Sari la conținut

Poate îmi explicați și mie cum sunt cu tranzacțiile astea la Unicredit

Am mai jos un mare mister de la UniCredit Țiriac Bank, mare mister.

Menționez că încă nu am dat niciun telefon la bancă, nu am nicio explicație pentru cele de mai jos, dar poate găsim pe cineva pe aici care să-mi dea o explicație, până să sun la bancă. Sunt convins că ei au o explicație, trebuie să-mi explice cumva treaba asta, dar eu nu găsesc niciuna logică.

În data de 6 mai eu am pus 700 lei pe cardul de credit. Așa fac în fiecare lună. Pun acolo o sumă de bani pentru a ajunge într-o zi cu cardul de credit pe 0. (nu vă sfatuiesc să vă faceți card de credit, dar asta este o paranteză).

Tranzacția mea este destul de clară, 700 lei către un cont intermediar, cont din care banii ajung pe cardul de credit. Așa este la UniCredit, așa am văzut că este și la alte bănci, un cont intermediar. Nu știu de ce, nu mă întrebați.

rambursare-card-credit1

Bun, după o vreme îmi apare și mie în online tranzacția efectuată, dar nu-mi apare nicio tranzacție de 700 lei așa cum am vrut eu. Îmi apar mai multe tranzacții de valori diferite cuprinse între 6 și 265 lei, total 615.91 lei

rambursare-card-credit

Totuși eu am depus acolo 700 lei. Înțeleg că sunt ceva comisioane pe acolo, înțeleg că este o dobândă pe care trebuie să o plătesc pentru respectivul card de credit, dar nu ar fi firesc să am o tranzacție clară de 700 lei după care să fie alte tranzacții în care să-mi apară respectivele comisioane?

Întreb și eu, poate lucrează cineva prin bănci și are cât de cât o explicație logică.

Am să sun și la bancă, chiar sunt curios ce explicație au ei.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Mike 13 May 2014 @ 15:05

    Vezi valori ale platilor mai vechi, poate el inchide operatie cu operatie platile efectuate in trecut. E singura presupunere care are un sens, din punctul meu de vedere :)

    Raspunde
  2. Mike 13 May 2014 @ 15:14

    PS: Diferenta ramasa cred ca e prin dobanda si alte costuri, nu ai extras si pentru contul intermediar? Cred ca ar trebui sa vezi tranzactii din el catre banca pentru dobanzi, respectiv tranzactiile care inchid platile din cardul de credit.(posibil sa aberez…).

    Raspunde
  3. Adrian 13 May 2014 @ 15:17

    Operatiunile efectuate cu CC au o periada de x zile pentru care nu se percepe dobanda. Din ziua x+1 incepe sa se calculeze dobanda. Rambursarea care se face dupa depasirea numarului de zile de gratie x, se face in felul urmator: se stinge datoria dobanzii calculate pana in ziua platii apoi se sting in ordine cronologica cheluielile efectuate cu CC.

    Raspunde
  4. Adrian 13 May 2014 @ 15:18

    Eu unul asa am inteles. Sper sa nu te fi incurcat mai tare. :)
    P.S. Banca are numai de castigat

    Raspunde
  5. criserb 13 May 2014 @ 15:47

    Poate să fie cum ziceți voi, dar totuși atunci eu nu am o tranzacție separată care să îmi zică care este dobânda și comisionul pe care l-am plătit pentru tranzacțiile alea. Ok, cele care “se sting” se sting, dar cele care nu se sting trebuie să aibă o dobandă, ceva.

    Raspunde
  6. blue77max 13 May 2014 @ 15:59

    Si eu am card de credit dar la alta banca.Nici la mine nu apare toata suma care o rambursez ci tot ceva asemanator ca la tine.Explicatia la mine e in felul urmator…Daca am facut mai multe tranzactii ,plati ,cumparaturi,de ex 250 lei apoi 150 etc si depun inapoi suma de 600 lei imi apare in desfasuratorul ala sumele restituite inapoi ..250..150 in ordinea in care am facut platile,pana la ultima sau in functie de suma depusa de mine inapoi.Daca le restitui in 52 de zile dobanda e zero.

    Raspunde
  7. Octav 13 May 2014 @ 16:46

    E o mare nebuloasa cardul de credit de la Unicredit; am avut si eu (obligat, m-au transferat automat de la RBS), l-am folosit o singura data, am rambursat banii in contul de card (asa cum faceam la RBS) si de acolo am intrat in gaura neagra pentru ca trebuia sa transfer banii in contul intermediar. Am dat o gramada de telefoane, m-am plimbat pe la 3 sucursale ca sa reusesc sa scot banii din contul ala si sa se efectueze rambursarea corecta. Normal ca am platit si penalitati chiar daca eu transferasem banii la timp dar in contul gresit. L-am inchis si imi e mult mai bine :) Acum folosesc unul de la Raiffeisen.

    Raspunde
  8. Pitikut 13 May 2014 @ 17:56

    Am patit si eu o data ceva asemanator.Explicati bancii a fost a fost ca mai intai isi iau dobanda, dupa care sold initial si alte cele.Posibil sa fie si la tine ceva de genul asta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)