Sari la conținut

Poang de la Ikea

Astazi a fost o zi mare, m-am trezit de dimineata cu zgomote de picamar in cap (sunt unii care scot bordurile din zona blocului sambata cu noaptea in cap si toate astea dupa numa un an… numa anu’ trecut le-au pus pe astea… probabil ca iar trebuie sa castige cineva niste bani) dupa numa 4-5 ore de somn si impreuna cu Canalia, m-am apucat de treaba.

Ne-am apucat sa demontam o canapea veche pe care o aveam pe balcon… demontat e un fel de a spune ca am taiat-o cu cutitul in bucati cat mai mici iar structura de lemn am rupt-o cum am putut mai bine… dupa toata aceasta operatiune la care recunosc ca nu am participat prea mult a urmat partea trista… trebuia sa aruncam “resturile”… Eu stau la etajul patru, un bloc de patru etaje deci fara lift… am dus toate chestiile la gunoi intr-un du-te-vino de aproximativ 10 ori intre et. 4 si parter… am obosit la maxim, m-am murdarit… eram ca un porc…

Toate astea pentru ca intentionam sa mergem la Ikea de unde sa ne achizitionam 2 fotolii Poang. Dupa ce balconul a ramas gol, fara canapeaua veche si restul lucrurilor inutile pe care le are un om pe balcon am fost la Ikea… unde am incercat tot felul de fotolii dar nu am renuntat la idea noastra si ne-am achizitionat cele 2 fotolii care arata aproximativ ca in imaginea de mai jos doar scheletul fiind un pic mai inchis la culoare:

Sunt foarte relaxante si numa bune pentru a-ti petrece timpul pe balcon… urmarind vecinele de la 3-4 in timp ce scrii pe blog sau vorbesti cu anumiti indivizi pe messenger. E cea mai buna investitie facuta in ultimul timp…

Acum stau pe balcon… deasupra mea e cerul… sunt relaxat… tolanit in fotoliul meu Poang (ciudata denumite pentru un fotoliu) si aberez pe blogul meu ce nu merita citit…

Opa… au aparut vecinele… va las… am treaba :D

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. ana 10 Jun 2007 @ 10:30

    Opa fugi la vecinele alea peste 40 de ani
    Bag de seama ca te reprofilezi….:p

    Raspunde
  2. criserb 10 Jun 2007 @ 11:32

    :D

    Aia e la 3… dar am la et. 4 doua mai bune pe la 25 ani cred :)

    Raspunde
  3. Octavian 1 Feb 2009 @ 19:05

    Pentru stiinta ta, daca ai fi cautat nitzel pe net – si nu doar pagini in limba engleza, ci in romana-, descopereai ca Poang inseamna in suedeza punct, iar modelul a fost brevetat in anii ’70 de catre un arhitect japonez, Nakamura nu-ma-stiu-cum, ce lucra pentru ei; in alta ordine de idei, acest element de mobilier se potriveste aproape tuturor culturilor, deoarece este foarte ergonomic proiectat si extrem de simplu (lipsit de orice fel de elemente inutile de ornamentatie), deci nu se demodeaza si se lipeste aproape oricarei incaperi obisnuite.

    A constituit un elment important in crearea brandului multicultural IKEA, iar in perioada revolutiei din design din anii ’70 a fost poate unul dintre cele mai celebre simboluri ale curentului globalist=modernist care urma sa vina…

    Scuterul Piaggio a fost ceva similar, in anii ’50, dar la scara mult mai mica si adresat unei anumite categorii de varsta (fotoliul Poang, in alte variante Relaxer, este util oricui, no matter sex, varsta, orientare religioasa, cultura, venituri).

    Sanatate si distractie placuta in balcon, pe Poangul tau…

    Raspunde
  4. Roxana 30 Nov 2010 @ 13:58

    Salutare!

    In cautarea de review-uri privind fotoliile Poang de la Ikea am dat de acest post, si chiar ma bucur ca s-a intamplat asa :D

    Vreau sa daruiesc unul la fel, pe rosu, cuiva drag de sarbatori.. dar inainte ma poti ajuta te rog cu cateva raspunsuri?
    – Cum se pastreaza culoarea rosie in timp, se murdareste repede, se duce culoarea la spalat? Ar fi poate o idee mai buna sa iau pe negru?
    – Si in al doilea rand.. poti sta tolanit pe fotoliu cateva ore bune fara sa ai dureri de spate? Intreb pt ca persoana careia i-l voi darui sufera de spondiloza cervicala si nu stiu in ce masura se va bucura de el.

    Cam asta ar fi.. sarbatori fericite sa aveti!

    Raspunde
  5. criserb 30 Nov 2010 @ 14:39

    Hola :)

    Uite ca deja acel poang are vreo 3 ani de cand povesteam aici de el :) Culoarea e tot rosie dar s-a decolorat putin, adevarul e ca nici eu nu am avut prea mare grija de el, l-am tinut o vreme si pe balcon. De 2 ani il am in casa si il folosesc cu placere aproape in fiecare seara. Nu ma pot plange de el. As putea sa-i schimb husa, sunt la IKEA separat dar inca nu arata asa rau.

    Cat despre spate eu nu cred ca e o problema, e foarte comod dar na, eu nu am nici o problema cu spatele si nici nu cred ca-l folosesc mai mult de 2 ore pe zi… nu stiu ce sa zic in legatura cu aceasta problema.

    In mare e un fotoliu foarte bun si comod, cand o sa ma mut intr-un apartament mai mare o sa-mi mai iau unu’ sa am si eu 2 :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)