Sari la conținut

Am testat 3 antivirusi si nu m-au convins

Baietii de la webfator.ro, cei la care imi tin blogul si alte chestii, mi-au dat un mail in care m-au rugat sa-mi scanez calculatorul pentru ca se pare ca am pus un virus pe server.

Cum eu nu folosesc antivirusi (consider ca nu sunt buni si ca-mi ingreuneaza nejustificat de mult calculatorul), am intrebat pe facebook si pe twitter de un antivirus bun cu care sa-mi scanez calculatorul, o singura data si apoi sa-l dezinstalez.

Am primit o multime de raspunsuri (va multumesc mult pentru ele) si am testat 3 antivirusi.

Primul pe care l-am testat a fost ESET (aici este linkul de download). L-am instalat, i-am dat drumul si a durat intreg procesul de scanare vreo 4 ore. Mi-a gasit niste virusi, vreo 4, pe care mi-a zis ca i-a indepartat.

Apoi am luat BitDefender (link-ul aici) pentru ca tot am vazut eu ca e mare valva prin social media cu el. De instalat am instalat versiunea free (am zis de la inceput, nu vreau sa cumpar nimic pentru o singura utilizare) si asta sincer sa fiu s-a instalat in bara dar n-am reusit sa-i dau drumul. Spune ca este un fel de scut, gata pregatit sa prinda orice virus care intra pe calculator, dar o scanare totala n-am reusit sa-i dau.

Cica o sa faca el o scanare automata cand considera ca este nevoie, fara sa-mi ingreuneze calculatorul. Inca nu a facut-o, deci nu pot sa ma pronunt. Pare ca face ceva, verifica practic toate pachetele care intra si care ies din calculator, dar atat. Sa vedem cand o sa vrea sa scaneze.

Apoi mi-am instalat Panda (link download), antivirus recomandat de Vali (am mare incredere in el chiar daca ma sicaneaza frecvent). Asta a trebuit instalat si a trecut la lucru. Nu cred ca a durat mai mult de juma de ora pana mi-a scanat tot si mi-a mai gasit 4 virusi pe care cica i-a sters. Asta dupa ce ESET-ul a zis ca pc-ul meu este "clean" si dupa ce BitDefender-ul a zis ca momentan totul e ok.

Nu pot sa-mi fac o parere, mi-au placut toate dar in acelasi timp pot spune ca primele doua m-au si dezamagit putin. Adica ma asteptam ca Panda sa nu-mi mai gaseasca nimic daca "pc-ul este curat", dar uite ca nu a fost chiar asa.

Mi-e teama sa-mi mai pun unul pentru ca nu vreau ca si ala sa-mi mai gaseasca ceva :P

Scanurile de mai sus le-am facut in paralel pe doua calculatoare. Pe cel de acasa si pe cel de la birou. Rezultatele au fost identice.

Sunt curios cand o sa faca BitDefender-ul scan-ul complet, sa vedem ce-mi zice si el. Partea proasta este ca n-am gasit daca pot sa-i dau drumul manual, adica acum, el sustine ca o sa faca scanarea candva, vedeti poza de mai jos.

bitdefender

Mai multe optiuni nu are sau nu le gasesc eu.

Va mai intreb si aici, ce antivirus folositi voi. As folosi si eu unul daca as stii ca nu-mi ingreuneaza sistemul si ma si ajuta cu adevarat.

Pe vremuri foloseasm Norton Antivirus, acum vreo 7-8 ani. Mergea foarte greu si de atunci m-am lasat. Era ok, dar calculatorul meu nu mergea tocmai bine.

So, din nou, credeti ca un antivirus este util? Si daca da, care este cel recomandat de voi :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. cipoc 8 Oct 2012 @ 23:37

    avast, adica fix ce ti`a fost recomandat in comentariile de pe facebook

    Raspunde
  2. Piticu21 8 Oct 2012 @ 23:38

    vrei o licenta de kaspersky?

    Raspunde
  3. Piticu21 8 Oct 2012 @ 23:39

    second tought, ai un virus pe calculator sa stii

    Raspunde
  4. Laurentiu Buica 8 Oct 2012 @ 23:43

    De un an de zile stau stau cu Kaspersky si a fost antivirusul de care am fost multumit. Si o sa-mi refac subscriptionul cand imi expira licenta. Eu zic sa-i dai o incercare.

    Raspunde
  5. skrintitu 8 Oct 2012 @ 23:52

    Deh.. daca nu ai vrut sa testezi si Avast :P

    Raspunde
  6. Verne 9 Oct 2012 @ 00:15

    Incearca si Kaspersky Internet Security 2013 trial si daca ai nevoie de o licenta genuine sigilata ma poti contacta pe adresa de email !!

    Raspunde
  7. Dan 9 Oct 2012 @ 00:18

    Dacă avast a fost cel mai recomandat, de ce nu l-ai testat?!

    Raspunde
  8. Cip 9 Oct 2012 @ 00:26

    Eu am testat cam tot ce era free pe piata (avast, avira, avg) si versiunile gratuite de bitdefender care de fapt nu erau complete la vremea aia. Din ce stiu Panda nu e free, dar poate nu mai sunt la curent. Cert e ca am rams la Microsoft Security Essentials si pe locul 2 e AVG. De mentionat ca eu tin mult sa fie invizibil softul, nu pot sa ma pronunt cu adevarat de complexitatea scanarilor.

    Raspunde
  9. Gaby 9 Oct 2012 @ 00:30

    Poti testa gratuit- http://www.bitdefender.ro/solutions/total-security.html#Bitdefender versus concurență Eu sunt multumot de el. Succes…

    Raspunde
  10. Iulian 9 Oct 2012 @ 00:37

    Eu folosesc de 2 ani versiunea corporate de la Symantec: Endpoint. De atunci, n-am mai avut probleme. Am folosit in prealabil Symantec Norton – ingreuna prea tare, Bitdefender vreo 3 ani pana am luat virusi cu tot cu el, si o perioada de vreo 2 ani fara antivirus pana mi-am luato urat de tot pe coaja (cam toate parolele mele au fost terminate), si asa am trecut la solutia corporate a Symantec.

    Raspunde
  11. criserb 9 Oct 2012 @ 00:40

    @cipoc – avast l-am testat acum multi ani si atunci nu mi-a placut D’aia n-am inceput cu el.

    @piticu21 – daca merita vreau, daca nu, nu!

    @Laurentiu Buica – l-am pus acum, scaneaza. Deja mi-a gasit 2 probleme, sa vedem finalul.

    @Cip – sper sa nu ajung sa le testez si pe alea :) La cate am testat deja + asta care scaneaza acum…

    @Gabi – tu ai citit printre randuri, l-am testat deja si versiunea gratuita nu e chiar aia care ai dat-o tu.

    Raspunde
  12. Pitikut 9 Oct 2012 @ 08:49

    Pot sa-ti ofer o licenta de Zone Alarm Extrem Security.Il folosesc de vreo 4 ani si sunt foarte multumit de el.

    Raspunde
  13. Rares 9 Oct 2012 @ 08:56

    Dintre ce ai enumerat.. eu as merge pe Bitdefender, de vreo doi ani are cea mai buna detectie si culmea.. Antivirus Free e si cel mai light.

    Raspunde
  14. octavian 9 Oct 2012 @ 09:33

    AVG

    Raspunde
  15. daniel 9 Oct 2012 @ 09:37

    la nod iti spune ca au fost mutati in carantina si abia dupa restart vor fi stersi complet.

    Raspunde
  16. Darius 9 Oct 2012 @ 10:19

    Incearca Microsoft Security Essentials: http://www.arenait.net/2012/03/04/microsoft-security-essentials-review.html

    Nici nu-l simti.

    Raspunde
  17. maddy 9 Oct 2012 @ 11:32

    avast folosesc eu.

    Raspunde
  18. Cosmin 9 Oct 2012 @ 14:46

    AVG 2012 free edition (de pe net)

    Raspunde
  19. Marian 9 Oct 2012 @ 19:25

    Salutare. Ca Bitdefender sa scaneze la cerere, trebuie doar sa dai click dreapta pe discul care vrei sa il scanezi si sa zici scan with bitdefender si o sa incepe scanarea. E foarte bun, eu il folosesc de mult timp si sunt multumit de el.

    Raspunde
  20. Dan 9 Oct 2012 @ 21:37

    Atâta timp cât ai laptopul infectat va fi teribil de greu să instalezi un antivirus care să rezolve instant problema. Ori scanezi hardul într-un alt sistem deja protejat, ori formatezi tot si apoi instalezi si pui antivirus primul lucru după Windows.
    Antivirusul este enervant și consumă resurse, dar te protejează tocmai de fazele astea neplăcute.

    Raspunde
  21. criserb 10 Oct 2012 @ 00:15

    @Dan – nu aveam cine stie ce virus complicat. In teorie ai dreptate dar de data asta am scapat destul de usor :) Nu a fost cazul sa formatez nimic, a mers totul struna.

    Nu ma pot insa decide care antivirus a fost mai bun. Tind sa cred ca BitDefender si Kaspersky dar nu stiu in ce ordine. Asta normal, din ce-am testat eu.

    Raspunde
  22. ocsike 10 Oct 2012 @ 17:26

    La munca am Panda, acasa Bitdefender free. E mai bun Panda. Ca recomandare de scanare ar mai fi Malwarebyte versiunea free… dar intra in Safe mode, cu cablul de retea scos si acolo da-i scanare… la oricare antivvirus…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)