Sari la conținut

Wireless Range Extender TP-LINK RE210

Pentru a nu rata promoțiile de Black Friday am primit de la Altex un Extender TP-LINK modelul RE210.

Recunosc că m-am uitat la el cu neîncredere pentru că am mai avut un extender de la TP-Link (TL-WA850RE) și ăla nu a fost bun deloc. Ba chiar era praf, trebuia restartat cam de fiecare dată când aveai nevoie de el.

Ei bine, pentru a testa extenderul primit l-am montat alături de cel ce-l aveam deja pe terasă, un Asus RT N12 D1. Îmi era mult mai ușor să văd așa diferențele, practic puteam să compar mai bine puterea semnalului.

După cum se vede, sunt chiar unul lângă altul.

M-am dus în magazie, loc în care mai stau seara pentru a fuma o țigară și a bea un pahar de ceva și am măsurat puterea semnalului.

Legendă: criserb_EXT – Tp-Link RE210; criserb_RPT – Asus-ul N12 D1; criserb – Asus NT N18U

După cum se vede este de 2 ori mai puternic decât Asus-ul RT N12 D1.

În concluzie este bun, foarte bun pentru mine.

Acum am semnal ok în toată curtea, în magazie, în beci și probabil și prin vecini, dar încă n-am testat.

Parte și mai bună este că are două benzi de frecvență, de 5GHz și de 2.4GHz. E prima dată când am 5GHz în casă, până acum n-am mai avut. În teorie cică e mai rapidă această frecvență, dar are aria de acoperire mai mică.

În practică nu-s expert să-mi dau cu părerea, cert este că netul se mișcă ok, nu am întâmpinat probleme cu el. E adevărat, nu descarc de pe torenți, stau pe telefon când mai navighez pe net și mă mai uit pe youtube și se mișcă ok, fără probleme.

În concluzie, dacă aveți nevoie să măriți aria de acoperire a rețelei voastre de acasă TP-Link RE210 este un model foarte bun la un preț ok. Nu e o căruță de bani și-și face treaba.

Am uitat să vă zic de instalare, am uitat pentru că a fost super simplul. Am băgat routerul în priză, am intrat în admin (192.168.1.254) de pe mobil, am dat start și am urmat pașii de acolo. Au fost trei. Nu ai cum să nu te descurci, e super simplul. Odată configurat poți muta extenderul în orice priză vrei, setările rămân făcute. Îl pui într-o priză aflată cumva la mijlocul distanței dintre zona în care nu ai semnal și routerul principal din casă.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Claudiu 21 Nov 2017 @ 11:13

    Intrebare: daca routerul nu are 5Ghz, repeater-ul mai spliteaza in 2.5 si 5?

    Raspunde
  2. criserb 21 Nov 2017 @ 11:24

    @Claudiu – da. Extenderul ia netul de la router pe 2.4 și-l dă mai departe pe ambele frecvențe.

    Raspunde
  3. Claudiu 24 Nov 2017 @ 09:26

    Atunci e perfect. Cred o sa iau si eu unul sa il adaug la retea pe langa WA850RE. Mersi

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)