Sari la conținut

Citroen DS3

citroen-DS3

Azi am avut placerea sa iau in teste noul Citroen DS3. L-am luat undeva pe la ora 6, deci ceea ce am sa va povestesc sunt doar cateva prime impresii :)

Am avut posibilitatea sa aleg intre 3 culori, rosu, galben si alb. Initial ma gandeam la cel galben si la cel rosu dar, cand am aflat ca cel rosu are 150CP alegerea mi-a fost mult mai simpla. Trebuia sa iau ceva comparativ cu Fortosul meu :D

Deci, am in probe un frumos Citroen DS3 de 150CP cu o echipare de top.

Exteriorul este asa cum il vedeti in poza de mai sus, rosu cu plafon alb doar ca plafonul meu este “zebrat”. In rest, masina este identica. Daca ma vedeti pe strada ma puteti saluta ;)

De cum am iesit cu el pe strazile Bucurestiului am simtit o multime de ochi ce ma urmareau. Lumea privea masina cu multa admiratie si curiozitate. E ceva destul de nou si deh, curiozitatea e de inteles. Gagicile in special nu-si puteau dezlipi ochii de la masina :P

Interiorul este foarte frumos imbracat intr-o piele neagra cu insertii de alb piele alba cu insertii de negru, o piele foarte placuta la atingere. Spre surprinderea mea, eu care nu agream pielea in masina mi-a placut. Nu e deloc asa cum imi imaginam eu, si anume foarte rece iarna. Senzatia este foarte placuta in scaunele “scoica” care te tin foarte bine in virajele stranse.

Un lucru foarte placut a fost cand am primit un telefon iar computerul de bord al masinii mi-a detectat prin bluetooth telefonul din buzunar si am putut sa raspund dintr-un buton de pe bord :) Am bagat doar un cod pentru realizarea conexiunii si totul a functionat perfect.

Designul interior este precum exteriorul, desenat intr-o nota sportiva. Imi e greu sa va descriu in cuvinte interiorul, dar promit sa bag masinuta intr-o sedinta foto pentru a vedea cu ochii vostri cat de misto e.

Cu toate ca e mica, motorul este foarte puternic. 150 cai nu sunt de ici de colo nici pentru o masina mare dar pentru una asa micuta cum e DS3-ul. Pur si simplu te baga adanc in scaun cand acul turometrului urca in 5000 – 6000 de turatii. E ca sa zic asa mai sprintena decat masina mea, dar nu cu mult. (nu as putea sa il vorbesc de rau pe Fortosul).

Pana acum imi place, chiar destul de mult. Maine pe ziua am sa o studiez mai amanuntit si am sa va pot povesti mai multe. Pana atunci daca v-am starnit curiozitatea aruncati un ochi pe siteul citroen romania unde veti gasi mai multe detalii ;)

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. un Prost 3 Nov 2010 @ 09:30

    La ei pe site nu am gasit varianta de motorizare de 150 de cai. Cel mai mare motor este de 1.6 – 120 Cp. :-?

    Raspunde
  2. un Prost 3 Nov 2010 @ 09:32

    Poti sterge comentariul. Acum am vazut ca este si motorizarea de 150 CP. Scuze.

    Raspunde
  3. sip 3 Nov 2010 @ 11:24

    Baiatu’, si eu vreu s-o pipai ! Cum facem ???
    Sper sa nu renunti la casa pentr-un DS3 !!!

    Raspunde
  4. sip 3 Nov 2010 @ 11:27

    Felicitari pentru increderea celor de la CITROEN !
    Vezi sa n-o zgarii, e frumusica foc !

    Raspunde
  5. cristi 3 Nov 2010 @ 15:58

    nice si chiar ieftina, 1.6hdi 90cp incepe de la… 18.746Eur, tva inclus.. :d

    Raspunde
  6. sip 3 Nov 2010 @ 17:58

    @cristi – Si va pot garanta la motor de 1,6 consumul este foarte mic, depinde de cum o conduci, poti merge lejer sub 4l/100 mergand usor cu 90 km/h .

    Raspunde
  7. raca 3 Nov 2010 @ 18:57

    E intr-un mare fel dracovenia… N-am mai vazut oameni uitandu-se asa la o masina de cand eram in liceu si ne plimbam cu Cielo :)

    Raspunde
  8. sip 4 Nov 2010 @ 12:37

    @raca – Te referi la Cielo-ul meu ?

    Raspunde
  9. ocsike 5 Nov 2010 @ 18:09

    Ioi ce-și freacă mâinile dl. SIP doar la gândul de Citroen :P
    Cristi vezi că, poate dacă i-o arăți la dl. SIP, o să facă ca în reclama aia de la Reno. :))

    Raspunde
  10. criserb 5 Nov 2010 @ 18:41

    @ocsike – Care reclama? :) Nu stiu la ce te referi dar banuiesc ca nu-i de bine :P

    Raspunde
  11. ocsike 5 Nov 2010 @ 21:42

    Reclama cand ramane in pana prostului și merge cu un renault fluence nou la benzinarie, iar cand se intoarce ii da foc la cel vechi. Am cautat video dar nu am dat de el.

    Raspunde
  12. Ghiocel07 5 Nov 2010 @ 22:48

    O nu, Sofronica este a mea si nu se va lasa data la o parte:d

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)