Sari la conținut

Consum curent defalcat pe consumator

Vorbeam cu vecinul și-mi zicea că lui i-a venit curentul vreo 200 lei în timp ce mie mi-a venit dublu.

Am zis să pun pe hârtie consumatorii, să văd și eu ce și cum.

Valorile sunt luate din specificațiile produselor, am luat o valoare medie acolo unde am avut și minim și maxim. Nu-i chiar farmacie.

Concluzia este că trebuie să schimb televizorul și să mai opresc și eu calculatorul ăla. Televizorul este o plasmă, asta ca să înțelegeți de ce consumă așa mult.

Aș reduce costul la jumătate.

So, ce televizor să-mi iau?

Să fie în jur de 120cm, nu mă interesează să fie smart sau 4k. Să se vadă bine, să aibă o luminozitate bună și cam atât. Mai mult nu-mi doresc.

Samsung sau LG, ce mai e la modă?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
 1. Ciprian 7 Jun 2017 @ 14:33

  Pai ce cauti tu nu exista Samsung sau LG :))
  Eu am un Samsung Smart 4k, luat acum 2 ani jumatate, de BF de la emag.
  Smart folosesc pentru Youtube/HBO. Ca si avantaj pentru cele 4k, este procesorul care trebuie sa fie mai puternic si asta ajuta la incarcarea programelor si aplicatiilor. Am testa luna trecuta un TV Smart Full HD Samsung, fata de al meu, m-am plictisit pana a incarcat youtube. Avea delay mare la meniu, etc…

  Raspunde
 2. Ciprian 7 Jun 2017 @ 14:33
  Raspunde
 3. Amalia 7 Jun 2017 @ 14:35

  Samsung.
  Nu e neaparat de moda cat e de calitate.
  Pot spune la telefoane nu agreez Samsung, dar la electrocasnice sunt the best.
  Asa ca daca vrei un Tv bun, calitate, imagine, platforma recomand.
  LG sunt de proasta calitate, poate au avut o “vremea” buna, dar asta nu stiu cand ?

  Raspunde
 4. criserb 7 Jun 2017 @ 14:40

  @Ciprian – partea de smart nu mă interesează pentru că folosesc chromecast, care se mișcă excelent și n-am nevoie nici de tastatură.

  @Amalia – gusturile astea… eu la telefoane sunt pe Samsung și nu l-aș schimba, TV am Samsung și Panasonic, dar sunt dispus să încerc și chestii noi. Totuși nu vortex :P

  Raspunde
 5. Amalia 7 Jun 2017 @ 14:52

  Normal. Am observat ca folosesti Samsung ca si telefon.
  E in functie de necesitati.
  La Tv sunt extrem de multumita am de 4 sau 5 ani Smart tv de la ei si ultimul si cel mai mare de 2 ani mi se par extraordinare ( desigur conteaza si calitatea din partea televiziunii, eu am fibra optica Telekom cu ce mai mare viteza) efectiv zici ca sunt fata in fata cu ce e la tv ?.
  De altfel poti incerca Sony, e mai scump dar calitate. ?

  Raspunde
 6. Mihai 7 Jun 2017 @ 15:49

  Eu am LG 4K smart de 50 de inchi si sunt mega happy cu el. Daca iei LG cauta un model compatibil cu magic remote, merita. Fa o vizita la mediagalaxy sau altex si uita-te la imagini + functii.
  Am avut Samsung inainte, full HD fara smart si am fost ok cu el, dar acum, parerea mea, e ca unele serii de la LG sunt mai ok decat Samsung. E si o chestie de gusturi after all.

  Raspunde
 7. kendo 7 Jun 2017 @ 15:55

  Frigiderul nu-i pus la socoteala? :D

  Raspunde
 8. criserb 7 Jun 2017 @ 16:01

  @kendo – ai dreptate, era inițial, ulterior l-am scos, din greșeală. Ăla consumă 309kw/an deci 26kw pe lună, ceea ce înseamnă 13 lei. Deci nu e un consum mare.

  Raspunde
 9. criserb 7 Jun 2017 @ 16:04

  @Mihai – nu te contrazic man, dar vreau cât mai simplu, fără prea mult smart că pentru asta am chromecast care se mișcă instant și oricum în afară de youtube, pentru desenele lu fii-miu nu folosesc nimic.

  Am auzit că unele modele de la LG sunt reușite, acum rămâne doar să le descopăr. Mi-ar trebui unul să se stingă singur când își dă seama că nu se uită nimeni la el. Bine, și al meu face asta, dar la un moment dat am dezactivat funcția aia :))

  Raspunde
 10. Ovidiu 7 Jun 2017 @ 19:16

  Salut. Eu cu Panasonic am mers si nu regret. Am un prieten la Media Galaxy si am intrebat cu ce marca nu au probleme. Mi-a recomandat Panasonic si nu am dat gres. Inainte am avut Toshiba si acela era bun. Mingea e in terenul tau ;)

  Raspunde
 11. Amalia 8 Jun 2017 @ 02:09

  @criserb – al meu se stinge singur, fara sa-l programez. Macar atat, altfel ar merge non stop.
  Il tin pe post de sunet in casa ?

  Raspunde
 12. Tibi 8 Jun 2017 @ 09:06

  @Amalia – LG mi-am cumpărat în 2009 și este în aceeași stare.Acum nu știu dacă s-a schimbat calitatea sau nu.
  Aspirator Samsung de 9 ani în aceeași stare.
  Dar eu consider că pentru aproape orice produs electrocasnic fiecare utilizator are o impresie diferită de a altui utilizator.
  Rămîne doar comparația în timp dar nici asta nu este exactă fiindcă nu știm dacă producătorul menține aceeași calitate prin utilizarea acelorași materiale.
  Astfel că ceea ce contează este modul de utilizare, întreținerea acestor aparate.

  Raspunde
 13. Tibi 8 Jun 2017 @ 09:08

  @Amalia – Caută pe cineva să facă zgomot în locul lui și poate ieși mai ieftin :)

  Raspunde
 14. Tibi 8 Jun 2017 @ 09:10

  Cum ziceam mai sus, am un LG și nu l-aș schimba(nici măcar nu am USB activ la el).Ceea ce aș face ar fi să iau un Chrome Cast pentru a-l transforma în Smart.Simplu și ieftin-de la 160 lei.

  Raspunde
 15. criserb 8 Jun 2017 @ 10:07

  @Ovidiu – și el meu, ăla de consumă ca porcul tot Panasonic este, merge fără nicio problemă cam nonstop, dar acum îmi dau seama că totuși consumă prea mult.

  @Tibi – De aia nu am nevoie nici eu de smart, chromecastul (versiunea 2) face toți banii și se mișcă instant.

  Raspunde
 16. Tibi 8 Jun 2017 @ 22:23

  Costul energiei electrice la mine nu este mai mult de 100 lei/lună.
  Am doar cele necesare:TV, laptop, mașină de spălat, frigider, becuri :)
  Mai ai varianta de a trece la un alt furnizor de energie, DIGI cum am eu de 2 luni de zile.Costul unitar per Kwh la ei este de 0.51 lei dacă nu ai schimbat deja furnizorul.

  Raspunde
 17. criserb 8 Jun 2017 @ 22:47

  @Tibi – sunt la enel și am un cost mai mic ca tine, 0.49, dar am negociat bine cu ei. Poate și pentru că am un consum mare, consum într-o lună cât consumi tu într-un an, în lunile de iarnă :)

  Raspunde
 18. Tibi 9 Jun 2017 @ 11:00

  @criserb – Da, altă distracție :)

  Raspunde
 19. andrei 13 Jun 2017 @ 22:28

  Daca zici ca nu ai nevoie de smart dar ai nevoie de imagine de calitate, mergi pe un Sony sau un Panasonic. Nu au atatea aplicatii, briz-briz-uri si nu stunt atat de la moda ca Samsung si LG, dar sunt peste ca imagine, reglaje si sunet. De la mid-range in sus, nu entry level, dar asta e valabil la toate brandurile.

  Raspunde
 20. Nautilus 22 Jun 2017 @ 09:33

  Sunt foarte comice mofturile aristocratice ale bloggărilor și comentacilor, pretinsa lor superioritate față de clasa muncitoare, atâta vreme cât în casele lor merge aproape 20 de ore din 24 televizorul :D

  Raspunde
 21. Roxana 22 Jun 2017 @ 11:51

  ai uitat de fier/statie de calcat…si asta consuma mult

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)