Sari la conținut

Am pus galeriile

In weekend am avut musafiri, au venit parintii mei pe la noi si inainte sa plece am trecut pe la Kika de unde am primit cadou galeriile din casa.

DSC_8362

Ieri seara am montat una in dormitor, am zis sa nu ne mai vada vecinii in pat, ne-au vazut destul :P iar azi m-am apucat sa o pun pe cea de la bucatarie.

DSC_8360

DSC_8361

Dupa cum vedeti o sa fie ceva minimalist asa cum e tot apartamentul. Nu vrem sa incarcam cu nimic din ceea ce nu este necesar. Spatiul este ceea ce ne place cel mai mult :)

DSC_8362

DSC_8363

Peretii exteriori la noi sunt placati cu rigips, i-am izolat cu vata minerala si na, acum toti sunt cu rigips. E mult mai bine asa, mai cald iarna iar vara speram sa ne tina o temperatura mai joasa in casa :)

V-am zis asta pentru ca am sa fac un tutorial in care am sa va explic cum se fac gaurile in rigips, dar cateva momente sa fac niste poze.

Revenind la galerii, ieri in Kika am vazut si un model foarte misto, cu telecomanda. Costa 1.000 euro (4.160 lei) o galerie de 3 metri iar daca o doreati mai lunga 100 euro pentru fiecare metru in plus. Scump, foarte scump, dar era misto.

Azi am cautat in afara daca gasesc mai ieftin si am gasit aici, o galerie la 3 metri cu 371 lire (1.773 lei), deci mai iefina decat in magazin (Kika) cu doar 2.387 lei.

Spuneti voi, cum e posibil sa gasesti acelasi lucru afara cu 57% mai ieftin?

Ma rog, asta e Romania si nu despre asta intentionam sa vorbesc. Dar totusi e strigator la cer. Pe acelasi model am sa caut pe net (in afara) perdelele si draperiile. La Kika am vazut preturi de 99 – 150 lei pe metru liniar. Mi se pare enorm sa dau 700 lei pe o perdea. Parerea mea. In plus mai trebuie si taiata pe dimensiune, pus pe ea nush ce banda, deci mai trebuie niste banuti, care nu am habar cati sunt, dar cu siguranta mai sunt…

Deci, am montat galeriile si urmeaza sa cautam perdele si draperii. Imi puteti sugera voi de unde as putea sa le iau, din tara sau strainatate la niste preturi decente? Conteaza pretul pentru ca am nevoie sa iau cca 25 metri si na, se aduna.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. octavian 21 Mar 2011 @ 23:32

    Obor!

    Raspunde
  2. Vali 22 Mar 2011 @ 01:37

    E un magazin in Golesti – VN, cum iesi din Focsani spre Bucuresti, imediat pe dreapta… au unele modele dragute
    Sau poti incerca obor sau dragonul rosu ca pana la urma de acolo se aprovizioneaza toti.

    Frumos ca ati facut pana acum.
    Spor la treaba!

    Raspunde
  3. criserb 22 Mar 2011 @ 01:49

    Obor de doua ori pana acum :) am sa incerc sa ajung cu prima ocazie.

    Cat despre Dragonul Rosu m-as duce si acolo, dar din pacate trebuie sa ajung la o ora prea matinala pentru mine ca sa apuc sa caut ceva. Am sa incerc desi nu pot sa-mi promit nici mie asa ceva. Am inteles ca e nebunie mare si tre’ sa ajung acolo la prima ora daca vreau sa am unde parca si sa gasesc ceva deschis.

    @Vali – ma bucur ca-ti place ;) Multumim!

    Raspunde
  4. MooNy 22 Mar 2011 @ 07:43

    @criserb – ora matinala e petru engrosisti. rar vand cei din DR en detail pana in 10 dimineata pentru ca prefera sa icneapa aprovizionarea pentru cei care au tarabe. am patit pe pielea mea. de 2 ori.

    Raspunde
  5. elaul 22 Mar 2011 @ 09:27

    Noi am luat draperii Blackout de la http://www.proges.ro/, langa Kika..anul trecut pe vremea asta aveau chiar oferta.Sau te poti uita dupa perdele si la Bricostore

    Raspunde
  6. crisa 22 Mar 2011 @ 10:29

    Daca vreti perdele din voal sau organza, cele mai bune preturi stiu ca sunt intr-un complex chiar langa “europa” cred ca samoexpo se cheama. Tot acolo gasiti si banda aceea (rejansa) la cel mai bun pret.

    Raspunde
  7. criserb 22 Mar 2011 @ 10:42

    MooNy – Si eu la ce ora tre’ sa merg acolo pana la urma?

    elaul – merci, am sa trec si pe acolo sa vad ce si cum, ca aia nu sunt departe de mine, in 5 minute sunt la ei.

    Raspunde
  8. alina 22 Mar 2011 @ 14:03

    sa mergeti si langa home design mall in ghencea…la parter e un magazin numai cu asa ceva…de acolo le-am luat si noi

    Raspunde
  9. Daniela 22 Mar 2011 @ 15:22

    Eu mi-am luat perdele si lustre de la Ikea; mi-a placut ce modele am gasit la ei, iar preturile mi s-au parut rezonabile. Am umblat mult, am fost si la Doraly, Bricostore, Praktiker, Titan Mall – am gasit doar uratenii scumpe..La Ikea am gasit lucruri frumoase, ca intotdeauna..

    Raspunde
  10. Daniela 22 Mar 2011 @ 15:26

    Cristi, hai ca m-ai facut sa rad..deci acum, ca ai pus galeria, nu te mai vad vecinii??!

    Raspunde
  11. criserb 22 Mar 2011 @ 16:00

    In dormitor am pus si o perdea mai veche, provizoriu ;) Ceea ce vezi tu sunt poze din bucatarie.

    Raspunde
  12. mircea 22 Mar 2011 @ 16:30

    @criserb – da pe camera video (http://www.xspy.ro/camere-wireles/Camera-Wireless-650.html) de desupra usi ai pus si tu un leucoplast ceva?/ ahh cred ca am uitat sa-ti spun ca am montat-o, si am luat si receptorul la mine ca sa iti monitorizez apartamentul :D

    Raspunde
  13. Cami 23 Mar 2011 @ 21:35

    nu stiu cum de nu am vazut pana acum postul asta. :)
    In dragonul rosu(nr 8), sau in samexpo,sunt toate genurile de perdele si draperii care se gasesc in orash, dar la preturi mult mai mici. Aia din obor, de unde crezi ca le cumpara?
    In dragon, perdelele in general sunt pe la 15- 18 lei marea majoritate, dar in functie de preferinte gasesti si pe la 25-35 lei( cele de lux cum le spun ei).
    Eu de acolo imi cumpar materiale, si trec tot timpul pe langa ei ;)
    Ora pentru dragon : de la 6 pana pe la 11, poti sa mergi si la 9:30- 10, nu tre sa fii acolo primu.
    Iar pentru Samexpo, cel de la intrare, langa europa,poti merge pana pe la 12:30- 13:00, cam pana atunci tin astia deschis. Evident, nu iti recomand sa te duci cand ei inchid. :)

    Raspunde
  14. Aqua Ra 6 Jul 2011 @ 20:16

    Daca nu ti-ai luat inca perdele si draperii, iti recomand cu caldura sa mergi in Draganoul Rosu, ora optima 10-12. Mi-am luat perdele super simple si dragutze din organza, la 13 ron/m, iar rejansa e 1 ron/m.

    Raspunde
  15. Radu 27 Mar 2012 @ 21:48

    Salut, galeriile din poze sunt montate in rigips? Mi-e mi frica ca poate nu tin… am una de 3m

    Raspunde
  16. criserb 28 Mar 2012 @ 11:51

    @Radu – da sunt montate pe rigips. Poti sa le montezi linistit, ele tin fara nici o problema. Am si eu una mai lunga de 4m si sta acolo fara problema. In schimb te sfatuiesc ca in cazul distantelor mari sa nu pui suporti doar in extremitati, ar trebui sa pui si la mijloc un suport pentru ca altfel o sa ti se indoaie bara. Eu asa am patit. Daca tu ai o bara solida poate nu e cazul dar… depinde de material.

    Inca ceva, pentru rigips trebuie sa folosesti dibluri speciale. Iti spun asta pentru ca am intalnit cazuri care nu stiau si e mai bine asa. Uite aici un post despre ele.

    Raspunde
  17. Radu 28 Mar 2012 @ 12:18

    Mersi mult de raspuns, mi-a venit inima la loc.
    Problema acum e ca am luat dibluri tip melc si eram curios daca se merg sa iau de acelea molii de care ai folosit si tu sau merge si asa.

    Mersi inca o data pentru ajutor :)

    Raspunde
  18. criserb 28 Mar 2012 @ 12:47

    @Radu – nu as putea sa-ti zic. Eu n-am folosit d’alea tip melc deci nu stiu ce sa zic. Nu le-am folosit pentru ca am inteles ca mai ok sunt ale molii… Pana la urma alea molii sunt teoretic mai ok pentru ca strang rigipsul mai bine, cel putin in teorie. Rezistenta lor pare sa fie mai mare fata de a celor melc care se “sprijina” in rigips doar pe “gaura”.

    Raspunde
  19. Radu 29 Mar 2012 @ 14:59

    Ai perfect dreptate!
    Avizi amatorilor, nu folositi de alea melc cum am folosit eu ca s-a rupt rigipsul.
    Asa ca acum am schimbat strategia am luat suruburi lungi si dibluri de beton. Voi da gaura in beton direct. Distanta dintre rigips la perete nu e asa de mare.

    Raspunde
  20. geta 29 Aug 2012 @ 13:42

    si eu am luat perdle foarte misto dela europa si la pretusi cat de cat accesibile.Nu mai spun ca ai se de unde sa alegi o gama foarte variata

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)