Sari la conținut

Am spalat masina – fara apa :)

Stiu ca va intrebati cum de a avut Dana curaj sa se intinda pe masina mea, care de regula este foarte murdara…

Hai ca va povestesc in cateva cuvinte :P

Dupa cum va ziceam am fost la ea la tara, iar aici mie mi-a venit ideea de a-mi spala masina. Imi place mult sa o spal de unul singur, si in Bucuresti nu am posibilitatea asta.

L-am rugat pe tatal Danei sa-mi dea si mie un burete, o galeata si alte chestii necesare pentru a o spala….

Mi-a zis ca-mi arata el o noua modalitate de a spala masina :)

A scos din porbagaj un recipient de genul celor pentru spalat geamuri, o sticla cu pulverizator si doua lavete speciale. A dat cateva jeturi din respectiva substanta pe masina, si apoi a curatat cu o carpa, dupa care a venit si cu cealalta carpa… pentru a da luciu.

M-am uitat mirat, nu-mi venea sa cred ce curata a ramas zona respectiva… mai curata decat daca o luam de la spalatorie si mult mai lucitoare. Mi-a dat mie apoi substanta si carpele si in aproximativ 15 minute masina era impecabil de curata, totul fara un strop de apa :)

Va dati seama ca am ramas profund impresionat si am cerut detalii… am sa vi le zic si voua, pariez ca nu a-ti auzit de asa ceva pana acum.

Este vorba de o  substanta de provenienta americana, produsa de Freedom International Waterless Car Wash care se pare ca se poate gasi si in Romania prin intermediul distribuitorului exclusiv si niste carpe de exceptie care le puteti lua tot de acolo. Carpele au proprietatea de a inmagazina foarte multa mizerie, ceea ce o carpa normal n-o poate face.

Sunt foarte incantat de respectiva substanta, masina e mult mai curata decat daca as scoate-o de la o spalatorie… am sa-mi cumpar si eu substanta si carpele si am sa o spal singur… e mult mai ieftin, mai de calitate si in primul rand economisesc timp :)

Last Edit: Uite aici si un filmulet in care puteti vedea operatiunea de la cap la coada.

Last Edit 2: Produsele folosite de mine sunt luate de pe siteul asta: www.spalatorieautofaraapa.ro/ nu de pe cel prezentat de mine mai sus… acum voi cred ca puteti sa luati de oriunde :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. ama 17 Mar 2008 @ 14:19

    ce sunt petele alea in stanga? ai ratat locul sau e semn de neatentie?

    Raspunde
  2. criserb 17 Mar 2008 @ 14:46

    sunt chestii care se oglindeau in masina… daca lucea asa de tare…. :)

    Raspunde
  3. Spyder 17 Mar 2008 @ 16:16

    Este super marfa solutia, si eu o folosesc de ceva vreme, chiar si weekendul asta cand am avut masina expusa am folosit 111 zilnic, am ramas si eu fara cuvinte.

    Raspunde
  4. Ghiocel07 17 Mar 2008 @ 20:38

    Daca ma gandesc bine, acum vreo patru luni ti-am dat un link spre acest site. :-t

    Raspunde
  5. dana 17 Mar 2008 @ 20:45

    @ ghiocel – asa e dl Criserb mai uituc el asa :)
    Foarte curata masina intr-adevar ….noroc cu tata ca altfel saracu Fortos’ ramanea urat:P

    Raspunde
  6. sip 18 Mar 2008 @ 07:54

    Sa nu ma uiti si pe mine !!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  7. criserb 18 Mar 2008 @ 08:52

    @Spyder – mai speli masina la spalatorie? :) Daca da… in ce conditii, sau de ce?

    @Ghiocel – Chiar nu-mi amintesc de linkul dat :( daca il vedeam sigur cumparam solutia de ceva vreme

    @dana – uLata esti tu :P

    @sip – nu te uit, stai linisit ;)

    Raspunde
  8. ionut_d 18 Mar 2008 @ 09:36

    ceva zgarieturi? stau si ma gandesc acum la masina mea care de la jumatate in jos e gri de la mizerie. cand dau pe acolo cu carpa nu o zgarii?

    Raspunde
  9. criserb 18 Mar 2008 @ 11:19

    nope… poti sa dai cu carpa cat vrei tu, nu are nimic :)

    E testata treaba de mine :P

    Raspunde
  10. Spyder 18 Mar 2008 @ 11:35

    @criserb: am zis ca de ceva vreme folosesc si eu aceasta solutie, nu o mai spal la spalatorie….

    Raspunde
  11. Bogdan 19 Mar 2008 @ 00:12

    frumoasa poza ;;)

    Raspunde
  12. Alex Ganea 5 Aug 2008 @ 23:08

    Buna. Sunt si eu interesat de aceasta solutie. Imi puteti spune cum pot face si eu rost de ea. Va rog sa ma contactati la id de messenger: ganealx.

    Raspunde
  13. criserb 6 Aug 2008 @ 07:43

    @Alex Ganea – uite, poti sa-ti iei de aici

    Raspunde
  14. Paul 29 Aug 2009 @ 18:15

    Si daca masina e plina de balega si de gainat de pasari? Ce faci cu laveta?? Iti trebuie o laveta pentru fiecare spalat de masina!

    Raspunde
  15. Emil 26 Apr 2010 @ 16:46

    Folosesc si eu de prin 2008 solutia. Am fost foarte incantat de rezultate o vreme… nici macar nu am mai trecut pe la vreo spalatorie…
    De prin septembrie 2009 insa, am remarcat o diferenta vizavi de consistenta solutiei si culoare. Mie mi s-a parut ca e mai “subtire” si mai albicioasa. In plus a trebuit sa incep sa folosesc si o a treia laveta pentru a lustrui, ceea de a doua (cea uscata) ne mai fiind suficienta. Am intrebat producatorul si apoi am trimis doua mostre, una la producator (in UK) si una la importator (RO). Raspunsul primit in urma analizelor a fost ca “produsul este corespunzator si respecta indicii de calitate impuse”. Eu insa trebuie sa folosesc in continuare a treia laveta iar timpul de “spalare” evident a crescut.
    A mai observat cineva aceasta diferenta sau sunt eu “nebun”?

    Raspunde
  16. ciko 7 Jun 2010 @ 20:15

    Astazi mi-am luat si eu solutia, si intradevar este asa cum se zice, a curatat foarte ok, a dat luciu, nimic de reprosat doar ca…ei spun ca poti spala de vreo 5 ori dintr-un recipient…iar eu azi aproape ca am golit unu. Stiu, o sa va aud ca da, daca dai ca taranu, sincer am pulverizat cat am crezut de cuviinta sa nu zgariu vopseaua, nu cred deloc ca am facut risipa…asta e, de 5 ori nu cred, poate hai de 3.

    Raspunde
  17. Adi Pop 13 Jul 2010 @ 12:23

    Am citit un articol despre asta aici : http://www.gandul.info/reportaj/afacere-exploziva-pe-criza-spaland-masinile-rau-platnicilor-luate-inapoi-de-leasing-6074733

    Cititi comentariile ca sunt interesante.

    Raspunde
  18. Veronica 23 Jul 2010 @ 09:22

    Art : http://www.gandul.info/reportaj/afacere-exploziva-pe-criza-spaland-masinile-rau-platnicilor-luate-inapoi-de-leasing-6074733

    Ma numesc Veronica si sunt din Medgidia.
    Am o intrebare pentru domnul cu franciza Spalare in Parcare :

    In acest articol publicat pe Gandul, spuneti ca ati deschis o mica fabricuta in Bucuresti unde produceti acea solutie minune, care spala fara apa. Dar din ce am citit insa pe alte site-uri si forum-uri romanesti si straine, am inteles ca doar 2-3 companii americane detin nanotehnologia si reteta de a fabrica aceasta substanta complexa, care contine polimeri speciali si alti aditivi.

    Eu sunt chimista de profesie. Ati brevetat produsul dvs Solo wash, din moment ce il produceti sub reteta proprie? Acest produs nu apare decat pe site-ul dvs, nicaieri in alta parte. Aveti vreun aviz sau document care il atesta sau recomanda ? Este clasificat de Agentia europeana pt produse chimice ECHA – EU REACH sau ne mintiti asa cum fac multi in ziua de azi ?

    Raspunde
  19. Bogdan Stavar 2 Jul 2012 @ 17:31

    @veronica… nu te-ai saturat de atatea minciuni? te credeam o chimista mai putin credula… :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)