Sari la conținut

Fetelor, ati smuls matraguna?

Tot în Vinerea Mare, fetele necăsătorite smulg din pământ mătrăguna, o plantă folosită în tradiţia populară şi o folosesc în descântece de dragoste, pentru ca cel ursit să apară cât mai repede în calea lor şi să le ia de neveste, ducându-le departe de casele părinteşti.

[via]

Matraguna 2-550x415Sunt tot feluld de obiceiuri in Vinerea Mare, unul dintre ele este asta cu smulsul matragunei. Oare le mai tine cineva sau fetele nu mai stiu ce-i aia matraguna? :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. liana 3 May 2013 @ 18:59

    Atropa belladona, vezi c-o sa-ti puna in ochi oftalmologul la un moment dat.
    Isi picurau sucul in ochi ca sa-si mareasca pupila( chestia aia negra , ma indoiesc ca ai invatat ceva la biologie intr-a unspea) ….ca sa fie mai atragatoare….of of, mama ei de cultura generala.

    Raspunde
  2. momo 4 May 2013 @ 00:21

    @liana: Te-am remarcat la articolul cu medicii. Esti cea mai desteapta din sat. Desi tonul tau e jignitor, ai dreptate, autorul nu a fost prieten cu biologia, asa cum, probabil, tu nu ai fost cu matematica sau fizica. Special pentru tine titlul se modifica – Fetito, ai muls mataranga? Nu trebuie sa raspunzi, stim raspunsul – NU. Cu autosuficienta pe care o ai, nu cred ca exista “planta” asta in jurul tau.

    Raspunde
  3. alin 4 May 2013 @ 22:03

    Fetele au smuls CARDURILE DIN MANA BARBATILOR, nu altceva, lasati prostiile… Ce traditii ma, ele au nevoie de bani nu de aberatii din astea

    Raspunde
  4. alin 4 May 2013 @ 22:06

    haha, esti amuzant, momo :)) Ba eu sunt convins ca liana a MULS MATARANGA, ca oricare femeie de altfel, si sigur ca i-a facut o deosebita placere aceasta “traditie” :))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)