Sari la conținut

Cum se muta un folder special din windows 7

De cand mi-am luat noul calculator am mai citit si eu pe net una-alta. Am aflat ca un SSD are o durata limitata de viata si pentru asta m-am gandit ca trebuie sa-l folosesc cat mai putin.

Cum eu folosesc destul de des desktop-ul pentu a downloada/lucra cu tot felul de documente (pana sa le mut la locul lor) m-am gandit ca ar fi bine sa-l mut din locul lui, adica C:\Users\<user name>\Desktop\ undeva pe discul D, care este un HDD clasic.

desktop

Chestia asta se face in felul urmator:

1. Mergeti la C:\Users\<user name>

2. Click dreapta pe folderul pe care vreti sa-l mutati

3. Click pe tabul "Location"

4. Sub textul "you can change where files in this folder are stored to another place on this hard drive, another driver or another computer on the network" alegeti noul loc pentru folderul ce doriti sa-l mutati.

5. Apply si OK.

Chestia de mai sus se aplica pentru oricare dintre folderele aflate in C:\Users\<user name>\Desktop\, eu am mutat doar folderul Desktop pentru ca pe ala il folosesc frecvent.

Atentie, in cazul in care vreti sa il mutati pe discul D sa zicem, selectati acolo un folder in care vreti sa-l mutati, nu mutati direct pe D: pentru ca o sa aveti pe desktop tot ceea ce aveati pe discul D: si nu o sa va placa ;) Selectati un folder, sa zicem D:\_desktop.

In cazul in care gresiti procedura de restore e mai lunga dar nu imposibila. Cititi cu atentie pasii de aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Iulian 8 Apr 2012 @ 11:24

    Am uitat sa-ti spun ca mai trebuiesc facute niste setari la Win 7 pentru SSD. Este un post de pe blogul celor de la Corsair: http://blog.corsair.com/?p=3989 si inca cateva chesti pe blogul de la OCZ: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-Utilities-*&p=442158&viewfull=1#post442158 . Daca faci ce scrie in ambele, e super.

    Legat de durata de viata, s-au facut nenumarate calcule, si cu setarile de mai sus facute, la un nivel de utilizare mare (14 ore pe zi), o sa atingi acea limita in vreo 6-8 ani.

    Raspunde
  2. Iulian 8 Apr 2012 @ 12:35

    Stiam eu ca am uitat ceva: eu mi-am facut o partitie de 40gb pe hddul mecanic in care am mutat folderul de Download de la Firefox si celelalte browsere, Desktopul, dar si folderul de Profiles pentru Thunderbird. Sunt intradevar chestii care fac multe scrieri, citiri, si la care nu ai nevoie de viteza SSD-ului.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)