Sari la conținut

Ce nu va place la Romania?

romania_mapAcest post o sa fie scurt, nu am sa va povestesc eu nimic, o sa va las insa pe voi sa-mi spuneti ce nu va place la Romania. Ce va deranjeaza mai tare, care sunt lucrurile la care va ganditi prima data atunci cand cineva va intreaba "Ce nu va place la Romania?".

Fie ca este vorba de drumuri, gunoaie, strazi, oameni, peisaje, politicieni, sunt curios ce detestati mai mult.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. nic 13 Mar 2013 @ 13:32

    1. Drumuri. Mici de obicei, inghesuite, parcarile dintre blocuri cu masinile 1/2 pe borduri… epoca lu nea Nicu…
    Iesirile/intrarile pe drumurile nationale facute mai mereu la 90 grade cu un simt economic la maxim realizat…

    2. Costumer service relationship… in special in restaurante dar si in magazine… de fapt nu cred ca gasesti mai nicaieri customer service f bun!

    3. Coruptia – de asta si suntem mereu cu probleme… fiecare trage pt el si in final ne plangem…

    Raspunde
  2. Simina 13 Mar 2013 @ 13:36

    Trenurile, soselele, taximetristii (in general cei din Bucuresti), faptul ca romanul nu a invatat sa-si arunce mizeria la gunoi, nu pe strada (sau mai rau sa-l arunce pe geamul masinii si sa-mi ajunga mie pe parbriz chiar si ptr o fractiune de secunda… da, mi s-a intamplat). Tiganii, ca nu am cum sa le zic intr-un mod mai frumos. Faptul ca sistemul educational inca este in urma. Ca oamenii nu strang mizeria de la cateii lor si-l lasa pe strada (in Germania strazile erau curate, desi era plin de caini). Ca ospatarii “uita” sa-ti aduca restul de 7 lei la nota de plata, chiar daca nu le-ai spus in niciun moment “Multumim, e bine asa. Pastreaza restul”.

    Cam astea imi trec prin cap pe moment. Dar mai sunt si alte lucruri care nu imi plac la Romania. Dar sunt si multe lucruri frumoase care ma tin aici. :)

    Raspunde
  3. Bogdan 13 Mar 2013 @ 14:11

    oare sunt mai multe lucruri care nu ne plac decat cele care ne plac? :))

    Raspunde
  4. unicornul_vesel 13 Mar 2013 @ 15:08

    – Nepotismul
    – Incompetența oamenilor din poziții cheie (se leagă de ce-am zis mai sus), faptul că dacă ești super pregătit nu înseamnă că meriți mai mult de 12 mil/lună, că doar pe undeva cineva a trebuit să își angajeze o rudă sau un prieten, iar dacă ajungi în contextul în care tre să lucrezi cu o asemenea persoana, muncești dublu
    – Nesimțirea și lipsa crasă de cultură civică
    – Nivelul la care ne aflăm cu învățământul și sănătatea/spitalele și faptul că mori cu zile fără probleme
    – Corupția
    – Cocalarismul – am mașină tare, deci mă piș pe tine. Pot să te ameninț și cu pistolul în trafic, că doar “am cu ce”
    – Curvăsăraia propulsantă (nu că ar exista numai la noi, dar cred că e într-o proporție mai mare) – de tip ajung șef/ă in no time dacă știu al cui penis/vagin e mai important, ca să…
    – Mentalitatea bătrânilor care din păcate s-a transmis cu cel puțin 1-2 generații mai jos, chiar la oameni de vârsta noastră (să ne dea statul, să pice din cer…)
    – Mulți dintre cei care merg/muncesc pe afară denigrează imaginea (și așa destul de proastă, dar și distorsionat percepută) țării prin comentarii de genul: aaa, păi la noi în RO e nașpa, nu e civilizat ca la voi, n-avem de niciunele. Iar lucrul ăsta face mai mult rău decât ne imaginăm!

    Raspunde
  5. Oana 13 Mar 2013 @ 15:16

    Oamenii :)

    Raspunde
  6. andreea 13 Mar 2013 @ 15:23

    mentalitatea si lipsa de bun simt. ca restul vin tot de aici.

    Raspunde
  7. andreea 13 Mar 2013 @ 15:43

    cainii vagabonzi, cersetorii, mizeria, mancatoria, indiferenta, lipsa de educatie si bun simt.

    Raspunde
  8. Marius 13 Mar 2013 @ 15:51

    – Indiferenta autoritatilor statului fata de cetateni
    – Mentalitatea vis-a-vis de munca la stat (a angajatilor institutiilor statului) – in special lipsa interesului pe principiul timpul trece leafa merge.
    – (in)Cultura civica
    – Jurnalismul
    – Infrastructura rutiera
    – Copuptia la nivel inalt

    Raspunde
  9. V 13 Mar 2013 @ 16:26

    – mizeria
    – instabilitatea economica
    – lipsa infrastructurii
    – lipsa de verticalitate a politicienilor
    – nesimtirea institutiilor publice
    – nesimtirea si lipsa educatiei printre cetateni
    – promovarea non valorilor
    – faptul ca orice poate fi “aranjat” pentru pretul corect (inclusiv crima)
    – liderii sunt de obicei niste parveniti, indivizi insetati de putere si de propriile beneficii
    – indiferenta autoritatilor fata de cetateni
    – PROSTIA cetatenilor

    Raspunde
  10. AndreaS 13 Mar 2013 @ 17:27

    Lipsa de RESPECT …nu se respecta oamenii intre ei, legile, natura inconjuratoare . Cand iti lipsesc modelele…deoarece in fata sta doar o ceata de netrebnici nu ai de ce sa te miri ca rezultatul este cel care este. Eu am crescut intr-o perioada in care Nadia era recunoascuta international desi noi eram o tara comunista. Au existat la vremea aceea nume care m-au influentat, cu care am crescut. Da mergeam cu scoala la teatru, cantam in cor, eram la sanitarii priceputi …si urcam cu scoala in toamna la munte “trecand codrii de arama”…Am invatat sa respect si sunt respectata. Foarte multi asteapta schimbari dar daca se poate nu incepand cu mine;) cat costa sa zambesti vanzatorului? cat costa sa spui un simplu multumesc? Cat costa sa atragi atentia cuiva cand face ceva gresit? NIMIC…si totusi prea putini o fac. Cand am emigrat acum 17 ani cineva mi-a spus asa: Tara ta e acolo unde ti-e tie ca si cetatean bine. Atunci imi amintesc ca mi s-a parut dura afirmatia. Astazi pot spune : da traiesc o singura data si vreau sa traiesc asa cum ma simt eu bine. Exista doar doua optiuni…emigrezi sau te supui sistemului…restul e lupta impotriva morilor de vant !

    Raspunde
  11. Gabriela 13 Mar 2013 @ 20:37

    Ar fi cateva lucruri care nu imi plac in aceasta tara.In primul rand tiganii si foarte multi hoti si oameni ai strazii care te pandesc sa te nenoroceasca pe viata si sa iti fure obictele pentru care tu muncesti.
    Scoala este organizata atat de prost elevii dau vina pe profesori si invers dar nu se rezolva nimica,cand termini o facultate nimeni nu te angajeaza sau te angajeaza foarte greu pentru ca oamenii cer experinta care nu am de unde sa o capeti.
    Mult prea multa coruptie oameni sunt prosti si increzuti si se cere prea multa spaga.
    Sunt gunoaie peste tot si animale abandonate.
    Nici macar pe politie nu poti sa te bazezi vin si pleaca la fel de indiferenti,nu se lupta nimeni pentru drepturile tale care iti revin!
    MENTALITATEA TREBUIE SCHIMBATA!

    Raspunde
  12. Dan 13 Mar 2013 @ 23:53

    – Lipsa de logica (nu e neaparat prostie dar oamenii nu au invatat sa gandeasca logic, sa poarte o discutie argumentata si nu bazata pe atacul la persoana).
    – Dezbinarea societatii – care a dus la nepasare si o lipsa de respect generala.
    – Amestecul intre mentalitatea balcanica (superficialitate,lipsa coloanei vertebrale, fariseism) si mentalitatea latina (smecherie, decizii pripite).
    – Ura fata de tot ce inseamna reguli si legi.
    – Religiozitatea excesiva si de fatada. Nu se vad faptele bune de care se vorbeste la biserica si in viata de zi c u zi.
    – Cei care pupa sub coada cainii vagabonzi.
    – Faptul ca desi toti se plang de lipsa parcarilor, nimeni nu parcheaza intr-o parcare amenajata (ca doar e cu bani) si tot aiurea pe strada o lasa.
    – Fatalitatea drobului de sare si a mioritei.

    Raspunde
  13. V 14 Mar 2013 @ 10:26

    @Dan – AMIN! :))

    Raspunde
  14. Sher 14 Mar 2013 @ 11:16

    Pe podium la poluare in Europa…

    Raspunde
  15. lee 14 Mar 2013 @ 17:15

    Romania

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)