Sari la conținut

Care sunt pasii pentru a inmatricula o masina?

Octavian trebuie sa isi inmatriculeze masina pe care tocmai si-a cumparat-o. Ma tot intreaba de cateva zile daca stiu exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze, de ce acte are nevoie, etc. Il puteti ajuta voi?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. octavian 25 Feb 2010 @ 12:12

    Masina este luata de la o firma din Bucuresti, si se va inmatricula tot in Bucuresti.

    Raspunde
  2. elaul 25 Feb 2010 @ 12:19

    La directia de taxe si impozite unde isi are domiciliu, trebuie sa o declare cu urmatoarele acte: cartea de identitate a masinii(xerox), contractul de vanzare-cumparare(exemplarul rosu)/factura fiscala(daca a luat-o de la pers. juridica-xerox, fisa de inmatriculare,buletinul(xerox),certificatul fiscal de la vanzator care sa ateste ca masina are toate taxele platite la zi(xerox) si 2 declaratii tip pe care le completeaza acolo. Cu stampila obtinuta pe fisa, se duce la politie pentru inmatricularea masinii.

    Raspunde
  3. octavian 25 Feb 2010 @ 12:26

    @elaul un prieten zicea ceva si se RAR. acolo cand tb sa ma duc?

    Raspunde
  4. elaul 25 Feb 2010 @ 12:36

    la politie te duci dupa RAR, care se face inainte de declaratia la fisc..daca se intarzie acolo,poti declara la fisc si fara RAR..

    Raspunde
  5. criserb 25 Feb 2010 @ 13:11

    Uite aici man.

    Raspunde
  6. elaul 25 Feb 2010 @ 14:14

    inca ceva: trebuie sa declari masina in 30 de zile de la achizitionare, pentru a nu plati amenda la fisc:)

    Raspunde
  7. Andrea S. 25 Feb 2010 @ 15:01

    man…am citit citeva rinduri din linkul cu inscrierea…ma felicit ca am plecat din tara!! Chestiile astea cred ca nu vor reusii veac sa le simplifice !! Inscriere “made in germany”- dimineata ma postez la biroul unde imi da numar la masina cu actele masinii si ale mele. trag un bon daca e nevoie- urmaresc pe tabela numarul meu. In mai putin de un sfert de ora sint la rind…platesc taxele pe loc la caseria lor…20 de pasi mai incolo de ghiseu…ma duc cu fituica la tanti sa mi le faca, ma intorc sa imi puna o stampiluta pe ele…ii las numarul de cont sa isi ia statul impozitul si plec!!!
    Deci chestia asta m-a costat pe mine saptamina trecuta in jur de 30 de minute!
    Scuze nu vreau sa para aiurea pentru cei din tara…dar asta ar fi NORMALITATEA!!

    Raspunde
  8. ionut_d 25 Feb 2010 @ 16:09

    Sau poti merge la firma, dai 200ron si semnezi niste imputerniciri si te suna ei sa iti iei numerele si talonul :)

    Raspunde
  9. octavian 25 Feb 2010 @ 16:55

    @ionut_d din cate am auzit tb sa merg la notar pt imputerniciri, si acolo este de asteptat, alti bani, etc…

    despre ce firma vorbesti? ca un prieten imi zicea ceva de 100 euro. plus imputernicirea, nu cred ca merita sa dau in jur de 5-6 mil ca sa faca cineva ceva ce as putea sa fac eu intr-o zi.

    Raspunde
  10. Cristian Pirvu 25 Feb 2010 @ 16:57

    Octavian – cand mergi la FISC nu uita Procesul verbal de predare primire. Daca nu-l ai si masina ai “preluat-o” de mai mult de 30 de zile de la ultimul proprietar, iei amenda. Mai mult decat atat, la politie o sa-ti ceara si dovada ca firma de leasing a scos-o de la fisc. Deci trebuie sa iei si de la firma de leasing dovada respectiva. (fisa de inmatriculare e doar intre ultimul proprietar si tu – noul proprietar)

    Daca ai avut numere de leasing (alea cu b-cifre), iti trebuiesc la politie sa le distruga.

    La politie mai trebuie sa completezi o cerere de inmatriculare pe care ar fi bine sa o iei de pe site-ul politiei serviciul inmatriculari sau de aici http://www.scribd.com/doc/984753/Cerere-inmatriculare. Chitante copie si original dupa tot. La RAR se face identificarea autovehiulului si se face inainte de a merge la politie. CU programare.

    Sfat … Fa-ti copii xerox dupa toate actele si cartea de identitate in 2-3-4 exemplare. Reclama aia cu stampila pe tibru e adevarata.
    Succes
    Link-uri utile:
    http://www.expertasig.ro/procedura-inmatriculare-auto.php
    http://politia-rutiera.ro/2010/01/cum-inmatriculam/

    Raspunde
  11. octavian 25 Feb 2010 @ 17:24

    @Cristian Pirvu merci.

    Raspunde
  12. Alexandru Savu 2 Mar 2010 @ 14:17

    Sau pentru cine nu are chef sau pur și simplu este oripilat de contactul cu lucrătorii de la stat, există firme care înmatriculează mașini cu un anumit comision.

    Raspunde
  13. doru 25 Apr 2010 @ 01:22

    vreau sa duc un seat cordoba din anul 2002 in ro din spania si as vrea sa stiu care sunt conditiile si taxele in mare parte ca sa pot inmatricula masina si daca trebuie radiata din spania prima data sau nu e necesar

    Raspunde
  14. adrian 27 Sep 2011 @ 15:24

    buna,imi poate spune si mie cineva cat coasta inmatriculez masina pe romania avand numere de germania este vb de audi a6 din an 96,astept un rasp

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)