Sari la conținut

Aviz de amplasament de la gaz (GDF SUEZ)

Azi că am fost să-mi ridic avizul de la Enel (vedeți jos, update 25.11.2014) mi-am adus aminte că nu am scris nimic despre depunerea actelor pentru obținerea avizului de amplasament de la gaze.

Am fost deci să depun actele pe 05.11.2014 și toate au fost ok. Vedeți în poză unde trebuie să ajungeți (pentru cei care merg în punctul de pe Bulevardul Mărășești 4-6. Nu este chiar intrarea din față, așa cum ar părea.

harta

Actele necesare au fost:

  • Act de proprietate
  • Copie certificat urbanism
  • Plan de încadrare 1:2000 (2 exemplare) cu ștampila primărie (anexă la CU)
  • Plan de situație 1:500 (2 exemplare) cu ștampila primărie (anexă la CU)
  • Cerere tip
  • Memoriu tehnic

Din toate actele de mai sus nu am avut planul de încadrare cu ștampila primăriei. La certificatul meu de urbanism nu era atașat așa ceva, doar planul de situație era atașat și avea ștampila primăriei.

Pe lângă asta nu am avut nici memoriul tehnic, dar nu a fost problemă. Mi-a arătat doamna de acolo cam cum trebuie să arate unul și mi-a zis că îmi ia actele pe care le am iar cu memoriul să vin mai încolo sau să-l scriu pe loc pe o foaie albă.

Am zis că mai bine vorbesc cu arhitectul să-l facă și am preferat să vin seara cu el. Este deschis până la ora 19, deci timp aveam.

So, am vorbit cu arhitectul, mi-a făcut el memoriul tehnic iar eu am fost doar să-l duc.

Cu toate actele depuse mi s-a comunicat că o să fie gata în 30 zile.

30 de zile se fac în 05.12.2014 deci mai am ceva de așteptat până să mă duc să-l ridic.

Taxa pe care a trebuit să o plătesc a fost de 140 lei. Nu se poate plăti acolo, trebuie mers la o bancă, făcută plata la ghișeu și întors la GDF cu dovada plății. Eu am făcut-o după ce am plecat de acolo și am depus-o seara când m-am dus să duc și memoriul tehnic.

În principiu totul a mers repede, a fost vina mea că nu am avut toate actele, dar… până la urmă le-am depus pe toate într-o singură zi.

Update 09.12.2014

Ieri, pentru că au trecut cele 30 de zile am zis să sun la Distrigaz și să văd în ce stadiu este avizul meu. Am avut o mare surpriză :)

La telefon, după ce s-au chinui 10 minute să-și dea seama de ce nu găsesc nimic care să corespundă numărului meu de înregistrare, m-am apucat să le dau nume, data în care am depus cererea, etc. La un moment dat mi-au gasit-o. Avea alt număr de înregistrare față de cel primit de mine.

Bun, dacă tot au găsit dosarul i-am întrebat cum e cu solicitarea mea, este gata, nu este gata? Mi-au zis că este gata și că deja a fost ridicată în data de 24.11.

Vă dați seama că am rămas mut. Adică cum a fost ridicată? Cui au putut da avizul meu în condițiile în care mie nu?

Nu se știa, doamna de la capătul firului vedea doar că este ridicată și mai mult nu.

M-a sfătuit să mă duc la sediu și să văd acolo despre ce este vorba.

Seara am fost la sediu și aceeași poveste. Numărul pe care îl aveam eu de înregistrare nu corespundea cu nimic din ce aveau ei. Le-am zis că deja știu povestea, le-am dat numărul care se pare că-l aveau ei (erau două cifre inversate) și m-au găsit.

Dar la fel… avizul dvs. a fost ridicat.

Întreb iar, de cine și… nu știa ce să zică, s-a apucat să caute.

Într-un final se pare că avizul meu nu era ridicat de nimeni, era în sertar alături de alte avize care nu au fost ridicate.

Mi-au dat avizul, am semnat de primire și am plecat.

Mult timp nu am pierdut, cred că maxim 10 minute cu toată distracția de mai sus.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)