Sari la conținut

ATENTIE: Cum se fura parolele oamenilor

Simplu, iti faci un site, sa zicem un chat, dai spam/mass cat cuprinde:

Un chat nou (in Focsani)
Poate ca pe tine nu te intereseaza acest mesaj dar sigur exista cel putin o alta persoana pe care o intereseaza. Asa ca ajuta si tu ca mesajul sa ajunga la acea persoana.
Pentru asta nu trebuie decat sa-l trimiti la toti cei din lista ta de messenger. Mesajul este urmatorul:
Iata un site din Focsani unde va puteti intalni, cunoaste si socializa: www.club-apollo.ro -> click pe Bowling -> click pe chat/forum apollo.
Pentru a avea acces direct scrieti urmatorul text in browser-ul dumneavoastra http://www.club-apollo.ro/chat/autentificare.htm
Dupa ce va veti autentifica si defini profilul puteti sa trimiteti mesaje stil e-mail sau stil chat. Distractie placuta !

Sunt unii care accepta si isi fac cont pe respectivul site. Baga repede un user o parola si nici nu le trece prin cap ca parola nu este criptata si este salvata pur si simplu in mod text

Majoritatea folosesc aceeasi parola pe toate conturile pe care le au ca deh… le e lene sa tina minte mai multe…

Asa s-a intamplat si cu siteul de mai sus, omul si-a facut cont, si-a bagat parola, asa cum am zis aceeasi, si astfel cei de la apolo au contul tau de mail.

Dupa care cu userul de la yahoo si parola intri pe contul omului de messenger si dai mai departe acelasi mass ca in cazul de sus. Daca se intampla ca cineva sa raspunda pe mess nu e problema oamenii chiar vorbesc cu tine… sunt amabili :)

Si chestia e piramidala… afla tot mai multe conturi de mail si parole.

Simplu nu?

Doar ca toata chestia asta e ilegala si cred ca cineva ar trebui sa se sesizeze!

UPDATE:

Un sfat: Nu folositi aceeasi parola pe toate conturile voastre, iar in cazul in care nu puteti sa tineti minte mai multe, incercati sa aveti cel putin 2 parole, una pentru conturile importante (email/blog/banca/siteuri serioase) si una pentru siteurile ce nu va inspira incredere, aparute peste noapte.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Cameleon 12 Oct 2009 @ 10:21

    “…le e lene” … /:) probabil şi tu foloseşti RoboForm :p

    Raspunde
  2. criserb 12 Oct 2009 @ 10:31

    nu folosesc dar nici nu-mi fac contruri pe tot felul de siteuri dubioase :)

    Raspunde
  3. Cameleon 12 Oct 2009 @ 19:40

    la fel :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)