Sari la conținut

Atentie postul dauneaza grav sanatatii

Anul asta am tinut si eu pentru prima data un post. Am zis sa vad si eu cat e de greu, pentru ca prea multa lume sugera asta.

Nu va imaginati ca am tinut tot postul, am tinut doar ultima saptamana. Nu a fost greu dar nici usor. Mi-a fost usor atunci cand ma aflam in oras si trebuia sa mananc ceva, am gasit intotdeauna ceva de post. Mai greu mi-a fost acasa, cand mi-am dat seama ca nu prea am ce sa mananc. Am improvizat ceva, mi-am facut niste bruschete si am rezolvat.

Am dat-o in bara in prima zi de post, cand Dana mi-a pus lapte in cafea (deh, nu i-am zis ca tin post si nici eu nu m-am prins ca ceva e in neregula) si in ultima cand am mancat o paine speciala, facuta de mama. Ulterior mi-am dat seama ca avea putin lapte in ea :)

Asa… nu a fost cine stie ce filozofie postul…

Dar, priviti mai jos ce se intampla cand tii post mai mult, poti sa o dai in balarii :)

Ma intreb ce ierburi a consumat doamna de mai sus? :P

Si acum incercand sa fim seriosi, voi ati tinut post? Si daca da, ati patit ca mine, sa mancati treburi care nu sunt de post, chiar daca n-a fost vina voastra?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Premiantul 18 Apr 2012 @ 13:10

    ai dreptate…sigur a consumat ceva ierburi….
    Am tinut si eu post ultimele cateva zile…si e greu apoi cand abuzezi in prima zi de Paste

    Raspunde
  2. andrei 18 Apr 2012 @ 13:26

    Da, am tinut si eu ultima saptamana.

    Joi (inainte de Pasti) m’am intors in tara cu Lufthansa. Muream de foame grav si nu aveam nimic la mine asa ca am acceptat sa mananc un fel de placinta cu crema de migdale care sigur avea si ceva oua/lapte in ea.

    Raspunde
  3. coolnewz/Ratatouille 18 Apr 2012 @ 14:09

    si pentru mine a fost o premiera ca m-am lipsit de carne tot postul, si ultima saptamina m-am lipsit de toate. Exceptie a facut laptele din cafea :)) pe care nu l-am eliminat din vointa proprie.

    Raspunde
  4. C.Paul 18 Apr 2012 @ 17:32

    nu tin post

    Raspunde
  5. Bucur 18 Apr 2012 @ 19:55

    Hai sa ne intelegem cu postul asta odata,faptul ca nu mananci o anumita gama de mancare nu inseamna ca ti post,ci gura de slabire.Asadar tu ai tinut gura de slabire nu post dupa biblie…in biblie nu scrie sa nu mananci nu stiu ce produse si sa le mananci pe celelalte.Postul adevarat este scris in biblie.
    Ori respectam cum este scris acolo ori nu.Fara invetii de ale preotilor…

    Raspunde
  6. criserb 18 Apr 2012 @ 19:59

    @Bucur – n-am tinut post dupa biblie, asta e clar. Biblia nu imi este apropiata. Nici nu am zis ca am tinut asa ceva…

    Raspunde
  7. Snick 18 Apr 2012 @ 20:04

    Nu am tinut post niciodata si asta dn cauza ca nu pot renunta la tigari in primul rand. stiu pe cineva care tine cu adevarat post, inclusiv renuntarea la tigari, dar eu nu am tinut.
    cat despre doamna din clip..cred ca a facut meditatii sau ceva cu Cornel Dinu :D

    Raspunde
  8. elaul 19 Apr 2012 @ 09:03

    am vazut-o azi pe tanti asta in Piata Presei Libere..mi-a aratat-o un coleg. Astepta autobuzul si vorbea de una singura,,,

    Raspunde
  9. rali 22 Apr 2012 @ 16:37

    buna! intrigata de titlu am citit mai departe. sincer, postul chiar beneficiaza sanatatii. musulmanii au o luna intreaga de post negru in fiecare an, asta inseamna o luna in care nu mananci nimic de dimineata pana seara. asta e cura pt organism, care se purifica in aceasta perioada, dar daca numai aspectul mancarurilor este luat in considerare, atunci este doar o DIETA.
    Postul consta in RUGACIUNE si de asemenea in renuntarea anumitor (sau completa de) alimente pentru o perioada mai scurta sau lunga de timp, cu scopul de ne apropia mai mult de Dumnezeu. [-O<
    + nu cred ca ar trebui sa te mustre consiinta pt cafeaua si painea cu lapte consumate, sunt sigur ca Dumnezeu nu este deranjat de asta. :-) El se uita la inimile noastre in primul rand, iar nu neaparat la ce mancam. Iisus spunea ca "tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om."

    Raspunde
  10. Gaga 28 Jul 2014 @ 12:22

    Cand ma uit la “doamna de mai sus” imi piere pofta de mancare si,implicit, tin post… negru!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)