Sari la conținut

Media Player WD Live , Full HD 1080p

Intentionez sa-mi cumpar un media player Western Digital Live, Full HD ca cel din imaginile de mai jos.

wdfWDTV_Live1  wdfWDTV_Live2  wdfWDTV_Live 

Vreau sa-l iau pentru a ma uita la filme Full HD pentru ca laptopul meu nu are iesire HDMI decat VGA si televizorul nu are intrare VGA decat HDMI si altele pe care oricum laptopurile nu le au.

Un alt avantaj (chiar daca as avea iesire HDMI la laptop) e ca nu mai trebuie sa stau cu cablurile insirate prin casa si montez media player-ul langa tv si gata. Frumos si elegant.

Nu mai zic de faptul ca playerul WD HD Live stie sa comunice cu calculatorul wireless si pot viziona filmele care le am pe calculator direct pe TV fara cablu :) Un alt avantaj ar fi faptul ca stie sa citeasca o multime de formate:

Video – AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9  

Photo – JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG

Audio – MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS

Playlist – PLS, M3U, WPL

Subtitle – SRT, ASS, SSA, SUB, SMI  

Ma gandesc la acest model fata de cel prezentat de Seby, WD DH pentru ca are in plus conexiune internet cu ajutorul careia pot vedea filmele din retea si chiar si direct de pe net :)

Stiu ca mai exista pe piata si alte modele de Media Playere cum ar fi eGreat EG-R1 sau Asus O!Play HDP-R1 dar despre ele nu am cunostinta… de aceea vreau sa va intreb pe voi daca credeti ca fac o alegere buna alegand Western Digital Live, Full HD.

Chiar astept sfaturi, nu as vrea sa fac o alegere gresita.

P.S. In Romania l-am gasit la emag, dar sunt sigur ca-l pot lua si din alte locuri mult mai avantajos ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Andy 7 Feb 2010 @ 03:15

    E bun WDTV Live dar ai grija ca partea wireless merge daca iei un stick USB compatibil (gasesti lista la ei pe site). In rest ai port ethernet. Wireless-ul se baga pe unul din porturile USB (sunt doua). In plus te lasa sa vezi si filme de pe youtube, dar cautarea poate fi anevoioasa deoarece telecomanda nu are litere :) plus poti vedea poze de pe flickr si poti asculta radio de pe live365.

    Ca si calitate e super. Am unul si sunt multumit de el in totalitate.

    Raspunde
  2. Sby 7 Feb 2010 @ 08:18

    Eu zic sa iei ca al meu, nu merita difernta de pret cel
    cu acces la net, eu unul nu ii vad rostul.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 7 Feb 2010 @ 10:32

    Oare nu ar trebui mai intai o casa in care sa pui toate sculele astea si sa nu-ti strici ochii si mai tare? Parerea mea!:d

    Raspunde
  4. GGD 7 Feb 2010 @ 16:40

    Intereseaza-te daca fac astia reducere daca iei 2! :d
    Seby: depinde, la mine merita diferenta, pentru ca pot sa vad si eu televiziunea care mi-o ofera cei de unde am netu.

    Raspunde
  5. Andy 7 Feb 2010 @ 17:39

    Accesul la net e bun pentru ca:

    1. poti face upgrade de firmware foarte usor (si deja au aparut doua update-uri)
    2. poti accesa continut online (youtube, flickr, live365)
    3. poti accesa fisiere de pe calculatoarele din casa fara sa mai copiezi pe stick sau hdd extern

    Raspunde
  6. criserb 7 Feb 2010 @ 23:07

    Andy are dreptate, netul e foarte bun pentru update-urile de soft ale boxului care chiar sunt bune. Se remedeaza problemele care acum le are… etc. Ma gandesc ca vor aparea codecuri noi care asa vor fi “bagate” in WD prin update…

    Plus ca ai access la el prin putty direct si poti sa-i faci tu unele modificari, sa maresti/sa miscorezi subtitrarea si d’astea… mai usoare ;)

    @Andy – tu cat dat pe el, stii vreo sursa mai buna decat de la magazin?

    Raspunde
  7. dana 7 Feb 2010 @ 23:33

    @ghiocel – aceeasi parere o am si eu :) inca mai lucram in a lua sau a nu lua aceste decizii acum ;)

    Raspunde
  8. Andy 8 Feb 2010 @ 01:15

    Cristi, ce vrei tu – adica sa intrii prin putty pe el – merge doar daca ii schimbi firmware-ul oficial. Pe cel oficial nu merge. Am verificat eu acum ;) E vorba de distributii gen “wdlxtv-live”. Din fericire eu n-am avut nevoie sa maresc/micsorez subtitrarea pentru ca dimensiunea implicita este foarte buna.

    Cat despre sursa… eu l-am primit cadou :))

    Raspunde
  9. Sby 8 Feb 2010 @ 06:05

    Eu mi-am facut update la firmware in fix 3 min. La-am dat jos de pe site, pus pe stick si update la box. Numai tin minte daca wd asta are net wireless pe el sau nu, daca nu are wireless eu unul nu avem ce face cu el. Nu de alta dar sa stau cu cablurile de la birou pana in dormitor (vreo 15m) e deranj mare…

    Raspunde
  10. Sby 8 Feb 2010 @ 06:50

    M-am uitat acum peste specificatii si din pacate nu are wireless, deci pe mine nu ma incanta aceasta varianta.

    Raspunde
  11. Andy 8 Feb 2010 @ 10:32

    Sby, wireless are daca ii pui unu pe USB din lista suportata.

    La mine ethernet-ul nu e o problema pentru ca player-ul sta pe router :)

    Raspunde
  12. sby 8 Feb 2010 @ 11:35

    @andy: eu am luat WD asta pentru dormitor, unde nu am tras net. Pt sufragerie folosesc PS3-ul, merge perfect pt filme, tot fullhd. Eu nu am nici o problema sa ruleze cateva filme ocazional de pe stick. Daca pentru cristi nu e o problema netul, go for it!

    Raspunde
  13. Andrei 8 Feb 2010 @ 12:53

    Eu mi-am luat un Xtreamer de aici: http://xtreamer.net. Merg pe el toate formatele video, inclusiv imagini de DVD-uri ISO cu meniu cu tot. Are net, youtube, posturi de radio. Ca sa schimbi subtitrarea nu trebuie sa intri cu putty pe el :). L-am ales pe asta fiindca e mai ieftin, si cei care il produc scot update-uri foarte des. O chestie foarte tricky daca vrei sa rulezi filme full HD pe wireless e viteza la care poti face streaming. Nu toate antenele wifi pe USB sunt la fel, aia de la Xtreamer de ex. e wireless N si merg si filmele 1080p cu ea (probat). Conteaza foarte mult si implementarea software a protocolului, la Xtreamer lucrurile n-au mers “ca unse” din prima, dar acum s-au rezolvat cu niste update-uri de soft. Eu il folosesc doar wireless (n-am bagat HDD in el) si sunt foarte multumit de el. Atat de multumit incat am luat si fratiorul lui mai grasuliu, NAS-ul caruia ei ii zic eTrayz.

    Raspunde
  14. criserb 8 Feb 2010 @ 13:17

    @Andrei – suna bine si ce zici tu, dat tot nu m-ai lamurit cum l-ai luat mai ieftin, da-mi un link ceva ca pe siteul producatorului vad ca e 100 euro… ma gandesc ca pana ajunge la noi e mai scump :(

    Raspunde
  15. Andrei 8 Feb 2010 @ 15:02

    Eu l-am luat acum vreo 4 luni. Transportul costa vreo 20 de euro, deci in total pe Xtreamer si antena dai 120 de euro. WD-ul ala de pe emag costa cam tot atata cu taxe de curierat incluse, dar trebuie sa mai iei si o antena wireless la el. Ah, si in Xtreamer poti sa bagi si un HDD de 2.5″ daca vrei, asa nu mai trebuie sa pornesti calculatoare, laptopuri si alte chestii ca sa te uiti la un film. Poti sa-l iei cu tine si-n concediu :P

    Raspunde
  16. Andy 8 Feb 2010 @ 15:43

    Andrei… si in WD poti. Are doua porturi USB, pe care se pot lega stick-uri, hdd-uri externe, etc. NU e OBLIGATORIU sa vezi pe retea filmul.

    Raspunde
  17. Andrei 8 Feb 2010 @ 17:19

    Cand am zis “in el” m-am referit la un HDD intern pe care il bagi in carcasa player-ului. Stiu ca la orice player care are USB poti pune un HDD extern (inclusiv la asta), dar mai trebuie cumparat si ala (cutia defapt), mai ai niste cabluri, alimentari si uite-asa pui de niste spaghete cu garnitura de televizor :))

    Raspunde
  18. Marius 28 Dec 2010 @ 09:16

    Salut

    Am si eu o intrebare deoarece nu cunosc prea multe detalii legate de playere full hd.
    puteti sa-mi recomandati un player full hd ce pot sa-l folosesc pe tv si sa vad filme de pe net ?(de ex de pe serialepenet.ro)ca sa nu mai folosesc calculatorul.
    Multumesc

    Raspunde
  19. criserb 28 Dec 2010 @ 12:53

    Din ce stiu eu inca nu sunt care sa faca ceea ce vrei tu. Ele merg perfect daca filmul e pe calculator sau pe un HDD ce-l atasezi player-ului dar direct de pe net nu. Siteurile trebuie sa ofere suport pentru asa ceva.

    De pe youtube merge sa vezi direct pe TV dar de pe alte siteuri eu nu am reusit :(

    Cel putin asa stiu eu…

    Raspunde
  20. marius 29 Dec 2010 @ 13:27

    am vazut ceva pe net:
    http://www.emag.ro/mediaplayere/media-player-hdx-bd-1–pHDXBD-1?emag_click_id=d2f7a208e77749657cf4d34b15a9787a&ref=afs
    crede cineva ca pot vedea filme direct de pe net cu el?
    vad ca are android si browser
    Multumesc

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)