Sari la conținut

Cauciucuri de vara vs. cauciucuri all-seasons vs. cauciucuri iarna

Sa priceapa si Badea care acum vorbeste prostii si o lume intreaga o sa puna botu’ si toti or sa circule iarna cu cauciucuri de vara.

Priviti cu atentie, nu aveti cum sa nu pricepeti dupa ce vedeti filmuletele de mai jos.

Si mai jos pentru cei care pun cauciucuri de iarna doar pe fata.

Si da, eu am cauciucuri de iarna de anul trecut si chiar le recomand.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
29 comentarii
  1. Ciprian 16 Dec 2009 @ 00:16

    ce zicea badea ca nu am prins :D oricum foarte misto exemplificat

    Raspunde
  2. SIP 16 Dec 2009 @ 08:54

    Cu certitudine sunt bune doar ca mai scoti din buzunar 1200-1500lei, asta daca nu esti pretentios …
    Si eu l-am ascultat aseara pe Badea si daca 37 de ani am ciculat cu cele de vara, fara nici un accident, doar nu ma voi schimba la batranete.
    De retinut ca iarna nu se poate merge ca vara chiar daca ai roti de iarna!

    Raspunde
  3. Radu Panciuc 16 Dec 2009 @ 11:26

    Bun, de-acuma cand mai primesc intrebari despre diferenta intre cauciucurile de vara, all weather si de iarna ii redirectionez la tine :P
    Eu o iarna am mers cu anvelope de vara pentru ca asa luasem masina atunci si a fost oarecum ok pentru ca am mers cu grija mare si pe varful degetelor. Am ramas de cateva ori inzapezit dar caram mai tot timpul o lopata cu mine :D
    A doua iarna m-a prins cu cele de vara dupa care am schimbat repede pe iarna. Diferenta destul de mare mai ales la franare. Merita banii!
    Iarna trecuta am schimbat masina si a venit cu all weather care-s mai bune decat cele de vara dar mai au de invatat pana sa ajunga la nivelul celor de iarna. M-am descurcat cu ele chiar si in conditii nasoale de tot, prin ninsori urate. Ce am observat la cele mixte e ca daca temperatura e undeva sub 10 grade si afara e putina apa nu prea fac fata. Pe ploaie sunt ok, pe zapada se descurca dar exista un mic interval intre unde nu fac fata. Si asta o spun pentru ca m-am trezit alunecand agale atunci cand am franat la o trecere de pietoni (aveam in jur de 40km/h si am franat normal).

    Raspunde
  4. simona 16 Dec 2009 @ 11:31

    Da e clar ca e o diferenta intre cele de vara si cele de iarna ca altfel nu erau astia nebuni sa faca pt doua anotimpuri.Si noi avem cauciucuri de iarna tot de anu trecut si dupa cum se vede in filmulet chiar sunt recomandate pt iarna si pt polei.
    Iar Badea poate sa vb ce vrea, nu tot ce zice el e litera de lege.

    Raspunde
  5. criserb 16 Dec 2009 @ 11:48

    Si eu am circulat vreo 10 ierni cu cauciucuri de vara sau all-seasons dar numai atunci cand am pus iarna cauciucurile de iarna am inteles care e diferenta. Una e sa auzi de la altii si alta sa incerci pe pielea ta.

    Diferenta intre ele este in general de cativa metri la franare, si gandeste-te SIP ca acei cativa metrii pot insemna chiar viata. Ai in fata o prapastie sa zicem… daca intelegi ce vreau sa zic ;)

    Raspunde
  6. loop 16 Dec 2009 @ 14:04

    Cred ca Badea s-a luat dupa exit-poll-uri cand a recomandat caucioacele. Oricum ii fileaza niste lampi, sunt niste sigurante prajite pe undeva …

    Si eu merg iarna cu cauciucuri de vara daca e iarna uscata, in rest, iau metroul si ratb-ul ;)

    Raspunde
  7. PHNC 16 Dec 2009 @ 14:15

    Ultimul video nu este deloc relevant pt siuatia “cei care pun cauciucuri pe fata” din simplul motiv ca ei (in video) au pus doar pe spate, care insa nu sunt si roti directoare. Cei care pun doar pe fata, pun pentru ca pe fata este si tractiunea si directia.
    Deci da, la o masina cu tractiune fata, e o solutie de buget.
    la cele cu tractiune spate, sa pui doar 2 cauciucuri de iarna (indiferent de axa) nu e o solutie prea buna.

    Raspunde
  8. Alina 16 Dec 2009 @ 17:29

    Pe noi ne-a costat cam 1500 de eur faptul ca nu am schimbat la timp cauciucurile de vara cu cele de iarna.
    S-a intamplat sa ninga si apoi sa se topeasca putin si sa inghete, adica polei in toata regula. La un simplu semafor, dar putin in panta, s-a dus ca saniuta direct in cel din fata. Daca aveam cauciucurile de iarna nu se intampla asta, sau cel putin era mai mic impactul.

    Raspunde
  9. ionut 16 Dec 2009 @ 19:47

    de acord cu PHNC

    Raspunde
  10. KookooL 16 Dec 2009 @ 20:36

    As dori sa adaug ceva la ce a spus PHNC :

    La masina mea oricum este favorizata franarea pe rotile din fata ca doar acolo am frane pe disc pe cand pe spate am cu tambur !

    Daca mi-as permite clar as opta pentru 4 cauciucuri de iarna dar zic ca oricum pentru o masina cu tractiune fata 2 sunt suficiente pentru traficul de oras.

    Acuma incerc sa caut un filmulet care sa demonstreze aceeasi chestie dar pentru masini cu tractiune fata !

    Felicitari pentru articol ! Sper sa il citeasca si Badea !

    Raspunde
  11. alin 16 Dec 2009 @ 20:59

    Mai dragilor,

    Cauciucurile de vara si cele de iarna sunt construite diferit. Adica din cauciucuri diferite. Asta o puteti vedea si singuri. Anelopa de iarna este facuta dintr-un cauciuc mai moale de aia si are aderenta mai mare. Cele de vara la o temperatura de -10 grade se fac tari rau de tot zici ca-i plastic.De aia patineaza. Asta o puteti vedea si singuri in parcare. Dati cu piciorul intr-o anvelopa de iarna de la o masina si apoi acelasi lucru la o masina care are inca cauciucuri de vara. O sa vedeti deci diferenta. Apoi mai este si calea de rulare a anvelopei. Nervurile la cele de iarna au anumite curburi. Cele de vara sunt total diferite.

    Raspunde
  12. alin 16 Dec 2009 @ 21:04

    A; si inca ceva;
    Masina se echipeaza cu 4 anvelope de acelasi fel. Cine va invata ca e de ajuns doar pe fata va minte rau de tot. Sau nu stiti ca masina are 4 roti care franeaza. Si nu doar la franare sunt necesare 4 anvelope de acelasi fel. Masina mai are si pivoti, capete de bara, caseta de directie, arcuri si amortizoare. Tot acest ansamblu trebuie sa lucreze ca un intreg. Daca ceva nu e echilibrat bine, nimic nu va merge bine

    Raspunde
  13. GGD 16 Dec 2009 @ 23:06

    Masina are nevoie de toate cele 4 cauciucuri e iarna pentru franare.
    In plus, la masinile mai noi cu tot felu de sisteme, daca optati pentru varianta cu 2 cauciucuri riscati sa stricati din sisteme si primu din ele e ABS-ul; si riscati sa va fuga masina (va spun din propria experienta ca de 2 zile merg cu cauciucuri de iarna doar pe fata si cand iau cate un viraj imi fuge spatele, masina avand tractiune fata); plus ca nu de nebuni recomanda toti sa montati 4 cauciucuri de iarna si nu 2.
    @PHNC: imi dai voie sa te contrazic? pui cauciucuri de iarna ca sa te ajute cand mergi. cand vrei sa iesi din zapada, de pe gheata – in momentul ala iesi cu rotile care trag (in cazul de fata rotile spate) iar cele care nu trag (rotile de pe fata) nu te ajuta cu nimic, chiar nu are importanta ce cauciucuri au. revin la situatia de mai sus, e bine sa ai toate cele 4 cauciucuri de iarna si atunci esti sigur si cand accelerezi si cand pui frana si cand virezi.
    daca ai tractiune 4X4 atuci iti trebuie neaparat 4 cauciucuri de iarna, altfel degeaba optezi pentru 2 cauciucuri ca nu rezolvi mai nimic.

    Raspunde
  14. Cami 17 Dec 2009 @ 23:26

    GGD: tu esti exemplul “faceti ce zice popa, nu ce face popa”??? Daca tot mai ai 2 cauciucuri pentru spate, de ce nu te duci o data sa le pui?:d E bine ca stii oricum ce se poate defecta, asa cum mergi tu.:)

    Raspunde
  15. criserb 17 Dec 2009 @ 23:38

    :))

    Raspunde
  16. GGD 18 Dec 2009 @ 12:38

    Gata, mi-am pus azi dimineata si pe spate! ;) sa nu mai zica nimeni nimic. >:p b-(

    Raspunde
  17. Mihai 18 Dec 2009 @ 15:54

    Bai d.o.b.i.t.o.c.i.l.o.r, badea se referea la faptul ca inteligentul de chiliman zicea ca bucurestiul e blocat fiindca n-avea lumea cauciucuri de iarna, nu ca n-au fost in stare sa dea cu antiderapant. Inainte sa-l criticati pe badea, incercati sa va ridicat macar pana la genunchii lui.R.E.T.A.R.D.A.T.I.L.O.R!!! Toata stima pt badea cum a prostit atatia!

    Raspunde
  18. Catelu 18 Dec 2009 @ 16:09

    Asta cu anvelopele e clara, stiuta, fumata, dar cine e Badea?

    Raspunde
  19. criserb 18 Dec 2009 @ 16:22

    @Mihai – daca nu stii despre ce e vorba nu te baga aiurea in seama, esti penibil si tinzi sa devii tocmai ceea ce scrii tu cu majuscule…

    Raspunde
  20. costy 19 Dec 2009 @ 15:34

    MIHAI TU NU AI INTELES UN LUCRU DIN CE SPUNEA BADEA: EL SUSTINE CA NU TE AJUTA CU NIMIC CAUCIUCUL DE IARNA PE POLEI SAU GHEATA, CEIA CE NU E ADEVARAT, CUM SPUNEA ALIN E DIFERENTA SI LA TIPUL DE CAUCIUC DIN CARE E PRODUSA ANVELOPA.
    NU TE MAI GRABI SA FACI PE UNII “D.O.B.I.T.O.C.I.” SI PE ALTII “R.E.T.A.R.D.A.T.I”.
    ESTE UN VECHI PROVERB: “VEZI BARNA DIN OCHIUL TAU, NU DE PAIUL DIN OCHIUL CELUILALT”.
    SI MIE IMI PLACE DE BADEA DAR… NU E ATOTSTIUTOR, MAI GRESESTE SI EL.

    Raspunde
  21. Dan 24 Dec 2009 @ 22:48

    1.Cauciucuri de iarna de CALITATE si nu orice chinezarie o sa iti dea un avantaj atunci cand o sa vrei sa iesi cu masina din parcarea inzapezita plus pe zapada afanata. Pe polei, gheata diferenta nu e mare decat la viteze f f mici gen 10-15 km pe h. Daca ai polei pe jos ori gheata doar cele cu tinte ori cuie te mai salveaza in rest esti la fel de saniuta ca si cu cele de vara.

    2.Isi justifica investitia in conditiile in care locuiesti in zona de munte unde strazile sunt in panta si asta daca iarna mai si ninge. Dar cum e pe la noi prin Bucuresti..cu 3 zile de zapada si blocaje pe an apoi canicula restul de 353 de zile..parca nu isi justifica banii. Nu cred ca sunt oameni care nu pot folosi metroul macar 3 zile pe an atunci cand ninge fara sa isi poarte dosul in masina inzapezita.Poate asa ar dezapezi si ei drumurile fara a mai gasi viteji prinsi cu masinile in nameti cu sau fara cauciucuri de iarna.

    Raspunde
  22. Ion Andrei 11 Jan 2011 @ 00:50

    Tu crezi ca degeaba a zis carmaciul ca iarna nu-i ca vara? Stia el ce stia. Drept dovada, nici cauciucurile de iarna nu-s ca alea de vara. Alea de all season or fi bune primavara sau toamna, sau cand n-ai rezerva.

    Raspunde
  23. ozz 19 Oct 2011 @ 11:01

    Cauciucurile de iarna au facut diferenta atunci cand am vrut sa ies din parcare (peste mormanele de zapada). Masina mea echipata cu anvelope de vara nu putea sa incalece zapada + daca era putin mai frig ramaneaam in mijlocul drumului. Acum depinde cum sunt ingrijite drumurile.
    Totodata pretul unei anvelope nu tine intotdeauna de marketing ci si de compozitie si arhitectura. Cine a investit in tehnologie a crescut si pretul. Cine a ramas cu amprente de 20-30 de ani va vinde mai bine in Romania.
    La cateva intrebari simple cum ati raspunde: Daca masina dvs. ar avea 6 airbag-uri in loc de 2 v-ati simti mai protejat?. Daca masina dvs. ar avea ABS + ESP + ASR ati avea mai mare incredere cand plecati la drum?. Daca masina dvs. ar fi echipata cu pneuri de iarna credeti ca ati fi mai ferit de pericole? – Efectul PLACEBO are rolul sau –

    Raspunde
  24. george 15 May 2012 @ 16:46

    Ce se intampla daca merg si vara cu cauciucurile de iarna ? Stie careva dintre voi ???????

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)