Sari la conținut

Cum sa scazi consumul de benzina

Cei de la automatic www.automatic.com au dezvoltat un device care se potriveste, zic ei, tuturor masinilor produse dupa 1996. Device-ul se leaga la portul masinii, portul ce este folosit si de cei de la service-uri, fiecare din noi il are undeva sub bord, si comunica cu telefonul mobil. Astfel ii sunt transmise tot felul de informatii telefonului. Aplicatia instalata pe telefon, fie ca este vorba de android sau ios, iti spune unde gresesti, in ce momente consumul tau de benzina creste si ce ar trebui sa eviti pentru a avea un consum de benzina scazut.

Ei pretind ca iti poate scadea consumul cu pana la 30%. O cifra de loc de neglijat.

In plus, citind tot felul de informatii de la computerul masinii, aplicatia iti poate interpreta erorile si sa-ti spuna exact ce probleme ai.

O chestie foarte misto as spune eu. Mi-as lua-o maine, dar din pacate este optimizata (pentru moment) numai pentru masinile pe benzina ce circula in SUA. Pe viitor o vor dezvolta si pentru restul lumii.

Urmariti materialul de mai jos, eu spun ca este o chestie foarte interesanta.

[via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. nwradu 25 Mar 2013 @ 09:09

    E doar un soft. Pot face și eu asta, cu softul potrivit.
    http://www.nwradu.ro/2012/08/m-conectat-masina/

    Raspunde
  2. andreea 25 Mar 2013 @ 09:49

    nu mai bine iti iei masina cu schimbator automat?

    Raspunde
  3. Andy 25 Mar 2013 @ 10:23

    Tare ideea. Eu ma consider un sofer destul de econom, dar tot m-ar distra un astfel de device. Oare o sa apara si la noi?

    Raspunde
  4. criserb 25 Mar 2013 @ 11:55

    @nwradu – interesant, interesant. Meci de link :)

    @andreea – raspunsul la intrebarea ta este destul de simplu, pentru mine, nu :P In plus poti sa consumi o gramada de motorina/benzina si cu una automata la fel cum poti sa consumi putin, e vorba de stilul de condus, indiferent de cutia de viteze pe care o are masina.

    @Andy – si eu ma consider econom, dar cred ca intotdeauna este loc de mai bine. Oricum, este un gadget interesant :P

    Raspunde
  5. andreea 25 Mar 2013 @ 12:55

    @criserb,

    nope, o masina automata iti consuma mereu mai putin. ma rog, daca mergi cu 200 mereu, consumi oricum mult :) dar o automata e intotdeauna mai eficienta.
    am automata, am colegi care au trecut si ei pe automata si se “vede”. si cu siguranta avem stiluri diferite de condus.

    Raspunde
  6. Teo 25 Mar 2013 @ 18:24

    Ii dau dreptate Andreei in ceea ce priveste cutia automata. Este demonstrat ca o cutie automata iti poate face un consum mai redus decat o cutie normala. Dar e foarte important de stilul fiecaruia de a conduce. Din articolul prezentat mai sus inteleg ca e vorba doar de optimizarea consumului pentru masinile pe benzina. Daca e asa, de ce nu se inventeaza ceva si pentru cele pe motorina?

    Raspunde
  7. nic 25 Mar 2013 @ 19:59

    Optimizat pt masinile din SUA, adica se refera la consum in galoane si once… Este simplu de calculat… 3.84 litri parca are un gallon Deci nu ramane decat sa faci matematica. ..

    Raspunde
  8. criserb 25 Mar 2013 @ 20:35

    @nic – ei vorbeau acolo si de benzinari, de locatiile lor… ma gandesc ca nu doar pretul este o problema… ala e un calcul simplu.

    @Teo – nu am zis ca nu are Andreea dreptate, problema insa ramane pentru ca asa cum zici si tu conteaza destul de mult felul in care conduce fiecare…

    Raspunde
  9. Gaz 25 Mar 2013 @ 22:34

    Totul tine de picior

    Raspunde
  10. amzis 25 Mar 2013 @ 23:15

    O masina cu o cutie automata consuma cu minim 1l mai mult . Punct !

    Raspunde
  11. criserb 25 Mar 2013 @ 23:18

    @amzis – nu am vrut sa zic eu asta pentru ca am condus prea putin masini cu cutie automata, dar asa imi face si mie impresia. La fel ca o masina pusa pe tempomat comsuma mai mult, asa tre’ sa fie si una automata. Dar repet, nu am condus prea mult si imi permit sa nu-mi dau cu parerea.

    Raspunde
  12. Crox 26 Mar 2013 @ 01:55

    Abonamentul RATB scade consumul cu pana la 100%.

    Raspunde
  13. jules 26 Mar 2013 @ 11:53

    @amzis tu poti spune ce doresti. Io am una in familie si talpa si stilul de condus conteaza.
    Nevasta scoate cu 1l/% mai putin ca mine in mod constant.
    Si da, automatele pot scoate consum mai bun. Depinde doar de sofer.

    Raspunde
  14. fllorin 12 Jul 2013 @ 13:45

    acelasi sofer , aceleasi conditii de drum , si doua masini identice ca model , motor , una cuu cutie automata una manuala , cea manuala consuma cu un litru mai putin , minim , cine nu crede sa verifice consumurile date de constructor , eu de peste 10 ani merg cu automata si e adevarat

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)