Sari la conținut

Cuibul de vrabiute

Update: Am schimbat poza initiala, care era mai veche cu poze din dimineata asta :) sa le vedeti chiar pe cele ce ce-si construiesc cuibul :P

vrabiuta1

vrabiuta2

vrabiuta3

Cand am incercat hota am constatat ca burlanul era ocupat de un cuib de pasari. L-a verificat prietenul Mircea si l-a curatat. Parea a nu fi locuit si chiar daca era locuit trebuia sa-l curatam ca deh, nu cred ca o sa le placa pasarilor mirosul de mancare ce urma sa le vina direct in cioc.

Asta cred ca acum o luna de zile, s-a intamplat.

De dimineata inainte sa plec la munca am auzit ciripit de pasari foarte aproape de geam, l-am deschis si am observat ca vrabiutele isi faceau cuibul la loc, in capatul exterior al burlanului de la hota.

N-am vrut sa las pasarelele sa isi faca iar cuibul acolo, asa ca am pornit hota. Le-a zburat saracelor tot cuibul.

Intentia mea nu e sa ma lupt cu pasarile, nici sa le distrug cuibul cu placere, dar as vrea sa pot sa folosesc si eu hota :)

Cum am oprit hota, pasarelele s-au intors, gata sa-si construiasca din nou cuibul.

No, eu ce sa fac? Parca mi se rupe sufletul sa-l tot distrug, dar asa cum ziceam vreau sa folosesc si hota. Din aceasta dilema nu pot iesi :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. MooNy 11 Mar 2011 @ 00:23

    Pune o plasa in capatul burlanului. Asa a patit prietenul meu… isi facea cuib la el in balcon o intreaga fammilie de porumbei. Pana nu a sigilat geamurile de la balcon cu palsa de tantari ne-am chinuit 2 ani cu mizeria, mirosul si zgomotul.

    Raspunde
  2. Ciprian 11 Mar 2011 @ 00:23

    incearca sa le iei o casuta d-aia de pasarele si sa o pui langa geam, si lasa hota pornita o zi :-?? poate isi schimba locu

    Raspunde
  3. Iulia 11 Mar 2011 @ 00:45

    Cauta un Sylvester :))
    Am glumit. Cred ca ideea cu plasa în capatul pe unde intra e buna. Ar trebui sa încerci.

    Raspunde
  4. Groparu 11 Mar 2011 @ 00:46

    I see Chinese food cooking!
    Spune-le ca reteta ta e cu cuib de randunele, nu de vrabii. Dar nu le supara, ca mai sunt vreo 40 de miliarde prin Bucuresti, si nu ai vrea sa-ti traga toate o vizita.

    Raspunde
  5. Alina 11 Mar 2011 @ 11:02

    Vecinii de deasupra au o casuta cum zice Ciprian. Deci combina casuta cu plasa.
    Pe de alta parte, daca le dai casuta s-ar putea sa faca zgomot si mizerie.

    Raspunde
  6. Maria 11 Mar 2011 @ 11:25

    Sau iti faci un burlan mic pe care il pozitionezi cu gura in jos…

    Raspunde
  7. Marius 11 Mar 2011 @ 11:27

    Ia o casuta pentru pasari si asa o sa mai publici si articole legate de ceea ce se mai intampla cu vrabiutele nebunatice. Mie imi plac mult pasaricile.

    Raspunde
  8. DAD 11 Mar 2011 @ 11:39

    @Marius….exista cineva care sa nu iubeasca pasaricile? :D:D:D

    Raspunde
  9. Daniela 11 Mar 2011 @ 12:08

    eu abia astept ca luna viitoare sa se intoarca randunelele!! au 2 cuiburi la mine la etaj, pe holul blocului..mi-e tare drag de ele, chiar daca fac mizerie. Ce spui tu e cam nasol, normal ca vrei sa folosesti hota..eu am vazut ca unii au un burlan exterior, cred ca ar fi bine sa iti pui si tu. Ce-mi place ultima poza..!! e tare scumpa vrabiuta..ideea cu “casuta” mi se pare misto..poate iau si eu una, caci sunt dragi zburatoarele…

    Raspunde
  10. Jonny 11 Mar 2011 @ 12:33

    Ia-le o casuta mai bine, oricum cred ca poti sa faci si tu una, nu e greu, ca nu au nevoie de cine stie ce :). Important e sa aibe o zona de protectie si mai ales sa incerci sa nu pui mana goala pe ea. Foloseste o manusa ceva pentru ca ele simt mirosul si o vor evita.

    Raspunde
  11. Andrea S. 11 Mar 2011 @ 12:35

    asadar…noi am “mostenit ” la cumpararea casei…si o multime de pasarele care au fost obisnuite sa vina la noi la masa ;)…nu am cuiburi in curte-casa- dar cind ne-am mutat am observat o chestie prinsa intr-un pomulet …in care poti pune mancare iarna pentru pasari. Cred ca daca vrei sa le muti de acolo – si sa folosesti hota…poti incerca prin a le pune mancare in alta parte. Eu o cumpar de la Bauhaus- Praktiker sau ceva de genul…sint seminte facute ca un bulgare care au niste grasimi pe ele…sau seminte simple. La mine 4 bulgari costa ca 2 euro…iar o galetusa de seminte circa 7.As fi curioasa daca se gasesc si la voi ;)In alta ordine de idei la mine sint multi care le hranesc…la voi este foarte posibil sa iti vina stoluri mai apoi!
    Si eu cred ca as opta pentru ideea cu plasa…un burlan afara mie imi pare sa strice optica cladirii…la noi la blocuri nici nu ai avea voie ;)

    Raspunde
  12. amzis 15 Mar 2011 @ 00:21

    cumpara un cuib de pasari din ala din lemn si gata. il pui pe pervaz +faci si o fapta buna ;)

    Raspunde
  13. O@n@ 21 Mar 2013 @ 14:30

    Pune o sita pe burlan și, dacă poți, agăța un ghiveci cu fundul spart lângă burlan. Partea prin care pui pământ (deschizătura) lui sa fie lipita de perete, iar la fundul ghiveciului sa faci o gaura cam de 4-5 cm. Vrăbiuțele vor intra acolo, în ghiveci și își vor face cuibul. Vei putea în sfârșit sa folosești hota.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)