Sari la conținut

Cu pisica la sterilizat

Pentru că nu aveam prea multe pe cap am zis să-mi iau pisică. Și mi-am luat.

Acum vreo 6 luni.

Și pentru că vine perioada căldurilor am zis că trebuie să o sterilizez. Nu vrea pui, am vorbit cu ea și m-a rugat să o duc la un doctor bun.

M-am tot ținut să ajung la un medic de ceva timp, dar tot mereu am zis “mâine”.

Ieri vorbeam cu o colegă despre pisică, îmi povestea ceva despre pisica ei și din vorbă în vorbă mi-a zis de un cabinet medical ce-mi era în drum.

Ca să nu mai pierd timpul, să o las iar pe mâine, am pus mâna pe telefon, am făcut programare și azi la 9 am fost cu ea la ușa clinicii Speed Vet. Sună ca o firmă de taxi, dar na, am auzit că oamenii sunt ok.

Așa a și fost, cel puțin până acum.

Am dus pisica, i-am făcut fișă, am semnat, adică pe propria mea răspundere se întâmplă tot, sau ceva de genul, că oamenii mi-au dat să citesc, dar eu am semnat ca primarul.

Mi-au zis că o să-i facă o incizie mică, 1-2cm și pe acolo o să-i scoată ce o să-i scoată. Doar în cazul în care a intrat în călduri, sau este gravidă, sunt nevoiți să facă o incizie mai mare.

Acum, să sperăm că totul o să fie ok. Am să vă țin la curent.

Am plecat cu inima cam îndoită de acolo, dar sper să fie bine. În sensul că m-am simțit nasol că am dus animalul la sterilizat, dar dacă mi-a cerut, nu prea am putut să mă împotrivesc.

Și da, știu că m-am dus acolo cu o cutie de carton și nu cu o cușcă din asta mișto, dar pisica se simte bine în ea, de vreme ce intră în ea non-stop, eu așa am dedus.

Pe la prânz intră în operație și o iau pe seară. Sper ca totul să fie ok.

Să-i țineți pumnii.


Update:

Seara m-am dus după ea, așa cum am vorbit de dimineață și totul era ok.

I-au făcut o incizie mică, cred că undeva la 1cm și un pătrat mare unde a fost rasă de blană.

Pentru curioși arată cam așa.

Cum este? Foarte bine.

Se zicea că 1-2 zile o să fie mai apatică. La mâța mea nu a fost cazul. De cum am adus-o acasă s-a apucat să exploreze curtea, sărea de parcă nu a trecut printr-o operație.

A doua zi am găsit-o deja în vârful gardului gata să plece prin sat.

Acum sper să nu mi-o halească câinii prea repede, am și investit în ea :)

Ce mai urmează?

Trei zile trebuie să-i dau o pastilă, una pe zi. O pun printre boabe și se pare că o mănâncă fără probleme.

Vineri am să merg cu ea la control și am să-i fac și un vaccin. Cică e tot ce trebuie să-i mai fac și are totul făcut.

I-am făcut și deparazitare, internă și externă, deci e în parametrii.

Ah, m-am simțit cam de cacao când m-am dus să o iau, eu cu cutia mea. Mai erau oameni pe acolo, care mai de care cu cuști mișto pentru cărat animale, cred că unele aveau și lumină și eu o cutie de la o mașină de tuns iarba, se uitau ăia la mine ca la urs :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Marius 14 Mar 2017 @ 18:31

    Nu trebuie sa iti faci griji. Este o operatie minora cu o incizie foarte mica care se vindeca foarte repede. Se va simti 1 zi 2 mai apatica si fara chef de joaca sau mancare dar isi revine repede.
    Sa ai grija sa ii cumperi un guler sa nu isi linga rana sa deschida operatia.
    In rest, sa te bucuri de micuta :)

    Raspunde
  2. munteanvali 15 Mar 2017 @ 08:11

    Chiar sunt curios Cum e perioada de după operație. Eu trebuie sa duc cățeaua nu de alta dar în iarna am avut 6 pui și sper sa nu se mai intample

    Raspunde
  3. criserb 16 Mar 2017 @ 10:43

    @Marius – am făcut update, cu după operație. Nu-i trebuie niciun guler, nu are treabă. Mi-au zis de la clinică că nu tre’ să îi fac nimic special și așa a fost. Au trecut deja 2 zile, deci nu cred că se mai poate întâmpla ceva.

    @munteanvali – Vezi că am făcut mai sus update. Perioada de după este ca perioada de înainte, eu cum am adus-o acasă nu am simțit nicio diferență, dar niciuna, dar că arată dubios rasă acolo :)

    Raspunde
  4. Alina S 16 Mar 2017 @ 16:19

    Nu cred ca e vreo problema, eu am carat motanul in rucsac vreo 2 curse inainte sa investesc in transportor. Daca nu o mai plimbi incolo incoace cu masina nu cred ca are rost sa mai te incurci si de ala prin casa.

    Raspunde
  5. Oana 18 Mar 2017 @ 14:44

    Cristi, dar n-aveai două blănoase?

    Raspunde
  6. criserb 20 Mar 2017 @ 10:00

    @Alina S – exact așa ziceam și eu. Nu văd unde m-aș plimba prea des cu pisica.

    @Oana – Aveam, dar nu mai am. De Crăciun, când erau mult mai mici, au ieșit ambele pe poartă. Una am reușit să o prind eu, pe cealaltă au prins-o câinii :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)