Sari la conținut

Am omorat un caine

Ieri seara in drum spre Focsani am lichidat un câine. Partea buna e ca acum avem mai putin cu o javra, unii or fi fericiti, partea proasta e ca l-am lovit pe Fortosul.

Nu am avut cum sa-l evit, as fi vrut, dar viata noastra e mai importantă totuşi.
Dacă nu am avea câini vagabonti probabil ca nu ar fi atât de multe accidente, dar sunt atatia care-i protejează. Le doresc doar sa le sara in fata maşinii sa vadă ce înseamnă aceasta dragoste mareata, si cam cât o sa-i coste dacă nu au asigurare.

Ma gândesc ce se întâmpla dacă aveam mai mult… pentru ca ieri in momentul când l-am lovit aveam cca. 100-110 km/h.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
42 comentarii
  1. Sby 15 Aug 2009 @ 12:52

    Bine ca nu ati patit nimic, masina se face rpde e doar cosmetica ;) bine ca nu ai spart radioator etc.

    Raspunde
  2. Andy 15 Aug 2009 @ 14:18

    Imi pare rau. Bine ca n-ai patit nimic. Adevarul e ca sunt multi caini vagabonzi si locul lor ar fi in adaposturi nu pe strazi.

    Raspunde
  3. criserb 15 Aug 2009 @ 15:57

    cât am fost prin Europa nu am găsit nici un câine. Noi suntem cu 100 de ani in urma… dar iubim vagabonzii, parca am fi in evul mediu.
    Ne meritam soarta…

    Raspunde
  4. Ghiocel07 15 Aug 2009 @ 21:39

    Acum cca 25 de ani am lovit si noi un caine ciobenesc. Mare si cu capul tare cred ca a scapat, nu stiu ca am plecat urgent mai departe sa nu vada ciobanul animalul accidentat. Noi ne-am ales cu masca si bara de la Galbenuta sparte. Cred ca trebuie sa mergi la politie dupa dovata, nu cred ca asigurarile fac constatarea in cazul acesta. Dar te interesezi tu. Probabil se repara pe casco.

    Raspunde
  5. valentina 16 Aug 2009 @ 00:25

    cum poti spune cu atata usurinta ca ai omorat un caine, pana la urma este si el un suflet, daca nu are stapan asta nu inseamna ca esti liber de orice vina.

    “cât am fost prin Europa nu am găsit nici un câine. Noi suntem cu 100 de ani in urma… dar iubim vagabonzii, parca am fi in evul mediu.

    da sunt in adaposturi, unde sunt ingrijiti vaccinati si castrati si asteapta sa fie adoptati de un om cu suflet mare.
    ai fost vreodata intr-un adapost in romania? stii cum sunt eutanasiati caini in ro? stiai ca in 5 ani daca primaria castreaza caini pe cae ii strange de pe strada scade numarul lor cu 45%?

    spune-mi tu cati prieteni ai tu cu un caine maidanez? eu am 1 singur, pentru ca noi nu ne luam un maidanez ne luam un caine care costa cat rata la o masina scumpaaaaa….

    imi cer scuze ca poate nu sunt coerenta. dar dorm pe mine!

    Raspunde
  6. Croxxx 16 Aug 2009 @ 03:42

    Fiecare sofer roman ar trebui sa iti urmeze exemplul! Salut initiativa!

    Raspunde
  7. criserb 16 Aug 2009 @ 12:46

    @valentiana – ai vrea sa-mi para rău de câine? Crede-mă, nu m-am gândit nici o clipa la câine si nu am nici un regret. M-am gândit numai la noi sa nu patim ceva. Sunt oare egoist ca pun pe primul loc viaţa oamenilor?

    Cei ca tine, care se gândesc la “saracul animal” si incearca sa-l ocoleasca, sa tragă de volan pt a-l ocoli sunt cei care sfarsesc tragic, ori intr-un copac ori in alt participant la trafic si ăla nu are nici o vina si nu merita sa moara poate, pt ca tu iubesti asa de mult câinii.

    Cat despre adaposturi, din păcate noi nu ne permitem asa ceva, nu avem bani pentru bătrâni, pentru copii, pentru spitale si tu si vrea sa dam banii pt câinii vagabonzi? E adevărat ca asa e la alţii dar situaţia economica a ţării nu permite asa ceva, avem alte prioritati pt moment.

    Si atenţie, viaţa ta si a celor cu care eşti in masina e mult mai pretioasa…

    Raspunde
  8. IA(SI)VEZI 16 Aug 2009 @ 14:13

    O sa te coste in plus!
    Si o viata de caine si ceva bani la reparatii!!!

    Raspunde
  9. criserb 17 Aug 2009 @ 07:41

    Nici nu stiu cum sa iau comentariul tau… normal ca o sa ma coste in plus dar ce ai fi facut tu in locul meu ca sa nu “te coste in plus” atunci cand iti sare un caine in fata pe care nu ai cum sa-l eviti?

    Si apropo, nu ma costa nimic, de aia platesc casco in fiecare luna, ca sa nu ma coste in plus ;)

    Raspunde
  10. Ionut 17 Aug 2009 @ 09:32

    Sa stii ca ai scapat destul de binisor, eu la 90 la ora tot pe acelasi drum mirific, am ramas fara jumatate din bara(la fel din cauza unui “mic” catel), iar toata reparatia m-a costat vreo 2000 de ron

    Raspunde
  11. anonim 17 Aug 2009 @ 09:35

    Bine ca n-ai patit nimic!

    Raspunde
  12. criserb 17 Aug 2009 @ 10:20

    Cat de iefin am scapat inca nu stiu, stai sa o repar :)

    Raspunde
  13. dana 17 Aug 2009 @ 10:33

    @valentina – eu iubesc cainii foarte mult si mi se rupe sufletul cand vad ca ii bate cineva, sau sunt schiopi, sau au ceva ….DAR….la noi in tara nu se face nimic pentru ei. Si in momentul in care iti apare un caine in fata pe un drum noapte unde nu poti sa mergi decat cu faza scurta ca mai sunt si alti participanti la trafic , e logic ca il vezi in ultimul moment, nu? Si atunci ce sa faci? Sa tragi de volan sa intri intr-un copac din cauza unui caine pentru ca la noi toata lumea ii iubeste da nu face nimic pentru ei ? Cine ii iubeste asa mult, sa ii ia acasa si gata. Sau ce poti sa mai faci ? sa tragi de volan sa intri in alta masina (mai rau ) si sa stai prin spitale? Sau sa tragi de volan si sa intri pe nisipul dupa marginea strazii sa derapezi sa mai patesti altceva? In momentul ala nu te gandesti nici o clipa la caine ci doar la tine sa nu patesti ceva. Referitor la ce ai zis cu adoptatul cainilor de la adapost….tu ai adopta unul? nu cred pentru ca nu sunt ingrijiti cu siguranta ;) (pentru ca suntem in romania si la noi se fac lucrurile doar asa de ochii lumii). In adaposturile de la noi cainii sunt agresati, infometati,nevaccinati, ramasi saracii cu sechele ..tu ai avea curaj sa iei unul de acolo? nu cred :)
    Cainii trebuie castrati toti ca sa nu mai faca pui indiferent ca sunt la adaposturi sau pe strada , si adunati sau daca nu din pacate vor muri pe strazi calcati de masini.Asta e tara in care traim si numai din cauza noastra e asa, ca nu facem nimic sa schimbam ceva.Cand o sa fim in stare sa facem ceva pentru NOI, nu doar sa dam din gura si sa ne dam cu presupusul atunci poate o sa se indrepte lucrurile, pana atunci nimeni nu e in masura sa judece ;)

    Raspunde
  14. Ionut 17 Aug 2009 @ 10:40

    @dana – “eu iubesc cainii foarte mult si mi se rupe sufletul cand vad ca ii bate cineva, sau sunt schiopi, sau au ceva” – ce spui se strang vreo 7 javre pe langa tine … te latra toti si dau sa te muste … ti se mai rupe sufletul? sincer … eu i-as ushide pi toti

    Raspunde
  15. Ionut 17 Aug 2009 @ 10:45

    aa si apropo de roadkill: eu 5 caini, 2 iepuri(unul din ei a fost o tocanita chiar buna), o pisica(pe care am reusit sa salvez, si acum un copil de 5 ani se bucura de ea) si 3 vrabiute. cred ca sunt criminal in serie nu?

    Raspunde
  16. criserb 17 Aug 2009 @ 10:52

    Vrabiute mai am si eu vreo 2, o bufnita, o barza, si pisici mai multe :)

    Raspunde
  17. dana 17 Aug 2009 @ 10:53

    @ionut – nu am patit pana acuma sa ma latre sau sa ma muste , chiar daca eram inconjurata de caini ;)

    Raspunde
  18. mybrainquit 17 Aug 2009 @ 11:16

    Da’ chiar, am si eu o vrabie la activ, in cele 5 ore insumate cat am condus la viata mea.

    Raspunde
  19. Fudulica 17 Aug 2009 @ 11:52

    Buna Cristi, sunt de acord intru totul cu tine, viata e mai importanta, sa vezi ce misto e sa ti se urce o vaca bezmetica din sant direct pe masina la doar 40-50 la ora.Dar nu a patit nimic vaca, noi la vechea masina aveam o gaura ca la un pat de ani de zile. sa te coste putin asta iti doresc, repararea masinii si pe Fortosul…. asta e “Dumnezeu sa-l ierte”. Te pop dulce, baiat frumos.

    Raspunde
  20. valentina 17 Aug 2009 @ 13:34

    am avut un caine luat de pe strada, era cat un ghem de ata cand l-am luat, si l-am tinut in apartament cu o pisica, din pacate a murit din cauza unor probleme de sanatate.

    in legatura cu masina, pot spune cu sufletul pe mana si sper sa ma credeti ca as prefera de o mie de ori sa bag masina in service decat sa stiu ca am calcat un sulfet. poate asunt eu mai fraiera dar asta simt.

    nu zic ca sa te arunci de pe sosea cand vezi un caine, dar daca mergi cu o viteza regulamentara nu ai cm sa zbori.

    si daca ai calcat cu caine, sa nu o spui cu asa mare nonsalenta, macar sa ai o urma de regret ca ai luat o viata.

    in fine asta e parerea mea si mi-o va putea schimba cineva cum probabil nu o pot schimba nici pe a vroasra…

    Raspunde
  21. criserb 17 Aug 2009 @ 13:55

    @valentina – Chiar circulam regulamentar ti-am zis, aveam 100, maxim 110, nu eram in localitate, si eram pe drum european :)

    Raspunde
  22. Canalia 17 Aug 2009 @ 14:11

    Draga Valentina, banuiesc ca esti vegetariana.

    Raspunde
  23. simona 17 Aug 2009 @ 15:22

    Eu una iubesc foarte mult animalele, cainii in special. Cand vad caini morti in accidente pe marginea drumului mi se rupe sufletul. Inteleg ca de cele mai multe ori nu mai pot fi evitati si bineinteles ca viata celor din masina e importanta. Pe de alta parte imi dau seama ca si ei sunt vietati si ca nu e vina lor ca n-au stapan si traiesc pe unde apuca. De vina sunt autoritatile care nu fac adaposturi pentru caini, si nu adaposturi in care sa-i omoare si chinuie, ci adaposturi in care sa aiba intr-adevar grija de ei.
    Asadar consider ca ura impotriva bietelor animale e complet nejustificata si nu o s-o aprob niciodata (sunt oameni de 1000 de ori mai javre decat cainii).

    Raspunde
  24. mybrainquit 17 Aug 2009 @ 15:56

    Stai sa dea o epidemie precum ciuma bubonica din 1665, dar raspandita de caini, sa vezi ce-i mai iubim atunci pe “cei mai buni prieteni ai omului” pe drumul spre incinerator.

    Raspunde
  25. Ionut 17 Aug 2009 @ 16:02

    @simona: si eu ce fac cu acei catelusi “simpatici si dragalasi”, care ma intampina, de fiecare data cand ajung in fata blocului, cu zambetul lor plin de dintisori albi si frumosi ???

    Raspunde
  26. simona 17 Aug 2009 @ 17:04

    @ionut:ii intampini si tu tot cu un zambet:d.
    Faza asta cu cainii care ma ataca si ma latra am tot auzit-o dar sincer mi se pare mai mult un pretext de a fi impotriva lor. Sau poate cainii simt si ei persoanele care nu le agreeaza si de-aia fac asa. Mie cel putin nu mi s-a intamplat niciodata sa se ia un caine de mine, sa sara sa ma muste si nici macar sa ma latre. Asa ca nu stiu ce sa zic, mai ales ca acei caini din fata blocului in mod normal isi cunosc vecinii si nu sar sa ii atace. Pot latra la o adica la cei care nu locuiesc acolo dar in nici un caz nu se reped sa-i atace daca persoanele respective nu i-au intaratat.
    Oricum fiecare gandeste in felul lui vis-a-vis de acest subiect si atunci ce ne mai miram de atrocitatile pe care le vedem la TV cu bestii care chinuie animale? Bestiile alea sunt printre noi de fapt, la tot pasul!

    Raspunde
  27. ana 17 Aug 2009 @ 17:32

    CRIMINALULE! N-AI SUFLET!

    Raspunde
  28. Ghiocel07 17 Aug 2009 @ 17:48

    Dar de faptul ca in democratii gen SUA nu ai voie sa ucizi sau sa maltratezi animale, dar ai voie sa ucizi oameni, ce ziceti?
    http://serbionel.wordpress.com/2009/08/10/pedeapsa-cu-moartea/

    Raspunde
  29. criserb 17 Aug 2009 @ 17:51

    @ana – uite un filmulet pentru tine ;)

    Raspunde
  30. Dana 17 Aug 2009 @ 19:36

    draga Ana – tu crezi ca am plecat inspre Focsani cu gandul sa omoram ceva in acea seara ?
    Ne-am facut un plan de acasa sa dam peste un caine pe care sa il lovim si sa ne mandrim cu asta. Tu te auzi?
    Bineinteles ca nu a vrut nimeni sa omoare acel caine (nici nu stim daca a murit sau nu, da mai bine sa fi murit decat sa se chinuie) pur si simplu s-a intamplat din pacate pentru toti.
    Era mai important sa ne gandim la caine decat la noi sau cum ?
    Nu e frumos sa aduci acuzatii atat de grave ;)

    Raspunde
  31. valentina 17 Aug 2009 @ 19:42

    http://www.tion.ro/stiri/IM:ALL:news-world/articol/caine-torturat,-in-numele-artei/cn/news-20080403-10153587

    am si eu ceva aici…

    @Canalia
    din pacate nu sunt vegetariana, nu pot daca as putea nu as ezita sa fiu …dar nu port piele, blana, macar atat..

    Raspunde
  32. dana 17 Aug 2009 @ 19:49

    @valentina – e urat ce s-a intamplat acolo , numai ca e o mare diferenta intre ce a facut acel om si ce s-a intamplat cu cainele lovit de noi. Persoana respectiva a facut-o intentionat , noi insa nu :( asa ca ma intai analizeaza bine inainte de a face comparatii de genul ca nu e cazul ;)

    Raspunde
  33. Ghiocel07 17 Aug 2009 @ 20:19

    “Dar de faptul ca in democratii gen SUA nu ai voie sa ucizi sau sa maltratezi animale, dar ai voie sa ucizi oameni, ce ziceti?
    http://serbionel.wordpress.com…..u-moartea/ Acest comentariu nu-mi apartie. Cred ca am avut un “virus” care a intrat si face comentarii. Ignorati-l!:d

    Raspunde
  34. valentina 17 Aug 2009 @ 23:06

    @dana nu am facut nicio comparatie….serios

    Raspunde
  35. Cornel 6 Sep 2009 @ 11:09

    Am patit-o si eu ieri….ma duceam la nunta unui var de al meu si la intrare in rm.valcea la 5 metri in fata mea a sarit un caine….nu am reusit decat sa trag putin de volan k frana nu am mai avut timp…m-am ales ku bara pe stanga sparta si javra dracu n-a avut nimic….n-aveam mai mult de 50 ….luni ma duk dupa dovada k mai circul o vreme ku ea asa k trebuie sa schimb toata bara. de patit n-am patit nimic:)

    Raspunde
  36. CLAUDIA 25 May 2010 @ 01:57

    ATATEA POZE LA MASINA AS VREA SA-TI FACI O POZA IN CREIER…….SIGUR ESTI MARCAT CHIAR DACA NE ARATI DOAR MASINA…….

    Raspunde
  37. criserb 25 May 2010 @ 10:44

    Ce bine era daca parintii tai foloseau prezervativ cand te-au conceput pe tine…

    Raspunde
  38. Andy 25 May 2010 @ 11:02

    @claudia: ce vroiai sa arate, cainele mort ?

    Raspunde
  39. mihai 3 Sep 2010 @ 14:05

    Tu ai omorit un ciine pe strada ,dar ce te faci cind iti omori din greseala propriu ciine cu masina cum am patit eu !!???x( x( x( :( :( :( :( :( :( x( x( x( x(

    Raspunde
  40. criserb 3 Sep 2010 @ 20:15

    Trist Mihai, asa ceva nu am mai auzit :(

    Raspunde
  41. gavril 31 Oct 2010 @ 21:15

    am si eu o nelamurire, pana la urma daca ai omorat un caine din greseala fara sa iti dai seama, iar proprietarul are un fel de certificat al cainelui iar caienele era cu el pe drumul public, nesupravegheat, fara sa aiba lesa pur si simplu de capul lui(ciobanesc german-lup, fiind orasa periculoasa) si este omorat de catre o masina, proprietarul respectiv poate cere daune sau soferul pateste ceva? se poate implica politia? va multumesc anticipat

    Raspunde
  42. ursu 2 Sep 2011 @ 01:13

    Daca am fi un pic mai atenti i-am putea lichida asa cu masina. Cateva masini ieftine cu numere de BG si pac poc …. ar fi treaba …

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)