Sari la conținut

Alpha Bank e la criza?

Zilele trecute ma suna o dom’shoara de la Alpha Bank, foarte amabila, avea chef de vorba cu mine. N-am zis nu, de ce sa fi zis? Doar vroia sa-mi propuna ceva.

Eh, dupa o scurta discutie cum ca eu sunt un client foarte bun al bancii (am un credit la ei de cand am mobilat garsoniera) doreste sa-mi faca o oferta “irezistibila”, un card de credit. Ma gandeam ca o sa scriu chestia asta pe blog din momentul in care vorbeam cu ea la telefon, asa ca i-am cerut detalii.

In urma unui calcul rapid facut la telefon mi-a oferit un card cu o limita de credit de 27.000 ron. Tentant, nu-i asa?

Eu am zis NU… nu de alta dar mai am unul… si e destul de nasol cu ele. Tot timpul iti vine sa iei bani de pe ele iar de pus la loc e mai greu.

Dar nu asta e ideea, ideea e ca Alpha Bank cred ca o duce nu foarte bine din moment de face oferte din astea. Oare nu mai sunt oameni care sa mearga la ghiseul bancii sa faca credite de au ajuns sa le ofere ei la telefon? Sau sunt multi care “pun botul” astfel dupa care sa plateasca dobanzi considerabile bancii?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Ghiocel07 18 Jan 2009 @ 01:45

    De ce esti rau? Fiecare banca are un serviciu de genul asta. Dau telefon, fac oferta si te invita la banca unde primesti alte detalii. Nu toata lumea stie ofertele bancilor si asa se fac cunoscute.

    Raspunde
  2. epep 18 Jan 2009 @ 21:54

    In caz ca nu stii asta e telesales si se practica de foarte mult timp.

    Raspunde
  3. mohui 18 Jan 2009 @ 22:41

    serb,
    cand cautam eu detalii despre cat as putea lua credit de la banca in vederea achizitionarii unui apartament, am “aplicat” si pe site ul lui alphabank. surpriza a fost cand peste cateva zile m-a sunat cineva de acolo sa imi propuna sa pun banii pe care ii am de avans (ca asa scrisesem acolo, ca am) intr-un depozit pe 2 luni cu o dobanda de nu mai putin de 22%!!! si daca ne gandim ca o banca acorda in mod normal 12-14% pentru astfel de depozite… de ce diferenta asta??? ceva nu e in regula

    Raspunde
  4. Cris 25 Jan 2009 @ 17:28

    mohiu,
    pentru “bani noi”-sume intrate in banca in ziua in care faci depozitul, peste o anumita valoare (25000 lei daca bine retin) in fiecare zi se ofera dobanzi promotionale, care sunt mult mai mari fata de dobanzile standard. Tot asa, pentru sume foarte mari, se pot negocia dobanzile.

    Raspunde
  5. akany 22 Feb 2009 @ 19:25

    Buna,
    asa cum s-a precizat mai sus, acel telefon primit se numeste ,,telesales,,si este o tehnica folosita in vanzari de foarte mult timp si de foarte multe banci(nu numai).
    Sunt persoane care apreciaza aceste telefoane pentru ca sunt informati fara a face nimic(deplasare la banca sau informatii cerute prin telefon la toate bancile).
    Alpha Bank este o banca solida, printre primele banci private din Romania, care si-a marit capitalul social in dec.2008 cu 20 mil.Euro.
    Credeti ca este afectata de criza?
    Din acest motiv atragea surse importante de bani cu dobanzi negociate, pentru a-si consolida pozitia pe piata, o pozitie care oricum este de top datorita produselor, serviciilor si echipei care le promoveaza.

    Raspunde
  6. criserb 22 Feb 2009 @ 23:03

    Nu zic ca nu ai dreptate, dar totusi am si eu o mica curiozitate: Care este relatia ta cu banca? :)

    Raspunde
  7. Christiano 17 Jun 2009 @ 12:55

    draga akany Ai zis-o mai bine decat mine, si eu lucrez in Alpha Bank :”>:)>-

    Raspunde
  8. octavian 17 Jun 2009 @ 16:18

    Hahaha… au cazut banci din america cu capital mai mare de 20 mil euro…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)