Sari la conținut

Am depus actele pentru autorizația de construcție

În cele din urmă am reușit să depun și eu actele pentru a scoate autorizația de construcție. A durat doar puțin, vreo 9 luni de când am cumpărat terenul și vreo 8 de când am scos certificatul de urbanism.

Adevărul este că lucrurile nu s-au mișcat așa de greu, mult mi-a luat până am făcut primul proiect, la care am renunțat, și nu la avizele pe care am fost nevoit să le obțin.

Deci nu este cazul să vă speriați. În mod normal aveți nevoie de o lună pentru a obține toate avizele, maxim o lună pentru că se poate și mai repede, iar apoi vă puteți duce să depuneți pentru autorizația de construcție.

So, m-am dus la primăria acum luni și am constatat că nu am toate actele așa cum mă gândeam eu. Îmi lipsea ortofotoplanul (de care chiar nu scria niciunde că ar trebui să-l am), un contract de vânzare cumpărare al terenului autentificat la notar și îmi expirase ridarea topografică (care se pare că este valabilă doar trei luni).

Le-am obținut destul de repede, pentru cu că am vorbit cu topograful și s-a ocupat el de acte. A fost el la OCPI Ilfov și mi-a scos ortofotolanul (la urgență 120 lei cu tot cu onorariul lui) și am refăcut procesul verbal de înțărușare cu o dată mai apropiată.

Cu toate actele astea (puls cele menționate în certificatul de urbanism) am fost la primăria și le-am depus pentru obținerea autorizației de construcție.

Am avut o mare surpriză. Mă așteptam să plătesc ceva taxă la depunerea actelor, dar la suma de 1200 lei chiar nu mă așteptam. Sincer eu mă așteptam la un 600 lei. Se pare că m-am înșelat.

Mi se pare enorm 1200 taxă pentru obținerea autorizației de construcție, dar na, ce să mai zic, asta este asta plătim. Nu prea avem de negociat.

So, am depus actele și sper să-mi iasă cât mai repede și să nu fie probleme.

Ar putea să apară ceva probleme pentru că denumirea certificatului de urbanism a fost Construcție casă P+M și împrejmuire, iar eu acum vreau să fac casă P+E. În principiu ar trebui să fie ok, certificatul de urbanism este doar un act informativ, care îți spune ce ai voie să faci. Eu cu P+E-ul meu mă încadrez în tot ceea ce spune CU-ul, ca dimensiuni, ca retrageri, ca tot. Acum să vedem. În teorie nu ar trebui să am probleme, dar în practică totul este posibil.

Termenul de eliberare a AC este de 30 de zile, dar mi s-a zis să sun în 10 zile că o să fie gata. Am să văd și treaba asta.

Până acum am făcut un calcul și am dat pe toate actele 8570 lei. Toate aste în condițiile în care nu am încă AC-ul. Bine, este adevărat că din suma asta 4500 sunt banii pe care i-am plătit pe primul proiect al casei (la care am renunțat pentru că mă ajungea prea mult construcția), dar per total aceasta este suma dată pe acte.

So în caz că vă apucați și voi, aveți de dat cca 1000€ numai pe acte, până la obținerea autorizației de construcție.

Ce urmează?

Peste două săptămâni îmi vine o echipă care o să-mi facă fundația și pe 1 iulie vin cei de la EcoKit cu casă contractată.

Vă țin la curent. Sper din suflat să-mi iasă autorizația de construcție până mă apuc de lucru, nu aș vrea să fiu în ilegalitate, am înțeles că amenzile sunt mari în cazul în care te apuci fără să o ai.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Ionut 22 May 2015 @ 09:28

    Multa bafta!

    Raspunde
  2. criserb 22 May 2015 @ 12:20

    @Ionut – să fie man, o să am nevoie.

    Raspunde
  3. Postolachi Dumitru 22 May 2015 @ 14:00

    Costul autorizației de construcție reprezintă un procent din valoarea finală estimată a casei (0.5%).

    Ceea ce înseamnă că valoarea viitoare a casei a fost estimată la 240.000 de lei (aproximativ 54.000 de euro).

    Raspunde
  4. criserb 22 May 2015 @ 15:09

    @Postolachi Dumitru – am înțeles. Eu credeam (nu știu de unde am înțeles asta) că la recepție o să fiu nevoit să plătesc această sumă.

    Raspunde
  5. Madalin 25 May 2015 @ 17:38

    Salut, constructia casei te costa 20.000euro (asa am inteles de pe site-ul acela)? Ce primesti pentru banii astia?

    Raspunde
  6. criserb 25 May 2015 @ 23:03

    @Madalin – Ai înțeles greșit. Eu am contractat casa la semifinit, deci prețul este mai mare. La 20.000€ era la roșu, adică doar ceea ce ai văzut acolo. La semifinit casa este gata pe exterior, cu geamuri și acoperiș. Are și izolație de vată bazaltică peste tot (25cm în pereți și 30cm în acoperiș) și mă costă vreo 47.000€.

    Este simplu, completează acolo tot ceea ce vrei și dă-le să-ți trimită pe mail oferta completă, la semifinit. Îți vine automat pe mail după ce introduci adresa de mail.

    Raspunde
  7. Madalin 26 May 2015 @ 09:11

    @criserb – am inteles acum, mersi pentru raspuns!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)