Sari la conținut

Dezavantajele zborurilor low cost

Avantajul e pretul mai mic, singurul avantaj cred. In schimb dezavantajele… o lista intreaga, precum le zice prietenul Raca.

– pleci de pe cea mai proasta poarta (indepartata, murdara, inaccesibila) din cel mai prost terminal de pe cel mai prost aeroport posibil.
– bagajele se platesc la cel mai mic gram depasit, lucru care sigur te va presa sa-ti iei prea putine lucruri, sa nu-ti cumperi nimic la destinatie, sa muti la check-in bagaje dintr-o geanta in alta samd.
– bagajele de cala se platesc integral, nimic nu e inclus. Toata lumea are bagaje de mana enorme, deci e bataie pe locul din port-bagajul avionului. Total necivilizat.
– la Wizzair nu ai locuri – un motiv in plus sa iasa cu inghesuiala si impinsaturi “ca sa prinzi un loc bun”. Cu putin noroc, stai langa persoana cu care ai venit. La fel, total necivilizat.
– majoritatea pasagerilor sunt la fel de low-cost ca si zborul in sine, cel putin pe anumite rute. Ti-e dat sa vezi si sa auzi lucruri cel putin deosebite :)

– Te taxeaza exagerat pentru orice serviciu optional, fie ca e mancare sau un telefon relatii cu clientii. Prin exagerat inteleg atat de mult incat te simti furat – si din nou te simti frustrat.
– Cel mai important – daca ai orice problema si ai nevoie de asistenta, poti sa uiti. Te trateaza cu fundul, “cat platesti atat primesti”.

Or mai fi si altele, chiar va rog sa ma completati.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
45 comentarii
  1. elaul 17 Feb 2010 @ 16:31

    eu zic ca se poate si mai..rau, adica se intampla si la case mai mari, cum ar fi aeroportul Otopeni.In decembrie cand a nins, frate-meu se intorcea din Bombay, cu escala la Paris.Acolo a constatat ca atat cursa lui catre Bucuresti, cat si urmatoarele 2 se anulasera, pt ca Otopeniul nu avea solutie de degivrat aripile avioanelor…astfel ca toate cursele ce trebuiau sa se intoarca s-au anulat aterizand doar cele ce ramaneau la sol pana a doua zi.O veselie: era intr-un tricou ca venea de la 30grade, a dormit intr-un hotel la Disneyland plin de copii galagiosi, iar bagajul l-a recuperat dupa o saptamana si ceva..

    Raspunde
  2. Ghiocel07 17 Feb 2010 @ 16:43

    Eu am fost cu avionul inainte de ’89 si prin 2002, dar sincer a fost foarte bine din toate punctele de vedere. Drept ca erau companii serioase. Dar chiar si asa mergi cu avionul nu cu tramvaiul sau maxi-taxi. Se para ca democratia si goana dupa bani a stricat si acest mijloc de transport, care sa fim sinceri era de lux. In concluzie eu vreau sa merg in concediu cu Sofronica.

    Raspunde
  3. Eros 17 Feb 2010 @ 16:46

    Alt dezavantaj: discursurile de vanzari pentru tot felul de junkuri inutile si scumpe, la bord.

    Totusi, cine alege un low-cost, se asteapta la toate treburile astea. Multi prefera sa supoprte cateva inconveniente, daca asta le permite sa calatoreasca mai mult, prin economia realizata. Si eu sunt unul dintre ei: prefer sa nu ma umplu de fitze “business” in avion, dar sa calatoresc. Si asta pentru ca am un buget limitat care, daca as incepe cu pretentiile, nu mi-ar mai permite sa plec deloc prin alte locuri.

    Deci, pana m-oi umple de bani, am de ales: fitze si stat acasa, sau compromis si plimbat. Alegerea e simpla ;)

    Raspunde
  4. Eros 17 Feb 2010 @ 16:53

    Ghiocel07: calatoria cu avionul nu e un lux, e o calatorie.

    Din orice lucru (bucatarie, calatorie, haine, jocuri etc.) poti face fie un lux, fie ceva util, fie ambele. Exista variante si variante, si mai ieftine si mai de lux. Ai de unde alege. Nu e minunat lucrul asta?

    Tu ai calatorit cu avionul pentru luxul de-a calatori cu avionul, sau pentru a ajunge din punctul A in punctul B? Daca esti genul care caltoreste doar pentru a se bucura de lux, atunci clar nu vei fi interesat(a) niciodata de low-cost-uri. DAR vei avea oricand la dispozitie alternative mai scumpe si, intr-adevar, de lux.

    Asta nu inseamna ca “democratia si goana dupa bani a stricat si acest mijloc de transport”, ci doar ca au aparut si variante pentru cei care-si permit mai putin.

    Oricum, din cum prezinti tu lucrurile, democratia pare ceva rau, la fel ca si faptul ca mai multa lume isi permite acum sa calatoreasca. Sper ca te-am inteles gresit…

    Raspunde
  5. Pyuric 17 Feb 2010 @ 17:46

    Acum am fost si eu pentru prima oara cu o companie low-cost (Blue-Air) si i-am injurat de toate cele… Incepand cu taxa de 40 de Euro (20 dus, 20 intors, de persoana) pt bagaje, care mi se pare total absurda – de ce mai platesti bilet pana la urma!?!?! – si faptul ca te face prost pe fata ca n-ai vazut “optiunea” pt aceasta taxa de pe site (era ascunsa la “servicii speciale”, undeva pe langa transportat biciclete…pai da bagajele intra la servicii speciale?! n-ar trebui sa fie la vedere?). Daca platesti pe net taxa asta e 20 de Euro, in aeroport e 40… Daca bagajul tau de mana depaseste 7 kg platesti tot 20 de Euro, ca si cum ai avea bagaj la cala. Si, bineinteles, inainte de zborul de la intoarcere nu mai puteai plati de pe site taxa pt bagaje, ca nu exista pe site optiunea asta (sau, din nou, era extrem de bine ascunsa).

    Nu mai spun ca de abia aveam eu loc pe scaun (si adevarul e ca sunt ‘mare’ rau).

    Plus o faza ft urata si deloc deontologica: un prieten a mers cu un zbor WizzAir si a doua zi a citit in Libertatea ca zborul sau era cat pe’aci sa se prabuseasca (ceea ce nu era adevarat)…Articol insotit de o declaratie de la Blue-Air. Lame!

    Si imi inchei lungul comentariu cu o injuratura la adresa aeroportului Baneasa. INFECT! 2 porti de control pt atatea de zboruri!?! Am stat 2 ore la control de era sa nu mai prind zborul…

    Nu mai merg in viata mea cu Blue Air… imi pare rau ca n-am stiut de la inceput ca sunt atat de praf…..

    Raspunde
  6. criserb 17 Feb 2010 @ 18:04

    Nici tu nu ai avut loc Pyuric? hmm nu ma gandeam :P

    Mie in Blue Air mi s-a parut ca e mai mult loc, asta fata de wizz-ul cu care am zburat la dus. E mai mult loc in Blue Air fata de Wizz, asta e clar dar… in Wizz e mult mai curat, avioanele mai noi, dar oamenii… aceiasi.

    La Wizz nu e taxa pentru bagajul de mana, poa’ sa aibe orice greutate pe cand la Blue Air tre’ sa aiba maxim 7 kg. Cum eu am plecat cu Wizz si m-am intors cu Blue a trebuit sa-mi pun bagajul la cala si am platit taxa de care zicei de 20 euro.

    Un alt lucru… Blue Air-ul a avut intarziere, apoi nu mai vroia sa decoleze… noi stateam ca prostii si ne intrebam care e oare problema. Nu s-au obosit sa ne informeze pe cand la Wizz ne-au informat din prima clipa ca sunt ceva probleme, ca le-a inghetat nush ce si ca lucreaza la remedierea problemei…

    Asta e, asa cum zice Eros, daca nu ai bani sunt ok sa te deplasezi dintr-un loc in altul dar tre’ sa renunti la mofturi… o sa intalnesti tot felul de oameni. In cazul nostru, erau 3 tarani care se laudau in terminal (vorbeau in gura mare de parca era terminalul lor) care cati ani de puscarie a facut prin spania, franta, romania… Faceau misto de oameni, etc. Norocul tau Pyuric e ca ai ajuns in ultima clipa si nu ai prins show-ul :)

    Oricum, intentionez pe viitor sa nu mai zbor cu low costuri sau cel putin nu mai zbor cu Blue Air… avionul ala parea ca se destrama.

    Raspunde
  7. Eros 17 Feb 2010 @ 18:35

    Eu vad low-cost-ul, cel putin la ce-mi foloseste mie din cand in cand, ca pe un pitoresc mers cu carutza: nu poti spune c-ai fost “la tzara” cu-adevarat pana n-ai savurat din toate bunele si relele locului. Da, pot trece si eu foarte usor din registrul “hai sa gustam din toate” in registrul “lasati-ma cu salata de elefant, mie spune-ti-mi unde-i caviarul” – dar imi place sa-mi adaptez asteptarile la situatie, sa cer mult de unde se poate si mai putin de unde n-are cum sa se poata.

    @pyuric: chiar NU e vina lor ca tu nu le citesti site-ul si pe muchie si pe buchie. Eu am vazut clar ce cumpar/primesc, odata cu biletul (10kg bagaj de mana + 15kg bagaj la cala, incluse in pret) – dar m-am uitat de 7 ori ca sa ma conving si am cetit toate notele de subsol etc.

    Apropo de spatiu la picioare: la ultimul zbor am nimerit chiar pe aripa, la iesirile de urgentza. Asta a insemnat spatiu ca-n chaiselongue, ca la Business ;)

    Raspunde
  8. Itmadness 17 Feb 2010 @ 18:57

    Am zburat si eu cu Wizzair dar acum prefer German Wings pe ruta Berlin-Bucuresti, avantajul este ca poti sa iti rezervi locul online dinainte si bagajul de mana nu prea il cantareste nimeni :)

    Raspunde
  9. mihai 17 Feb 2010 @ 21:32

    si o sa mai zbori cu ei pe viitor?

    Raspunde
  10. Ghiocel07 17 Feb 2010 @ 22:04

    @Eros-imi pare rau daca ai inteles asa. Nu sunt o fitoasa si suport sa merg si cu clasa 2-a, dar am pretentia ca lumea sa fie civilizata, curata si sa nu fiu jegmanita. Ma refeream la lux in ceea ce priveste imaginea unui aeroport, a unei gari, a unui avion, a unui tren sau orice alt mijloc de transport in comun. Este acelasi lucru care se intampla astazi si in institutiile publica sau privata. Oamenii nu se mai respecta unii pe altii, incepand de la tinuta pana la mirosurile pe care le emana in jur. A avea bani putini nu inseamna ca trebuie sa fi necivilizat si jegos. In orice situatie ca sa fi respectat trebuie sa respecti. Sper ca m-ai inteles.

    Raspunde
  11. A.Dragos 17 Feb 2010 @ 22:36

    Low cost low cost, dar daca folosesti destule servicii suplimentare ( care-s necesare ) ajunsi sa platesti tot ca un bilet la o companie normala.:)ds

    Raspunde
  12. Eros 17 Feb 2010 @ 22:48

    @Ghiocel07: faptul ca “ai pretentia” in loc sa “te astepti” imi spune ca esti destul de exigenta, poate prea exigenta pentru lumea in care traim. E superb sa fii exigent, intr-o lume ideala. Dar din pacate lumea in care traim ne obliga sa ne adaptam, nu ne permite sa-i “impunem” propriile standarde, mai ales daca ele sunt utopic de inalte. Si eu visez la o lume mai civilizata si mai frumoasa, dar e un vis utopic si copilaresc, oricat de dureros ar suna asta. Si da, pe langa entuziashti ca mine, low-cost-ul atrage, inevitabil, si o liota intreaga de nespalati – asta vine cu teritoriul, cum ar zice neamtzul ;)

    @A.Dragos, @pyuric: nu stiu cum de-ati patit voi sa platiti asa de mult si de in plus. La mine, ce-a scris pe site, aia a fost, n-a trebuit sa platesc nici un cent in plus, nici in aeroport nici nicaieri altundeva…

    Raspunde
  13. Alina 17 Feb 2010 @ 23:00

    Cred ca tine si de companie… si de tara si calatori, din pacate.
    Eu pana acum am mers cu 2 companii de low cost EasyJet(companie britanica) si FlyBaboo(companie elvetiana). Nu am avut absolut nici o pb, stiam ca trebuie sa platesc orice consumatie pe drum, dar sa fim seriosi, daca merci cu trenul 2 ore nu iti cumperi nimic de baut nu? In plus la bagaje, scria clar cate kg am voie sa iau si m-am incadrat la limita.
    Iar de avioane, nici un comentariu. Atat EasyJet cat si FlyBaboo au avioane noi, mai burtoase si mai spatioase. Si chiar daca, daca e sa ne gandim la cate milioane costa un avion, e de inteles ca incearca si ei sa le inghesuie.
    Cum zicea cineva mai sus, avionul e sa ajungi de la A la B. Daca zborul nu este foarte lung apelez fara nici o pb la ceva mai ieftin. Nu acelasi lucru pot sa il zic despre un zbor de vreo 12 ore…
    Deci cred ca comentariile voastre se limiteaza la anumite companii.

    Raspunde
  14. octavian 17 Feb 2010 @ 23:07

    Eu am zburat cu Wizzair si am fost multumit de fiecare data. Aeronavele sunt noi si curate. (cu exceptia celei in care a vomat Alex :D )

    Mi se pare normal sa platesti ce mananci si bei in avion. Cand mergi cu trenul si vrei sa manaci platesti, cand mergi la restaurant platesti, in club platesti,(vrei HBO platesti). Daca vrei sa servesti un sandvis, o cafeluta si sa platesti cu o suta, doua mai mult doar pentru simplu fapt ca nu mergi cu lowcostul nu mi se pare ok.

    Daca te gandesti ca ai fost pana la Barcelona( adica la capatul celalalt al Europei) si inapoi cu doar 250 ron nu ti se pare extrem de putin, in schimb ti se pare mult ca dai pe o cafea 5 euro sau cat o fi fost.

    Raspunde
  15. pantera mov 17 Feb 2010 @ 23:32

    noi am patit tot felul de chestii cu site-ul lor (wizz), inclusiv unele de-a dreptul amuzante http://panteramovcuurechiturcoaz.wordpress.com/2009/05/26/where-no-man-has-gone-before/
    in plus, la intors am plecat cu ceva intarziere pentru ca avionul a trebuit sa astepte dupa pasageri care, la randul nostru, am asteptat vreo 40 min la check in pentru ca wizz are un singur ghiseu in luton si bineinteles, avea programate doua zboruri la cateva minute distanta.

    Raspunde
  16. criserb 17 Feb 2010 @ 23:56

    @Octavian – nu ma refeream ca e scump sa mananci si sa bei, ma refeream la conditii… si pana la urma sa ceri o informatie, la numarul lor de telefon nu ar trebui sa fie cu suprataxa, nu?

    @Alina – tine de companie, normal, dar mai tine si de ruta pe care zboara avionul si ce fel de oameni transporta pe respectiva ruta. Pun pariu ca daca zbor spre Dubai cu un low cost nu am sa vad oameni ca cei pe care i-am vazut zburand spre Spania :)

    Raspunde
  17. raca 18 Feb 2010 @ 00:12

    @pyuric, tu ar trebui sa fii fan Easyjet. Daca nu intarzia barbar avionul la plecare… acum iti tinea gege capul sa dormi mai comod pe scaunele din aeroport :)

    @criserb, si la wiz au limita la bagajele de mana. Aminteste-ti, le-au cantarit.

    @eros: mai vorbim despre cat de minunat e cu low-cost cand o sa suni la callcenter-ul lor, o sa te trimita la un alt terminal si o sa pierzi un zbor din cauza organizarii lor perfecte si a respectului fata de client.

    Bottom line: este impresia mea ca trebuie sa apelezi la low-cost doar daca chiar nu-ti permiti un zbor normal. Nu ca sa faci economie de bani, pentru ca e foarte probabil sa regreti sau chiar sa cheltuiesti mai mult. (vezi cazul nostru).

    Raspunde
  18. Pyuric 18 Feb 2010 @ 00:22

    @Eros: surprize, surprize… toti care mai erau la check-in s-au trezit ca tre’ sa plateasca

    @Raca: norocul nostru ca n-aveau aia de la Blue Air actele in regula si au intarziat. :))

    Raspunde
  19. Eros 18 Feb 2010 @ 00:31

    mno, eu nu mi-s fan low-cost, desi poate asa o parut din ce-am popvestit pe-aici.

    pur si simplu, a te enerva cand vine vorba de serviciile proaste la low-cost mi se pare la fel de hilar ca a te declara “surprins de catre iarna” in fiecare iarna, precum autoritatile noastre dragi. e low-cost, ce naiba, asteapta-te la ce e mai rau si poate o sa fie mai bine.

    Raspunde
  20. Alina 18 Feb 2010 @ 00:33

    @raca Nu cred ca tine de cat iti permiti. O intreaga Europa zboara cu low cost si nu cred ca toti nu-si permit.
    Daca e sa ma iau pe mine ca exemplu, eu trebuie sa fac regulat Geneva-Bucuresti unde am de ales intre FlyBaboo sau altceva, de obicei Swiss(fosta SwissAir). Imi permit lejer si altceva decat FlyBaboo, dar de ce sa dau 100 de eur in plus de persoana pentru un zbor dintr-o singura bucata? Cu aia 100 de eur pot sa fac si altceva(vreo 25 de carti de pe Amazon :D), decat sa ii dau degeaba pentru un sandwich( fff prost) la Swiss.
    Dar cum zicea, depinde si de companie. Am zburat odata cu Alitalia si a fost groaznic, mirosea avionul de parca era tomberon. Iar alta data am prins o greva si am ramas prin Sicilia…
    Acum la EasyJet taxeaza si per bagaj, dar pe total pretul oricum este mai bun decat alta companie.
    Ca concluzie, eu as alege low cost daca zborul este dintr-o bucata, nu trebuie sa schimbi, iar destinatie nu este urgenta, existand risc destul de mare de intarzieri majore sau chiar anulari.

    Raspunde
  21. AmZis 18 Feb 2010 @ 02:11

    am zburat si eu cu German Wings si mi se par ok. Nu mi s-a intamplat nimic din ce ai spus tu.doar atat,ca mai erau pasageri low cost.in rest ok.aa.ruta berlin-bucuresti

    Raspunde
  22. sip 18 Feb 2010 @ 09:11

    Domnilor 500 de lei pt doua persaoane 2500 de km este pomana curata.
    Cu masina te costa cel putin 12oo lei :
    2500km : 100 = 25 x 6l/100 = 150 liti x 2(dus intors)=300l x 1eu/l = 300 euro ;
    Deci toate comentariile sunt de prisos. Atata dai atata ai … si e bine totusi ca ajungi la destinatie, relativ repede.
    Ca sa nu mai vorbim, sa conduci 5000 de km este destul de obositor si nu e pentru oricine .

    Raspunde
  23. Ionut Oprea 18 Feb 2010 @ 10:00

    Din experienta mea de peste 7 ani de zburat cu low-cost, pierdut avioane, curse anulate, samd, am invatat urmatoarele

    – cursele low-cost sunt facute in asa fel incat sa poti plati cat mai putin, in comparatie cu cursele obisnuite cu avionul (care sunt un lux, orice-ai zice). e un trade-off care merita din ce in ce mai mult, pentru ca transportul e transport, de la A la B (desi eu recunosc ca mie imi si place sa zbor cu avionul)

    – asadar, daca nu vrei sa platesti pentru luxul de la o cursa normala (care, ca orice lux, are costuri exagerate) trebuie sa-ti asumi ceea ce platesti

    – calitatea aeroporturilor in general si a aeroportului baneasa in particular e o alta problema, la fel si calitatea oamenilor care isi permit servicii low-cost (e unul din avantajele pe care ti le vand cursele normale: platesti de te usuca, dar stai doar cu cei care-si permit, la fel ca tine, ma-ntelegi) – insa asta n-are nici o legatura cu o companie anume, e o problema separata

    – politica lor de a taxa premium pentru orice nu intra in pachetul de baza, din nou, pentru ca e unul low-cost, e ok, atata timp cat o stii si o folosesti doar daca ai neaparata nevoie – nu te obliga nimeni sa cumperi. la fel si cu bagajele- pentru costul asta redus, astea sunt regulile – e raspunderea ta sa te informezi

    Si cam atat. Eu folosesc de peste 7 ani zboruri low-cost, si le voi folosi in continuare. Sunt pregatit din ce in ce mai bine pentru orice problema ar putea aparea (poate de asta incepatorilor li se poate parea o tragedie prima experienta, ca nu au fost pregatiti pt ea) si zborurile low-cost mi se par din ce in ce mai ok.

    Raspunde
  24. socialbutterfly 18 Feb 2010 @ 10:49

    Se pare ca unde se comenteaza se poate comenta si mai mult.
    Nu e doar o problema la low costuri.
    Am patit-o urat de tot cu British Airways – zbor peste ocean -> http://socialbutterfly.ro/around-the-world/work-and-travel-usa/avion-pierdut

    Si ma pot plange de tot, de la ce oameni au ca si angajati pana la costumer service, la cunostiinte ale procedurilor…etc…
    mancare oribila!

    Intarzieri, din nou la ordinea zilei, fie ca esti in JFK, in Miami, in Frankfurt sau in Otopeni…

    Calatoritul in sine e o aventura, daca iti asumi aceasta aventura nu prea te poti plange, decat sa te bucuri ca ai ce povesti

    Raspunde
  25. ipo 18 Feb 2010 @ 11:15

    Zborurile low cost sunt bune de exemplu pentru calatorii scurte, de genul interes de serviciu. Bagaj minim, nu te intereseaza confortul, doar sa ajungi cu avionul din orasul A in orasul B, iti faci treaba in 2-3 zile si te-ai intors.

    BTW, exista si bilete in picioare? :D

    Raspunde
  26. Pyuric 18 Feb 2010 @ 11:58

    @sip: care 500 de lei? A fost peste 400 de Euro =)) Dus intors, pt 2 persoane.

    Raspunde
  27. Ionut Oprea 18 Feb 2010 @ 12:11

    A, sa vezi ce rapid ajungi la destinatie daca-ti iei DOAR bagaj de mana… Nu mai stai la coada pt bagajul de cala, si prinzi mijloace de transport libere….hehe :)

    Raspunde
  28. octavian 18 Feb 2010 @ 12:32

    @Pyuric era vorba de cristi, el a luat biletele cu 2 luni mai devreme.

    Raspunde
  29. Pyuric 18 Feb 2010 @ 12:35

    @Octavian: a, ok. :D Oricum, ce am scris mai sus ramane valabil…

    Raspunde
  30. Andrei 18 Feb 2010 @ 12:46

    Ai zburat vreodata cu companiile de linie? Nici la aia n-ai cine stie ce, dar biletul costa de n ori mai mult. Eu de exemplu am zburat recent cu Wizzair, Lufthansa si Carpatair mai multe zboruri pe mai multe rute. Dintre astea 3 Lufthansa e in general cel mai scump, Carpatair are cele mai faine servicii, iar intre Lufthansa si Wizzair diferenta e ca Lufthansa iti da un sandwich obosit si un suc pe avion, avionul e mic si destul de prapadit si ai un bagaj la cala inclus, dar la ce pret!

    Raspunde
  31. daniela 18 Feb 2010 @ 14:34

    Eu am mers cu Blue Air,pe o cursa externa bucureti-Bologna…si tptul a decurs absolut normal.
    Am mers si cu Tarom pe cursa interna,Cluj-Bucuresti si mi s-a parut fix aceeasi cheti,doar ca la Tarom ne-a dat un sfert de sandwich.Dar pretul de la Tarom,un dus, era cat un dus-intors Bucuresti-Bologna,probabil la Tarom un sandwich costa 100 euro :d/ @-).
    In rest absolut nici o diferenta intre Tarom si Blue Air.

    Raspunde
  32. Cristian Pirvu 18 Feb 2010 @ 16:19

    Oameni buni, sa ne intelegem. Daca iei Low-Cost primul lucru e sa intelegi ce inseamna. Daca ei zboara la preturile astea inseamna ca diferenta de 100 de euro sau mai mult vine tocmai din ceea ce nu ti-a placut sau ti-a lipsit. Mai mult spatiu, mancare, bautura inclusa etc. Parte din banii aia se duc pe taxele mai mari de aeroport.

    Nu e vina nimanui ca nu vezi toate taxele impuse de un zbor cu low-cost. Ei le arata foarte clar pe site. Nu e vina lor ca nu stii ce cumperi.
    Am zburat cu Blue Air, Wizz, Sky Europe, dar si cu Tarom si BA. Indeea e foarte clara. Low-Cost inseamna ieftin. Nici in autobuz nu ai aceleasi conditii ca in Taxi. So … Cum imi spunea cineva mai batran ca mine (chiar exista) “cititi instructiunile”, ca de undeva trebuie sa vina si diferentele alea.

    Nu-i critica pe ei pentru ca TU i-ai ales. Ca ai facut o alegere proasta e vine ta nu a lor.

    Raspunde
  33. sip 18 Feb 2010 @ 17:25

    @Pyuric – Eu am inteles de la Cristi ca transportul pt doua persoane a costat cca. 500 de lei. Faptul ca la intors i-a costat 200 de euro asta e alta problema.
    N-am inteles eu bine ?

    Raspunde
  34. Pyuric 18 Feb 2010 @ 17:28

    @sip: dap, ziceam ca 400E a fost in cazul meu :P dus-intors, 2 persoane. La intoarcere am nimerit cu Cristi in avion, dar o sa-l las pe el sa povesteasca intr-un alt articol toate peripetiile :))

    Raspunde
  35. Pyuric 18 Feb 2010 @ 17:41

    P.S. am uitat sa mentionez…a fost cadou. Pana acum nu am mai fost cu low cost si habar n-aveam la ce sa ma astept. Acum stiu. Asta e :)

    Raspunde
  36. criserb 18 Feb 2010 @ 17:44

    Am impresia ca multa lume a inteles gresit acest post :) Am scris de la inceput ca este vorba de dezavantajele low cost-ului, o lista facuta de un prieten :)

    Nu am zis ca imi pare rau ca i-am ales, ca nu mi-au dat de mancare etc. Am prezentat dezavantajele frumos cu liniuta. In special pentru cei care nu au mai calatorit cu un low cost si care trebuie sa stie anumite lucruri atunci cand isi iau bilet.

    Eu stiam perfect ceea ce am cumparat in cazul Wizz, ca deh mi-am facut singur rezervarea. Cu Blue Air am avut ceva probleme si asta pentru ca nu am stiut. Mi-am facut rezervarea la telefon imediat dupa ce pierdusem avionul Wizz, dar despre asta intr-un alt post.

    So, ca sa fie clar mai sus sunt dezavantajele zborului low cost, cititi cu atentie ;)

    Raspunde
  37. octavian 18 Feb 2010 @ 18:09

    dragul meu @criserb, nu esti corect!!! Postul ar fi trebuit sa se numeasca avantajele unui zbor de linie, nu dezavantajele low-cost.

    Low-cost nu are dezavantaje, low-cost este ok, in schimb zborul de linie are cateva avantaje care nu isi justifica banii.

    Raspunde
  38. maddy 19 Feb 2010 @ 07:58

    normal ca taxeaza la sange in rest daca pretul biletului e foarte mic, trebuie sa`si scoata banii de undeva.
    cat despre serviciile aeroportuare, (cea mai indepartata poarta, n`ai autobuz pana la avion), idem, companiile nu vor sa plateasca mult aeroportului ca sa nu fie nevoiti sa creasca pretul biletului si atunci nici tu nu beneficiezi de mare lucru.
    oricum inainte sa apara companiile low-cost oamenii nu se puteau bucura de posibilitatea de a calatori ieftin si rapid cu avionul, asa ca low-cost`ul este un lucru foarte bun si pentru maxim 3 ore cat ia un zbor pana la barcelona nu mori daca nu primesti vin gratis si mancare calda in avion.
    in general la low costuri aveti grija ca la pretul biletului care poate fi zero euro sau 1 euro (daca prindeti promotii) se adauga taxa ca ati platit cu card de debit, taxa de bagaj de cala, unii calculeaza ‘fuel charge’ separat, taxele aeroportuare asa ca nu va exaltati daca vedeti un bilet de 1 euro :)

    Raspunde
  39. sip 19 Feb 2010 @ 09:06

    Ori cum mie mi-a placut mult postul si mai ales comentariile.Se pare ca low costul este foarte bun daca-i cunosti toate chichitele! Si prin acest post tocmai am aflat multe din ele.

    Raspunde
  40. criserb 19 Feb 2010 @ 20:20

    Low Cost-ul este bun pentru ca te duce din punctul A in punctul B :) dar… trebuie sa suporti in primul rand “mizeria umana”. Daca treci peste asta cu restul te poti obisnui si chiar ocoli cumparand alaturi de zborul respectiv si unele servicii suplimentare cum ar fi “loc la picioare marit” bagaj la cala, pe care sa-l iei de pe net si nu din aeroport si sa-ti cantaresti bine bagajul.

    Poti sa-ti iei de baut dupa ce ai trecut de check in, alea le poti urca in avion, si eventual niste sandwich-uri daca ai un zbor mai lung.

    Iar daca se poate, evitati Blue Air, asta e parerea mea si nu-mi sariti in cap (gusturile nu se discuta).

    Raspunde
  41. Eros 19 Feb 2010 @ 23:25

    hehehe treaba cu mizeria umana cam e valabila in toate aspectele vietii noasre cotidiene… o evitam cat putem, dar tot ne lovim de ea din cand in cand. si indiferent unde il aplici (la zbor, la mancare, la plimbare etc.) evitatul mizeriei umane costa, aproape intotdeauna, ori timp ori corespondentul lui, banii…

    Raspunde
  42. epep 20 Feb 2010 @ 18:07

    Mizeria umana…trebuie suportata in tren, in autocar…in trafic. De ce ar lipsi din avion?

    Raspunde
  43. ana 20 Apr 2012 @ 03:15

    eu am zburat sapt trecuta,cu alitalia,spre madrid,cu escala la roma. in aeroportul din madrid,cand am luat bagajul de pe banda,am constatat ca era pe jumatate deschis,cerculetele acelea ale fermoarelor erau rupte,iar lacatul cu cifru era sucit,dat peste cap,ramanand agatat doar pe o parte. in urma socului,nu am realizat ce-mi lipseste,pe moment(ma gandeam la tot felul de lucruri care ar fi putut sa dispara),dar la hotel am constatat ca lipsea camera foto profesionala,in valoare de 500 de euro…tocmai de aceea am si pus lacat cu cifru,pt ca aveam si lucruri de valoare.
    pe banda erau multe manere,incuietori rupte,fermoare,am ramas masca…niciodata nu vazusem asa ceva. dupa ce lumea si-a luat bagajele,mai ramasesera 2 pe banda,pt care nu venise nimeni,inca. un tip in vesta reflectorizanta se tot uita la ele si privea ba in stanga,ba in dreapta. la un moment dat si-a dat seama ca ne atrasese atentia si ca suntem cu ochii pe el,asa ca ne-a aruncat o privire de parca ne-a fulgerat. in urmatorul minut a si insfacat trolerul mai mare,care era infasurat si in tipla,si care avea si cifru,si l-a strecurat,rapid,pe o usa din spate. am ramas cu o scarba imensa!! nu mai zbor cu alitalia in viata mea! dar nici zbor cu escala nu mai iau vreodata!!
    desigur ca nu am mai avut sorti de izbanda cu aparatul foto,deoarece am constatat abia acasa,nu am facut plangere pe moment,desi acum regret ca nu am fost pe faza sa fac plangere macar pt bagajul deschis,iar prietenul meu pt trolerul rupt(el a scapat mai ieftin)…..
    nu spun ca nu se intampla si cu alte companii,dar atatea plangeri cate am vazut pe net,despre furturile de la alitalia,nici ca am vazut despre alte companii. am zburat cu atatea companii si nu am avut nici macar un incident de acest fel. cum am zburat pt prima data cu alitalia,mi s-a si intamplat….a naibii coincidenta!! tind sa cred ca toti sunt mana in mana pe acolo,din moment ce nu se iau masuri,dar plangeri exista cu duiumul. in concluzie : greseala mea!…nu trebuia sa pun aparatul in bagajul de cala,desi,de fiecare data l-am pus acolo…dar nici nu mi-as fi inchipuit ca s-ar putea intampla asa ceva,mai ales cu lacat cu cifru. la intoarcere ne-am “bandajat” gentile cu tipla alimentara,de nu mai aveau nici forma definita,nu li se mai observa nici culoarea,nimic….

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)