Sari la conținut

Puțină organizare în trimiterea mail-urilor nu strică

Gmail

De ani de zile de când lucrez în publicitate am văzut tot felul de chestii, nu am să vorbesc acum despre ele, am să vă vorbesc despre subiectul mail-ului și despre numele arhivelor pe care le trimiteți.

Eu lucrez cu N firme și primesc tot felul mail-uri cu subiecte cât se poate de comune și v-aș sfătui să le personalizați puțin.

Adică nu mai trimiteți un mail cu subiectul “banner” pentru că peste o vreme, când o să mă întorc la respectivul banner nu o să găsesc nimic în căutarea mea. Scrieți și voi cât mai detaliat posibil, de exemplu “Banner Orange, Note 3” sau ceva de genul. Încercați să plasați în subiectul mail-ului mai multe detalii pentru ca mailul vostru să fie găsit mai ușor, ulterior, la o eventuală căutare.

O să găsesc sute de mail-uri cu subiectul banner cu toate că mă interesează doar mail-ul cu Note 3.

Apoi arhivele, dacă o să am nevoie să caut vreodată pozele cu Note 3, păi așa ar trebui să le găsesc. Nu mai trimiteți arhive cu numele desktop.rar sunt inutile peste o perioadă de timp.

De obicei ceea ce trimiteți pe mail trebuie să fie cât mai clar posibil, să fie utilizabil în momentul în care omul le primește, dar și peste o vreme când omul se apucă să caute prin arhivă.

Este o chestie destul de simplă și pe viitor o să vă ajute chiar pe voi. O să găsiți mai ușor ceea ce căutați la voi în sent dacă denumiți corespunzător ceea ce trimiteți.

De asemenea chestia asta se aplică și la mailurile personale, gândiți-vă că vă apucați acum să căutați mailul cu pozele de la Mamaia din 2010. Dacă mailul se numește Poze o să căutați până vă vine rău, daca el se numește Poze Concediu Mamaia o să-l găsiți imediat.

P.S. Note 3 este doar un exemplu, puteam să zic în locul lui Furazolidon, Nokia Lumia, Canon 600D, Nikon D90 sau orice altceva

Sursă poză

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)