Sari la conținut

Cum sa dai 1000-2000 lei pe o oala?

Ma uitam eu la Top Chef si am vazut ca au niste oale/tigai din cupru. La prima vedere imi pareau la fel cu cele facute de tigani, pe la noi. Nu zic in nici un caz ca tiganii nu fac oale ok, doar ca nu ma asteptam sa le vad la televizor :)

Pun si eu o intrebare pe facebook cu privire la respectivele oale si primesc destul de repede doua linkuri, asta si asta. Mai jos aveti doua print screen-uri de pe respectivele siteuri.

oala-cupruoala-cupru1

Cand am vazut preturile, sa-mi stea inima.

Intentionam sa mai iau niste oale prin casa, chiar vroiam ceva de calitate. Mai avem noi niste oale destul de bune de la Zepter, dar sunt cam grele si ma gandeam sa mai iau unele mai usuare si mai usor de folosit.

Astea din cupru intelesesem eu ca sunt mai bune.

Ei, dar cand am vazut pretul m-am razgandit :) Cum sa dau peste 1000 lei pe o oala? Chiar si daca as avea banii astia, oare merita? Ce stie sa faca in plus o oala de peste 1000 lei fata de una de 100 lei?

Gateste singura, chiar asa de mare este diferenta intre mancarea facuta intr-o astfel de oala?

Poate sa-mi explice cineva, cat de cat logic, de ce ar plati cineva o astfel de suma pentru o oala? Poate chiar merita si nu ma prind eu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. John 5 Dec 2012 @ 11:38

    Cu siguranţă aceste oale au o poveste foarte bună ce face parte din marketing-ul de calitate. Profesioniştii au nevoie de micile detalii care fac diferenţa. Pentru gospodinele de rând, aceste oale sunt doar o fiţă fără rezultate uimitoare, însă, pentru bucătarii care ştiu anumite secrete, oalele acestea pot face parte din instrumentele esenţiale pentru cele mai bune bucate. În aceeaşi categorie se înscriu şi produsele Zepter care sunt pe piaţă de ani buni de zile şi încă fac ravagii în rândul maselor de oameni cu bani în buzunare. Dacă îţi place să găteşti mai mult decât o tabletă de ultimă generaţie, nu ar strica o investiţie pentru preparate de excepţie.

    Raspunde
  2. crina 5 Dec 2012 @ 11:44

    Chiar stiu de ce ar da cineva atatia bani pe o oala, dar poate ca stiu unii din cei ce comanda muschi de vita de Kobe (800 de euro kilogramul nepreparat, am retinut bine? ) :)

    Raspunde
  3. Vlad 5 Dec 2012 @ 11:47

    Este o vorba: nu-i prost cine cere, e prost cine da.

    Raspunde
  4. criserb 5 Dec 2012 @ 12:22

    @John – imi place sa gatesc si mai ales imi place sa imi cumpar lucruri de calitate. Nu spun insa ca as da banii astia pe o oala, dar as fi dispus sa dau niste bani in plus pe un produs de calitate care sa faca intr-un fel diferenta.

    Am simtit ce inseamna calitate in bucatarie in momentul in care am primit un cutit de vreo 100 euro. Diferenta este enorma intre el si unul de doi lei. De aia incercam sa aflu ceva si de oalele astea, cine stie :) Totusi, o sa caut ceva mai accesibil, sau poate astept niste promotii :P

    Raspunde
  5. unicornul_vesel 5 Dec 2012 @ 12:22

    Eu nu înțeleg cum să dai 1.000 euro pe un telefon, care oricum ai da-o, nu te ține mai mult de 2 ani.
    O oală de-aia îmi închipui că te ține aproape o viață, sau îți rămâne și de moștenire.
    Și să nu uităm că și la Zepter sunt seturi care ajung la peste 2.000 euro.

    Raspunde
  6. criserb 5 Dec 2012 @ 12:25

    @unicornul_vesel – de la Zepter am, drept este ca le-am primit. Sunt foarte ok, dar asa cum am zis si mai sus as mai vreau unele mai usoare si de alte dimensiuni ;)

    Raspunde
  7. alex 5 Dec 2012 @ 16:59

    Exista si farfurii foarte scumpe, care costa mii de euro, facute din nu stiu ce portelan. Cum de au succes si oamenii le cumpara? Si cutite, furculite la fel …
    Pe scurt: publicul tinta e altul. Nu cel care merge zi de zi la munca si asteapta la sfarsitul lunii salariul. Cel care nu stie exact cati bani are in cont si daca vrea sa afle, mobilizeaza 3 contabili si 5 bancheri :)

    Raspunde
  8. Iulian 5 Dec 2012 @ 18:04

    Avantajul la o oala/tigaie de cupru ar fi ca se incalzeste rapid (ceea ce e un mare avantaj intro bucatarie de restaurant) si ca se incalzeste uniform (la fel de important intro bucatarie de restaurant). Pentru o gospodarie e clar ca nu merita, dar la un restaurant serios, nici nu au alta varianta.

    Raspunde
  9. nic 5 Dec 2012 @ 19:31

    Mai si pe nevasta mea o bate gandul sa cumpere niste oale de la William Sonoma la 3-4 mii dolari, I-am zis ca nu este nevoie, ea zice ca da bine prin casa la design… lol…
    Mai sa stii ca bune sunt, gen iti iei oalele alea si o sa le foloseasca si nepoteii tai… asta e ideea…
    Iti mai spun o chestie, stii moda cum este, nush ce idiot scoate o pereche de slapi sau chiloti si ii pune la 800usd doar pt ca e firma lu bulangiu ala… b-( asta nu inseamna ca si face sau ca te si inghesui tu sau eu sa cumperi..

    Raspunde
  10. andreea 6 Dec 2012 @ 09:52

    chiar de curand a fost un reportaj la tv (in .de) unde au testat diverse cratite, de la foarte scumpe la ieftine, de la teflon la cupru. si ideea e ca pretul e dat de marca, nu de calitate. erau unele de cateva mii de euro mai proaste decat una de 20 de euro.

    in principiu cele mai bune – a zis stiftung warentest (asta e the organizatie de testat chestii ingermania) – sunt cele din aluminiu turnat. conduc caldura cel mai bine si cel mai unifrom raspandit.

    cred ca cele din cupru sunt foarte scumpe pentru ca si cuprul e foarte scump. pe langa mofturile de marca.

    Raspunde
  11. Cosmin Iacob 6 Dec 2012 @ 11:22

    Fara suparare, dar pe alea de la Zepter cat ai dat? Ca si alea sunt nesimtit de scumpe. Stiu asta ca am in familie un “reprezentant Zepter” (mama)…
    P.S. – Ai dreptate, oalele Z sunt foarte grele. :)

    Raspunde
  12. cristian 7 Apr 2015 @ 22:35

    Ideea cu oalele de Cu este ca sunt folosite de cel putin 100 de ani in bucatariile profesioniste. Acum stiu ca nici nu prea se mai fabrica (asta am aflat la Bilancia) deci cine vrea acum e momentul. Tehnologiile avanseaza si Cu e greu de intretinut Intr-o bucatarie mereu in miscare. Decor vintage :)

    Raspunde
  13. Alexandru 23 Apr 2016 @ 14:19

    Cuprul se intretine extrem de usor -cu: lamaie sau ketchup – pare amuzant, dar sunt 2 metode eficiente, fara a mai cumpara acele “creme – paste” scumpe speciale.

    Sotia mea, pasionata de bucatareala, a comandat vreo 4 produse din cupru de pe un site si pana acum suntem f multumiti – gatim sanatos, rapid tot felul de retete – si mai mult, gustul chiar este unul care face diferenta in vasele astea. Despre preturi- am cautat mult pana sa luam o decizie, nu sunt f multe variante la noi in tara, iar ce se gaseste costa cam scump.
    Pana am primit pe facebook o reclama cu oale din cupru -si aici o sa pun pagina de unde am luat noi pentru ca pretul era unul mai apropiat de bugetul nostru: http://www.fabricadetuica.ro/catalog/vase-din-cupru-14

    Cand mai strangem ceva in plus, sigur mai completam bucataria :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)