajuta pe cineva cu apa sau mancare dar daca incepe sa’mi ceara bani e ceva dubios la mijloc.

    Raspunde
  4. pantera mov 22 Jun 2012 @ 22:06

    Citisem si eu postul Andreei, si-apoi m-am uitat la comentarii si am numarat de curiozitate cate persoane au fost inselate (doar de fata asta, nu vb si de ceilalti). Din 200+ comentarii, 93 oameni. Si asta doar cei care au ajuns pe blogul respectiv. Iti dai seama ce afacere? Cred ca face intr-o zi cat fac eu pe luna.

    Raspunde
  5. Dan 23 Jun 2012 @ 06:05

    Ironia sortii e ca majoritatea oamenilor care au cu adevarat nevoie de bani, nu o sa primeasca nimic, fie din cauza ca nu stiu sa isi construiasca o poveste suficient de emotionanta, fie din cauza ca sunt prea mandrii ca sa ceara.
    Eu prefer ca, decat sa dau 5-10 de lei la necunoscuti (multi), mai bine sa ajut cu 100-200 de lei cunostintele care stiu ca au nevoie de bani.

    Raspunde
  6. Razvan 23 Jun 2012 @ 08:31

    Probabil ca in majoritatea cazurilor se intampla asa. Prin 86, (acum 100 de ani:)) am fost tot asa acostat de un tip in Gara de Nord, care spunea ca n-are bani sa se intoarca acasa in Brasov. Era si cam brunetel pe deasupra si cred ca 99% dintre cei de pe acolo l-ar fi refuzat numai pentru asta. Ce sa vedeti, insa? Dupa ce am ajuns in Brasov, a doua zi, m-am pomenit cu individul la usa ca imi restituie suma imprumutata. Au ajuns sa ne uimeasca lucrurile normale, ca si atunci cand vezi ca cineva restituie un portofel gasit pe strada, asa cum e firesc.

    Raspunde
  7. dan28 24 Jun 2012 @ 06:36

    Nigerienii sunt copii mici

    Raspunde
  8. Piersing 24 Jun 2012 @ 14:19

    Oare de ce unii oameni fac asta? :)

    Raspunde
  9. ama 24 Jun 2012 @ 17:52

    Chiar credeti ca “Filantropica” e doar un film???

    Raspunde
  10. mihai 2 Aug 2012 @ 04:02

    Azi m-a abordat si pe mine la Aurel Vlaicu, langa pasarela, iar cand i-am zis ca romanii sunt saraci a spus cu lehamite(tot in engleza) “Aici toata lumea e saraca”. Oricum, nu-i dadeam nimic-pe mine m-a intrebat de cursul Leu/Euro, i-am spus, spunandu-mi ca primeste si lei romanesti daca n-am Euro. Interesant este ca la serviciu, cand am povestit colegilor, unul dintre ei stia chestiunea cu aceasta individa, relatandu-mi ca deja au aparut semnale pe internet si aceasta poza cu tipa…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)