Sari la conținut

Am pus aspersoarele

Astăzi, pentru că vremea ne-a permis am terminat sistemul de irigații pentru gazon. Momentan m-am gândit numai la gazon, pe viitor mai vedem. Idee este că computerul știe să comande 4 zone diferite de udat și eu am pus acum numai 2, deci mai am 2 libere pe care am să le folosesc la altceva, atunci când o să am la ce.

Operațiunea a durat câteva ore și toate s-au desfășurat ok până la apă, dar despre aia vă spun după ce vă arăt pozele.

Partea proastă este că nu am suficientă apă. Ele merg, dar nu merg nici măcar 5 minute fără să-mi termine apa din puț. Se pare că problema puțului persistă și trebuie făcut altul.

Pentru casă este ok ceea ce am acum, face față, niciodată nu am rămas fără apă, dar pentru udatul gazonului se pare că nu este suficient. Acum trebuie să mă decid dacă fac un alt puț, pe care să-l folosesc și pentru casă și pentru udatul gazonului sau să mai fac un puț doar pentru uzatul gazonului. În cel de-al doilea caz nu trebuie să mă duc prea jos, este bună și apa din prima pânză pentru udat grădina.

Să vedem acum… încă nu am luat o decizie.

Pentru lucrarea de irigații am apelat la cherrysgarden.ro și oamenii au fost foarte ok. Pe partea de aspersoare am mers pe Rain Bird 5000.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Alex 14 Mar 2016 @ 17:24

    Nu ai cum sa acomodezi un sistem de colectare a apei de ploaie?

    Raspunde
  2. Calul 14 Mar 2016 @ 18:48

    Salut
    Te urmăresc de la începutul proiectului “casă” și acum ai postat ceva ce mă interesează foarte mult.
    Îmi trebuie și mie instalație pentru irigat gazonul și vroiam să întreb:
    – ce date le-ai transmis pentru un deviz?
    -au venit și au făcut ei măsurători?
    Ms mult

    Raspunde
  3. Teo 14 Mar 2016 @ 21:10

    Imparte fiecare zona de udat in doua. Asa vei folosi toate cele 4 zone ale controlerului, dar vei avea nevoie de jumatate din debitul de apa, cu dublarea timpului pentru udat.

    Raspunde
  4. Marius 14 Mar 2016 @ 22:48

    Hmm.. treaba nu e in regula cu putul.. daca acum dupa atatea ploi se goleste in 5 minute, ce o sa faci la vara dupa o luna de seceta?

    Raspunde
  5. Marius 14 Mar 2016 @ 22:49

    Totusi n-ar trebui sa faca asa.. de cand ai facut putul? Ai lasat sa mearga cateva zile, sa se formeze ca lumea treburile pe acolo?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)