Sari la conținut

Apneea în somn, sforăitul și un site interesant

Am dat întâmplător peste un site interesant despre apnee și mi-am pierdut puțin timpul pe acolo pentru că am citit tot felul de lucruri interesante. Am o prietenă care suferă de așa ceva și am citit informațiile de pe site înainte de a i-l recomanda.

În primul rând am aflat ce este apneea.

APNÉEs. f. (Med.) Oprire temporară, voluntară sau involuntară, a respirației. – Din fr.apnée.

dexonline.ro

Știam despre oprirea respirației în somn, dar nu știam că poartă termenul de apnee. Eh, mai învăț și eu una-alta.

Din articol în articol am aflat că sforăitul are strânsă legătură cu apneea și nu este o chestie deranjantă doar pentru cel de lângă tine. Sforăitul în unele cazuri poate fi un simptom al apneei, lucru ignorat de foarte multe persoane.

Chiar așa, câți din cei care sforăie s-au dus vreodată la un medic să vadă de ce și ce pot face în privință asta? Probabil că numărul este foarte mic.

Toți avem prieteni care sforăie îngrozitor, cu care nu vrem să dormim în aceeași cameră, dar când îi întrebi dacă au o problemă spun că așa sforăie ei de mult timp, că doar când sunt obosiți, etc. Scuze se găsesc pentru a nu merge la medic.

Așadar sforăitul este un simptom al apneei și de aceea este necesară consultarea medicului.

Mai multe despre simptomele apneei găsiți aici.

Așadar, dacă credeți că aveți probleme de genul e bine să intrați pe doctorsfor.ro și să vă documentați, dar și mai bine este să ajungeți și la un medic.

Acum vă las cu un material cu privire la lucruri pe care nu le știai despre sforăit, foarte interesant, zic eu.

https://www.youtube.com/watch?v=HnebMl0IajY

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)