Sari la conținut

3D-ul o să ne transforme în roboţi

Tehnologia este în permanenţă schimbare, lucrurile evoluează, s-a terminat cu era lămpilor şi ne îndreptăm vertiginos spre era 3D-ului. O era naşpa. Din punctul meu de vedere 3D-ul urmează să devină un mare eşec al vremurilor imediat următoare.

Am avut ocazia să văd primul film 3D acum caţiva ani in Studiourile Disney de la Paris. Nu am fost impresionat deloc. Ba chiar mai mult, mi-a produs o senzaţie de disconfort, o uşoara durere de cap şi nu aş putea spune că ochii mei erau foarte fericiţi după experienţa avută.

De atunci, chiar dacă nebunia 3D s-a amplificat şi la noi, au apărut atâtea filme, am primit atatea invitaţii, chiar moca, nu m-am dus. Nu mă atrage de nici o culoare.

Am rămas apoi surprins de reclamele la televizoarele 3D, uşor surprins pentru că nu mă aşteptam ca tehnologia să devină comercială aşa de repede. Mă gândesc doar cum ar fi, ca de fiecare dată când vreau să mă uit la un film să trebuiască să-mi pun ochelarii. Nu suport nici măcar ochelarii de soare, să nu mai vorbesc de ochelarii 3D.

Cum o să fac în viitor? O să-mi pun ochelarii 3D să mă uit la un film, apoi îi dau jos când caut telecomanda prin casă? Îi pun iar, apoi îi dau jos când mă duc până la frigider să îmi iau o bere? Exemplele ar putea continua la nesfarşit…

Văd că lumea pare destul de încântată de această tehnologie, unele chiar ramân gravide după ce vizioneaza un film porno 3D :)

Ţin minte că vedeam la un moment dat un film cu Silvester Stalone, nu mai ştiu exact cum îi zice, în care o gagică îi propusese o partida de sex. El foarte încântat s-a apropiat de ea să o rezolve iar ea l-a oprit, i-a spus că acum (în viitorul în care avea loc acţiunea) sexul nu se mai face asa urât, acum trebuie să se aşeze fiecare la locul lui, să-şi pună ochelarii şi să facă sex virtual…. eh, eu vreau să pun mâna, să simt fiecare muşchi încordat, etc.

Ăsta e punctul meu de vedere faţă de 3D, aş fi foarte curios să-l aud pe al vostru…

P.S. După cum se vede am încercat să scriu acest post cu diacritice, nu mi-a fost uşor dar dacă voi vreţi să continui în acest mod am să fac tot posibilul. Voi să-mi spuneţi…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Alina 27 May 2010 @ 23:06
    Raspunde
  2. Itmadness 27 May 2010 @ 23:29

    Interesant punct de vedere.

    Raspunde
  3. Alina 28 May 2010 @ 00:09

    Eu am crezut ca ti-a scris cineva postul, nu intelegeam ce e cu diacriticele.
    Si eu sunt de parere ca 3D este o tehnologie care nu va avea succes in industria filmului.
    In primul rand creeaza discomfort, de ex eu nu pot urmari, mi se face rau.
    Al doilea rand, sincer, nu as vrea sa vad Robin Hood in 3D, adica sa il vad pe Russel cum baga sulita intr-un om. 2D iti ofera totusi o separare fata de ceea ce se intampla pe ecran, o delimitare clara intre actiune si realitate.
    Al treilea rand,oricat de mult ar avansa tehnologia tot va trebui un gadget peste ochi parca nu poti adormi la televizor cu ochelarii pe ochi.

    Dar cred ca este o tehnologie care se va impaca tare bine cu jocurile.

    Cat despre impactul in viata reala? Hmm, greu de zis, cred ca vor exista mereu tabere si de o parte si de alta.

    Raspunde
  4. kaka 16 Jun 2010 @ 20:17

    daca te uiti la filme disney :|

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)