Sari la conținut

Canon PowerShot SX 1 IS sau altceva?

Ca vreau sa-mi schimb aparatul v-am zis, cel vechi l-am dat si acum intentionez sa-mi iau altul, sa pot face poze mai des, sa fie mai compact si sa stie sa si filmeze.

Angle-view

Vreau un compact dar totusi unul mai destept, m-am gandit la Canon-ul SX1, pentru ca are un zoom mare, 20x si stie sa filmeze full HD.

Mai are cineva aparatul asta, merita banii?

Sau poate vreti sa-mi recomandati voi unul mai bun… astept parerile voastre.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. ionut_d 31 Aug 2009 @ 13:08

    Asta fara doar si poate. Cum spuneam, am un IS5 (adica o varianta mai veche la ce ai tu mai sus care nu stie si HD) si am fost si inca sunt multumit de ea.

    Raspunde
  2. Andrea 31 Aug 2009 @ 13:35

    cristi stiu ca sint pe linga cu linkul meu dar cred ca merita totusi atentia tuturor.
    http://www.facebook.com/group.php?gid=200614625390#/group.php?gid=200614625390
    sa ai o zi buna!!

    Raspunde
  3. Ghiocel07 31 Aug 2009 @ 18:47

    @Andreea-chiar daca linkul este fara legatura cu subiectul am convingerea ca, Criti nu se supara. Eu sunt de acord cu mesajul si chiar trebuie facut ceva. Daca nu pentru noi, poate pentru copiii si nepotii nostrii. Sa dea DD ca aceasta initiativa sa fie dusa pana la capat. Succes!

    Raspunde
  4. Marius 31 Aug 2009 @ 18:47

    TZ7: compact de tot, filmeaza excelent HD (sunt sute de teste pe YT), poze la fel, pret sigur mai bun decat Canon-ul din poza

    Raspunde
  5. Andrea 31 Aug 2009 @ 20:38

    revin si la tema…exista in net un site “www.ciao” cred ca exista si varianta in engleza si acolo poti cauta pareri ale unora care au deja produsul respectiv. Asa pe scurt ce am gasit la nemti…iti scriu prima data parerile contra:
    timpul la acumulatori si acoperirea de la USB, cum iti arata bateria si faptul ca nu are un manual tiparit, cautatorul elektronic e cam primitiv, fotografiile zoomate si cele de la ISO 400 sint slabute si face un zgomot ciudat( repet am tradus doar ce au scris altii…si scuze pentru termenii care nu imi sint chiar la indemina)
    Ce are bun:
    Video HD bun, unul scrie ca e multumit de zoom;)) acum eu stiu care le-o fi standardul??Super macro, modusul de portret, pretul,
    Aici pretul porneste de la vreo 450 de euro …in sus.

    Raspunde
  6. dan 31 Aug 2009 @ 22:01

    Multi fotografi mari au cu ei si un compact, se pare ca cel mai preferat este Panasonic Lumix DMC-LX3

    http://www.youtube.com/watch?v=JdQxZUrMjsk

    Raspunde
  7. sip 1 Sep 2009 @ 09:14

    Panasonic Lumix DMC-LX3 – este tare de tot .
    Ce n-am inteles cum de pretul variaza intre 1.600 si 8.000

    Raspunde
  8. Ghiocel07 1 Sep 2009 @ 09:38

    Cristi e fan Canon, pentru cei care nu stiau. Si la ora asta deja este cumparat, testat, studiat….

    Raspunde
  9. Adrian 1 Sep 2009 @ 14:02

    Dupa ce ai avut DSLR, e cam greu sa te intorci la compacta.
    Iti recomand sa pastrezi DSLR-ul si sa cumperi o compacta doar pentru backup.

    Raspunde
  10. dan 1 Sep 2009 @ 14:50

    @sip and all,

    Legat de Panasonic LX3, pretul real in Romania ar trebui sa fie intre 1600 si 1800, mie nu mi-a placut niciodata panasonic la aparate foto (am eu idei preconcepute, pentru ca de exemplu lentila sigur e ok, leica face lentile bune, si scumpe), dar cred ca asta un produs bun tinand cont ca l-au recomandat mai multi fotografi mari si chiar daca unii folosesc Canon iar altii Nikon (taberele sunt impartite) toti au fost deacord ca LX3 este un aparate compact bun.

    Dealtfel pe http://www.photofocus.com puteti gasi cateva review-uri comparative LX3 cu aparatele similare de la Nikon si Canon.

    Tipul care detine http://www.photofocus.com e fotograf (Scott Bourne) si are si un podcast audio foarte interesant (pentu cei care folosesc iTunes) despre fotografie impreuna cu Rick Sammon (un tip ce a scris peste 40 carti despre fotografie), podcastul se numeste photofocus si este doar cu Q and A (intrebari si raspunsuri de la cititorii site-ului, pe teme de fotografie). Podcastul e gratuit, scot cate unul in fiecare saptamana, trebuie sa aveti setat itunes-ul pe USA, ca sa aveti access la podcasturi.

    http://photofocus.com/?s=panasonic+lx3

    Mai e alt podcast cu alti fotografi, in care participa si Scott Bourne, se numeste twip (this week in photography), le gasiti tot pe itunes, free (in unele din show-uri discuta si de Panasonic LX3).

    Acuma parerea mea e ca e bine sa ai si DSLR si compact, asta ce l-ai pus in poza e un fel de bridge, oricum daca vrei si filmare HD de scurta durata e ok un DSLR, dar pt filmare buna iti trebuie o camera, aparatele DSLR fac jelly cand le misti lateral, inclusiv D300s de la Nikon are asa probleme (si ala e scump).

    Un device care sa faca de toate foarte bine nu prea exista, la compacte e problema cu delay-ul care nu o ai la dslr cand faci poze.

    Acuma vad ca au inceput toti sa scoata DSLR-uri care filmeaza, dar tineti cont ca filmarea e limitata la 5 min, producatorii zic pentru ca se incalzeste senzorul, care a fost facut pt photo nu filmare, deci chiar daca nu ar fi limitata, nu cred ca va convine sa uzati sensorul.
    Si mai e problema cu jelly effect.

    (Eu mi-as lua un D300s, si un LX3, si daca am mare nevoie de filmare cu calitate si nelimitata la timp, o camera video, doar ca D300s nu satisface ce ai zis tu adica sa fie mai mica, oricum nici bridge-ul din poza nu e mic).

    Raspunde
  11. criserb 1 Sep 2009 @ 15:15

    Multumesc mult pentru raspunsul tau Dan, ai perfecta dreptate dar asa cum ai zis sunt tabere, cei carora le place Canon si cei carora le place Nikon.

    Pana acum am placut Canonul, am avut mai multe modele, chiar si un DSLR. Acum am vrut sa-l schimb pentru ca recunosc ca nu prea-l mai foloseam.

    Am ales modelul expus pentru ca stie SA SI filmeze full HD nu pentru ca vreau sa-l folosesc ca pe o camera video. Vreau filmulete scurte, 5-10 min, in special pentru blog :)

    Zoom-ul este un alt factor care m-a atras la acest aparat.

    Am in casa o gramada de chestii pe care nu le foloses si imi dau seama ca e o prostie sa le tin degeaba, sa tin banii investiti in ele. Asta e motivul pentru care am dat DSLR-ul. Cand o sa-i simt lipsa o sa-mi iau altul :)

    Raspunde
  12. dan 1 Sep 2009 @ 21:39

    Aha, am inteles.

    Zoom-uri f. mari la aparate ca cel din poza sunt preluate de la camerele de filmat, problema cu zoom-ul la poze e ca peste x4 (poate chiar x2) calitatea pozei e slaba, putin mai bine decat daca ai filma si ai pune pe pauza si ai captura frame-ul.

    Iti mai dau 2 linkuri de studiat:

    http://photofocus.com/2009/02/03/the-perfect-compact-digital-camera-twipphotocom-2/

    http://photofocus.com/2008/10/18/panasonic-lx3-mini-review-twip/

    Frumos ar fi daca ai putea pune mana pe modelele care te interes, sa faci cateva poze, sa vezi daca esti multumit de culori, de timpul de fotografiere (ma refer la delay-ul de la compact nu la timpul de expunere) si de calitatea filmarii.

    Cineva zicea ca e destul de tricky sa filmezi clar cu un dslr, pe manual focus si d90 din cate stiu nu are auto focus pe filmare. Din punctul asta de vedere Panasonic LX3 e ok.

    Raspunde
  13. dan 1 Sep 2009 @ 22:06

    http://gizmodo.com/5350179/samsungs-wb5000-24x-optical-megazoom-gets-official dar inca nu a aparut la noi

    (Senzorii produsi de Samsung sunt folositi si in Pentax-uri, din cate stiu)

    Raspunde
  14. raoly 27 Oct 2009 @ 21:01

    Salutare ! ce sa aleg Panasonic fz38 , sau canon sx20 is ???
    sau poate imi recomandati voi altceva ??? sa fie compacta si maxim 2000 ron . ( ce parere aveti de sony hx1 ?
    multumesc!

    Raspunde
  15. raoly 27 Oct 2009 @ 21:13

    Salutare! nu stiu ce sa aleg intre panasonic FZ38 si CANON SX20 IS ( sau alt model ( sx1 is,sx10 is sau sony hx1 ),
    vreau o compacta NU DSLR, maxim 2000 ron ,zoom mare si sa pot si filma cu ea. Astept si alte recomandari (cu argumente va rog). ce parere aveti de SONY HX1 ? Multumesc!

    Raspunde
  16. criserb 27 Oct 2009 @ 22:10

    @raoly – eu nu cunosc aparatele de care vorbesti, dar sper sa te poata ajuta cineva…

    Iti pot recomanda Canon-ul SX1, dupa mine e cel mai bun compact, dar asa cum am zis nu cunost alt compact…

    Raspunde
  17. efox 3 Feb 2011 @ 23:49

    Am de vanzare un canon sx 1is daca te mai intereseaza, aparatul este inca in garantie. folosit in concediu.
    Impecabil nota 10. Aparatul vine in cutia originala si cu toate accesoriile, inclusiv manual.
    20x optic, ecran rabatabil, filmare full HD sunet stereo.
    pret 1500 lei

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)