Sari la conținut

Cum comprimam gunoiul

Zoso va spune sa reciclati asa, eu va zic ca pe langa asta este foarte util sa indesati tot felul de gunoaie in sticle pentru a ocupa mai putin spatiu ;)

Vedeti in poze de mai jos cate chestii intra intr-o banala sticla de juma’ de litru. e vorba de vreo 5 pachete de tigari, cateva pungi, servetele si 1 ambalaj de RedBull ;)

E nevoie si de randare, e adevarat, dar decat sa aveti o multime de gunoaie aruncate prin masina mai bine asa ;)

reciclare

Scuzati calitatea pozei, e totusi din 2007 ;)

In plus, daca tot nu va pasa de reciclare, fenomen care la noi se pare ca nu prea prinde, incercat ca sticlele de plastic de le aveti prin casa sa le calcati in picioare bine, inainte sa le aruncati la gunoi, in felul asta o sa duceti gunoiul mai rar.

Eu m-am apucat sa comprim totul de cand m-am mutat la 4. Lenea sa zicem ca dezvolta tot felul de abilitati ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. iYli 10 May 2011 @ 01:53

    Eu strang gunoiul din toamna separat; hartii, plastic, cutii de conserve sau menajer. De plastic nu prea e cazul si cand e pleaca cu gunoiul menajer la ghena, in rest duc hartii si cutii la un centrul special. Sunt ecologista convinsa, sttt?! ::))
    Am vazut odata pe strada ca masina de gunoi punea la gramada continutul tomberoanelor diferit colorate asa ca vreau sa fiu sigura.

    Raspunde
  2. criserb 10 May 2011 @ 02:03

    Si eu as vrea sa fiu :) dar parca sa ma duc special pana la centrele de reciclare imi e cam peste mana.

    Puneam si eu lucrurile pe categorii pana intr-o zi cand am sesizat ca cei care strang gunoaiele le pun pe toate la gramada. De atunci mi s-a luat si mi-am dat seama ca in tara asta nu se poate face asa ceva…

    Zi-mi si mie unde e centrul ala special ca eu chiar as vrea sa reciclez si sa nu-ti bata altii joc…

    Raspunde
  3. Gerhald 10 May 2011 @ 08:44

    Eu comprim gunoaiele din masina in paharele de cafea la pachet, varianta de cafea luata din benzinarii.

    Raspunde
  4. maddy 10 May 2011 @ 09:50

    eu calc pe sticlele de plastic, indiferent de marimea lor, ca sa scot aerul din ele si sa le aplatizez, apoi le pun dopul sa ramana asa.
    nu ma vad stand si indesand alte gunoaie intr`un recipient.

    Raspunde
  5. Mihai 10 May 2011 @ 14:41

    A indesa cutii de carton intr-o sticla de plastic nu are nimic de-a face cu reciclarea. Hartia si cartonul merg intr-o parte, plasticul intr-alta. Asadar, pana la urma chestia prezentata de tine e un pas inapoi. E trist ca o prezinti ca pe o chestie ingenioasa. :|

    Raspunde
  6. criserb 10 May 2011 @ 14:51

    @Mihai – eu am zis ca o sticla poate fi utila ca sa “comprimi” gunoiul, nu am vb de recilare. Am dat alta valoare unei sticle…

    Raspunde
  7. Mihai 10 May 2011 @ 14:54

    Pe acelasi principiu si a arunca toate gunoaiele (resturi alimentare, hartie, sticla, plastic) in aceeasi punga e un fel de a comprima gunoiul, ca nu ai patru plase separate. Dar tot un pas inapoi e, asadar eu nu as recomanda ;)

    Raspunde
  8. criserb 10 May 2011 @ 15:17

    @Mihai – ca tot tii tu asa de mult la reciclare, unde duci man alea, hartia, sticlele, aluminiul? Eu le puneam in tomberoanele alea colorate si m-am lasat in momentul in care am vazut masina care le goleste pe toate in acelasi loc…

    Raspunde
  9. Mihai 10 May 2011 @ 15:23

    Eu doar iti semnalam ca nu mi se pare potrivit in zilele noastre sa consideri ideea de mai sus drept una de urmat (si in consecinta de prezentat pe blog ca fiind o chestie wow). Da, comprimi gunoiul, ocupa mai putin spatiu, dar in afara de a iti fi tie mai comod, alt rezultat nu are.

    Cat despre ce fac aia cu masina de gunoi, habar nu am, nu am vreme sa ii urmaresc.

    Raspunde
  10. mariana 10 May 2011 @ 22:00

    …S a cam compactat subiectul incercand sa reciclam !

    Raspunde
  11. mariana 10 May 2011 @ 22:01

    …caci tot vorbeam de sortare!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)