Sari la conținut

Case de lemn preferate de cititorii mei

Am avut un concurs pe blog și acum el s-a terminat. În urma comentariilor am văzut că cititorii mei au gusturi asemănătoare cu gusturile mele, ceea ce mă bucură nespus. Pe de altă parte era dubios să aibă gusturi total diferite, atunci nu mai înțelegeam de ce mă citesc :)

Dar, hai să încep acest articol și să vorbim puțin despre bani, pentru că au fost comentarii care spuneau că produsele comercializate de cei de la EcoKit sunt scumpe. Nu sunt în măsură să judec asta, dar de-a lungul timpului eu m-am cam lămurit cum este cu prețurile mici. După ce mi-am luat nenumărate produse la prețuri foarte mici am ajuns la concluzia că mai important decât prețul este calitatea. Eu nu am spus despre casele comercializate că sunt ieftine, probabil nici nu au cum să fie atunci când vorbim de anumite standarde pe care aceste case le au. Cei care au citit cu atenție și au și vizitat și site-ul lor au văzut că nu vorbim de niște banale case de lemn făcut de “Nea’ Ion de la țară”, vorbim de niște case care se ridică la niște înalte standarde de calitate.

Vorbim despre economia pe care o faci cu această casă de-a lungul timpului, vorbim de banii pe care îi dai pentru a întreține o astfel de casă, vorbim despre un lemn de calitate trecut prin tot felul de procese pentru a rezista în timp, vorbim despre o rezistență crescută în caz de cutremur. O casă de lemn, la prima vedere, pare lucru simplu de făcut, ce-i mare lucru să pui niște lemne acolo?

Păi să știți că este. Sunt multe chestii pe care trebuie să le luați în considerare în afară de preț. Am prieteni care și-au făcut case, și-au făcut ei singuri și după o vreme și-au dat seama că îți trebuie puțină pricepere ca să faci o casă. Unii au vândut-o după o vreme și și-au făcut alta, mult mai bună ca prima, dar nu i-a mai costat 3 lei. Au investit în materiale de calitate și au chemat echipe specializate în astfel de case. Nu le-a plăcut nici a doua casă și au vândut-o și pe aia pentru a face o alta. Într-un final au reușit cu a 3-a casă. Atunci au fost mulțumiți cu adevărat. Dar să știți, la final, ultima casă nu mai costa deloc la fel de puțin ca prima casă, era o diferență mare de preț, aproape dublu.

Ce nu le-a plăcut la primele variante? Păi nu le plăcea că atunci când urcau la etaj scârțâia tavanul. Se auzea fiecare mișcare pe care o făceau și nu era deloc plăcut. Costurile de întreținere peste iarnă erau imense, îi costa gazul mai mult decât la o casă cu 10 camere și ei aveau numai 4. Mă rog, mai sunt multe, eu am vrut să vă dau doar câteva exemple. Cine s-a apucat să facă o casă de lemn știe despre ce vorbesc.

Acum hai să ne întoarcem la casele preferate de cititorii acestui post, căci despre ele voiam să vorbesc inițial.

Toți cititorii au preferat case cu un singur nivel, lucru ce pe mine mă încântă pentru că așa gândesc și eu. Hai poate o mansardă pentru cazurile speciale, dar în principal cu un nivel.

Casele trebuie să aibă neapărat un spațiu mare ca living, pentru a putea să primească mulți prieteni în același timp. Pe lângă acest living mare mai avem nevoie de 3-4 camere, depinde și de numărul de persoane care locuiesc acolo.

Ce-a zis Andeea aici mi se pare perfect living cu 2 trepte mai jos fata de restul casei. Este o chestie pe care eu am văzut-o în mai multe proiecte, dar în realiate nu prea am văzut-o implementată. Nu știu de ce, poate mă lămuriți voi, poate este o chestie care mie îmi scapă, poate are niște costuri prea mari ca să merite, nush.

Să mergem mai departe, din casă trebuie să ieșim direct în terasă. Să avem, dacă se poate un perete de sticlă între living și terasă. Să putem în caz că avem chef să deschidem ușile (culisante) și să unim living-ul cu terasa. Să ne bucurăm de aerul curat în diminețile răcoroase și să lăsăm răcoarea serii să între în casă.

Pe lângă cele de mai sus eu aș mai plusa cu un șemineu, să ne bucurăm așa cum trebuie de iernile geroase, atunci când îți vine să nu faci nimic. Să stai așa în fața șemineului și să privești albul de afară.

Întreaga casă trebuie să fie deșteaptă, să poată fi controlată în întregime (sau cât mai mult) de la distanță și să-mi învețe obiceiurile. Să-mi aprindă luminile după un program stabilit în prealabil de mine, să-mi țină o temperatură în casă așa cum îmi place mie, totul automat.

Sunt lucruri care devin din ce în ce mai accesibile și atunci de ce să nu profităm de ele, să ne sporim confortul dacă tot se poate?

În curte am uitat să vă spun de piscină. Trebuie neapărat să aibă piscină. Am tot auzit că o piscină nu este utilă, că o să o folosesc de “două” ori, dar dacă tot mi-aș face o casă, păi atunci să mă pot bucura și de o baie la mine în curte atunci când am chef.

Mai jos aveți niște case pe gustul meu.

in-design-140

EcoKit In Design 140

in-design-125

EcoKit In Design 125

sk-harmonie

EcoKit Sk Harmonie

Dacă ați avut răbdare să ajungeți până aici, nu am să vă mai țin în suspans și vă spun că norocosul câștigător al prizei cu comandă de la distanță prin GSM este de fapt o norocoasă și a semnat comentariul cu numele Andreea.

Felicitări Andreea, să folosești priza cât mai înțelept posibil și să-ți faci o casă așa cum ai descris-o. După ce este gata să-mi trimiți și mie niște poze, sunt tare curios cum ți-a ieșit ;)

Nu uitați dacă aveți de gând să vă faceți o casă de lemn, înscrieți-vă în formularul de mai jos pentru a putea câștiga un proiect de casă gratuit oferit de arhitecții  EcoKit. Sau dacă știți pe cineva care are asta în plan, dați-i link-ul articolului și invitați-l să se înscrie! Concursul acesta continuă.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)