Sari la conținut

Box/decodor HD digital de la RDS

Dupa cum stiti in ultimul timp am devenit pasionat de televiziunea HD. In special acum cand se aproprie Campionatul Mondial si vreau sa-l vad la o calitate superioara.

Pana acum ceva vreme am avut norocul sa prind canalele RDS digital, direct fara nici un decodor. Televizorul le receptiona foarte ok cu ajutorul tunerului DVB-C incorporat iar ei, RDS-ul le transmiteau necodate. Dar, asta a fost pana acum cateva saptamani cand au inceput ca in urma amenzilor primite sa codeze canal dupa canal pana le-au codat pe toate cele mai interesante.

Dupa multe eforturi si telefoane in care imi spuneau ca nu au decodoare pe stoc pentru televiziunea digitala am reusit ieri sa ajung la casierie pentru a-mi plati abonamentul. Am intrebat in treacat si fara vreo speranta, daca au boxuri HD si mi-au zis ca au. Am ramas surprins (placut) si m-am asezat la coada sa iau si eu unul. L-am luat chiar pe ultimul pentru ca cel de dupa mine a fost scos afara pe un ton nu tocmai potrivit. Deh, se facuse ora 8 iar ei nu mai lucreaza dupa 8. Dar sa trecem peste astea si sa va povestesc de box caci despre el vroiam sa va povestesc.

Humax HD Digital

Ma gandeam ca o sa fie o cutie mare care o sa-mi ocupe spatiul in casa dar nu e chiar asa. Nu e mare si-mi incape perfect sub televizor. Nici nu arata rau, se integreaza in peisaj, ma bucur ca e negru :P

humax-hd-digital-rds1

Are un afisaj micut pe care nu poti sa vezi mare lucru, decat numarul canalului ce-l urmaresti sau daca esti printr-un meniu iti arata meniul in care te afli.

Telecomanda nu e mare si are butoane suficiente cat sa ai acces rapid la ceea ce ai nevoie, direct fata sa intri in meniuri.

humax-hd-digital-rds-telecomanda

Poti sa selectezi din telecomanda subtitrarea cat si limba programului respectiv (limba in care vorbesc aia la TV).

Navigarea intre canale se poate face foarte rapid, canal +/- sau navigand prin lista de programe.

humax-hd-digital-rds-lista-programe

Rapid ai acces si la EPG unde vezi detalii despre emisiunea din acel moment cat si despre programul ce urmeaza.

humax-hd-digital-rds-epg

Meniul boxului nu este foarte complicat in principal este facut pentru diferite setari.

humax-hd-digital-rds-meniu

Pe langa asta boxul stie sa redea muzica si filme de pe un hard extern ce poate fi atasat prin USB. Eu inca nu am incercat chestia asta, nu-mi foloseste. Pentru filme si muzica folosesc Media Playerul.

O chestie utila ce-o are boxul e functia MEMO. Navigand prin programul TV realizezi ca vrei sa vezi un film ce e peste 3 zile, selectezi filmul si ii dai memo. In momentul cand respectivul film incepe te anunta. Nu trebuie sa-ti mai incarci memoria :)

Cel mai mare inconvenient pe care il vad este prezenta unei a doua telecomenzi. E destul de naspa sa ai una pentru TV si una pentru box. Sa nu va mai zic ca mai am una si pentru media player. Dar… in curand am sa-mi cumpar telecomanda recomandata de Seby si am sa scap de aceasta problema.

Un dezavantaj, fata de boxul de la UPC este lipsa inregistrarii. Nu poti sa inregistrezi nimic si nici nu poti sa dai pauza, stop, inainte si inapoi in timpul unei emisiuni :( UPC sunt mai tari, dar din pacate nu la mine in bloc :(

In rest ce sa va mai zic, sunt multumit. Acum am 103 canale digitale din care urmatoarele 6 in format HD: TVR HD, Pro TV HD, DigiSport HD, Sport.ro HD, National Geographic HD si National Geographic Wild HD. Mai sunt si vreo 10 radiouri.

Am posibilitatea sa-mi ordonez canalele dupa bunul plac si chiar sa fac 5 liste de programe favorite. Ma gandeam sa pun filmele intr-o lista, muzica in alta si asa mai departe.

Din cate am inteles poti sa-l cumperi pentru 350 ron, dar eu am preferat sa-l iau in custodie pentru 1o ron pe luna. Ma gandesc ca o sa apara vreun model mai performant si atunci o sa-mi iau altul. Ce rost ar avea sa investesc banii in ceva ce nu-mi trebuie?

Daca aveti intrebari si va pot ajuta lasati un comentariu mai jos :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
108 comentarii
  1. flo007 3 Jun 2010 @ 09:15

    Sa vezi ce rau o sa se vada celalalte canale dupa ce te uiti mai mult la HD.La UPC nu ai Digi HD si Nat Geographic Wild HD in schimb ai Eurosport HD si Hbo HD.Eurosport HD se vede excelent parca cel mai bine dintre toate.Sa il stapanesti sanatos.La cat mai multi clienti ca sa apara cat mai multe canale HD.

    Raspunde
  2. zzz 3 Jun 2010 @ 10:10

    Hello, ne spui si noua de la ce casierie RDS l-ai luat? :)
    Mersi si sa il stapanesti sanatos :)

    Raspunde
  3. criserb 3 Jun 2010 @ 10:42

    Stiu Flo, le vedeam de vreo 6 luni in format HD. Le prindea televizorul fara nici un decodor dar acum ca le-au codat am reusit in sfarsit sa-mi iau boxul.

    Mie imi pare rau ca nu am UPC in bloc, e super tare sa poti sa inregistrezi ce vrei tu si sa te uiti atunci cand ai timp…

    HB0 HD si Eurosport HD chiar imi pare rau ca nu le am dar asta e…

    Raspunde
  4. criserb 3 Jun 2010 @ 11:16

    @zzz – L-am luat de la casieria de pe Calea Vitan, uite aici.

    Raspunde
  5. flo007 3 Jun 2010 @ 12:02

    Televiziune de la Upc si internet de la Rds :)

    Raspunde
  6. criserb 3 Jun 2010 @ 12:13

    :) Da, asta ar fi solutia ideala.

    Raspunde
  7. zzz 3 Jun 2010 @ 12:17

    Mersi, cred ca dau si eu o fuga pe-acolo, poate am noroc.
    Mai am si eu o curiozitate, e vre-o diferenta calitattiva intre felul in care se vedeau canalele inainte (cand le prindeai cu dvb-c-ul) si acum cand ai stb?
    :d

    Raspunde
  8. iulisir 3 Jun 2010 @ 12:31

    ia-ti HBO HD, face toti banii daca ai sistem 5.1 in casa. Eu sunt la UPC, am si HBO HD – aproape toate filmele sunt cu sunet 5.1, le vad ca la cinematograf.
    in plus, decodorul pe care-l am (cu inregistrare – face toti banii) imi arata pe display numele canalului+emisiunea care ruleaza in momentul respectiv :-)

    Raspunde
  9. criserb 3 Jun 2010 @ 12:40

    @zzz – eu zic ca se vad la fel, nu imi dau seama sa fie vreo diferenta.

    @iulian – de unde sa imi iau man HBO HD daca nu am UPC in bloc. Si nu fac extindere de retea in viitorul apropiat :(

    Raspunde
  10. iulisir 3 Jun 2010 @ 13:04

    @criserb stai cu ochii pe RDS, trebuie sa introduca si ei HBO HD. Nici eu nu am avut la UPC de la inceput HBO HD.

    Raspunde
  11. costi 3 Jun 2010 @ 13:27

    Sa inteleg ca ai renuntat la ideea cu antena de camera pentru canalele hd romanesti?

    Raspunde
  12. catalin 3 Jun 2010 @ 14:30

    cum se face conectarea cu tv-ul? ce porturi de iesire are aparatul?

    si inca o intrebare (scuze daca e o stupida dar chiar nu ma pricep): mai ai nevoie de tuner-ul integrat al tv-ului daca folosesti acest dispozitiv?

    Raspunde
  13. criserb 3 Jun 2010 @ 14:37

    @costi – Da, am renuntat. Nu mai are rost sa investesc intr-o antena daca mi-am luat asta :)

    @catalin – Conectarea cu TV-ul se face prin HDMI, SCART sau composite. A venit cu aceste cabluri. 2. Nu mai ai nevoie de tunerul incorporat, practic boxul tine loc de tuner.

    Raspunde
  14. Sorin 3 Jun 2010 @ 15:31

    poti sa vezi HD, prin SCART? sau trebuie HDMI conectat?

    Raspunde
  15. criserb 3 Jun 2010 @ 15:58

    Nu stiu ce sa zic, probabil ca da. Eu am scos prin HDMI.

    Raspunde
  16. mario 3 Jun 2010 @ 16:11

    Vezi ca e Humax, nu Humex :P

    Raspunde
  17. criserb 3 Jun 2010 @ 16:35

    10x mario :)

    Raspunde
  18. Saloane tatuaje 3 Jun 2010 @ 20:19

    Felicitari, dar de ce oare nu se mai gasesc decodoare??? adica e cerere destul de mare pentru ele, chiar nu se gandesc la asta…

    Raspunde
  19. mihai 3 Jun 2010 @ 21:02

    Am achizitionat acest box/decodor acum 3 zile in aceleasi conditii, cu 10 RON/luna chirie dupa aceiasi logica. Instalare simpla si rapida fara niciun fel de probleme. Multumesc pt. ideea cu telecomanda. Este foarte utila. Nu receptionez insa PRO TV HD si nici Sport.roHD decodorul il receptioneaza la scanare ca post, mesajul de pe ecran fiind “canalul este codat sau nu este disponibil”. Cei de la RDS mi-au spus ca, fiind inca la inceput, nu se receptioneaza toate cele 6 canale din grila, se va rezolva si ca mai sunt si alte canale in format HD in discutie, inclusiv HBO HD de care s-a amintit. In rest totul este OK

    Raspunde
  20. alin 3 Jun 2010 @ 21:22

    Acest box este si pentru antene parabolice digi? ca eu din asta am. Si din pacate nu prind nimic HD:( Am vreo 300 de canale dar niciunul HD:(

    Raspunde
  21. criserb 3 Jun 2010 @ 21:27

    Asta chiar nu stiu. M-am uita acum pe net si nu am gasit nici o informatie in legatura cu intrebarea ta. Incearca sa le dai un telefon sa vezi ce-ti zic.

    Raspunde
  22. criserb 3 Jun 2010 @ 21:45

    @mihai – Asa e si la mine, Sport.ro si ProTV HD inca nu merge. Sper pe sa mearga cat mai repede :P

    Raspunde
  23. Sorin 4 Jun 2010 @ 09:59

    Am luat decodorul, primele impresii:
    1. HD numai prin HDMI, rezolutie normala, format digital prin SCART;
    2. Lent la schimbarea programelor. are un lag (delta t) de 2 secunde minim intre selectarea programului (ecran negru, informatie canal, etc) si aparitia imaginii.
    3. Evident, lipsa inregistrare programe (vs. aparat oferit de UPC);
    4. Parola blocare canale “0000” (doar informativ – nu am gasit in manual) m-am trezit cu un close-up Private Spice la masa familiei =)) ;
    5. Imaginea poate fi setata 4:3, Auto sau Zoom din decodor. Asta este o pierdere pentru programele care emit partial 16:9 – vezi ProCinema unde Seinfeld este emis 16:9, iar la transmisie analoga iti umple perfect ecranul, prin receiver se turteste.
    6. Nu se poate edita lista programelor in sensul modificarii ordinii.

    7. Referitor la emisia RCS, programele HD nu sunt subtitrate (nu este cine stie ce pierdere, calitatea traducerilor oricum este indoielnica pr programele tehnice), dar NatGeoWild HD este dublat in POLONEZA!!!!! WTF?!?!?!

    Raspunde
  24. criserb 4 Jun 2010 @ 10:56

    Totusi lista cred ca se poate ediata, nu am incercat dar parca am vazut optiunea aia pe undeva. Am sa incerc pe seara si revin.

    Raspunde
  25. raca 5 Jun 2010 @ 00:57

    iulisir,

    UPC a lansat televiziunea HD inainte de lansarea canalului HBO Romania HD – din cauza asta nu l-ai avut de la inceput. La fel si cu alte canale aparute ulterior in grila UPC (Sport RO HD sau UTV HD).

    Raspunde
  26. iulisir 5 Jun 2010 @ 14:48

    @raca da, probabil, dar la fel s-a intamplat si cu celelalte posturi: initial am avut 4 posturi HD iar acum am 9. Eu sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu va avea si RDS HBO HD – e un plus prea mare ca sa-l ignore.
    @Sorin la UPC platesti suplimentar pentru optiune DVR (inregistrare), nu exista default la decodor – vezi aici:
    http://www.upc.ro/televiziune/digitala/HD/
    http://www.upc.ro/televiziune/digitala/hddvr/

    Raspunde
  27. mihai 5 Jun 2010 @ 16:00

    Lista de programe se poate edita: meniu-setari-editare canale-editare lista canale apoi stergere, deplasare, grup, previz., opt+

    Raspunde
  28. criserb 5 Jun 2010 @ 17:18

    Da, am descoperit si eu ca lista se poate modifica :) Nu m-a interesat pana acum dar am testat si eu sa vad daca merge pentru @sorin :)

    Raspunde
  29. RAZVAN 7 Jun 2010 @ 12:51

    Salut,
    stie cineva la ce casrie pot gasii un decodor HD?
    Ma chinui de 1 sapt si nu prind-se termina inainte sa ajung!!

    Raspunde
  30. criserb 7 Jun 2010 @ 13:02

    Eu mi-am luat acum o saptamana de pe Calea Vitan. Acum nu stiu daca mai au sau nu…

    Raspunde
  31. RAZVAN 7 Jun 2010 @ 13:24

    are cineva un nr de telefon de la vreun centru rcs-rds , sa verific sa vad daca au pe stoc-la call center nu vor sa-mi dea nr de la nici o caserie!!!

    Raspunde
  32. criserb 7 Jun 2010 @ 13:38

    Cred ca nici nu au numere la casierei… am incercat sa cer si eu chiar la casierie si mi-au zis ca nu au.

    Raspunde
  33. RAZVAN 7 Jun 2010 @ 13:58

    rau este ca nu reusesc deloc sa prind-ies de a servici in jur de ora 17,00.La ora aia nu reusesc sa mai gasesc nicaieri.

    Raspunde
  34. Soso 8 Jun 2010 @ 15:47

    Ce fel de conectori are decodorul HD RDS ?

    Raspunde
  35. criserb 8 Jun 2010 @ 17:53

    @saso – Conectarea cu TV-ul se face prin HDMI, SCART sau composite. A venit cu aceste cabluri.

    Raspunde
  36. crematoryro2005 8 Jun 2010 @ 19:52

    Felicitari pentru noul STB. Din pacate RDS-ul s-a grabit sa anunte cu surle si trambite lansarea nationala a serviciului HD, cand de fapt el nu este disponibil decat in cateva orase, din care amintesc:Oradea, Bucuresti, Brasov, Cluj, Craiova, Iasi, Galati…poate am mai uitat unul-doua. Restul abonatilor isi macina nervii sunand la Relatii Clienti unde angajatii dau din umeri nevinovati pentru ca nu stiu nimic. “In curand va fi disponibil si in orasul dvs” asta e replica pe care o aud zilnic din 1 Iunie de la “marea lansare nationala”….care de fapt e una regionala…. Asta este. Nu e prima data cand RDS face asa. La fel a facut si cu cablul DVB-C SD si asa va face sigur si cu IPTV-ul ce se va lansa tot in acest an.

    Raspunde
  37. criserb 8 Jun 2010 @ 23:48

    Mda, cam ai dreptate… eu vreau UPC, dar nu pot :(

    Raspunde
  38. RAZVAN 9 Jun 2010 @ 11:26

    salut,
    am reusit-mi-am luat decodorul HD-la voi PRO TV HD si SPORT RO HD se vad?????? la mine??? daca nici la voi, are idee cineva de ce, sau cand o sa mearga?

    Raspunde
  39. criserb 9 Jun 2010 @ 11:37

    Nu se vad la nimeni. Cica “in curand”. Asta mi-a zis cand am sunat la relatii cu clientii

    Raspunde
  40. Liviusan 9 Jun 2010 @ 17:28

    Salutare tuturor,
    Stie cineva ce inseamna pictogramele acelea din dreptul unor canale: ND, NA, CR, IR, nu am reusit sa imi dau seama de semnificatia lor.
    Multumesc anticipat pentru eventuale explicatii

    Raspunde
  41. doru HD 9 Jun 2010 @ 18:42

    sal.am sunat la rel clienti si mi-au zis caseriile care aveau decodoare pe stoc in momentul ala,am inchis,m-am dus la caserie si am luat decodor. bafta

    Raspunde
  42. Stam 9 Jun 2010 @ 20:10

    Salut. Am achizitionat si eu astazi decodorul si am facut conexiunile mai devreme. Pe afisajul decodorului, acolo unde in poza apare 38, la mine apare Inst. Banuiesc ca vine de la Install. E asa de vreo ora. La voi tot la fel a fost ?

    Raspunde
  43. Claudiu 11 Jun 2010 @ 08:27

    Stam: La mine, cand l-am luat era gata programat, doar l-am legat si deja se vedeau o parte din programe (mai putin cele HD si cele din pachetul HBO si Cinemax – la astea scria ca nu are cartela initializata). Am sunat la relatii clienti, si mi-au zis sa-l las pornit cam o ora pe un canal care nu merge. Dupa un timp l-au activat si apoi au mers toate canalele (mai putin protv hd si sport ro hd). Oricum, zieau ca in curand ne baga si HBO HD, dar Eurosport si Discovery nu sunt sanse prea curand.

    Salut. Eu l-am lut de aproximativ o saptamana, si sunt destul de multumit de el, adica se vede foarte bine, schimba programele in aprox. 2 secunde si te lasa sa-ti si ordonezi canalele in ordinea in care vrei.
    Dar pana acum am doua probleme cu el, si anume:

    1. la un moment dat s-a blocat pur si simplu si nu mai raspundea la nici un fel de comanda nici din telecomanda, nici din butoanele pe care le are in fata si a trebuit sa-l scot din priza ca sa-si revina. Partea buna e ca s-a intamplat o singura data. A mai patit cineva asa ceva? (cand s-a blocat, eu navigam prin EPG si poate n-a mai putut sa-l citeasca si s-a blocat)

    2. Mi se consuma bateriile din telecomanda destul de repede, adica in 2-3 zile imi consuma un set de baterii (si sunt baterii alcaline la 3-4 lei bucata, deci ar trebui sa tina totusi mai mult). Mai are cineva problema asta?

    P.S. Numarul de contact pentru informatii CRAIOVA este: 0351.400.414. Sunati acolo si va spun daca mai au sau nu decodoare si de unde puteti sa-l luati. Pentru alte orase, cautati pe site-ul RDS si vedeti numarul de contact.

    Raspunde
  44. FlorinC 19 Jun 2010 @ 19:54

    Salut. ai optat si pentru un anume pachet de programe sau boxul este suficient?

    Raspunde
  45. doru HD 21 Jun 2010 @ 10:56

    boxul este suficient

    Raspunde
  46. Joe 23 Jun 2010 @ 16:25

    cris spunemi si mie daca din posturile care erau demodulate (pe dvb-c) acum le prinzi cu boxu sau poate ne faci o lista cu ce prinzi acum:) Multumesc

    Raspunde
  47. criserb 23 Jun 2010 @ 16:54

    Acum cu boxul le prind pe toate. Bine, am cel mai mare abonament. S-au mai schimbat putin canalele intre timp, nu mai sunt exact cele de care ziceam la un moment dat, am sa fac o lista cand ajung acasa daca te ajuta.

    Raspunde
  48. Joe 23 Jun 2010 @ 18:13

    pai daca ai cel mai mare adonament nu ti-a dat boxul gratis? eu asa am vazut pe site la ei ca il da moca daca ai adonament baza sau extra + pachet HBO! cu dvb-c la inceput le prindeam pe toate si acum nu prea le mai prin… si ma gandeam ca la cei care iau boxul le mai da si alte posturi mpca adica OFERTA:):-\”

    Raspunde
  49. criserb 23 Jun 2010 @ 20:22

    Nu a fost gratis :) Cel putin acum o luna cand l-am luat nu era. Tre’ sa dau 10 ron pe luna pentru el. Nu am vrut sa-l cumpar ca nu vad rostul. Poate apare alt box mai bun si atunci de ce sa imobilizez banii in box.

    Eu am pachet Extrabaza + HBO, mai era totusi o optiune + Cinema parca ii zicea dar am zis ca aia nu mi-o trebuie. La cat mai uit eu la TV imi e suficient ceea ce am.

    Raspunde
  50. Joe 25 Jun 2010 @ 10:34

    am fost ieri sa iau boxul…am stat la coadaaaa si decodorul digital era moca pt abonament mai mare…dar nu avea si ala HD nu mi-a dat ca stau la curte ( in Adronache) si a zis ca trebuie sa-l intrebe pe inginerul de zona daca poate sami dea:)))) cred ca ma mut la alti:)))

    Raspunde
  51. neo 29 Jun 2010 @ 11:32

    salut

    ce iesiri are decodorul HD de la RDS?
    :)>-

    Raspunde
  52. Claudiu 1 Jul 2010 @ 15:19

    Are 2 iesiri Euroscart, o iesire HDMI si o iesire clasica de cablu, iar ca intrare, are pentru cablu, pentru USB(pe care merg filme .avi, nu am incercat .mkv, dar nu afiseaza toate liniile din tirare, si sunt momente unde nu-ti afiseaza subtitrarea) si mufa de retea, dar se pare ca nu este folosita momentan(este pentru utilizare viitoare).

    Raspunde
  53. Aurel 5 Jul 2010 @ 13:18

    pentru convertire subtitrari am facut un macro in word sa inlocuiesc diacriticele deoarece boxul stie numai utf-8

    Sub REPLACE()
    Dim strFind As String
    Dim strReplace As String
    Dim i As Long

    strFind = “þîÎãºâª”
    strReplace = “tiIasaS”

    For i = 1 To Len(strFind)
    ActiveDocument.Range.Find.Execute FindText:=Mid$(strFind, i, 1), _
    ReplaceWith:=Mid$(strReplace, i, 1), REPLACE:=wdReplaceAll
    Next i
    ‘ REPLACE Macro

    End Sub

    Raspunde
  54. Claudiu 9 Jul 2010 @ 08:19

    De inlocuit e ok, dar iti afiseaza toate liniile? Ca uneori nu afiseaza titrarea, chiar daca nu are diacritice. Adica aia vorbesc pe ecran, dar eu nu vad nici o titrare. Titrarea e ok pentru ca pe calculator merge fara probleme. Formatele incercate sunt .srt si .sub. Ma are cineva aceeasi problema? Merge cumva ok cu un alt format de titrare?

    Raspunde
  55. RAZVAN 9 Jul 2010 @ 09:05

    se vede la cineva pro tv hd?

    Raspunde
  56. rady 15 Jul 2010 @ 11:17

    Salut, decodorul vine si cu adaptor dvi sau doar cu cablul hdmi?

    Raspunde
  57. Claudiu 15 Jul 2010 @ 12:25

    ProTV HD a inceput sa se vada de cateva zile. De asemenea, mai exista si U TV HD.

    Decodorul vine doar cu cablu HDMI si EUROSCART.

    Raspunde
  58. RAZVAN 15 Jul 2010 @ 13:31

    salut,
    la mine se vede PRO TV HD-dar nu se aude?
    la voi??

    Raspunde
  59. Claudiu 15 Jul 2010 @ 15:53

    Ca sa se auda, ai pe telecomanda decodorului un buton cu audio (pe ultimul rand de jos, are simbolul cu un difuzor). Apasi pe el, si apoi din meniul aparut alegi audio in ENGLEZA, nu in romana. Ar trebui sa mearga.

    Raspunde
  60. alin 20 Jul 2010 @ 14:49

    am achizitionat si eu unul…..insa ora setata este de 01.01.1970…
    si nu reusesc sub nici o forma sa setez ora,,,,probabil si din acest motiv la Ghid-ul Tv….nu apare nici un fel de program….
    stie cineva o solutie?

    Raspunde
  61. Claudiu 20 Jul 2010 @ 15:38

    Cred ca este o problema a decodorului. Nu citeste bine data si ora de pe cablu. Problema este ca nu se poate seta. El isi actualizeaza automat data si ora din ce trasmite RDS-ul. Incearca sa-i dai o resetare (initializare la parametrii din fabrica) din meniu. Daca tot nu merge, suna la RDS la relatii cu clientii si spune-le despre ce e vorba si probabil ca te trimit cu el la service.

    Raspunde
  62. alin 20 Jul 2010 @ 15:48

    pt claudiu….
    merci de raspuns….problema ca abia ieri l-am achizitionat si instalat…..pt cei de la service…e atata de nou pe piata incat habar nu ai nici ei….despre acesta problema..
    am incercat evindent…si cu revenire la setarile fabricantului…

    Raspunde
  63. Claudiu 21 Jul 2010 @ 10:59

    Alin, cel cu care ai vorbit la relatii clienti, a inregistrat o sesizare pentru problema ta sau a zis doar ca nu se poate rezolva? Daca ti-a inregistrat o sesizare si ti-a spus numarul ei, mai asteapta 2-3 zile si ori te suna careva de la ei care stie ce vorbeste, ori vine cineva acasa sa verifice decodorul. Daca tot nu se rezolva problema, fa-le putin de scandal pana te trimit cu el in service unde fie ti-l repara, fie iti dau altul care merge. Nu are nici un sens sa-l tii asa pentru are totusi o problema, si oricum il platesti cu 10 lei pe luna si e datoria lor sa rezolve problema respectiva.
    BAFTA.

    P.S. Eu am avut o problema cu telecomanda decodorului (consuma bateriile cam in 2 zile) si pana la urma am mers cu ea in service si mi-au schimbat-o pe loc cu alta care merge perfect.

    Raspunde
  64. razvan 23 Jul 2010 @ 20:20

    salut,
    am o problema, pana acum pro tv hd a mers super ok-deci 2 ore nu se mai aude!
    mai are cineva problema asta? rezolvare ceva?

    Raspunde
  65. razvan 23 Jul 2010 @ 20:21

    am tot incercat dar nu mai merge sunteul pe pro tv hd

    Raspunde
  66. doru hd 23 Jul 2010 @ 20:23

    si la mn a mers perfect pana azi,cred ca e ceva de la rds. O sa sun la ei sa intreb….

    Raspunde
  67. doru hd 28 Jul 2010 @ 16:26

    REZOLVARE SUNET PROTV HD: DATI PE PROTV HD>MENIU>SETARI>PREFERINTE>AUDIO>IESURE AUDIO DIGITALA SI SELECTATI MULTICANAL.

    Raspunde
  68. alexa 1 Aug 2010 @ 16:25

    aveti idee cand vor aparea noul lot de decodoare?

    Raspunde
  69. carmen 15 Aug 2010 @ 20:22

    Am si eu o intrebare: daca ai mai multe tv-uri in casa cum procedezi cu decodorul? Banuiesc ca il poti pune doar la un tv si atat, restul merg pe cablul vechi… Am dreptate sau ma insel?

    Raspunde
  70. Claudiu 16 Aug 2010 @ 08:36

    Carmen, ai perfecta dreptate. Decodorul merge pe un singur TV, TV care se transforma de fapt in monitor, totul se face din decodor. Chiar daca legi mai multe TV-uri la decodor (pe HDMI, Euroscart sau RCA), toate vor afisa exact aceeasi imagine. Vrei mai multe televizoare, iti trebuie mai multe decodoare:)

    Raspunde
  71. Adrian 17 Aug 2010 @ 17:23

    Sinteti fericiti cei care ati pus mina pe decodor HD!
    Eu de doua luni incerc fara succes sa-l obtin in Bucuresti.
    Se tot vorbeste de lotul 2 de decodoare HD de la RDS,dar nimic concret.
    Stie cineva cind vor veni decodoarele ?
    Consider incalificabila reclama pe care o face RDS in a atrage noi abonati cu posturile HD.
    In schimb tacere totala privind decodoarele HD si ei au codat emisia.
    De ce la UPC,Dolce obtinerea decodorului HD este o simpla formalitate iar la RDS obtinerea unui decodor este similara cu cistigarea marelui loz? La RDS exista un dispret total fata de clienti in aceasta privinta ?
    Codarea mi se pare cea mai mare mirlanie,atit timp cit ei nu sint in stare sa asigure decodoarele.
    Ar merita sesizat OPC in acest sens

    Raspunde
  72. Vali 21 Aug 2010 @ 22:23

    Am inteles ca sunt oprite in vama….prin septembrie ajung! Eu am prins decodorul mai repede. Merita sa il inchiriezi nu sa il cumperi. *poate sa iasa altu mai destept. Sunt multumit de el, numai ghidul programelor ramane in urma.

    Raspunde
  73. nicoleta 3 Sep 2010 @ 10:32

    cum pot aseza programele intr-o lista preferata?

    Raspunde
  74. VALI ARS 4 Sep 2010 @ 14:23

    Am achizitionat si eu un decodor hd de la rds totul ok pana aici,detin un tv samsung le32s62bx/xeh si nu reusesc sa-l conectez prin hdmi.Stie cineva de ce? sau a mai patit cineva?Cand selectez sursa si ajunge la hdmi ramane ecranul negru si i-mi zice lipsa semnal.Mentionez ca al conectat cablul hdmi exact cum trebuie.

    Raspunde
  75. catalin 13 Sep 2010 @ 10:43

    Vezi sa nu ai selectata 1080p la tv ca boxul stie max 1080i…

    Raspunde
  76. JoB 13 Sep 2010 @ 18:05

    Decodorul este o panarama de provenienta turceasca la care visam foarte multi fraieri care am investit in televizoare performante cu DVB-C. RCS&RDS este o firma care isi bate joc de clienti in sensul ca ofera ceea ce nu au.

    Raspunde
  77. Becali PLEACA DIN GHENCEA 6 Oct 2010 @ 20:40

    Decodorul este belea vede stie sa ruleze si BDRIP pacat ca nu t’e lasa sa umbli la sursa chiar daca foloseste open-source probabil l’e este frica de piratare …. asteptam update-uri da la RDS e greu sa ceri asa ceva :-p%-(

    Raspunde
  78. dragos 16 Oct 2010 @ 16:02

    am o nelamurire……cum fac sa inregistrez emisiuni adica am gasit butonul am fixat tot cum trebuia si cand s-a terminat emisiunea respectiva nu era nimic la memori

    Raspunde
  79. nicosan 21 Oct 2010 @ 11:00

    Cine ma poate ajuta si pe mine?tocmai mi-am luat un humax de la digi si nu stiu cum sa setez fiecare canal pe ce cifra vreau eu(adica protv 7, pe canalul ,antena pe 9 etc )Si vreau sa mai stiu daca pot lasa mereu decodorul pornit,adica becul verde sa fie mereu aprins si sa il sting numai din telecomanda tv-ului!!!

    Raspunde
  80. septilicrazvan 2 Nov 2010 @ 18:16

    salut, care este ultima versiune de soft pt decodor hd? am decodor , am incercat sa fac o actualizare dar spune ca nu exista

    Raspunde
  81. Adrytz 4 Nov 2010 @ 16:12

    Salutare…..am si eu problema …astazi mi-am procurat de la rds un decodor digital pentru cablu pentru a prinde ceva mai multe programe si pentru a avea un semnal mult mai bun decat cel prin cablu direct in plasma…..Pana sa`mi iau acest decodor am dat din curiozitate sa-mi caute programe pe digital si nu pe analogic am fost surprins sa vad 100 si ceva de canale unele chiar HD.Acum ca am acest decodor nu pot sa mai urmaresc programele HD cu el,HBO imi spune ca smartcardul nu este activat ….ce pot face s`au ce sa fac sa`l las tot fara decodor?desi as prefera decodorul pentru ca se vede oglinda dar nu se vad multe canale …..

    Raspunde
  82. valyy 12 Nov 2010 @ 12:17

    ieri au adus si in pitesti decodoare hd am luat shi eu unul da nu prindem decat 4 posturi hd shi am schimbat cardul,l-am bagat pe cel de la decodorul sd shi akum le prind pe toate in afara de hbo si hb comedi si inka kateva canale

    Raspunde
  83. RobertVrC 13 Dec 2010 @ 00:24

    Salutare…eu deja am asteptat 3 luni sa ma sune sa imi dea un decodor hd si nici pana acum nu la-m primit.. ieri ia-m sunat sa ii intreb daca au venit hd’urile si au zis ca da au venit si ca m-au sunat acum o sapt dar nu am raspuns si acum sa astept pana le vine iar … sunt neseriosi si cred ca o sa ma mut de la ei.

    Raspunde
  84. mihai 15 Dec 2010 @ 21:56

    Am si eu o intrebare. Am acum un decodor DIGI+C dar nu e HD. Am gasit pe cineva pe net care sa-mi vanda un decodor HD, pt ca la mine in oras nu au mai ajuns din august cica (decat pe sub mana). Va functiona cartela de la cel vechi la cel HD , ca sa vad si programele codate gen HBO Comedy, etc , programe care acum cu cel pe care-l am le pot vizualiza? Multumesc.

    Raspunde
  85. mariana stefan 10 Feb 2011 @ 00:20

    ce ziceti de faptul ca am decodorul digital ,am instalat fibra optica pentru internet dar nu mi-au instalat cablul tv din simplu motiv ca la momentul respectiv nu aveam televizor in camera unde am instalat internetul si binentels si cablu tv?din data de 28 iulie 2010 si pana in data de 6 sept i-am tot sunat ,am facut n sesizari,obtinand doar promisiunea :am luat la cunostinta ,o sa va sune …!pe 7 sept 2010 am plecat din tara pe o perioada de 6 luni,nu am reusit sa fac decuplare temporara,asa cum se poate face la upc,din motive ca abia am incheiat contractul cu ei,rds.o sa revin in tara la inceputul lui martie,spuneti-mi si mie va rog,cum ii pot obliga sa vina sa-mi instaleze si cablul pe tv ca sa pot conecta televizorul?unde sa merg ,pentru ca numai cand ma gandesc ca iar dau telefoane si iar fac sesizari,ma apuca nebunia.cei de la rds isi bat joc de oameni.imi pare rau ca in cartierul unde locuiesc ,militari,sect:6,la curte,nu este si upc,as renunta la rds cu cea mai mare placere si usurinta sufleteasca.

    Raspunde
  86. Anton44 20 Feb 2011 @ 10:01

    Vreau sa-mi trag cablu tv de la RDS si am un tv cu DVB-C .
    As vrea sa stiu daca fara Decodor pot prinde grila de programe HD , numai cu antena si daca da cum s-ar realiza activare serviciului ?

    Mai intreb si eu ca Nepriceputeanu si dec, digital si digital HD
    presupun telecomanda ?
    Rog luminati-ma care stiti .
    Mii de multumiri .

    Raspunde
  87. Nimeni Altu` 2 Mar 2011 @ 01:35

    Salut. Am si eu o problema cu decodorul meu Digi (Humax)si as vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine (daca va pricepeti)
    Am venit ieri de afara,am dat drumul la TV,m-am uitat vreo 10 minute pe Digi Sport iar apoi dintr-odata s-a stins decodorul,dar s-a stins de tot.
    Apoi s-a aprins,imi aparea ca incarca (Humax %$^ load..etc) si cand a ajuns la 100 % in loc sa se faca luminitza aia de la decodor verde,s-a restartat. L-am lasat vreo jumatate de ora sa vad daca isi revine…dar se tot restarta intr-una si nu stiu ce sa fac pentru ca nu sunt in Romania,sunt in Italia…
    Eu am sunat la ei sa-i intreb daca pot sa bag cartela in alt decodor,tot Humax,dar mi-au spus ca nu se poate :(
    Acum decodorul este la reparat,dar nu stiu sigur daca merge facut.
    Stie cineva ce ar putea sa aiba? Va rog din toata inima mea mica si neagra,daca se pricepe cineva sa ma ajute si pe mine! :D
    Ms. anticipat ;)

    Raspunde
  88. alex 18 Mar 2011 @ 18:04

    am si eu o problema am fost sa ridic decodorul digital si surpriza:)) nu merg toate butoanele am sunat la rds si mi sa spus ca e service pe langa casa poporului dar numar de tel nu mia dat:| va rog daca stiti un numar de telefon va rog postatil multumesc anticipat:).

    Raspunde
  89. Toader Catalin 1 Apr 2011 @ 17:56

    Mi-am luat un tv panasonic si ma interseaza ce tip de decodor imi tb pentru a receptiona canale HD. Avand in vedere ca la rcs nu au asa ceva imi puteti spune daca modelul http://www.receptoaredigitale.ro/synaps-chd-3000-ci-cx-pvr.html il poate inlocui pe cel de la rds.

    Astept raspuns

    Raspunde
  90. bogdan 6 Apr 2011 @ 01:20

    buna am si eu o intrebare….au ceva decodoare hd pt televiziunea prin satelit ca sa pot vedea canalele hd in spania?????….folosesc digi in spania de 5 ani si m-ar interesa un decodor hd….multumesc anticipat

    Raspunde
  91. danny 8 Apr 2011 @ 03:09

    pt bogdan;
    rcs nu transmite inca hd pe satelit – dolce, da; culmea e ca stbul dolce (cel pt cablu, cel putin, acum 6 luni) nu avea nici iesire hdmi, nici dvi, nici component !! era o iesire euroscart si una compozit – adica un vax dpdv hd.
    mai vezi din cind in cind site-urile lor.

    Raspunde
  92. danny 8 Apr 2011 @ 03:17

    revin –
    sau poate ma insel, vad ca intre timp au aparut niste receivere hd in oferta lor; dar chiar sint curios ce au pt cablu, poate ne spune cineva.

    Raspunde
  93. inka 25 May 2011 @ 09:16

    am instalat si eu decodorul de la rcs, dar am un fasait permanent la toate canalele.
    cand opresc decodorul, dispare si fasaitul, deci el este de vina. este foarte enervant, ce se poate face?

    Raspunde
  94. Horea 2 Nov 2011 @ 23:57

    CONTINUARE “nu lasa ” mai mult? Intreb si eu asa pentru ca alta varianta nu gasesc.Sa mai confruntat cineva cu problema asta?Sa aiba ceva decodorul?Va rog ajutati-ma

    Raspunde
  95. un baiat 12 Mar 2012 @ 17:33

    cablu tv de la rds, internet de la rds. cea mai buna solutie. acum am mai multe posturi HD la rds: Digi Film. Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi 24, Hbo, Nat Geo Wild, National Geografic, Utv, ProTv, Sport.ro, Tvr, Acasa si SuperOne. Se vede extraordinar de bine in HD

    Raspunde
  96. Laurentiu 22 Mar 2012 @ 13:34

    Salut am si eu o intrebare am cumparat un tv lcd samsung cu decodor hd incorporat receptionez majoritatea canalelor chiar si 10 canale hd insa majoritatea canalelor cand ma uit la un film pe diva universal programele axn etc am o imagine neclara incetosata cu alte cuvinte fetele celor din film se vad incetosat am incercat sa setez culorile tv-ului insa nicio schimbare probleme de semnal nu am cu siguranta pentru ca am schimbat tot cablul tv si am un spliter mai bun decat cel pe care il aveam inainte Am sunat la RDS pentu a intreba daca se vede asa din cauza semnalului slab din locatie si daca semnalul este in parametrii maximi sau nu Mi-au comunicat ca totul este in regula si ca daca vreau ca aceasta problema sa se rezolve sa achizitionez un decodor de la ei Credeti ca prin achizitionarea unui decodor Humax fie el hd sau sd rezolva aceasta problema a imaginii neclare? Astept raspunsurile la aceste intrebari doar de la cei cei care au achizitionat unul dintre aceste decodoare Diferenta privind calitatea imagini este mare in ceea ce priveste un decodor incorporat si un decodor original? Decodorul humax ofera o imagine excelenta asa cum spun cei de la rds sau nu? Voi ce parere aveti? Vreau sa stiu claritatea imaginii doar la programele care nu-s hd pentru ca cele hd se vad excelent
    Va multumesc

    Raspunde
  97. Dan 14 Sep 2012 @ 17:35

    Cum pot sa conectez un sistem audio 5.1 la decodor? Multumesc

    Raspunde
  98. miha 23 Nov 2012 @ 21:28

    Buna tuturor,
    Stiu ca ati mai discutat problema asta acum ceva timp, legata de protv hd. La mine nu se vede dar se aude. Si scrie codat. Cu toata ca am si eu un decodor. Ce trebuie sa fac in situatia asta? Va rog mult ,ajutati-ma:| Sau cum fac macar sa vad canalul protv simplu, nu am nevoie de hd:|

    Raspunde
  99. criserb 23 Nov 2012 @ 21:41

    @miha – suna la RDS. In 24 de ore o sa vina la tine acasa si o sa-ti rezolve problema ;)

    Raspunde
  100. miha 24 Nov 2012 @ 01:27

    m-am gandit la asta ;dar vazusem ca au incercat si altii si li s-au zis ca nu pot fi asistati prin telefon, din cauza ca depinde de setarile tv ului. thnx:)

    Raspunde
  101. vali 28 Nov 2012 @ 21:40

    salut !
    am humax de 1 an, e ok, azi insa a aparut un pop up care ma invita sa upgradez softwareul, tot ok dar dupa ce am terminat am constatat ca nu mai am optiunea editare lista canale , lucru care ma deranjeaza enorm !!!
    ce sa intamplat de fapt ?
    merci

    Raspunde
  102. Cristi 29 Nov 2012 @ 09:09

    Salut Vali. Banuiesc ca e vorba de Humax SD. Ultimul update de soft e un esec, nu mai permite ordonarea listei de canale. S-a discutat problema asta pe topicul RDS de pe softpedia. Speram ca urmatorul update sa remedieze ce a stricat asta. Din pacate la STB nu ai posibilitatea de downgrade la o alta versiune ca la un router.

    Raspunde
  103. vali 30 Nov 2012 @ 07:56

    multumesc Cristi, asteptam…

    Raspunde
  104. mihai 30 Mar 2013 @ 23:50

    tvul meu are slot de card CI, pot sa iau de la rds doar cardul, fara aparat (decodor)? in acest caz cat ma costa?

    Raspunde
  105. Roxana 24 Apr 2013 @ 20:16

    Salut. Am si eu o intrebare – am intrat si eu in posesia unui astfel de decodor, insa ghid-ul nu-mi apare de nicio culoare. Am citit manualul din scoarta in scoarta, da nu apare nicaieri cum poti adauga ghid-ul – imi apare organizarea pe ore, dar nu-mi apar emisiuni, nimic – e spatiu gol :) . Nici cand dau pe butonul info, nu-mi apare numele emisiunii. Ai idee ce ar trebui facut?
    Multumesc!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)