Sari la conținut
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Bucur 23 May 2012 @ 21:08

    asa ceva pana acum nu am mai pomenit…

    Raspunde
  2. Erika 23 May 2012 @ 22:00

    socant….si nu e o firma din capatul satului!!! ce oameni!!!

    Raspunde
  3. pantera mov 23 May 2012 @ 23:56

    Unei prietene de pe alt proiect al lor, care le-a fost fidela mult peste medie (vreo 3 ani) i-au fost la un moment dat schimbate orele de pauza – nu va imaginati ca le poti lua cand vrei, ci in intervale stabilite de supervisori – din cauza ca era prea ‘friendly’ cu un coleg in timpul pauzelor. Adica le petreceau impreuna, fumau si stateau de vorba. A fost avertizata ca nu e ok sa fie asa prietenoasa (daca-mi aminesc bine chiar asta a fost exprimarea) apoi i s-a mutat prima pauza de la 10.30, adica la 30 min dupa inceperea programului, cand nu o mai avea nimeni din echipa ei.

    Raspunde
  4. Iulian 24 May 2012 @ 00:14

    Nu e nimeni obligat sa lucreze la ei. Chestia cu litera I pe contract nu mai e valabila de mult timp. Ala e tratament inuman pe bani putini? Veniti sa vedeti la Arabesque ce frumos e. Ca orice, la orice pozitie. Sambata libera? (ca in contract de altfel) Nu exista, se munceste si sambata chiar daca nu e in contract. Sa vedeti tiristii ce fel lucreaza 10-12 ore pe zi si la sfarsitul lunii daca iau 1000 ron e bine, e super chiar. Problema este angajatul, angajatii de fapt, pentru ca nu se respecta ca oameni, ca nu tin la principiile lor. Daca toti aia 15 si-ar da subit demisia, n-ar mai fi asa relaxati acei “superiori”.

    Nu vreau sa se inteleaga ca ii scuz pe asa zisii “superiori”, doar ca aia prind tupeul asta nesimtit tot din cauza angajatului care se duce acolo ca un sclav.

    Niciodata nu am acceptat sa fiu tratat ca un sclav la servici, la primul pas gresit al patronului fata de mine i-am zis PA. Si am mers la ceva mai bun. Contractul de munca e o simpla intelegere: eu fac o treaba, tu imi platesti timpul petrecut facand treaba respectiva. Atat. Chestiile care sunt pe langa acel timp si treaba prestata, le consider incalcari ale intelegerii, si ne luam la revedere.

    Ca idee, prefer sa fiu sarac lipit, dar nu injosit in fata unei terte persoane care se crede superioara. Ce lucrez, lucrez cinstit, la posibilitatile mele maxime mereu si cat mai repede, nu trag de timp sau fac treaba de calitate proasta.

    P.S.: Doamne cat am scris…

    Raspunde
  5. william 24 May 2012 @ 11:54

    bag-o si pe http://www.ghidul-comercial.ro/

    sa se stie !

    Raspunde
  6. cucubaul 24 May 2012 @ 15:53

    @pantera mov: oau, ce tragedie ca prietenei tale i s-au schimbat pauzele si nu mai poate sa se linga cu colegul ei in timpul programului! nu stiu cum de si-a permis CGS-ul o asemenea actiune. O ilegalitate, evident! Hai sa postam pe bloguri, sa chemam ITM-ul, ca au decalat pauzele cu 30 minute :))))

    si normal ca pauzele nu le poti lua cand ai tu chef, ce-ar fi daca toti colegii si-ar lua pauza simultan. cand ar suna clientii, cine raspunde la telefon? nu uitati ca in anumite situatii, sunteti chiar voi clienti, si e neplacut sa stai cu robotul la telefon 30 minute, sa astepti sa iti preia cineva apelul.

    cu riscul de a ma repeta…

    Raspunde
  7. pantera mov 24 May 2012 @ 20:36

    Stiu ca e inutil sa polemizezi cu persoane limitate, dar am sa incerc sa-ti explic totusi de ce ai luat-o pe aratura.
    1. tocmai ca nu era vorba de ‘lins’ si nimic nepotrivit la locul de munca, e un motiv stupid sa ti se schimbe pauza pentru asa ceva. Pe cine deranjezi si cu ce?
    2. nu, nu e o ilegalitate si n-a facut nimeni nicio plangere. E vorba de un amestec nepotrivit al ‘autoritatii’ in viata personala. Ce e aia ‘nu e bine sa fii prea friendly’? Inteleg ca pe tine nu te-ar deranja sa iti faca sefii sugestii privind viata ta personala.
    In plus, asta a fost doar exemplul pe care mi l-am amintit pe moment, cunosc si eu altele si Internetul e plin de ele iar fum fara foc nu iese.

    Raspunde
  8. Mihai 25 May 2012 @ 14:43

    Am reusit in cele din urma sa scriu chiar eu despre cele prin care am trecut si promit sa revin cu noi informatii….astazi am fost insotit pana la iesirea din cladire de catre doi agenti de paza – mi se incalca dreptul la munca fara explicatii: http://www.manlymen.ro/?p=242

    Raspunde
  9. criserb 25 May 2012 @ 15:49

    @Mihai – bravo man! Eu sper sa lupti pana la capat si sa nu te lasi calcat in picioare!

    Raspunde
  10. tudor 29 May 2012 @ 14:39

    Solutia la problema asta e urmatoarea:
    Un blog pentru coeziune… ca asta.
    O lista de semnaturi de adeziune la sindicat

    Greva de luna viitoare,joi la ora 13.27. De avestisment!

    Raspunde
  11. mihai 29 May 2012 @ 14:55

    @tudor
    Intradevar asta este o varianta…inca nu stiu sigur care este procedura din punct de vedere legal….dar ma informez si vad exact!

    Ms de sfat!

    Raspunde
  12. Mihai 31 May 2012 @ 21:38
    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)