Sari la conținut

AdWords e la pământ, când te cheamă Google n-ai nicio scuză

 

M-a rugat cineva să-i fac o campanie pe AdWords, n-am mai făcut de vreo câțiva ani, știam în linii mari cum se face și am zis că îl ajut.

 
Am pornit cu câteva ad-uri text pe Search, nicio problemă, approval în 2 ore. Superb! 
 
Am încercat să bag și doua ad-uri, unul image și unul responsive, în rețea pe Display. Well, this is when the hell breaks loose. In primul rând am stat doua zile cu ad-ul în review. După ce i-am dat report de vreo 2 ori, am primit un telefon cu veșnica piesă: Ne pare rău, promitem că nu se mai întamplă, e doar în perioada asta. Buuuun. 
 
Toate bune și frumoase, până încearcă Google să îmi ia niște bani de pe card pentru campanie, întamplarea face ca nu aveam destui. Am primit mesaj, am alimentat contul, am plătit manual și pauză. În continuare ad-urile blocate, contul îmi arăta același mesaj cu invalid payment method. Dau reactualizare la card, refresh-uri… nimic. Intru pe chat și abia dupa 10 min de conversație am reusit să deblochez contul. Între timp am stat vreo 5 ore cu ad-urile offline.
 
Nu vă mai zic ca acum sunt cu alt ad în approval (la nici o săptămană de la primul), și ăsta tot de 2 zile stă. Intru pe chat cu ei, la fel: Ne pare rău, e o perioada aglomerată, o să vedem etc. 
 
Stau și mă gândesc, cum de este acum o perioadă aglomerată când lumea e prin vacanță? Și cum o să fie de Craciun când e plin de promoții? 
 
Când ești Google și ai 160mild usd în cash și ești a doua companie din lume, nu prea ai o scuză la situații din astea. Daca e workload mare, suplimentezi staff-ul că are balta pește. Ca să nu mai zic că din cauza approvalului blocat, pe cale de consecință e workload mare și la support. Dhaaa!
 
Mda, cu alte cuvinte am ratat puțin startul evenimentului cu campania și totodată și finalul, unde aveam post eveniment campanie. Cine știa ca trebuie să dai submit la ad-uri cu 1 săptămână înainte sa le vrei live? Thx Google!
 
PS Să nu mai amintesc de faptul ca au un pre-review la ad în care îți verifică termenii folosiți. Dacă în engleză “cum” nu e tocmai un termen de aprobat, în română nu are nicio conotație. Nu de alta dar aveam ad scris în română, campanie targetată în România, site-ul promovat e doar în română. Cât o fi de greu să aibă și un dictionar adaptat la limbă?
Semnat de LUP
Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)