Sari la conținut

Cum mulțumim unui funcționar public?

Am avut niște treabă la o instituție publică unde am dat peste o persoană foarte amabilă care m-a ajutat. Care nu m-a ținut maxim 30 de zile cum zice legea, care mi-a oferit tot felul de informații pentru a rezolva treaba mai bine și mai repede.

Ei bine, problema mea este rezolvată și aș vrea să-i mulțumesc respectivei persoane și eventual să las o ușă deschisă și pe viitor. Sunt convins că persoana mă va ajuta oricum, pentru că am văzut că așa este ea făcută, o persoana foarte amabilă și cu intenții bune. Nu doar cu mine, cu toată lumea.

Cu toate astea eu aș vrea să-i mulțumesc.

M-am gândit să-i iau un parfum, și am întrebat pe facebook ce parfum pot să-i iau unei doamne pe care nu o cunosc și nu-i știu gusturile. Mă gândeam că există ceva neutru care să placă oricărei femei, dar se pare că nu. Fetele spun că așa ceva nu există.

Un parfum care să placă oricărei femei găsim?

Posted by Cristi Serb on Tuesday, May 19, 2015

Ei bine am primit o mulțime de răspunsuri și în cele din urmă am ajuns la concluzia că mai bine îi trimit doamnei un buchet de flori și o ciocolată.

Problema în sine este mai complicată. De ce? Pentru că orice aș face se consideră mită.

Dar eu nu vreau să-i dau mită, eu vreau doar să-i mulțumesc. Am avut parte destul de rar de oameni foarte amabili în instituțiile publice și i-aș mulțumi din tot sufletul. Pe mine m-a ajutat și așa consider eu că este frumos.

Am scris acest post pentru a vă întreba și pe voi cum procedați în cazuri asemănătoare. Chiar nu mai poți să-i mulțumești unui om, pentru că se consideră mită?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Dana 19 May 2015 @ 11:15

    Sfatul meu ca ex-functionar public e sa nu-i duci ceva scump. Un parfum e ceva ce automat se transforma in bani. Eu refuzam orice, cafea, ciocolata, mi se parea jignitor. Am primit o singura data de la o babuta 4 nuci. Asta adusese, 4 nuci de la ea din gradina. Asta chiar era un “multumesc” nu o mita. In locul tau as lua ceva flori frumoase, de camp.

    Raspunde
  2. criserb 19 May 2015 @ 11:33

    @Dana – Până acum se pare că din toate sfaturile florile sunt cele mai întâlnite, așa am să fac, mulțumesc.

    Raspunde
  3. Ionut 19 May 2015 @ 14:30

    Din pacate este foarte trist cand ajungem sa ne bucuram de normalitate, functionarii publici sunt platiti din banii nostri, ai contribuabililor, astfel de situatii ar trebui sa fie normale, nu sa ne bucuram cand se intampla si sa trimitem cadouri, vorbesc in general nu despre gestul tau.

    Raspunde
  4. Ciprian Dauca 19 May 2015 @ 14:57

    Ceva special, cauta pe Facebook – Little Joy by Diana Alexandroaia…sunt sigur ca ambele parti vor fi fericite…:) cheers

    Raspunde
  5. 1qlee 19 May 2015 @ 17:55

    @ionut
    Cu alte cuvinte, criseb ar trebui sa se mai duca pana primeste “un buchet de flori” ca doar functionarul e platit din banii nostri :)

    Raspunde
  6. Georgi 20 May 2015 @ 02:38

    Un buchet frumos de flori de sezon, o carte si o prajitura racoroasa pentru vremea de afara.

    Raspunde
  7. Ionut 20 May 2015 @ 12:31

    @1qlee
    Functionarul e platit sa isi faca treaba, nu trebuie ca el sa faca un buchet de flori cadou lui Cristi, trebuie doar sa isi faca treaba.

    Raspunde
  8. Oana 20 May 2015 @ 16:30

    Îmi povestea un amic american că a avut nevoie de o hârtie de la primărie pentru care ar fi trebuit să aștepte cam mult și l-a sunat o secretară amabilă să-i spună că s-a rezolvat mai repede decât în termenul legal (era legat de o problemă de sănătate, o aprobare pentru un tratament, deci important pentru el). I-am sugerat să îi ducă un buchet de flori și mi-a zis „Ce, vrei să mă aresteze?”

    Raspunde
  9. Ana 21 May 2015 @ 02:31

    Mi se pare un gest tardiv…si la colegii amabili pe care probabil ii are pentru ea chiar riscant.

    Dar apa de colonie “4711”place in mod cert tuturor femeilor(si bărbaților)…in cel mai rău caz il face cadou sotului sau prietenului …asta in caz ca nu se gândește ca-i o aluzie la “igiena “ei.

    Un foietaj sau ceva de genul acesta e mai adecvat…părerea mea.

    Raspunde
  10. maddy 21 May 2015 @ 10:20

    un platou cu prajituri pe care`l poate imparti cu colegii.

    Raspunde
  11. mariana 21 May 2015 @ 16:18

    Deja i-ai multumit! Acest post este un gest frumos de recunostinta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)