Sari la conținut

2500 de euro pentru un aspirator?

DSC00010Ma suna ieri o tipa, imi spune ca are numarul meu de la un prieten si ca vrea sa-mi prezinte un aspirator.

S-a oferit sa vina acasa sa-mi curete un covor si o canapea.

I-am zis ca nu ma intereseaza. Ulterior am aflat pe net despre ce aspirator e vorba. Este vorba despre un aspirator Kirby de 2500 euro.

Trebuie sa fii putin dus ca sa dai 2500 euro pentru un aspirator pe care o sa-l folosesti intr-un apartament. Dar na, fiecare cu pasaricile lui :)

De 2.5000 de euro imi iau 108 aspiratoare d’astea, pot sa iau chiar o masina mai veche, cum sa-mi iau un aspirator?

Sunt convins ca e bun, cu siguranta isi face treaba dar pentru un apartament asa ceva nu merita. Chiar sunt curios cate aspiratoare vand astia in Romania si cati oameni care au 2 camere isi cumpara un astfel de aspirator?

Oare chiar exisa vreunul?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
26 comentarii
  1. crina 29 Mar 2012 @ 14:24

    Eu n-as fi refuzat prezentarea, o programam inainte de Pasti !

    Raspunde
  2. miss 29 Mar 2012 @ 14:27

    Crina, pai si cu restul de covoare ce faceai? ;)
    Daca imi facea demonstratie in toata casa…eu o primeam oricand :)))

    Raspunde
  3. criserb 29 Mar 2012 @ 14:31

    @crina – lasa-mi un nr de tel ca ii trimit la tine :)

    Raspunde
  4. Alex 29 Mar 2012 @ 14:54

    kirby are si un competitor, rainbow :)
    da, e foarte scump. dar e foarte bun pentru utilizare grea (gen hoteluri). cel pe care il stiu eu functioneaza de peste 8 ani cu sarcini destul de grele :)
    btw, cu rainbow poti scoate inclusiv mizeria din saltele. asta am vazut-o cu ochii mei

    Raspunde
  5. criserb 29 Mar 2012 @ 14:58

    @Alex – pentru un hotel sau alte chestii profi merge, dar la ce mi-ar trebui mie la 2 camere asa ceva? :)

    Raspunde
  6. Alex 29 Mar 2012 @ 15:02

    la apartament e overkill. doar chestia cu salteaua e ceva ce nu poti face cu un aspirator casnic. ma rog. si e bun daca sunt multe persoane cu alergii in casa.
    a ajuns la tine pentru ca ai bani si se vand pe sistem MLM. daca recomanzi mai departe, primesti o reducere.

    Raspunde
  7. criserb 29 Mar 2012 @ 15:18

    @Alex – si eu l-am recomandat pe blog fara nici o ruducere :P Daca stiam…

    Raspunde
  8. unicornul_vesel 29 Mar 2012 @ 16:45

    e mișto de făcut cadou la gagici/neveste: ”Draga mea, ți-am promis că o să-ți fac numai cadouri scumpe” :)))

    Raspunde
  9. DAD 29 Mar 2012 @ 18:29

    Din cate stiu eu ,ei nu vor sa vanda aspiratorul,ci iti ofera o demonstratie gratis,daca te incanta si iti place cum curata poti apela la serviciile lor dar bineinteles cu plata.Din experienta proprie iti spun ca nu ma gandeam cat praf pot avea 2 fotolii si o canapea insa costul este destul de ridicat .

    Raspunde
  10. Amzis 29 Mar 2012 @ 22:38

    stiu aspiratorul :) iti face moca curat prin casa daca il chemi :) dar intradevar e smecher tare. am fost la o prezentare .

    Raspunde
  11. criserb 30 Mar 2012 @ 00:45

    @DAD – mi-au zis la telefon ca vor sa mi-l prezinte in vederea achizitionarii. Nu era vorba de un serviciu, era vorba de produsul in sine.

    @Amzis – si nu ti-ai luat? :)

    Raspunde
  12. Alexandru 30 Mar 2012 @ 11:15

    Stiu eu un caz in care au venit au facut prezentarea au impresionat persoana respectiva si prin metode specifice au convins o sa cumpere aspiratorul respectiv in rate cu buletinul ceva de genu:)) si persoana respectiva locuieste la bloc 4 camere……deci daca dau de cineva mai slab de fire reusesc sa ti vanda Maybach ul aspiratoarelor cam asta ar fi echivalentul zic eu…..

    Raspunde
  13. Bucur 1 Apr 2012 @ 15:19

    nu as invita pe nimeni la mine in casa sa-mi prezinte un aspirator,indiferent de pret :P

    Raspunde
  14. Radu 1 Apr 2012 @ 21:32

    Este vorba de calitatea curateniei, de economiile care ti le face timp de 30 de ani si de sanatate care nu poate fi masurata in bani. Statisticile Ministerului Sanatatii spun ca unul din patru romani este alergic la acarieni chiar daca inca nu stie.
    La un apartament de 2 camere un Kirby se amortizeaza complet in maximum 5 ani dupa care face economii.
    Cei care l-au vazut in actiune prezentat de un dealer priceput, nu pot spune cu mana pe inima ca nu le place sau ca nu-si face banii.
    Alegerea in privinta folosirii unui Kirby in casa este exclusiv a dv., dealerul va arata avantajele si va ajuta sa il puteti folosi in varianta financiara cea mai potrivita.
    Evident ca in Europa e ceva mai scump decat in SUA ca doar nu se teleporteaza de acolo :)
    Nu ma ascund sunt dealer Kirby si imi place ceea ce fac.
    Eu am curaj sa accept o provocare. Luam un covor il prafuim bine si indesam praful in el.
    Punem la treaba 100 de aspiratoare diferite dupa care dau cu Kirby. Daca cele 100 de aspiratoare si-au facut treaba si eu nu scot masiv murdarie din covor ma las de meserie :)
    Apropo Rainbow nu este un concurent pentru Kirby, este un aspirator ceva mai bunicel decat media.
    Daca moderatorul accepta sa posteze link-ul blogului astept cu placere comentariile sau criticele voastre, sper eu intr-un limbaj civilizat.

    Raspunde
  15. lucia 30 Mar 2014 @ 12:18

    @Radu – glumesti! sunt posesoarea unui Kirby si a unui Rainbow…pot sa spun ca sunt bune amandoua dar…il prefer pe Rainbow, Kirby are aprox 20 de ani.

    Raspunde
  16. Radu 31 Mar 2014 @ 06:10

    @Lucia, în 20 de ani au trecut 7 generaţii de Kirby. Gusturile nu se discută. Dar eu tot am curaj să fac o demonstraţie în paralel cu cele două ale tale. Apropo, K are un program de buy back sau mai bine spus de înnoire. Şi anul ăsta îşi serbează centenarul ceea ce aduce şi alte avantaje. Să auzim numai de bine!

    Raspunde
  17. teo 9 Jan 2015 @ 20:15

    Toata lumea vorbeste fara sa cunoasca. Acceptati prezentarile si vorbiti dupa aceea. Iar kirby nu este un aspirator bun pentru nimeni. Cine poate ridica acel rahat pe saltea il cumpar eu

    Raspunde
  18. Criss 10 Aug 2016 @ 20:30

    @Radu – Si eu am curaj dar sa ii pui si sac la kirby. De ce faceti prezentarea fara sac, doar cu carpite? Pentru ca sacul este gros sa nu scoata praf si cand il pui ii scade fluxul de aer si eficienta drastic. Fa prezentarea cu ce ii dai omului. Ma rog e ceva peste ce gasesti pe piata kirby, e ok, dar smecheria asta nu e ok.

    Raspunde
  19. vlad t 26 Sep 2016 @ 05:02

    Buna va spun si eu.
    Ma tot uit de ceva timp la postarile lasate de catre fiecare si nu m-am putut abtine sa nu intervin un pic.
    In primul rand mentionez faptul ca sunt dealer Rainbow de aproape 7 ani si imi place foarte mult ceea ce fac . Am peste 500 aparate vandute in aceasta perioada . Ceea ce vreau sa spun prin asta este faptul ca ceea ce va voi spune mai departe are la baza o temelie serioasa.
    Intradevar costul aparatului Rainbow nu este tocmai un pret oarecare si la indemana oricui… dar nu asta e problema cea mai mare …
    De asemenea, nu este sfarsitul lumii daca nu iti achizitionezi Rainbow dar totodata nu este nici o crima sa acceptati sa vedeti o prezentare. Cu siguranta daca vedeti ceea ce este capabil acest aparat sa faca o sa tratati problema diferit.
    Echipa noastra respecta decizia fiecaruia. Nu este cu suparare daca cineva nu va cumpara. Este pur si simplu o reclama live la d-tra acasa , mai mult de atat beneficiati si de o curatenie profesionala a unui covor , a unei saltele , purificarea aerului dintr-o camera, beneficiati si de o informatie care doar poate sa va ajute pe viitor chiar daca nu achizitionati.
    Sunt prea multe de spus si nu vreau sa scriu romane…. dar sunt multe exemple cum aruncam banii degeaba pe mofturi si nu vedem risipa. ( telefoane ultima aparitie, si multe altele).
    Nu conteaza daca stai la casa sau stai la bloc , curatenie trebuie sa faci oricum. Cine sta in apartament cu 2 sau trei camere au aceleasi nevoi ca si oricine , sunt o gramada care au masina mai scumpa ca apartamentul, dar daca lor le convine si le place asta , de ce trebuie noi sa ii judecam , fiecare cu treaba lui.
    Multumesc celor care sustinut ideea de Rainbow si ceea ce inseamna . Si de asemenea multumesc si celor care nu doriti sa vedeti Rainbow pt ca acest lucru ne da de gandit cum sa ajumngem si la voi si ne pune pe treaba si mai tare ,

    Va multumesc.

    Raspunde
  20. Cristina 7 Dec 2016 @ 21:56

    @vlad t – am primit o demonstratie cu rainbow este super tare.mi l doresc din suflet.si cred ca o sa l achizitionez curand pt ca recent am descoperit ca baietelul meu de 5ani jum este fff alergic…bafta in ceea ce faceti si sa stiti ca aveti dreptate in ce a ti scris asa este…

    Raspunde
  21. cris 13 Feb 2017 @ 11:03

    banii pleaca de la fraieri spre smecheri

    Raspunde
  22. ion 18 Feb 2017 @ 20:31

    Interesanta discutia.

    Am avut si eu o prezentare, mi se pare interesanta si nu strica sa asisti. Tehnicile de vanzare folosite sunt destul de slabute. Daca ai experienta de vanzari sau nu esti la prima sesiune, nu te prea prind. Daca tu zici ca nu vrei si pari sigur renunta si nu insista, ceea ce mi-a placut. Ce nu mi-a placut e ca a insistat sa ii dau niste contacte si nu am vrut fara acordul celor implicati. Ca orice sistem MLM cei de la firma fac un calcul: daca la 10 prezentari rata de success e de 10%, atunci daca de la tine obtin 10 recomandari, au sanse sa vanda un aspirator.
    Oricum respectul oamenii care incearca sa faca un ban si nu m-am simtit jignit ca ma tratau de parca mi-ar fi vandut aur la pret de argint.

    Legat de apart, e un aspirator cu filtrare prin apa. Calitatea mi s-a parut la prima vedere buna spre foarte buna, undeva spre ce au cei de la Dyson. In timpul prezentarii am testat si aparatul meu cu sistem Cyclonic, fara sac, pe care il curat destul de des atat recipientul cat si filtrele.
    La testul cu aerul eliminat am pus o panza dupa filtru si nu s-a strans mare lucru nici la al meu. Daca era pe apa, cred ca nu s-ar fi strans deloc.
    De asemenea si al meu tragea in 4-5 panze consecutive cam aceeasi cantitate de mizerie.
    Deci cred ca toata afacerea e la batator, care prin lovire covorului de fapt extrage mizeria care o perie clasica nu o poate face. Asa ca am sa investesc niste timp sa vad daca gasesc pe piata sistem de perie cu batator si cred ca daca o atasez la un aspirator semiprofesional cu filtrare prin apa, de 300-400 de euro voi avea cam aceleasi rezultate.

    Legat de pret, la ce sistem de bonus si reduceri au, cred ca pretul de productie e foarte mic spre 30% sau mai putin din suma de vanzare. Restul e sistemul clasic de MLM care adauga comisioanele celor din piramida de agenti.

    Pentru cine are firma, cred ca se merita, ca il iei de fapt la 60% din pret si il folosesti la “firma”, adica acasa.

    Sfatul meu, nu refuzati prezentare, insa sa fiti siguri pe raspuns si nu dati semne. Refuzati sa vorbiti cu managerul ca nu face decat sa incearca sa va convinga printr-o “extra” reducere :).

    Daca aveti firma, se merita sa il luati. Daca nu aveti, depinde ce vreti sa faceti cu banii: vacanta exotica sau un aspirator zic eu foarte bun, dar cu un pret foarte mare pentru ce ofera.

    Raspunde
  23. Ioan 1 Jun 2017 @ 03:32

    @Radu – mai exact cum se face economia?

    Raspunde
  24. Bogdan 24 Jul 2019 @ 18:27

    @DAD – Demonstaratia este ca sa isi vanda produsul, dar nu este obligatoriu, sa cumperi daca ei iti fac prezentarea. Nu esti bine informat. Aspiratorul este ultraperformant, pentru vile, case mari si chiar apartamente. Are cam 86 de functii, doua turbine. Curata tot din casa si are si compresor.

    Raspunde
  25. Bogdan 24 Jul 2019 @ 18:44

    @lucia – Kirby are un model nou lansat pe piata, care face si masaj printre celelalte functii. Am vazut o prezentare, aspiratorul este chiar ultraperformant si merita achizitionat. Peria batator e montata direct la motor si aparatul are doua turbine. Filtreaza la micron, filtrarea se face prin filtre hepa, e o filtrare uscata, prin sac nu prin apa si nu se simte miros de praf. Spalarea covorului, mochetei se face cu o spuma uscata-activa care contine 90% aer si in 30 de min covorul e uscat si nu se uda pardoseala.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)