Sari la conținut

Cum se dezgheata un frigider

frigiderDin cand in cand un frigider trebuie dezghetat. Chiar daca e model nou pe care scrie no frost tot trebuie dezghetat pentru ca in partea de congelator gheata se strange.

Ne-am apucat zilele trecute sa-l dezghetam pe al nostru si pentru ca mergea foarte greu eu am zis sa ajutam putin gheata aia sa se topeasca mai repede.

I-am sugerat Danei sa ma lase sa indrept o aeroterma spre el, i-am spus ca bag o oala cu apa calda in el sau i-am zis ca-l dezghet cu feonul.

Nici una din ideile mele se pare ca nu i-au fost pe plac, a zis ca-l stric.

In logica mea nu are cum sa se strice daca bag putina caldura in el, ce poate sa pateasca?

Daca ar fi mai cald in casa nu ar fi tot aia?

E adevarat ca am mai auzit si eu niste oameni ca au reusit sa-si strice frigiderul dezghetandu-l fortat dar eu nu vroiam sa fortez cu nimic, doar sa cresc putin temperatura si se dezgheta el de la sine.

Oare as fi gresit?

Dar ca un sot ascultator ce sunt, am stat de paza langa frigider pana pe la 4 dimineata cand s-a topit toata gheata. L-am spalat, l-am sters si l-am pus la loc. Am mai si dormit vreo 2 ore dupa :P

Sunt curios voi cum il dezghetati, lasati gheata aia sa se topeasca de la sine sau aveti si voi tot felul de idei? :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. crina 18 May 2012 @ 16:20

    o cratita cu apa fierbinte

    Raspunde
  2. criserb 18 May 2012 @ 17:14

    @crina – da, stiam asta, dar in acelasi timp stiu si persoane care l-au stricat dezghetandu-l asa :)

    Raspunde
  3. Andy 18 May 2012 @ 18:20

    Nu se strica daca il incalzesti (desigur nu pana la o temperatura ridicata). Se strica daca bagi in el produse calde cand functioneaza (motivul fiind ca lucra non stop frigiderul sa se raceasca).

    Frigiderul vechi il dezghetam tot cu aeroterma. Puneam aeroterma sa bata de la 1.5m distanta in frigider (nu in congelator – era din ala cu congelator deasupra) si era gata mult mai repede. Desigur… nu l-am pus in functie imediat dupa, ci am asteptat sa scada temperatura din el pana la temperatura camerei (si intre timp desigur l-am curatat ;) ).

    Raspunde
  4. vlad 18 May 2012 @ 23:46

    Eu unu de obicei il las peste noapte si se dezgheata singur. De putine ori am fost grabit asadar am bagat o oala cu apa fierbinte in congelator. Probabil cel mai bine si mai recomandat e sa astepti sa se dezghete singur.

    Raspunde
  5. waveboy2u 18 May 2012 @ 23:47

    cratita cu apa calda e sfanta :)

    Raspunde
  6. excalibur90 19 May 2012 @ 01:06

    cel mai bine se dezgheata dupa cum scrie in manualul de utilizare. chiar nu te-ai gandit la asta?

    Raspunde
  7. criserb 19 May 2012 @ 01:42

    @excalibur90 – in general citesc toate manualele de utilizare, atunci cand imi cumpar un produs. Dar… frigiderul asta l-am gasit in apartament atunci cand am cumparat apartamentul. Manual de utilizare nu am… din pacate n-am avut ce sa citesc :(

    Raspunde
  8. Erika 19 May 2012 @ 09:24

    cratita cu apa calda folosesc si eu, nu inchid usile de la congelator. se dezgheata rapid si pot aduna apa frumos fara sa curga din congelator, gheata se desprinde usor.asa-l dezghet de ani de zile si nu s-a intamplat nimic.

    Raspunde
  9. Adrian 19 May 2012 @ 10:10
    Raspunde
  10. narcis 19 May 2012 @ 12:36

    mi-am adus aminte cum decongelau colegii de facultate frigiderul – http://www.youtube.com/watch?v=LS2-oYQb8TE & http://www.youtube.com/watch?v=k1f-MUaU_1o

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)