Sari la conținut

Ploaia înghețată și statul la casă

Zile astea am avut parte de o vreme destul de nasoală, au fost câteva zile de ploaie înghețată așa cum n-am mai văzut eu vreodată.

Pentru că stau la casă eu nu mi-am permis să stau și să mă rog de cineva să vină și să facă, așa că am făcut singur.

Am început sâmbătă pe la prânz cu degajatul drumului și mutatul unor cabluri căzute pe stradă. Deh, trebuia să putem ieși cu mașinile și dacă stăteam după autorități să vină și să facă probabil și acum stâlpii erau la pământ…

Operațiunea asta am făcut-o împreună cu câțiva vecini. Partea bună este că am vecini super ok, ce se implică în problemele comunității, nu stau nici ei cu curu-n scaun așteptând să le pice ceva din cer.

Unii dintre ei.

Bun, după ce am degajat drumul m-am întors în curte și am curățat de gheață zonele mai importante, drumul pe care ne plimbăm zi de zi pentru a nu ne rupe picioarele.

Apoi am trecut la copaci, i-am scuturat de gheață pe cât posibil fără să-i rup sau ceva. Am scuturat cât s-a putut, o parte din gheață s-a desprins, o parte nu.

Asta sâmbătă.

Duminică am continuat, tot așa pe la prânz când vremea s-a mai încălzit și am mai putut sparge ceva gheață.

La finalul zilei am avut cât de cât o curte ok, cu mai puțină gheață și cu cât mai puține lucruri ce se puteau strica sub greutatea gheții.

Ușor nu a fost, gheața aia se spărgea al naibii de greu, dar… am reușit. Am făcut și mișcare și la finalul zilei am putut să beau liniștit un vin, mulțumit că am rezolvat ceea ce mi-am propus și cu gândul că pagubele nu o să fie foarte mari. Sper în continuare ca pomii să facă fructe multe, multe. Sper.

Așa că atunci când mă invidiați că stau la piscină să vă gândiți și la momentele astea, nu tocmai plăcute :)

În altă ordine de idei, vreme a fost nasoală, mulți copacii au căzut pe mașini și oamenii s-au plâns că nu vine nimeni să-i ajute, să facă ceva.

Problema este că nu prea ai ce face în astfel de situații, autoritățile ce pot să ajute sunt prea puține iar problemele prea multe. Am văzut că au fost câțiva oameni care au luat inițiativa, au curățat și ei un copac, o alee, un trotuar, au făcut ceva însă prea puțini.

Nu e normal fraților. Nu e normal să stai să aștepți să vină cineva să dreagă și să facă în condițiile în care tu ai un pom deasupra mașinii și nici măcar nu cobori să-ți cureți mașina și să o muți până să cadă pomul…

Dar mai avem de învățat, mai trec niște chestii din astea peste noi și poate învățăm că ar trebui să participăm și noi la muncă, ar trebui să fim raționali și să realizăm că la câte probleme au fost, autoritățile (neglijente și ele) nu aveau cum să fie peste tot să rezolve toate solicitările în timp util.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)