Sari la conținut

Am făcut 10km cu trotineta electrică prin București

Mă tot gândesc dacă să-mi iau sau nu o trotinetă electrică sau nu.

Îmi imaginam că aș putea scurta puțin din drumul meu dintre serviciul Danei și al meu. Să vin cu mașina până la ea la birou și de acolo să iau trotineta spre biroul meu. Îmi imaginam.

Azi am luat trotineta lui Eugen și am făcut o plimbare până pe 13 Septembrie intersecție cu Panduri. Am placat de la Pizza Hut Romană și m-am întors tot aici.

În total au fost 9.7km pe care i-am făcut în cca 1 oră. Juma de oră la dus și cam tot atât la întors. Nu la o oră de vârf, pe la ora prânzului.

Trag câtea concluzii, în condițiile în care experiența mea cu trotinetele tinde spre 0.

  • Nu-i așa ușor pe cum pare, sunt sigur că n-am nimerit poziția corectă de stat pe trotinetă.
  • Accelerația e foarte sensibilă, te obișnuiești cu ea, dar padela (sau cum îi zice) e dificil de menținut într-o poziție fixă atunci când drumul e plin de dale/denivelări. Parcă mergi în hopuri, când prea tare când prea încet.
  • Pe șosea e mai ușor de mers, pare mai drept, dar nu e prea sigur. Pe trotuare viteza e mai mică și foarte denivelate.
  • Pista de pe Calea Victoriei e ceea ce trebuie, acolo am putut să ajung chiar la viteza maximă a trotinetei.
  • E complicat cu frâna. Atât cea de la ghidon cât și cea clasică, pe roata din spate, sunt greu de controlat din cauza denivelărilor. Pe drum ok se frânează ușor și constant, de denivelări și se înfige piciorul în frână sau frânezi prea puțin.
  • De regulă distanța parcursă azi cu trotineta o fac mai repede cu mașina.
  • Din punct de vedere “social” e mai mișto cu trotineta, te mai uiți în stânga, în dreapta… mai vezi ceva nou, din mașină ești mult mai limitat.
  • Transpiri, chiar dacă mai mult stai, depui ceva efort și transpiri. Sau poate eram eu prea stresat? :)

Poate mi-au mai scăpat, de pe drum sigur vă povesteam mai multe :)

În concluzie… pentru mine ar fi un moft, nu m-ar ajuta la transportul spre birou, dar ar fi mișto de folosit în alte cazuri. Este ok pentru distracție, plimbări scurte, etc, dar ca mijloc de transport nu cred că-i chiar ok.

Dacă o să-mi iau sau nu… o să vedem, e și asta pe o listă, să vedem dacă și când îi vine rândul.

Mai jos traseul și o poză făcută când stăteam la semafor.

De menționat că a fost prima excursie mai lungă cu trotineta, poate după mai multe astfel de experiențe am să-mi schimb părerea. Cu siguranță o să mă simt mai bine pe ea după câteva drumuri, dar tot nu cred că-mi îmbunătățește timpul de mers între cele două puncte :)

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Bogdan Anghelina 16 May 2018 @ 18:55

    Sunt trotinete cu bază mai mare dar nu neapărat cu dimensiuni totale mai mari (vezi ninebot de la Segway);

    Unele trotinete au cruise control (ți accelerația apăsată 5 secunde la o viteză constantă iar apoi îți menține așa până la apăsarea unui buton – accelerație sau frână);

    De asemenea, la Ninebot de exemplu, poți seta modul accelerației de la Eco la Normal sau Sport – diferă puterea livrată la roată, cât și viteza maximă cu care poți merge;

    Sunt trotinete cu frână electronică pe față + frână la picior pe spate, s-ar putea să le găsești mai confortabile.

    E-Twow e cool, l-am luat în considerare, dar pare o trotinetă neterminată. Eu am optat pentru Ninebot ES2 și vreau să iau și bateria externă pentru ea. Are certificare pentru stropi de apă are bateria in ghidon iar cea externă se atașează tot acolo – deci nu îți mai faci atâtea griji când treci printr-o baltă.

    Dacă o să te hotărăști să achiziționezi ceva ia în considerare să iei din afară – chiar și site-urile chinezești – au preturi bune și garanție, iar în România, dacă ai nevoie, ți-o servisează contra cost.

    Raspunde
  2. Haivas Dan Alexandru 17 May 2018 @ 11:10

    1. Ai mers când era mai liber. Ar trebui să compari la orele la care mergi cu mașina.
    2. E mult man, o oră pt 9,7km. Cu bicla fac 45 min pt 13 km. și văd câte unii pe trotinete d’astea de nu mă țin de ei.
    3.Frâna accelerația se învață.Tin de chinestezie și asta nu o deprinzi într-o zi.
    4. “Social” e un mare plus. Face cât 2 puncte! :D

    Raspunde
  3. criserb 17 May 2018 @ 11:18

    @Bogdan Anghelina – deci tre’ să-l rog pe Mariciu să mi-o împrumute pe a lui, să dau o tură ca să văd aceste diferențe. Cu siguranță sunt diferențe între cele două modele, dar cumva sunt convins că eu sunt destul de începător pe astea electrice.

    @Haivas Dan Alexandru – Ce-i mă cu noul nume, te-ai rebranduit? :) E mult, dar cred că pe bicicletă este mai ușor, cel puțin pentru mine ar fi, că pe bicicletă am făcut și eu sute de km în tinerețe :)

    Raspunde
  4. Dragos Schiopu 17 May 2018 @ 16:20

    MIe mi se pare instabila din pacate, la problemele de franare nici nu m-am gandit, din ce ai scris tu mai sus ma gandesc ca stakete-ul e o alegere mult mai buna, desi la gropi drum denivelat are porbleme mult mai mari din cauza rotilor mici dar macar daca e ceva, sar de pe el.

    Skate-ul prinde 25 de km la ora si de obicei depasesc biciclistii pe langa care trec, asta cat prinde. Te-ai gandit si la varianta unei biciclete electrice?

    Raspunde
  5. criserb 18 May 2018 @ 09:49

    @Dragos Schiopu – încă nu am luat în calcul o bicicletă electrică, cu siguranță cu aia e mai safe, mă rog, frână și accelerație mai sigură. Și cu trotineta tre’ să fie ok, problema ține de obișnuință, la mine, după cum am zis, a fost prima tură mai lungă.

    Ce skate ai?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)