Sari la conținut

Cea mai frumoasa cascada din lume se afla in Romania

Potrivit ziaristilor de la theworldgeography.com care au realizat un clasamentul "8 Unique Waterfalls Around the World", cascada Bigar sitauta in judetul Caras-Severin este pe pozitita 1. Nu stiu daca este locul 1 sau sunt prezentate aleatoriu, cert este ca a noastra cascada este acolo. Eu sper sa fie un clasament si sa fie pe locul 1, din patriotism :)

18

Recunosc, eu nu stiam pana acum de aceasta cascada, cu prima ocazie cand ajung prin zona am sa merg sa o vad si eu.

Cascada Bigar se afla in rezervatia cu acelasi nume din Muntii Aninei si accesul este relativ usor, sunt cativa zeci de pasi din drumul national ce taie Cheile Minisului (harta aici). Peisajul am inteles ca este unul de vis, merita sa mergeti sa o vedeti.

p

Obiectivele Wide Angle sunt recomandate pentru fotografierea cascadei.

Din cate stiu eu cascada nu este promovata la noi in tara, sau cel putin eu nu am auzit de ea.

Cum este posibil sa avem asemenea minunatii si noi sa aflam de ele din clasamente internationale? Cum? Ministerul Turismului ce face, ce promoveaza? Doar litoralul si Valea Prahovei?

Dar poate ca este mai bine asa, in felul asta locurile frumoase din tara raman neatinse de mizeriile lasate in urma turistilor care nu prea stiu sa stranga dupa ei ;)

[surse: 1, 2, 3]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. bloodie 15 Jul 2013 @ 18:50

    Eu am auzit că arată fabulos doar în poze și că este, de fapt, foarte mică și deloc impresionantă live. Poate o să ajung să mă conving.

    Raspunde
  2. zambesc 15 Jul 2013 @ 20:55

    Nu e pe locul unu la capitolul frumusete, ci e vorba de ciudatenie mai mult, si aici se claseaza pe locul cinci..In realitate locul este jalnic, plin de gunoaie..

    Raspunde
  3. crina 15 Jul 2013 @ 21:06

    Aici e articolul original…sau ce cred eu ca e articolul original:

    http://www.theworldgeography.com/search?q=bigar

    Si eu zic ca avem locuri minunate, dar articolul a fost tradus pe diagonala, cascada Bigar este intr-un clasament al cascadelor “unice” in lume, adica fiecare cascada are ceva aparte.
    E undeva in articol “beautiful” ? :) In privinta locului 1 …ce parere aveti…s-ar putea numi “cea mai unica cascada? ” (scuzati cacofonia)

    Interesanta “cascada orizontala” din acel articol, nu?

    Raspunde
  4. criserb 16 Jul 2013 @ 10:26

    @crina – la sfarsitul articolului este link chiar catre postul dat de tine si inca doua de unde am aflat si eu ;)

    Raspunde
  5. Andreea 16 Jul 2013 @ 11:06

    avem o tara foarte frumoasa. prea frumoasa… :)

    Raspunde
  6. un Prost 16 Jul 2013 @ 12:16

    Si eu am descoperit un traseu foarte misto si nu prea cunoscut. http://petraseu.blogspot.ro/2013/07/bucuresti-valea-lui-stan.html

    Noroc cu internetul asta ca mai aflam si noi cate ceva…

    Raspunde
  7. andreea 16 Jul 2013 @ 16:23

    “cea mai unica” nu e. tocmai ce am vazut una la fel in weekend:
    http://www.flickr.com/photos/anditzusan/9293371105/in/photostream/

    dar e frumoasa.
    clasamentele astea mi se par un pic aiurea. criteriile sunt foarte subiective (frumusetea nu se poate cuantifica) si nu cred ca exista cineva care chiar sa fi vazut TOT.

    eu ma intreb oare de ce e asa de greu ca si localitate sau judet sa faci o pagina de web cu locuri interesante, cascade, whatever? pana la urma asta trebuie sa fie treaba oricarui oficiu de turism.

    Raspunde
  8. Pingback: Cascada Bigăr

Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)