Sari la conținut

Cauciucuri de iarna

profile00025700

Update aici: Cauciucuri de vara vs. cauciucuri all-seasons vs. cauciucuri iarna

Pentru prima data de cand ma stiu am decis sa-mi schimb cauciucurile pentru perioada iernii si sa intru si eu in randul lumii luandu-mi iarna cauciucuri de iarna :D Vara am mai avut cauciucuri de iarna…

Am ales Vredestein Snowtrak 3 de la laros.ro. Pretul mi-a parut ok.

Cautand azi mai multe informatii pe net despre ele am vazut ca sunt clasate ca cele mai bune cauciucuri de iarna din 2008, condorm testelor ADAC.

Le-am ales dupa poza de mai sus, dar se pare ca am facut o alegere buna, acum sa vedem in timp cum se comporta.

Mai jos niste filmulete pentru a intelege (asa cum am facut si eu) de ce sunt mai bune cauciucurile de iarna:

Si aici mai multe pe aceiasi tema.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. sip 27 Nov 2008 @ 10:15

    Iti repet …ai facut o treaba buna, dar sa nu te bazezi numai pe cauciucuri… Vorba lui B….. “Iarna nu-i ca vara”
    Drum Bun !

    Raspunde
  2. Alina 27 Nov 2008 @ 12:22

    Pe aici pe unde sunt eu toata lumea pune cauciucuri de iarna, dar asta probabil pentru ca suntem la 80km de Mont Blanc :).
    In general cauciucele de iarna sunt bune atunci cand locuiesti intr-o zona rece, cand temperaturile sunt frecvent aproape sau sub 0.
    De ce sunt mai bune iarna, e simplu, sunt mai moi si ca atare au aderenta mai buna atunci cand e frig. Daca mergi cu cauciuri de vara pe gheata la 0 grade e ca si cum ai merge pe plastic (testat pe bune, intr-o curba in panta, noroc ca era un fata un 4×4 ca sa ne proptim in el, nu de alta dar pe partea celalata era o rapa :D).
    Un alt avantaj este ca protejezi celelalte cauciucuri, care vor dura mai mult.
    Mare atentie cum le pastrezi pe celelalte, trebuie puse rasturnate, nu mai mult de 2 unul peste celalalt, pentru ca se deformeaza(testat si asta :) ).

    Raspunde
  3. Zaply 27 Nov 2008 @ 12:35

    214RON unul? :-s
    Cred ca iarna asta raman la alea pe care le am, ca sunt noi… Si la anu’ ma apuc din timp sa strang bani pentru cauciucuri! :-j

    Raspunde
  4. octavian 27 Nov 2008 @ 12:38

    “am decis”… vrei sa zici ca eu ti-am zis sa le iei pe astea :D

    Raspunde
  5. cipoc 28 Nov 2008 @ 22:24

    mi`am pus si eu 2..just in case..nu neaparat c`o sa ies eu prea mult in oras:d

    Raspunde
  6. octavian 28 Nov 2008 @ 23:47

    eu zic pass, daca nu o sa mearga bine, o sa iau metroul :D

    Raspunde
  7. raca 29 Nov 2008 @ 03:35

    Am si eu Verdestern Snowtrack (nu stiu daca 3…), de iarna trecuta. Si nu m-au dat de loc pe spate, ba dimpotriva. Dovada ca inca umblu cu cele de vara, iar primavara sunt primul care le da jos.

    La mine cele de vara se comporta mult mai bine pe uscat si ud, chiar daca e relativ rece afara (Michelin, deh).

    Dar….. la fel am facut si iarna trecuta, nu le-am schimbat la timp si m-a prins prima mare ninsoare. Am facut un mega-balet cu balena pana in service, mi-am facut cruce cand am ajuns. Iar cu cauciucurile alea “naspa” Verdestern am plecat din service cu scartait de roti si fara emotii.

    Ma rog, una peste alta m-am ofticat ca a trebuit sa trec pe Verdestern, nu mi se par cine-stie-ce (acum doi ani aveam niste Semperit-uri care mi-au placut mai mult). Dar rotile de iarna sunt in opinia mea neaparat necesare, indiferent de brand. Brand-ul si tipul sunt >50% marketing si autosugestie in capul nostru.

    Raspunde
  8. criserb 1 Dec 2008 @ 23:34

    @Alina – sorry ca am aprobat comentariul doar acum, nush de ce, dar era in spam :(

    Raspunde
  9. ionut_d 2 Dec 2008 @ 12:00

    Deocamdata mi se par bani dati in vant. Strazile/soselele sunt de obicei curatate si personal nu prea am unde sa merg pe zapada sau gheata. Am mers iarna cu Michelin si Pirelli de vara si nu am avut probleme (si sper sa ramana asa :) )

    Raspunde
  10. alex259 26 Dec 2008 @ 23:25

    la ce ninsoare avem noi acum, mai bine ne orientam spre cauciucuri mai performante la ud, nu la zapada. ( asa ca orientati-va la punctele acumulate pe suprafete ude la franare )

    Raspunde
  11. criserb 27 Dec 2008 @ 01:06

    @alex259 – ai perfecta dreptate, ar trebui sa ne uitam sa fie cotate cat mai bine la cat mai multe cateorii si sa le mai si gasim. :) Data viitoare o sa ma uit mai bine cand am sa aleg niste cauciucuri, nu de alta dar acum am si putina experienta.

    Ceea ce ai zis tu, oricum este notabil

    Raspunde
  12. inchirieri apartamente 8 Jul 2009 @ 14:25

    Nu am condus niciodata iarna, mai ales pe zapada aia din video, as incerca dar imi e frica, nu-mi place cand simt ca nu prea am situatia sub control…:([-( dar trebe sa imi iau o data inima in dinti si sa ies cu “sania”…:)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)