Sari la conținut

Autostrada Transilvania

autostrada-transilvania1

Cand ne-am intors din Maramures am luat-o pe A3. Am vrut sa vedem si noi cum e, daca e asa cum se zice ca e naspa, ca nu e facuta bine, ca mai stiu eu ce. Am ramas placut impresionat de calitatea asfaltului si de tot ceea ce am vazut.

Pacat ca sunt doar 40 de km. Daca ar fi gata autostrada de la Bucuresti pana la Oradea ne-ar lua si noua 4-5 ore sa traversam toata tara, am putea ajunge in fiecare weekend in alt loc.

Din pacate mai avem de asteptat pana cand acest lucru va fi posibil, dar e totusi un pas inainte. Cand un lucru este bun trebuie sa recunoastem asta sa nu criticam de fiecare data.

Decat deloc e bine si asa :)

Ca s-o inauguram asa cum se cuvine, am luat si un radar :) 163 km/h. Mi-au placut politistii din Cluj, foarte amabili si cu bun simt. Mi-au raspuns la o multime de intrebari legate de noile aparate radar si mi-au explicat cum functioneaza. Ceea ce a pus Fulgerica pe blog este 100% adevarat.

autostrada-transilvania

Pentru Raca, ca el conducea, a fost prima amenda primita pentru viteza, era tare mandru de el :) Voi cand ati luat ultima amenda pentru depasirea vitezei si ce viteza aveati?

Cu ocazia amenzii am aflat ca politia este atinsa si ea de criza, nu mai au saracii bani de chitantiere… asa ca nu am putut plati amenda pe loc :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. sby 7 May 2010 @ 13:39

    Ultima mea amenda radar a fost prin ian 2009 cand ma duceam sa imi iau 5aru, aveam 89 km/h In localitate.

    Raspunde
  2. jack 7 May 2010 @ 13:39

    bula ala de polititst are voie sa opreasca masina acolo?

    Raspunde
  3. Valy & Deima COFARU 7 May 2010 @ 14:45

    Frumoasa autostrada ! Ultimul Speed Ticket l-am luat acum vreo 3 ani cand ne uitam de casa intr-o comunitate si pe o restrictie de 25 m/h m-acitit cu 32 m/h. Am inebunit de ciuda dar legea e lege. Suna anti radar-ul , dar mergeam asa de icet incat am zis ca sun cu vreo 5 mile SUB limita.
    Stii cum e , belele apar cand iti permiti sa te relaxezi. :(

    Raspunde
  4. maddy 7 May 2010 @ 15:00

    n`am luat nici o amenda pentru ca doar in oras conduc ;)

    Raspunde
  5. Alina 7 May 2010 @ 16:03

    Politistul ala chiar sta pe mijloc? Nu prea inteleg cum sta acolo.

    Raspunde
  6. amzis 7 May 2010 @ 16:13

    na ! sa vedeti si voi cum e:))

    Raspunde
  7. SuZy 7 May 2010 @ 16:20

    Eu is fata cuminte, intr-un an jumate de permis n-am luat nicio amenda. In schimb, am avut vreo 2 accidente minore [nu neaparat din vina mea] si intalniri destul de dese cu politia prin oras. Ultima data erau sa ma ia pe sus ca nu ma gaseau in baza lor de date :))
    Iar in legatura cu radarele fixe, au cam bagat spaima in oameni, cel putin in cei care nu au statie pe masina.

    Raspunde
  8. Crox 7 May 2010 @ 17:32

    Cat de cretin poate fi politistul sa stea pe autostrada pe banda de rulare. Daca il zboara vreunul intra doar la din culpa, cu suspendare, e practic suicid curat. Nu poti pretinde unui sofer sa opreasca la timp in conditii de siguranta cand ii iese un cretin in fata pe autostrada. De cele mai multe ori cretinul o “sfecleshte”.

    Intr-o tara civilizata nu esti oprit pe autostrada in halul asta. Ori iti iei amenda acasa, ori esti depasit de un echipaj cu semnalele pornite si apoi tras pe banda de urgenta.

    Nesabuitul gest al politistului e comparabil cu modul de lucru al instalatorilor de aer conditionat la bloc, “flying monkies”.

    Raspunde
  9. Itmadness 7 May 2010 @ 20:38

    Foarte buna autostrada, pentru ca scutesti foarte mult timp pt ca ocolesti toate localitatile si nu stai prin Cluj la semafoare.

    Raspunde
  10. A.Dragos 7 May 2010 @ 21:18

    ASa fain arata autostrada ?:)
    In prima poza zici ca e de undeva din America, e tare misto .

    Raspunde
  11. criserb 7 May 2010 @ 21:56

    Asa am zis si eu cand am vazut-o, zici ca nu e la noi. Buna treaba au facut, pacat ca asa putin.

    Raspunde
  12. raca 7 May 2010 @ 22:11

    Nu a riscat nimic politistul, a iesit din timp si s-a retras cand m-am apropiat. Aveam timp sa franez si de la 300km/h.

    Legat de viteza, doar 3 observatii:
    – in primul rand, regret ca am depasit viteza, nu e bine si n-o recomand nimanui.
    – dupa ceva ani si jdemii de km de condus fara amenzi, mi-a prins bine. Sincer incepusem sa ma cred invizibil, recomand tuturor cate o amenda din timp in timp :)
    – am fost foarte surprins cand am aflat ca aveam 163km/h. M-a prins intr-o panta mare si n-am vazut radarul decat foarte tarziu. Mi-era frica ca din neatentie am lasat-o sa fuga peste limita “carnetului”. Dar intr-adevar afisajul de pe bord arata mai mult decat viteza reala.

    Apropo, stie cineva cum variaza viteza reala fata de viteza afisata la fiecare producator de masini? M-am saturat de cate ori am speculat pe tema asta, dar niciodata n-am avut o parere documentata.

    Raspunde
  13. raca 7 May 2010 @ 22:26

    Legat de autostrada, e ok dar totusi e putin mai mare decat centura Pitestiului. Cum sa te bucuri de asa ceva… eventual daca faci naveta Turda-Huedin :)

    Ce e insa trist e ca drumurile din Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Zalau, Bistrita, Hunedoara, Harghita sunt toate praf si pulbere. Doar Cluj e o insula de drumuri asfaltate iar autostrada are functional doar… mijlocul. Se repeta povestea drumurilor din moldova anilor ’90, doar judetele si orientarea politica s-au schimbat :(

    Raspunde
  14. sip 8 May 2010 @ 08:15

    Prima poza este superba, cu siguranta o s-o mai vezi preluata de multa lume.
    A doua este, in schimb, grozava … banuiesc ca ati facut-o sa aibe si politistul o amintire cu voi :o

    Raspunde
  15. memepistu' 8 May 2010 @ 12:22

    Ultima de radar a fost pe splai prin August 2009 cu 114 prins de radar, desii eu franasem violent de la 140!Faceam un test la un e39, permisu mi-a sarit din buzunar pe loc dar dupa doua zile il aveam inapoi ca urmare a contestatiei, dupa ce m-am judecat cu politia romana procesul s-a suspendat si asa a ramas.In continuare ma bucur de permis de aproape un an de la intamplare.

    Raspunde
  16. ciprian 8 May 2010 @ 18:28

    n`am nici o amenda pt viteza:P

    Raspunde
  17. bgd 7 Mar 2011 @ 17:28

    poate vorbesc aiurea, da treaba cu ‘n-avem chitantier’ cred ca e spusa ca sa le dai lor ceva si sa pleci linistit.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)