Sari la conținut

Va era dor de leii lui Nutu?

leu

Sincer, mie nu. Pe toate posturile TV se discuta despre leii lui Nutu, c-au fost luati de pe proprietarea lui din Bucuresti si dusi la Zoo Bucov. Apropo, Zoo Bucuv este aici, eu nu stiam pana acum si poate mai sunt ca mine…

Nu ma prea priveste povestea asta, insa vreau sa intreb ceva. Oare animalele alea se vor simti mai bine la Bucov decat la Nutu in curte?

As spune ca nu, Nutu le-a crescut 9 ani de zile si le-a crescut bine. Sunt niste animale frumoase, sanatoase (cel putin asa zic medicii ce le-au consultat) si acum, din confortul unei familii cu multi bani, le-au dus la o gradina zoologica de stat.

Din cate gradini zoologice am vazut la noi, niciuna nu se lauda cu prea multe posibilitati de cazare, niciuna nu are o situatie financiara stralucita, niciuna nu are o suprafata indestulatoare pentru animalele pe care le detine.

Insusi directorul Zoo Bucova spune:

O sa avem o intalnire cu reprezentantii Garzii de Mediu care ne-au intrebat daca este posibil sa primim la noi cei trei lei. Este destul de complicat, pentru ca noi nu avem suficient spatiu, nu avem adaposturi libere. In plus noi avem deja patru lei, trei female si un mascul, care si-au marcat terenul si nu vor accepta prea usor alti lei in familia lor. Nu este chiar atat de simplu precum pare.

[sursa]

Si atunci de ce? Doar pentru ca asa spune legea? Oare legea asta nu este facuta impotriva animalelor? Daca ele au toate conditiile la un anumit om in curte, de ce trebuie mutate intr-o proprietate a statului, unde animalelor o sa le fie mai greu?

Aaaa, ca este vorba de Nutu Camataru? Pai daca Nutu a gresit cu ceva, sa plateasca, dar care este treaba cu animalele?

Sunt la el in curta de multi ani, autoritatile stiau de ele, totusi n-au facut nimic. Si acum, in urma sesizarilor ziaristilor bagaciosi, au zis sa faca ceva, sa duca animalele alea intr-un loc in care o sa le fie mai greu?

Unde e logica ca eu nu o vad, pe bune.

Aaaa, asa zice legea, pai in acest caz legea e proasta. Daca le-ar putea oferi animalelor alea conditii mai bune ca cele pe care le aveau in prezent, mai zic, dar asa, chinuim animalele pentru ca asa zice legea?

Si inca o chestie, ce cautau zeci de oameni la ridicarea animalelor? Oare protectia animalelor nu si-a dat seama ca atata lume nu le face bine patrupedelor? Dar deh, senzationalul este mai important.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)