Sari la conținut

Cu ce stropesc plantele din curte atunci când se îmbolnăvesc

Anul ăsta am avut tot felul de probleme prin curte (probabil de la ploi) și a trebuit să stropesc gazonul, tuia, roșiile și castraveții. Pe lângă asta mai stropesc pentru țânțari, căpușe și alte chestii pe care nu le doresc prin preajmă.

Stropire tuia (thuja)

Tuia avea niște peste ramuri uscate. Nu multe, după cum se vede în pozele de mai jos, dar am zis că-i cazul să văd ce-i cu ele. Am un vecin priceput în îngrijirea grădinilor și el mi-a recomandat niște substanțe. Ideea este că nu am găsit nimic din ceea ce mi-a recomandat și am primit niște produse înlocuitoare. Că-s mai bune sau nu… nu știu. O să vedem.

În concluzie am stropit tuia cu Aliette 80 WG și Vertimec 1,8% EC.

Am citit ce scrie pe ele și am văzut că practic sunt bune la orice copac, așa că am dat pe toți copacii, tot aveam suficientă substanță. Iar nu știu dacă am făcut bine sau nu, cert este că nu cred că le face rău.

Stropire gazon

Pe gazon mi-au apărut niște zone cu iarba mai uscată. Cică e ceva boală și am stropit cu Teldor 500 SC și Bravo 500 SC. Gazonul pare că și-a revenit și am stropit doar de 5 zile. Se pare că-s bune chestiile astea.

Stropire roșii și castraveți

Pentru că frunzele s-au cam schimbat la culoare, au căpătat ceva pete, am pus o întrebare pe facebook, într-un grup de agricultură și am aflat că-s mânate. Am fost sfătuit să curăț toate frunzele bolnave și să stropesc cu Ortivia 250 SC.

Cică nu am voie să recoltez 7 zile de la stropire. Asta este, nu recoltez…

Nu prea sunt adeptul stropitului, dar am văzut în anii trecuți că nu prea merge fără. Oricât de mult ne-am dori chestii 100% nestropite nu merge. Cam totul se strică dacă nu stropești cu ceva. Mai devreme sau mai târziu.

Poate într-un solar lucrurile ar fi mai controlate, dar așa, sub cerul liber eu nu am reușit. Nu știu dacă o să reușesc nici acum, cu stropirile astea, dar măcar am încercat.

Stropire împotriva țânțarilor și a căpușelor.

Din astea am mai făcut, stropesc de 3 ani cu aceeași substanță și eu consider că-i foarte bună. Substanța se numește Solfac EW50 și cu ea stropesc peste tot prin curte.

Pentru chestia asta ne adunăm 3 vecini și stropim cele 3 curți, strada și cât putem și prin spatele curților, pe terenuri pe care încă nu s-a construit deocamdată.

Este o chestie bună. Nu aveam căpușe, până anul acesta nu am văzut niciun țânțar, ține departe și viespile cu cuiburile lor. Vi-l recomand cu drag.

Voi cu ce stropiți și dacă o faceți de unde știți cu ce trebuie să stropiți, cine vă informează, de unde vă informați?


Atenție!!! Nu pretind că mă pricep la chestiile astea. Chiar habar nu am. Am făcut și eu cum am fost îndrumat, deci dacă vreți să țineți seama o faceți pe riscul vostru. Eu am scris acest post mai mult pentru mine, ca pe viitor când mă întreb cu ce am stropit să regăsesc ușor această informație.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Bizutz 5 Jul 2019 @ 13:11

    Cu ce stropesti? Pompa manuala, atomizor sau altceva?

    Raspunde
  2. criserb 5 Jul 2019 @ 14:15

    @Bizutz – depinde, prin curte, grădină și copaci cu pompă manuală, când este vorba de insecticid atunci atomizor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)