Sari la conținut

Cu trocul prin criza

troc Trocul este din ce stiu eu una dintre primele forme de comert aparute pe pamant, cu mult inaintea oricaror alte metode. Eh, azi fara sa vreau am fost martorul unui comert primitiv, comert reinventat se pare datorita crizei prin care trecem.

Cand am venit de la birou m-am oprit pana la chioscul de jos sa iau tigari si fara nici o intentie aud discutia dintre vanzatoare si omul ce era inaintea mea.

Omul ii oferea vanzatoarei un pachet de Kent (nedesfacut) si ii cerea in schimb o stica de suc, si niste cornulete. Ii explica ca nu are bani, ca e sfarsit de luna si daca se poate sa faca trocul respectiv. Vanzatoarea, probail surprinsa si emotionata in acelasi timp (chiar a fost impresionant discursul omului) a acceptat fara sa crasneasca nimic…

Ma gandesc ca unii oameni chiar simt criza destul de puternic. Toti o simtim intr-un fel sau altul, direct sau indirect, dar sunt unii care o simt mult mai puternic…

Nasol. Din ce in ce mai multi someri… oare cand se termina criza asta? Vreun pronostic?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Ghiocel07 29 Jan 2009 @ 21:02

    Din pacate tot mai multa lume ramane fara servici.Tot mai multe fabricute de cabluri, piese, diverse componente, chiar si detergenti si ciocolata se inchid. Strainii-si iau jucariile si pleaca, lasand muncitorii romani fara un loc de munca si cu multe datorii pe cap. Trista soarta. Cred ca noi cei care mai avem o slujba, ne facem mare pomana ajutand un asemenea om, precum cel descris mai sus. Si asta chiar si fara “troc”. Pur si simplu din omenie si cu gandul ca fiecare poate trece prin asemenea situatie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)