Sari la conținut

Ma simt ca un vegetarian in aceasta perioada

mielul de paste de vanzare pe internet-108In fiecare an, de Paste, ma simt ca un vegetarian. Eu nu mananc miel, nu stiu de ce, pur si simplu nu ma atrage. Nu pot sa spun ca miroase, ca are nu stiu ce gust dubios, pur si simplu am o repulsie atunci cand aud de miel, de drob si de alte chestii facute din "copilul oii".

Am incercat in cateva randuri si a fost ok, nu pot sa zic ca mi-a placut, dar l-am mancat. Deci este ok, problema sunt eu, recunosc.

Poate ca aceasta chestie vine si din copilarie, ai mei nu prea mancau nici ei miel si nici nu gateau asa ceva.

Eh, va dati seama ca acum in perioada Pastelui, eu nu ma inteleg de loc cu mielul. Oriunde mai merg sunt invitat sa mananc niste miel, oamenii sunt cu buna intentie si respecta traditiia, e firesc, dar eu, eu refuz in permanenta si ma simt ca un vegetarian. Numai aia fac mofturi cand este vorba de a manca ceva carne, ii stiu cat sunt de problematici atunci cand iti vin in vizita, eh, asa sunt si eu.

In multe cazuri omul nici macar nu-ti spune ca respectiva carne este de miel, este firesc sa fie asa, dar pentru unul ca mine este destul de greu. Incep sa aleg bucatele de pe masa, incerc sa intuiesc care este mielul si care este porcul.

Grele sunt vremurile astea pentru cei care nu consuma respectiva carne, grele dom’le. Si atunci, daca mie imi este greu cateva zile, ma pun in pielea unui vegetarian. Este incredibil cat poate sa-i fie lui de greu, an dupa an, zi de zi.

Voi mancati mielul, cum va intelegeti cu el?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Ghiocel07 3 May 2013 @ 13:45

    Masa este plina si cu alte cele in afara de miel. Oricum in perioada asta trebuie sa fim cumpatati, se mananca prea mult si prea de toate…..

    Raspunde
  2. criserb 3 May 2013 @ 13:49

    @Ghiocel07 – este plina, da, cu ciorba de miel, friptura de miel, pachetele de miel, canapele de miel, drob de miel, rosii umplute cu carne de miel, o multume de chestii :P

    Raspunde
  3. Costin 3 May 2013 @ 16:29

    Nici nu stii ce pierzi! :)
    Mie desi imi pare rau de bietii mieluti, nu ma pot abtine sa nu gust cateva bucatele. Imi place foarte mult si nu numai cea de miel. Si pe cea de oaie o savurez cu aceeasi placere. Culmea e ca in zodie sunt berbec, ar trebui sa-mi placa ierboteniile. Dar na, asta e, sunt un mic canibal. :)

    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    Raspunde
  4. sip 3 May 2013 @ 17:10

    Hai taci ca avem si soanca !

    Raspunde
  5. criserb 3 May 2013 @ 18:09

    @Costin – Sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi! Si… sa ai pofta ;)

    Raspunde
  6. Erika 3 May 2013 @ 21:01

    Nici eu nu mananc carne de miel, asa ca te inteleg.
    Cea mai sigura mancare de pe masa sunt sarmalele.
    Mie nu-mi place nici gustul nici mirosul de miel.
    Sarbatori binecuvantate va doresc!

    Raspunde
  7. garetbora 4 May 2013 @ 12:09

    Nu stiu de ce va feriti sa ascundeti ceea ce simtiti sau va place, daca nu mi-ar placea mielul, pur si simplu spun ca nu imi8 place si atat, ce mare tam tam…

    Raspunde
  8. criserb 4 May 2013 @ 13:34

    Dar nu mă feresc, doar ca na… Omul gătește miel și ăsta are de mâncare, este aiurea sa-l fac sa se simtă prost :)

    Raspunde
  9. Simina 4 May 2013 @ 18:27

    Nici mie nu imi place carnea de miel. Dar, culmea, imi place drobul. Ma rog, nu orice drob, doar ala facut de tata sau de mama :)) Am gustat si alte droburi, dar niciodata nu mi-au placut :))

    Raspunde
  10. alin 4 May 2013 @ 22:01

    Ce sa-ti spun, de parca problema omenirii este faptul ca mancam alte animale, nu ca ne ucidem intre noi, nu ca ne furam, nu ca distrugem mediul, nu astea, ci faptul ca mancam carne. Da, mai oameni buni, asta este problema noastra !

    Raspunde
  11. criserb 4 May 2013 @ 22:13

    Bre Alin, eu spun ca nu-mi place mie mielul, nu ca am o problema în a-l tăia…

    Raspunde
  12. alin 4 May 2013 @ 22:34

    Stiu, Cristi. Eu ma refeream la vegetarienii astia cretini, care cica nu vor sa manance animale. Si gata, de parca cu asta se rezolva problemele omenirii ! Nu, nu se rezolva nimic. Daca mananca doar frunze se considera sfinti ?! Ei nustiu ca si plantele TRAIESC, de fapt ?! Si ele au viata, nu ca noi, dar sunt VII ! Asa ca, cretinilor, ce ziceti de asta ?! (Daca e vreunu pe aici..) MAI AVETI CHEF DE RUMEGAT FRUNZE ?! :))

    Raspunde
  13. maddy 7 May 2013 @ 11:30

    ma distreaza cum multi nu mai pot de mila cand aud de miei dar n`au nici o problema ca in ultimul an au mancat productia unei ferme de pui sau 10 porci. aia nu`s draguti, da`i naibii, pune`i in farfurie.
    imi place mielul si mananc cu placere toate preparatele exceptand ciorba de miel. preferatele mele sunt drobul si ochii, creierul si limba mielului fierte si servite reci ca o salata cu otet, marar, ceapa verde marunta si condimente.

    Raspunde
  14. Nautilus 7 May 2013 @ 14:12

    Se vede treaba că prietenul nostru chiar e un vegetarian, doar că se limitează la leguma numită “porc” şi o respinge pe cea numită “miel” :D

    Raspunde
  15. Danny 7 May 2013 @ 14:14

    Hai ca am gasit si eu unul ca mine, care nu mananca miel si care n-a fost obisnuit din familie sa o faca. O fi bun, dar mie nu cred ca mi-ar placea, am auzit ca e si cam indigesta. Sa fie pierderea mea atunci daca nu gust preparate de felul asta…

    Raspunde
  16. Denisa 7 May 2013 @ 22:00

    Mno, la fel sunt şi eu. Nu mi-a plăcut niciodată drobul, nu l-am mâncat, nu-l mănânc. Dar zilele astea a fost bine, Sebi a stat cu socrul lui numai pe lângă grătar. Nu mă plâng. :D

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)